Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 55 Miljoner Jackpot V75 Jägersro 20/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången. 

Stor jackpot på 55 miljoner denna veckan då femmor frös inne i en omgång med extra hög utdelning förra veckan då det var dubbeljackpot.  
Jägersro är värd för veckans V75 och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och valfri balans är självskrivet här nere. 
 
Statistik och Spelteori. 

Vad gäller jackpotomgångar så kan man spela lite mer ”safe” än en vanlig omgång på V75 för värdet ligger mer i att få alla rätt en sådan omgång med extrapengar på just sjuorna. Tycker att man kan chansa lite mer i vanliga omgångar då det inte finns något extravärde och det därmed är lägre återbetalning i förhållande till vad som spelas. Spelen på trav går ut på att slå motståndarna i spelpolen på sikt, och inte varje enskild vecka, så det finns lite olika upplägg på hur man ska göra detta där flera vägar kan vara rätt. Jag lutar ju åt att om man tror hårt på en av dom mest betrodda i omgången och vill ha den som spik så måste man nästan gardera den näst största favoriten och tvärt om. Faller man för båda mest spelade som spikar på ett mindre system så tycker jag att man behöver en tredje spik så man får med riktigt många hästar i minst tre av dom övriga loppen, då kan man också plocka bort ett par av dom andra favoriterna då utdelningen stannar på hundralappar om även dom vinner.  
 
Bästa Spiken! 
2 Elian Web är väl en tråkig rekommendation men när det är öppet i övrigt och man väljer en betydligt mindre streckad som kompletterande spik så är det okej om omgångens största favorit vinner. Statistiskt så är detta en riktigt stark spik då spetshästen vinner väldigt ofta på Jägersro och Elian tar spets mot dom flesta i klassen. Favoriten i Gulddivisionen vinner väldigt ofta på V75 och det känns som den kommer vinna loppet kanske oftare än sju av tio. Vi försöker fälla flera av dom andra favoriterna och den gången jag satte en sjua för över 2,4 miljoner spikade jag omgångens största favorit. Kanonform på stallet i övrigt och att denna kommer från strykning för feber oroar inte mycket då det var strykning från spår 8 bakom bilen den gången, mot bättre motstånd.  
 
Gå Kort! 


Lägsta klassen går över kort distans i tredje avdelningen där har flera av bakspårshästarna betydligt lägre chans än övriga. Ett par ston där bak och någon som står stenhårt inne i klassen och det samma gäller för ett treåringarna med framspår, dom står hårt inne. Även om det kan ramla in någon treåring som vinnare i dom lägre klasserna på slutet av året så är det väldigt ovanligt fortfarande så statistiskt sett och dom kanske man kan stå över här.  
1 Ovation L.A. är väldigt stor favorit och även om hon visat att hon kan slå hingstar och valacker i klassen tidigare så ska hon väl räknas med hög vinstchans. Spelvärdet är dock väldigt dåligt här då Ingves inte var helt säker på att hon skulle hålla upp innerspåret. Då hon ledde runt om sist var det i voltstart så många kanske blir lurade där och Ingves sa dessutom att han trodde hon 
skulle ge upp sist med men sträckte på sig och nu blir det tuffare mot denna gången och då är det inte ens klart att hon vinner i spets.  
6 Opulent Tile har vunnit sina segrar från ledningen och spår sex brukar känna av effekten av vinklad vinge och denna kan ta ledningen och stanna där hela vägen denna gången. Spår 8 och 11 i senaste starterna och nu blir det bättre spår tredje gången gillt i klassen och han står bra inne i loppet. Kan bli släppt till ledningen av alla invändiga utom favoriten och kanske kan ta sig förbi den av egen kraft och därför väljer jag att ranka denna först här.  
2 Becker är hårt spelad med flera lopp i klassen under sommaren och vann direkt i comebacken sist i billigare omgivning. Går säkert framåt ytterligare med loppet i kroppen och måste räknas tidigt här. Några besitter nog mer startsnabbhet men kan hjälpa till att hålla inne favoriten om utvändiga tar sig förbi och borde få ett bra lopp bakom några som kör om ledningen här. På PU:s fina stallform måste denna räknas tidigt.  
 
Avdelning 1. 

Bronsdivisionen med voltstart över lång distans och här brukar väl den som kommer till ledningen kunna rinna undan. Då det inte alls är säkert att favoriten får spets så blir loppet öppet, men lite skiktat lopp och några ser ut att starta med betydligt lägre vinstchans så man ska kunna stänga loppet på fyra-fem streck. 

4 Rackham Är loppets favorit då han står bra inne i klassen efter att ha stött på stenhårda kullkamrater under säsongen. Det är dock fjärdespår i volten och flera av dom vassaste konkurrenterna lär vara före i inledningen och då blir det ju så klart favorit i fara här. Får han ett bra lopp eller kommer fram utvändigt ledaren utan att lägga allt för mycket kraft ska vinstchansen vara hög och han räknas mycket tidigt även om spelvärdet är dåligt som ganska stor favorit. 

6 Exaudio Vici Har springspår och trivs över dryga distanser och även om Kontio får en hel del kritik för hur han tar sig iväg från springspår så har han trots allt en hel del spetssegrar på sitt cv, även med svensk voltstart så räkna med att han kör offensivt med denna. Katja Melkko fick två tränarsegrar under fredagens V65 varav Kontio körde en så formen är fortsatt mycket bra på såväl tränare som kusk och jag rankar ekipaget först. Lite bredare bana på Jägersro än genomsnittet är bra och spår sex är bättre än sju så tror att han kan ta över ledningen från dom flesta här och hög chans att leda loppet hela vägen. Hästen är stark och oöm så ger inte om upp han missar starten och styr fram utvändigt tidigt heller då denna dessutom står bättre inne på pengarna, i klassen än värsta konkurrenterna. 

7 Rock My Dreams Kan vara den som tar spets först och kanske kör man där om ingen kommer tidigt. Men då det är ett sto i öppen klass som möter hårdare motstånd nu med bara tolv starter innanför västen så kan man väl välja att släppa ledningen om Jorma eller Christoffer ställer en fråga tidigt här. Oavsett är man garanterad en resa i främre träffen om man prickar starten från sitt springspår och måste räknas vid gardering. 
10 Nero Maximus Står bäst inne i loppet och ska ha bra form men bakspåret är svårt mot flera bra där framme och bara en i mängden vid bredare gardering. Går oftast i vanlig vagn men nu anmäld med hybridvagn vilket så klart är intressant och han ska med på kupongen vid gardering trots sitt dåliga utgångsläge.  
1 Quattro Töll Har ett kanonspår här efter att startat från tillägg fyra starter i rad och Uhrberg har lett en och annan volt på Jägersro så denna kan hålla spets från början och välja vem han ska släppa till. Missar Ingves starten det minsta från sitt springspår så kan mycket väl denna få rygg på ledaren och därifrån kan det vara en rejäl skräll med lucka till slut. 

Ranking: A 6. B 4. C 1.10.7.9. D 3.2.5.8.11.12. 
 
Avdelning 2. 
13 Mily blir min kompletterande spik i detta försöket till Diamantstoet då det är vidöppet bakom och krävs riktigt många streck för att känna sig helt säker. Då min ranking av loppet stämmer ganska bra överens med streckfördelningen så har jag inga kul drag att ranka upp här vilket gör att det är bättre att ta ställning och spika sig ur loppet. Bergh har absolut toppform på stallet och det är en klar höjning av prestationerna på många i hans stall under hösten och Mily är inget undantag. Hon var ute i silverdivisionen sist som tvåa bakom Dragster och slog många meriterade och hårda hästar i det loppet så hon går klart ner i klass till denna starten och borde kunna känna sig bäst här då hon står riktigt bra inne i loppet. Bra proposition för dom på dubbla tillägg här då hon har nästan 1,5 miljoner tjänat mot 100-180 tkr tjänat på dom som startar från grunddistansen och bara två hästar på mellanfållan. Inte så stor favorit och väl spridda streck i övrigt gör henne till klart spelvärd spik i omgången.  

Ranking: A 13. B 9.10.1.2.11. C 12.14. D 15.6.5.3.4.7.8. 
 
Avdelning 3. 

Se ”Gå Kort!” 

4 Barnacle körde Goop sist från bakspår i klassen på V75 och nu är det betydligt bättre spår. Om man får ledningen och släpper till min förstahäst kan det bli resa i rygg på ledaren för denna medan favoriten riskerar att hamna tredje invändigt. Oavsett resa i främre träffen och Goop vinner ju som bekant en hel del lopp så klar fjärdehäst vid bredare gardering.  
Av treåringarna med framspår så ger jag högst vinstchans till 7 Hombre D. som åker långt för detta loppet och kommer med absolut toppform. Vann med galopp mitt i loppet sist, är startsnabb och trivs över kort distans. 5 Stenson och 3 Voug Face är båda lägesgynnade och har kortare resväg än många av konkurrenterna men ingen av dom vinner speciellt ofta och det är tufft mot så dom borde få svårt men har ändå viss skrällchans från gynnsamma utgångslägen.  

Ranking: A 6. B 2.1. C 4.7.5.3. D 10.11.9.8. 
 
Avdelning 4. 

Svensk Uppfödningslöpning, som är det största loppet för tvååringarna och det går över kort distans där hästarna fått kvala in. Per Nordström har favoriten och ytterligare två hästar till start här medan Svante Båth, som också hade tre hästar kvalade tvingats stryka två av sina hästar.  
1 Good Vibes kör Nordström själv, då han är med och äger på den så han har inget allternativ här och håller inte den högre än sina andra två hästar i loppet. Den är startsnabb och då stallkamraten 2 Islay Mist Sisu är värsta motbudet i spetsstriden så är ju chansen god att dom kommer överens där framme. Ingves försöker väl komma ner i rygg på stallkamraten och dom har båda bra chans om dom lyckas få ledningen och rygg på ledaren här. Tvååringar och det kan vara mycket upp och ner i prestationerna så man blir sällan förvånad om någon är 20-30 meter bättre från en start till en annan och om någon annan lyckas pricka bättre form här så kan det bli överraskning för många av spelarna.  
9 Felix Orlando är stallets tredje häst som nu får Khilström i sulkyn och denna tror Nordström kan ha gått framåt mest av sina från försök till final. Lite mindre spelad än stallkamraterna och bakspår på kort distans här är inte bra men med ett par strykningar behöver det inte bli iskall löpning med rygg på startsnabba, så räknas trots bakspår.  
8 Mellby Jinx är inte sämre än Nordströms hästar och då den är nedstruken ett spår så ökar chanserna en hel del faktiskt. Med ytterligare strykning i fältet behöver man inte få för många att runda och denna kan nog även vinna loppet från utvändigt ledaren. Betydligt mindre spelad än favoriten och given vid gardering. 
Riordans duo är också aktuella från bra spår bakom bilen där 5 Ain’t Misbehavin har det klart bästa spåret så klart och därför rankas först av dom. Hittar man ner bra så lär denna spurta ner många till slut, kanske alla. 6 Lilliannes Love är istället startsnabb och gynnas av den vinklade vingen här och kan hamna en bit fram från start och kanske utmanar favoriterna i spetsstriden.  
Ranking: A 1. B 8.2.9.6.5. C 11.3. D 4.10. 
 
Avdelning 5. 


Klass 1 över medeldistans med bilstart och det är ett ganska öppet lopp på förhand. 
7 Easy Cash är ny i Robert Berghs regi och han väljer att anmäla på V75 direkt i comebacken där han också kör själv vilket gör det mycket intressant. Bricka sju är så klart inte optimalt men med vinklad vinge borde han köras offensivt direkt vilket gör att han kanske kan köras hela vägen till ledningen. Han var bra i tidigare regi också där han har visat riktigt hög kapacitet och var bland annat trea bakom Aetos Kronos och Ultion Face i ett stenhårt Derbykval under hösten. Enklare mot nu och han rapporteras ha gjort ett bra banjon inne på Åby inför detta så räkna med att han är väl förberedd. 
3 Upper Face står bra inne i klassen och var bra som tvåa bakom Dwayne Zet sist och får nu bilen på istället för hybriden sist. Kolgjinis brukar ju få besöka vinnarcirkeln någon gång under Jägersro större tävlingsdagar och detta kan vara deras bästa chans under V75. Han trivs på Jägersro och vid vinsten i klass 2, längst upp i raden slog han Banksy och Oscar L.A.  
2 Västerbo Imtheman har 10/21 i vinststatistik och vann sist ett stayerlopp inom V75 som skräll och får nu kuskplus så räknas igen på visad form.  
4 Frodo S. Kommer från Goops stall och har bra startspår tillsammans med hygglig startsnabbhet blir han värsta motbudet till favoriten i spetsstriden. Oavsett kan han få ett bra lopp där framme och formen är på topp då han var riktigt nära andraplatsen på V75 från bricka 12 sist.  
1 Isco Boko har gått i annat än vanlig vagn en gång I nuvarande regi och vann då en hybridvagn trots galopp på vägen och nu blir det den vagnen igen. Jepson upp nu som visat bra form i sulkyn i veckan och från ett bra smygläge skulle detta kunna vara omgångens skräll.  
8 Golden Guard har riktigt dåligt läge bakom bilen men kan snabbstarta och tog spets från samma läge sist, nu är det dessutom vinklad vinge så han kan få en position långt framme och ska räknas på visad form.  


Ranking: A 7. B 4.3. C 2.1.8.11.9.10. D 5.6.12. 
 
Avdelning 6. 


Se ”Bästa Spiken!” 
Tack vare uteblivet motstånd så borde storfavoriten komma till ledningen och rinner undan där nära åtta gånger av tio mot detta motståndet så trots hög procent så är det snudd på bra spelvärde. 

6 Diamanten startar i ny regi och går barfota direkt vilket han gjort starka prestationer tidigare på. Tre raka galopper innan han kom till Goop innebär att han inte fått ett helt lopp i kroppen sedan 1/8 (även om galoppen 12/9 kom mitt på upploppet efter invändig resa). Borde behöva ett lopp i kroppen för att slå en Elina Web i spets.  

Ranking: A 2. B 6. C 1.4.10.8. D 3.5.7.9. 
 
Avdelning 7. 


Silverdivisionen avslutar omgången över sprintersarnas och här kan det bli bra fart och inte alls givet att favoriten kommer till ledningen och är då en favorit i fara.  
3 Azimut är bra och skulle han få överta ledningen så är det väl stor chans att han vinner loppet men jag tror att han får svårt att ta sig till spets denna gången.  
6 Night Brodde tror jag kan vara före favoriten för att överta ledningen från 2 Kung Edward som brukar ta spets från alla öppna spår, Kungen duger inte i silver så där släpper man nog spets och Marc kan vara först fram med hjälp av den vinklade vingen. Ett par raka galopper men Marc pratar om lite omlagda upplägg för några av hästarna i stallet som har fallit mycket väl ut flera av dessa på slutet så kanske blir det bättring även här. Lite för länge i tredjespår innan han kom ner utvändigt sist men här låter dom optimistiska från stallet och jag tror denna kan leda loppet runt om. 
4 Macelleria kommer från Berghs formstall och har ett. Perfekt utgångsläge bakom bilen så måste räknas då han är bättre än raden och gick mycket bra under förra hösten.  
9 Staro Leonard har fått sparat i många av starterna på slutet och många tror att det blir han som profiterar mest på det blir hård körning där framme. Han har en bra rygg att följa starten för att komma igenom bra men just spår nio överskattas ofta och denna nämns tidigt i många tips så procenten har börjat stiga på honom under fredagen och kanske blir det inte så bra spelvärde i denna på streckspelen till slut. Ska med vid bredare gardering men inte tidig för mig från överskattat spår med kusk som inte alltid får till den taktiska biten från bakspår på V75 även om formen är bra på stallets hästar.  
1 Hierro Boko har allt som oftast dåliga lägen på slutet med dubbla tillägg ett par raka starter och bakspår i starten före det och nu är väl inte läget så bra för honom nu heller, då han riskerar att bli över från sitt innerspår. Kan han dock få tredje invändigt och rejält tryck på loppet så kan det bli bra smyglopp om luckan kommer till slut. Bike på nu för första gången i nuvarande regi och intressant till låg procent.  
11 Randemar R.D. Har fått ett par strykningar runt sig och det förbättrar hans chanser avsevärt så klart men fortfarande ganska grön i klassen och kanske behöver ett spetsläge för att slå detta gänget. PU har dock bra form på stallet och blir det tokkörning där framme bjuds alla in i loppet och inte ofta man får 2% på denna i några sammanhang.  


Ranking: A 6. B 3.4. C 9.1.11.7. D  5.8. 
 

Stora systemet 
Avd.1: 1.4.6.7.10. 
Avd.2: 13 Mily 
Avd.3: 1.2.6. 
Avd.4: 1.2.5.6.8.9. 
Avd.5: 1.2.3.7.8. 
Avd.6:  2 Elian Web 
Avd.7: 1.3.4.6.9.  
2700 Rader som kostar 1350 kronor.  
Lilla systemet 
Avd.1: 4.6. 
Avd.2: 13 Mily 
Avd.3: 2.6. 
Avd.4: 1.2.5.6.8.9. 
Avd.5: 7 Easy Cash 
Avd.6: 2 Elian Web 
Avd.7: 3.4.6.9. 
96 Rader som kostar 48 kronor.  

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.