Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 9 /12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid bra och valfri balans men nu är det ju skotvång i hela landet så skor runt om gäller även här så klart. 

Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter, förutom att banan varit av varierenade kvalitet på slutet igen. Det riktigt risigt vissa tävlingsdagar under förra vintern och det verkar kunna bli så igen. Innerspåret är det som framförallt blir dåligt här då och ofta stannar vattnet kvar där. Det gör att det kan bita bra ute i banan till slut här och dom i spets kan få mjölksyra lite tidigare än vanligt. Se gärna loppen före V86 och värmningar så man hinner se vad dom aktiva tycker om banan för dagen det är betydligt viktigare nu på vintern. Ibland kan hästar med sämre lägen rankas upp strax före start, om dom med spetschans kan få ett tungt innerspår som gör dom stumma till slut.

 

Bästa Spiken!

Här blir det en tråkig variant denna gången kanske men hästen med högst segerchans då hon varit väldigt bra för sin klass på slutet. I avdelning två kommer 12 Chicharita 69% ut som övertygat i försök och final till Diamantstoet på slutet och även om det blivit snabba pengar så har hon mött hårdare då och gick sist svenskt rekord. Ledningen och barfota i dom starterna gör att det blir lite annat nu men hon fungerar bra med skor och spårtrappa gör att hon står bra inne i loppet och med 13 hästar istället för 15 så är det klart gynnsamt med ett par färre att runda för dom mest pengar här. 

På V86 tål man som bekant att en riktigt stor favorit vinner, det räcker med att hitta två skrällar i omgången eller fälla flera av dom andra favoriterna så ger det höga utdelningar på denna spelformen även med en stor favorit som spik. 

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen har Nurmos en stark favorit men jag försöker att gardera 6 Dixie Brick 51% som gått ett par starter med tillägg i Diamantstoet, bland annat då Chicharita gick svenskt rekord. Inför finalen sist rapporterades det att hon var så bra hon kunde i träningen och hon fungerar med skor. Kanske kan köras till ledningen här så klart bra vinstchans nu när biken åker på efter voltstarter med vanlig vagn på slutet. Testar ändå med att gardera med två från bakspår ifall favoriten blir hängande lite innan hon kommer fram, då kan det bli svar av någon där framme eller om Örjan är nöjd om hon hittar ner någonstans. 

9 No Limit Queen 3% körs av Jepson och att han är riktigt bra slag har jag sagt ett par år i tipsen och först nu fick han lite mer uppmärksamhet i trav-TV och i olika tipssnack efter lördagens fina styrningar. Han har fortfarande bra spelvärde och har skrällt åt Goop på slutet så kanske gör han det igen här. Hästen har inte vunnit lopp i år men har tjänat en kvarts miljon och kvalade in till Stochampionatet där hon fick omöjliga spår 10. Som treåring vann hon sitt försök till Svenskt Trav-Oaks, så snäppet under den absoluta kulltoppen. Detta är ett av loppen med lägst prispengar hon anmälts till i karriären så i klart rätt klass och är nog ungefär lika bra som dom två bästa här men den låga procenten bygger väl på tveksam form, däremot ingen tvekan om att hon kapacitet som räcker för att vinna detta. 

10 Miracle Tile 22% var ute i Sto-EM på sensommaren och även om hon inte rådde på dom som var bäst slag för dagen då så var hon ändå före riktigt bra märrar den gången. Lite långt mellan starterna kanske men verkar hålla formen och Adielsson upp är så klart ett plus. 

 

Avdelning 1.

Treåringslopp med 20 meter tillägg redan vid 150 tkr tjänat vilket gör att miljonäreran på tillägget står riktigt bra inne i propsositionerna och man kanske borde spika bästa hästen på tillägg i denna lopptypen. Dock är det stort frågetecken för formen på 8 Önas Prince 47% som kommer med två raka nollor i programraden till detta. Är nog bättre än så och det är oerhört mycket enklare motstånd denna gången så han kan vinna loppet utan att vara på topp, då han är en av dom absoluta kulltopparna. 

7 Custom Chevall 18% är också en kulltopp men på norska sidan, även om han fått starta i vissa lopp här i Sverige och gjort det bra med bland annat en andraplats i Svampen. Tvåa i norska Kriteraiet och över 1,6 miljoner tjänat är starka papper. Bra vinstchans när det nu blir kuskplus då tränaren Rorgemoen ofta kör själv eller anlitar Svein O Wassberg. Då hästen kanske är nära favoriten i kapacitet men i bättre form så är det intressant att ranka denna först. Tänkbart lås på dom två då dom borde vara huvudet högre än dom som bara tjänat 72-142 tkr på startfållan. 

6 Voug Face 4% har inte vunnit lopp ännu men är ensam på springspår så kan leder länge om favoriterna där bak har en sämre dag. 

1 Flirting Diamond 21% har bästa spåret och antingen leder han loppet länge eller får ett bra lopp i rygg på ledaren. Oavsett är han överstreckad men ska ändå med om man garderar på här. 

Ranking: A 7. B 8. C 6.1. D 5.2.4.3.

 

Avdelning 2.

Se”Bästa spiken!”

13 Tullibardine Boe 7% har visat sig starkast från olika positioner ute i spåren tidigare i denna klassen och utan den stora favoriten i loppet hade detta varit ett spikbud. Bra reserv på kupongen om favoriten av någon anledning skulle bli struken så vill man inte ha andrahandsfavoriten som reserv då den blir kraftigt överstreckad i sådana lägen, och denna är tredjehandare på strecken så klart okej. 

10 Digital Literacy 5% har väl samlat ihop till en seger då hon kanske borde fått vinsten näst sist då invändig häst körde många banmarkeringar innanför bangränserna i loppet. Örjan börjar väl lära sig henne och är enda kusken som vunnit med henne, stor favorit på V86 sist och under 5% denna gången gör det intressant vid gardering. 

7 Joy Frances Boko 3% är startsnabb och med enklare hästar invändigt kan hon kanske köras till spets här och kommer favoriten bort kan hon leda loppet runt om. Var precis före Digital Literacy sist men var slagen av den från rygg ledaren då, som blev diskad för trängning då den tog sig ut.

Ranking: A 12. B 13.10. C 7.9.11.5.3.6.8.4. D 2.1.

 

Avdelning 3.

Låg klass och blandat med ston mot hingstar och valacker, där ett par betrodda fått bricka ett och två medan ett par andra hårt streckade fått sju och åtta. Alla fyra mest streckade är ston och dom invändiga kan bli över medan det kan kosta för mycket för dom längst ut att ladda. Faktorer som öppnar upp loppet. Ett par danska kuskar som inte kör så mycket lopp gör det också ovisst hur det blir kört i loppet så hoppas det kan skrälla rejält om favoriten kommer bort från bricka åtta. Jag förordar helgardering här. 

1 B.B.S.Solarsystem 17% säger tränaren att ingen tar spets från här men då man är tveksam på formen så kanske man släpper ändå. Låter tveksamt men jag tror Ingves kör vad som går för att hålla spets.

7 Valeria Wareco 17% låter det som från stallet man vill se i ledningen och här ska det laddas och i kraft av vinklad vinge kanske man kan få övertag på invändiga. Körning mellan ett par hästar ger trötta ben till slut och öppnar upp det så kanske kör man det i halsen på favoriten. 

8 Eight Hour 26% hade stått över lite inför senast men vann ändå och ska ha gått framåt med det loppet i kroppen. Dåliga lägen mest varje gång på slutet men vunnit ändå och hittar man ner så kanske hon bara vinner men givet att försöka fälla en sådan favorit från detta läget. Krävs inte mycket för att det ska strula härifrån. 

6 White Sock 2% är startsnabb och skrällde sist med sparat i ledningen, kanske kan han skrälla igen då det verkar vara form nu. 

11 Emma Häggenäs 1% är ny i Nordströms stall och har tränat ihop med Önas Prince så ska duga bra i ett så här billigt lopp, trots treårigt sto. Även om man ligger lågt då det är första starten på länge så kanske hon bara är bäst här. 

9 Dreamstone 8% är en av få i loppet med hygglig statistik med fyra vinster och fyra andraplatser på sina 24 starter totalt och två vinster och tre andraplatser på årets nio lopp. Kuskplus med fortsatt Sjunnesson upp som har en vinst och två andraplatser på tre starter tillsammans, då tränaren brukar köra själv annars. 

Ranking: A 8. B 9.11.7.1. C 2.6.4.10. D 5.12.3.

 

Avdelning 4.

Treåringslopp i låg klass och då krävs väl några streck för at känna sig trygg och här finns några lågt streckade som skulle kunna överraska om den stora favoriten blir fast på sitt innerspår. 

1 Marion Fouty Bon 55% är lite väl stor favorit som kan bli av med ledningen här även om hon lyckades hålla upp innerspåret sist. Även om hon tar ledningen så kanske det kostar lite mer i starten denna gången och då kommer fler in i matchen. Inte ovanligt att kortloppen för orutinerade hästar går lite för fort och ledaren får ge sig till slut. I spets är ändå vinstchansen hög och jag rankar henne först även om jag försöker att fälla henne. 

3 Sultan Norrgård 20% kan snuva favoriten på spets och om4 Simb Rihanna 0,3% skulle vara snabbare från start kan Sultanen vara före favoriten för att överta ledningen. Han vek ner sig från spets sist så kanske gör det igen men räknas från både spets och rygg på ledaren här.

7 Digital Eye 6% kommer ner ett spår efter en invändig strykning och har vunnit från dödens så kan göra det igen om favoriten blir av med ledningen eller har en sämre dag. Fin form med 2.1.1. senaste tre starterna på Solvalla, så fungerar med resa och trivs på banan. 

10 Genta Oh Ja 4% är anmäld första gången med bike och det är så klart mycket intressant här. Gick väldigt bra efter galoppen sist och innan det vann hon i fin stil. 

8 Holy Ground 4% är gynnad av den invändiga strykningen och då han körts passivt ett tag kan det ge utdelning nu om han kommer rätt på det från fortsatt ganska tråkigt spår trots strykningen. Kördes med ryckhuva för första gången sist och går så igen nu. 

Ranking: A 1. B 7. C 10.3.8.5.2.9. D 4.12.11.

 

Avdelning 5.

Hyggligt lopp i ganska låg klass där favoriten fått bricka åtta och jag väljer att gå mot den här. 

8 Cojito 22% har varit ute i finalen i Klass 2 sist men var oplacerad då och tillbaka i ordinarie klass nu kan man säga. Dock har vinsterna kommit i ännu enklare gäng på Visby och Kalmar, inte mycket tuffare mot nu men ändå tillräckligt för att det ska bli svårt att vinna loppet från ett av dom absolut sämsta spåren. 

4 Jumeirah Boko 22% är spelad på samma procent som favoriten dagen före och jag tror att denna går förbi under onsdagen men klart spelvärd en bit upp till i procent och tänkbar spik i jämnt spelat lopp där många sprider strecken. Dom två senaste, sämre placeringarna kommer från starter på V75 och nu går han ner i klass så det ska bita bra här. Förra starten var man inte helt nöjda med banan då och skor fungerar bra. Han trivs på årstiden och vann tre raka lopp med skor på förra vintern. Har perfekt startspår för en som kan öppna hyggligt så får bra position direkt och måste räknas med bra vinstchans. 

6 Wrecking Ball 17% har haft rycktussar i loppen på slutet men man har inte ryckt dom ännu och det är kanske dags denna gången. Hästen är ganska startsnabb så kanske kan han köras hela vägen till ledningen och då kan han svara bra till slut med rycktussarna. Fick ett perfekt lopp sist och visade form så ser honom som värsta motbudet här. Låser kanske på 4 och 6 om jag inte spikar den först nämnda av dom. 

9 Run Brodde Run 6% är intressant med bike på vilket han gör sina bästa lopp i. 

Ranking: A 4. B 6. C 8.9.10.7.3. D 11.12.2.5.1.

 

Avdelning 6.

Se”Gå kort!”

Ranking: A 6. B 9.10. C 11.4.3. D 5.7.2.1.8.

 

Avdelning 7.

Lopp över 2640 meter på Jägersro och favoriten är lite väl långt före övriga i procenten här så klart värt att försöka fälla denna. 

2 Global Warrior 47% sitter i ett bra andraspår vilket gör att man ofta är lite för nöjd med och kan lätt hamna för långt ner i fältet. Denna är dessutom inte så startsnabb så det kan mycket väl bli tredje-fjärde utvändigt och få gå först när dom stöter och då är det inte givet att denna bara vinner. Visst har den varit rejäl vid vinsterna och gjort det bra även från dåliga spår men vinsterna har kommit i lopp med 15-30 tkr till vinnaren och lite hårdare denna gången men ska med tidigt så klart vid gardering även om jag rankar ner ett steg på dåligt spelvärde. 

5 Romero 14% tror jag klart mest på här då han fått två lopp i kroppen efter lång frånvaro och tävlar alltid med skor så klart plus att andra får skor nu med. Han är ganska startsnabb från spår precis bakom bilen så kan nog köras till ledningen här och blir då hästen att slå. Kuskplus nu med och denna vann Bredeers Crown lopp i fjol med 110tkr i förstapris, då i ledningen från liknande läge som nu, mot bland andra Adde SH som fyraåring. Strulade i våras och startar säsongen sent så lär gått framåt med loppen i kroppen och på Jägersro där ledningen är guld värd kan det bli spets å slut. 

4 Eclipse Am 12% har ett bra startspår bakom bilen och Lutfi har vunnit 2/4 med denna och kör inte jätteofta längre men brukar sätta dit en och annan vinnare på hemmaplan. Denna har varit struken inför detta med lite feber men inte stått över så mycket och det var spår 12 då som kanske gjorde att det stod någon grad till på termometern, så tar inte så hårt på sådana strykningar. Annars har han gjort fyra raka starter på V75 så går ner i bra klass till denna starten och ska duga bra i loppet då han står bäst inne på pengarna här. Bike på nu efter ett par starter i hybriden kan vara ett litet plus med. 

7 Another Dream 3% vann i ledningen på Charlottenlunds GS75-omgång sist, över lång distans där Apapmand galopperade som enda hotet in på upploppet. Ingen Apapmand mot nu och distansen passar, han är dessutom startsnabb så kan hamna bra till med den vinklade vingen. Tänkbar skräll vid gardering till klart streckvärd procent. 

Ranking: A 5. B 2.4.7. C 11.9.6.3. D 10.1.4.8.

 

Avdelning 8.

Ett fint lopp som är öppet upp till 2 miljoner tjänat så det är för dom som precis kommit upp i Gulddivisionen. 4-5 hästar höjer sig lite här och det borde stå mellan dom och det är ofta kallt att strecka alla dom mest streckade utan att ha med några skrällar så läge att plocka bort några av dom betrodda och gå riktigt kort här, jag förordar chansspik. 

7 Weekend Fun 33% är inte min idé alls här då han är överstreckad på läget och motståndet är värre än vid hans vinster på slutet. Visst kanske han kan köras hela vägen till ledningen men jag tror det är upptaget där så helt klart en favorit i fara då jag inte tror han vinner detta loppet från utvändigt ledaren. Det kan dessutom bli dryg inledning från detta startspåret så jag rankar ner denna på dåligt spelvärde. 

5 Flash Håleryd 12% är betydligt mer intressant, men det låter som att fler fått upp ögoen för denna och han lär vara den som stiger mest i procent under onsdagen. Bedömer honom på nuvarande procent och tror ändå inte han blir över 20% när det är klart och då är det fortfarande rimligt att spika honom. Han är startsnabb och från perfekt spår bakom bilen ska han ha riktigt hög chans att spetsa i loppet. Han är en av dom som står bäst inne på pengarna och han har suttit fast i flera starter i Gulddivisionen på V75 mot dom bästa i klassen. Andraplatsen i slutet av oktober var bakom Zarenne Fas, före bland andra Herat Of Steel och Milligans School och inga sådan med i loppet denna gången och raden är mycket missvisande vilket lurar många kanske. Han har vunnit i Silverdivisionen ett par gånger i år och bland annat i vintras, från bakspår på Eskilstuna med skor på så går även bakifrån och kan vinna loppet även om det mot förmodan inte skulle bli ledningen. Klart spelvärd spik och man kan ju hoppas han stannar runt 15%. 

2 Ural 19% är bättre än raden med och kan öppna hyggligt och borde få ett bra lopp nu. Första gången med Lennartsson som kört i bra flyt hela året. Bike på nu med klart bra då han ofta går med vanlig vagn. Han har dock varit behandlad för halsinfektion och stått över en del och det brukar behövas något lopp i kroppen efter det så frågetecken där. På kapacitet så duger han bra i klassen och från bra läge är han tänkbar vid gardering. 

12 Hawk Cliff 19% är nog värsta utmanaren trots läget då man siktat på en vintersäsong med honom och han nu fått ett lopp i kroppen med skor på efter fem månaders träningsperiod. Han lär vara väl förberedd och med någon form av skygglappar så växlas det upp lite redan till denna starten och han kan vinna loppet trots spåret. 

11 M.T.Joinville 3% har behövt några lopp i kroppen efter en operation och tränar som förr nu och Richter låter väldigt nöjd med honom. Hon säger att Ural har bättre chans på läget men att denna har bättre kapacitet att gå ute i spåren så det låter klart streckvärt vid gardering. Det låter som det är offensivt upplägg att vänta här men kanske kan man få rygg på Hawk Cliff under slutvarvet. 

Ranking: A 5. B 12. C 11.2.7. D 6.9.3.8.1.4.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.6.7.8.

Avd.2: 12 Chicharita

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.4: 1.3.7.8.10.

Avd.5: 4.6.

Avd.6: 6.9.10.

Avd.7: 2.4.5.7.

Avd.8: 5 Flash Håleryd

5760 rader som kostar 1440 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 7.8.

Avd.2: 12 Chicharita

Avd.3: 1.2.4.6.7.8.9.10.11.

Avd.4: 1.3.7.10.

Avd.5: 4 Jumeirah Boko

Avd.6: 6.9.10.

Avd.7: 5 Romero

Avd.8: 5 Flash Håleryd

216 rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.