Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 18 Miljoner Jackpot på V86-Express 27/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan då det är Jackpot på 18 miljoner, vilket också var utdelningen då Jägersro var värd för V75 vid den spelformens senaste jackpot. Medlångt upplopp på Jägersro med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dem längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Spetsvinnare ligger lite över medel där nere men inte omöjligt att vinna från kö-position. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. Med hjälp av det kalla väder som varit ett tag så borde båda kunna få till bra banor, vilket inte alltid är givet på Solvalla medan Jägersro i princip alltid får till fina underlag, oavsett väder. 

 

Bästa Spiken!

Det är en svår omgång på pappret där det finns frågetecken vid flera av favoriterna och jag förordar en statistikvinnare i sista avdelningen, där det är voltstart.

1 Lord Horse 17% lär stiga på procenten under dagen men ska vara en riktigt bra spik i öppen omgång från perfekta spår ett i volten som är klart bäst statistiskt. Han har haft bakspår på slutet och dåliga spår flera gånger under fjolåret då han bland annat vann ett fint lopp på Halmstad från bricka 10 mitt i sommaren med skor på. Klar uppåtform på slutet och här är det god chans att han leder loppet runt om då det är frågetecken för formen hos flera av konkurrenterna. Goggles på slutet och så blir det igen, växlas ner på vagnen men körsvennen tror att han ska kunna öppna snabbare med vanlig vagn så därav ändringen. 

 

Gå Kort!

I femte avdelningen är favoriten kanske lite överstreckad och det borde kanske vara mer jämnt streckat mellan dom tre mest betrodda här, det gör att jag tar med dom tre och känner därmed att det är hög chans att vara kvar efter loppet. 

4 Laradja Vritjthout 35% är ny i Lugauers regi och svårbedömd då han bara gått jobb i backen och inte ska vara vässad inför detta. Går nog framåt med det här loppet i kroppen och passas framöver men ska så klart räknas med viss chans direkt med. Klart bra att det är Marc som kör och bra startspår gör att han är tidig, men tråkigt spelvärde så rankas ner ett par snäpp.  

5 Dandit 14% får bike på nu och har bästa spåret bakom bilen och Victor Rosleff kör bättre för varje år, med mer erfarenhet och jag rankar ekipaget först på högt spelvärde. Hästen står bra inne på pengarna, är ganska startsnabb och kan han ta sig förbi favoriten direkt så leder han loppet länge över den korta distansen. 

7 Falm 23% är så klart gynnad av den vinklade vingen då startspåret annars är kallt. Det som är mer fördelaktigt är att Juul visat bra form på hästarna han väljer att ta till Sverige på slutet och jag räknar med att det är bra ordning även på den här, som hunnit med två starter på Jägersro. Var lite seg mot tuffare motstånd på V75 sist men går säkert framåt med två lopp i kroppen nu och duger bra i klassen. 

 

Avdelning 1.

Öppet lopp i ganska hög klass inleder en svår V86-omgång. Jag väljer nog att strecka samtliga i första loppet och hoppas på överraskning. 

5 Toddler 34% är startsnabb och har bästa spåret bakom bilen men flera är startsnabba här och inte alls givet att det blir ledningen för honom. Hamnar han utvändigt är det favorit i fara här och bred gardering är på sin plats då det kan väldigt fort hela vägen här och alla bjuds då in i matchen. 

1 Apapmand 21% är hart betrodd men riskerar att bli över från start med manga startsnabba utvändigt. Han kommer med form och hittar man bara ut så är han bra för klassen och slår nog dom flesta här. 

8 Hierro Boko 8% är gynnad av ett litet fält och har haft en del otur i loppen på slutet så formen är betydligt bättre än raden skvallrar om. Sist trampade han sig och sprang med punktering så inte mycket att säga om den nollan. Räknar med bra insats då stallformen är klart bra här. 

6 Sharp Dream 9% är rejäl häst som kan ha behövt några starter i nya regin för att komma i form och nu kanske det är dags för henne. 

7 Quattro Töll 15% är startsnabb och med vinklad vinge ska han kunna hitta ner en bra bit fram i fältet. Upp i klass nu och det kanske blir tufft men räknas ändå tidigt på bra form. 

3 Kung Edward 8% är startsnabb och har vunnit vid samma tidpunkt ett par år i rad så gillar årstiden och banan. 

Ranking: A 8. B 5.6.1.3. C 7.4. D 2.

 

Avdelning 2.

Stolopp i låg klass och här kommer en av omgångens största favoriter ut som det finns klart bra läge att försöka fälla. 

6 Mellby Good 62% blir för stor favorit även om det är ett riktigt fint sto för klassen. Har startat två gånger bakom bilen och det finns risk att hon stressar upp sig då det blev galopp första gången och ingen snabbstart andra gången. Om det inte blir startgalopp så riskerar hon att hamna en bit ner i fältet trots bra spår och favorit i klar fara här. Rankas först på kapacitet ändå men garderingen är given. 

8 Self Taught Beauty 10% är nedstruken ett spår vilket så klart är bra och hon kommer från vinst. Samma kusk då och formen är bra på både häst och körsven så ekipaget räknas tidigt.

2 Ale’ Pride Gar 9% ska gå i ledningen här och försöka köras så länge lampan lyser då ettan är längst upp i raden och man vill få med så mycket startpoäng som möjligt här. Kan leda loppet runt om men öppnar upp loppet då favoriten kanske inte blir framvinkad till ledningen. 

9 Pim Pim Joli 2% har smygform och ska kunna vara långt framme även här då hon står bra inne i loppet. Bättre än raden och hon ska kunna spurta ner många med rätta ryggarna på vägen här. 

3 Tritons Ariel 2% får Magnus A upp nu som vinner väldigt mycket lopp för dagen. Förra loppet är bra glömma då underlaget passade dåligt och hon tränar på bra även om hon inte visat det i loppen på slutet. Bra utgångsläge nu och hon ska kunna skrälla på bra kapacitet för toppkusk. 

1 Another Lucky Day 3% har ett bra smygläge och kan överraska då luckor brukar uppstå i lågklassiga stolopp. Tre lopp i kroppen efter uppehåll och hon kan vara nära formtopp efter ett par starter i rad från sämre startspår. 

5 Let It Go 7% är tänkbar från bra utgångsläge med bra kusk och om jag spelar med tre spikar i omgången så får även den här plats på kupongen här. 

Ranking: A 6. B 2.8. C 9.3.5.1.11. D 7.10.11.

 

Avdelning 3.

Stolopp och efter en strykning kommer bara tio hästar till start där favoriten har spetschans och när det är frågetecken för formen hos flera av konkurrenterna så kanske det är läge att spika. 

2 Valeri Wareco 43% blir stor favorit med rätta då hon är startsnabb och flera av konkurrenterna inte är det, vilket gör att hon kan sitta i fred i ledningen här. Kusken tycket hon kändes riktigt fin sist efter galoppen bakom hästar och menar att hon löper ut mycket bättre i spets. Nu ska hon lättas lite i balansen fram och hon kan nog rinna undan i ledningen på typisk spetsbana, speciellt då flera av konkurrenterna ligger lite lågt. 

8 M.T.One Wish 10% kommer från dubbla galopper sist och har spår längts ut bakom vingen. Nedstruken ett spår nu och gynnad av den vinklade vingen så ska nog ändå räknas här då hon mött hårdare motstånd i senaste tre starterna. Första utmanare trots läget och tänkbar att låsa med på två streck. 

4 Miriam Håleryd 26% är ganska hart betrodd och man är inte riktigt nöjda med formen på henne även om hon var okej som tvåa sist. PU har inte vunnit lopp som körsven i år ännu och bara en stallseger som tränare så oklar form här och kanske får vänta till det vänder uppåt innan man rankar hans djur allt för tidigt till höga procent. Hästen står bra inne i loppet och har bra utgångsläge så måste ändå räknas tidigtdå det är ganska svalt motstånd, förutom favoriten. 

5 Emma Häggenäs 4% hade bra startspår redan från början och nu bricka 4 så ska kunna hamna bra på det direkt då hon är startsnabb. Tre starter i kroppen för sin nya tränare och skulle kunna överraska nu då det kan varit banunderlaget som ställde till det sist men man ligger lågt från stallet då man hade hoppats på mer sist. 

Ranking: A 2. B 8. C 4.5. D 11.6.1.7.10.9.

 

Avdelning 4.

2640 meter för kuskar födda -90 eller tidigare men samtidigt inte kört fler än 100 lopp under 2020. En ganska konstig proposition för körsvennerna, där det ofta är begränsat uppåt i ålder för att släppa fram yngre kuskar, men så är det nu alltså och det blir lite annorlunda. 

2 Ingesson 63% är rätt favorit och jag har haft honom tidigt i tipsen här på slutet där jag hade honom som spikförslag sist. Nu är det lite väl hårt streckat och möter värre för varje gång så att han står lite hårt inne i loppet är så klart inte bra. Magnus A sist och det blir kraftigt kuskminus, då Lukas Svedin bara vann två lopp på 83 starter under fjolåret, så en av dom med klart lägst vinstprocent i fältet och hela ekipaget ska i mål (även om alla så klart kan köra storfavorit i spets). Jag rankar ner honom som ensam b-häst på dåligt spelvärde den här gången, men kanske spelar med dubbla a-hästar på reducerade kuponger. 

4 Fleur Mearas 6% har bra startspår och Kontio var mycket uppåt på den här sist då dom sedan blev tvåa från bakspår över distansen. Körsvennen är rutinerad även om han inte kört så många lopp senaste åren och både häst och kusk duger bra här. Gjorde det bra mot hingstar och valacker sist så det ska inte spela så stor roll att hon är fältets enda sto.

9 Llama Tooma 16% är i bra form och här är det väl nästan ordinarie kusk upp då hon kört honom ofta på slutet med bra resultat. Inte startsnabb så bakspåret spelar mindre roll här och kanske kan hamna bra på det från just bricka 9 då man är i andraspår direkt bakom favoriten. Oavsett så tål hästen en repa i spåren och ska räknas mycket tidigt här med klart mest startpoäng i fältet. 

11 Come Together 4% får rutinerad och duktig körsven upp här och Stig H har haft bra årsdebuter för ett par av sina hästar så bra form på stallet där i januari. Läget är så klart inte bra men hästen duger i klassen och ska kunna sluta långt framme för bra kusk till låg procent.

12 Langens Airborn 1,5% har så klart riktigt risigt läge men hästen står bra inne på pengarna och går bra mest varje gång på slutet. Bra kösven i Jonathan Carre är en av dom bättre kuskarna i fältet och det är högst oklart varför han får köra i loppet, med 170 starter som körsven under 2020. Räknas på väldigt högt spelvärde trots utgångsläget. 

Jag streckar nog på några till här då det ser öppet ut om favoriten skulle komma bort.

Ranking: A 9. B 2. C 11.4.12.5.3.1.10. D 6.7.8.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå kort!”

Två streck till kan vara aktuella om man garderar vidare här. 

11 Escape A.P. 13% känns bortlottad här över kort distans och drar ändå en del streck men brukar tävla barfota fram så kanske litet minus med skor på nu med. 

1 Vasco De gama 6% är startsnabb och ska kunna få rygg på någon av dom mest betrodda vilket gör att viss vinstchans finns från rygg på ledaren med rätta luckan, då han säkert går framåt med senaste loppet i kroppen och lite tätare starter nu. 

Ranking: A 5.B 7.4. C 11.1.6.2.9. D 3.8.10.

 

Avdelning 6.

Hög klass på loppet där det är Silverdivisionshästar som startar men stängt redan vid 1,6 miljoner tjänat och dom med mest pengar i klassen får inte vara med i detta kortlopp. 

1 Coogan 45% gör comeback här och tävlar första gången på länge med skor på men det ska nog funka då han tävlat med skor i USA tidigare och tränar så klart på skor så han är van vid förutsättningarna. Han gick kanske ur formen lite i höstats men mötte också dom värsta i klassen gång efter annan. Hade en bra säsong med sju starter bland dom två främsta på 13 starter, varav fyra vinster och inledde förra säsongen med tre raka så går bra direkt efter träningsuppehåll och jag förväntar mig en stark insats direkt. Redéns hästar var svåra att räkna på i helgen då ett par underpresterade på lördagen men sedan sopade dom rent på söndagen på GS75. Fler som är bra direkt än som är sämre gör att jag spikar här då Coogan är snabb nog från start för att komma ut och överta om nu 5 Dom Perignon 28% tar sig förbi från start i kraft av sitt fina spår. Dom Perignon är det ofta lite skrik på och han drar en del streck i kraft av sin startsnabbhet men då formen varit tveksam och han inte vunnit lopp sedan mars så tror jag att Coogan plockar ner honom från utvändigt om det skulle behövas. 

Vid gardering blir loppet dyrt då det är lite en eller alla-känsla över startfältet. 6 Jula Downton 3% får bike på till den här starten och visade klar uppåtform som ospelad sist. 8 Lady Zappa 6% vann i bra stil från fjärde utvändigt sist och det kan knappt bli sämre läge nu trots sämsta spåret. 7 Reigning Moni 7%står hårt inne i klassen men har kunnande som räcker och den här liksom dom två andra nämnda har toppkuskar i litet fält så måste räknas upp i vinstchanser på det. 

4 Rafiki Fri 3% är i bra form och har ett bra utgångsläge så klart understreckad och ska med vid gardering. 3 jaguar Dream 7% gör comeback efter lång skadefrånvaro och borde behöva några lopp i kroppen mot härdade Silver-hästar då han tjänat sina pengar som unghäst. På kapacitet räcker han om flera av konkurrenterna skulle ha en dålig dag. 

Ranking: A 1. B 6.8. C 4.3.7. D 2.

 

Avdelning 7.

Fördel ston i propositionen gör att dom får ha lite mer tjänat än hingstar och valacker i loppet, vilket gör att favoriten står bra inne i loppet. 

4 Ofelia O.E. 35% har ett bra utgångsläge och har ettpar-trehundar tusen mer tjänat än värsta konkurrenterna så hon måste väl räknas tidigt men jag rankar ner lite på dåligt spelvärde. Hon vinner inte så ofta och möter några tuffa motståndare här. Hon har dock visat bra form på slutet och gått bra på vintrarna tidigare så ska med vid gardering. 

6 Gambit Brodde 16% gick bra från bakspår sist med en månad mellan starterna då och kanske går framåt med tätare starter nu. Bra startspår då det är vinklad vinge och han kanske kan ta sig till spets om man kör offensivt här. Kommer han till spets är han hästen att slå och tänkbar spik då stallet visat klar uppåtform igen, under januari. 17/32 bland dom två främsta med 9 vinster är straka papper för hästen men det finns fler vinnarhästar i fältet som blir aktuella vid bredare gardering. 

9 Zafiro Jet 15% har vunnit 18 av sina 39 starter och vann sist som hårt betrodd favorit (1,69) på Åby och duger bra även här trots bakspåret. Han är en av dom står bäst inne i loppet och Korfitsen kör bra även om han kanske inte är så känd för den stora massan i Sverige så är han flitigt anlitad av stortränarna i Danmark. 

8 Galantis 6% har jag jagat och haft tidigt i rankingen senaste starterna då han kommer från starka unghästsäsonger strax bakom kulltopparna. Han lär slå till snart och även om det blir svårt från bricka 8 bakom bilen så har han en stark avslutning för klassen och hittar han rätta ryggarna lär han ta många i spurten. Bike på nu efter två starter i vanlig vagn är så klart stort plus med. 

10 Unstoppable D.E. 7% kommer med form och även om han möter tuffare motstånd ska han räknas då han vunnit 26 starter på sina 52 försök. Han har flest startpoäng och kan överraska här trots spåret. 

Ranking: A 6. B 9.8.4. C 10.2.3.7.1. D 5.

 

Avdelning 8.

Se ”Bästa spiken!”

3 Amigi Racer 36% har bra kusk och är startsnabb men ska väl inte ta sig förbi min idé här i starten. Fungerade inte på banan sist och man hoppas på bättre underlag nu och tränaren vill inte se honom i dödens så kanske kan han komma ner i rygg på ledaren. Till hög procent känns det ganska kallt på häst man inte gå utvändigt med då jag inte tror han kommer till ledningen. 

5 O´Man Flax 14% är bra för klassen men här är det comeback och Stenströmer säger att det finns ett par frågetecken här. ”Det var länge sedan han gick med skor och han har stabiliserat sig sedan vi började köra barfota. Dessutom är voltstart ingen fördel, speciellt inte från spår fem.” Får nog bli ett lopp i kroppen och hoppas han går felfritt och passas nästa gång istället, om han ser bra ut här. 

10 L.L.Royal 13% är också bra för klassen men fick lite för tuff resa fram utvändigt och fick mjölksyra tidigt den gången. Kanske är det formtapp, för så tidigt ska han ju inte bli trött då han gått bra på längre distanser tidigare. Läget är kallt och formen är ett frågetecken. 

2 Happy Romeo 7% kanske kan hitta ner i rygg på ledaren här och han har väl visat lite uppåtform på slutet. Var riktigt bra samma årstid i fjol med skor på så får han bra resa räcker han även här och är tidig vid gardering.

Ranking: A 1. B 2.3.10. C 5.9.6.7. D 11.4.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.8.

Avd.2: 2.3.5.6.8.9.

Avd.3: 2 Valeria Wareco

Avd.4: 1.2.3.4.5.9.11.12.

Avd.5: 4.5.7.

Avd.6: 1 Coogan

Avd.7: 4.6.8.9.10

Avd.8: 1 Lord Horse

5760 rader som kostar 1440 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.3.5.6.8.

Avd.2: 2.6.8.

Avd.3: 2 Valeria Wareco

Avd.4: 2.9.

Avd.5: 4.5.7.

Avd.6: 1 Coogan

Avd.7: 6.8.9.

Avd.8: 1 Lord Horse

270 rader som kostar 67:50 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.