Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 4/11

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och valfri balans är självskrivet här nere. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter, även dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter denna veckan. 

 

Bästa Spiken!

I sjunde avdelningen är det mycket låg klass på hästarna och jag tar ställning där två sticker ut rejält. Då det är Jägersro och en av dom betrodda är startsnabb och kommer från spetsvinst så går jag på 5 Spotlight Vixi 28% som spik. Gogd chans att denna lägger beslag på ledningen och spår 5 bakom bilen är statistiskt bästa spåret och därmed tror jag på hög vinstchans. Två raka vinster i P21-lopp och Breddlopp på slutet och inte mycket tuffare mot nu så då formen är bättre hos denna än dom flesta i loppet och det fäller avgörandet.

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det en ganska stor favorit men inte helt givet att det blir trav hela vägen då han kommer från galopp men man tycker det var olycksfall bara och inget att oroa sig över, men man ska oroa sig när en stor favorit kommer från galoppmisslyckanden. 

1 Hefner AM 46% är lite för stor favorit eftersom han trots allt kommer från galoppmisslyckande och han är bara tre år. Bara två hästar på grunddistansen här och det gör att dom med flera hundra tusen mer på sina konton bör vara ikapp sitt tillägg ganska billigt och det är inte alls givet att han håller dom stången även om han nu kanske går felfritt och sitter i spets tidigt. Visst obesegrad i ledningen och läget gör att han är hästen att slå och given favorit i loppet. 

13 Ready To Roll 8% kommer också från galopp men har nu två starter i Goops regi och bör gå framåt med loppen i kroppen. Bakspår från tillägg är så klart mycket chansartat läge men kanske är det lättare att gå felfritt från sådant läge. Bra spelvärde till den fina procenten och Goop vinner ju som bekant ett och annat lopp, inte minst med sina nyförvärv under året. 

4 Nikita 7% står lite hårt inne på pengarna i loppet men nu är det klart kuskplus med Kontio upp och jag gillar spår två i volten på tillägget. Visst körde Kontio galopp med denna sist han körde men en bra avslutning i förra loppet och andraplats mot billigt gäng då efter lite passiv styrning. Mer offensivt upplägg nu kanske och till låg procent så är spelvärdet bra här.

 

Avdelning 1.

Litet fält där det är en stor favorit som var ett löfte som unghäst och nu gjort comeback. 1 Hitman River 42% kanske behöver ett lopp till i kroppen efter så lång frånvaro från tävlandet och procenten är lite för hög här. Tidig så klart men garderingen tycker jag är given här. 

2 Ready Doc 16% har haft ett mindre uppehåll och fått två lopp i kroppen så denna tror jag är närmare sin toppform och det är inte sälla form slår klass. Galoppen sist kom efter att spetsstriden var slut och han slappnade av så tar inte så hårt på det. Nu är det kanske litet kuskplus med Ingves som trots allt är mer rutinerad och har kört bra under året. 

4 Racing Ribb 11% har startat i liknande tilläggslopp på slutet och inte riktigt kommit till i loppen. Nu är det väldigt litet fält och bara två på grunddistansen vilket gör att han har betydligt bättre förutsättningar denna gången. Jag gillar spår två på tilläggsfållan som oftast är ett underskattat spår bland spelarkåren och aktiva men vinststatistiken talar sitt tydliga språk och jag tror att vinstchansen för denna är högre kollektivet bedömer. 

6 Daytona 9% gjorde det bra under sin fyraåringssäsong där han tjänade bra med pengar. Nu har han bara tre lopp som femåring men då loppet inte är så hårt så måste han räknas här. 

3 Quattro Töll 18% tycker jag är klart överstreckad men ändå aktuell vid gardering då han är startsnabb och borde hamna bra på det från detta spåret. Ingen vinst i år på sju starter men fem andraplatser är tråkig statistik men visst duger han i klassen. 

Ranking: A 2. B 1. C 4.6.3.5. D 7.

 

Avdelning 2.

Treåringslopp i ganska låg klass där hästarna får ha max 300 tkr på sina konton där några av dom bästa fått perfekta spår precis bakom bilen och det ska väl stå mellan dom som drar flest streck här. 

4 Chiru 56% är mycket stor favorit och så mycket skiljer sällan i denna typen av treåringslopp så garderingen känns given på omgångens största favorit. Häst i toppform från stall i form och visst är segerchansen hög från bra utgångsläge då dessutom stallkamraten är spetsbudet och han kan få ledningen gratis av honom. Tänkbar spik på läget och chansen att få spets av stallkamraten.

5 Hunt AM 10% är startsnabb och har varit hårt spelad i alla sina starter så man har klar tro på denna så klart. Galopp för tre starter sedan och rejält med mjölksyra näst sist för att sedan vara helt okej sist från rygg på ledaren. Kan gå i ledningen här om han tar sig förbi stallkamraten men kommer den tidigt så kanske man släpper och kör ett lopp i rygg på den stora favoriten och det måste vara hygglig vinstchans oavsett upplägg. Bättre spelvärde än någonsin på denna nu från bästa tänkbara utgångsläget. 

6 Sidney Celeber 17% är väl Örjans val i loppet då han körde Hunt AM sist, men det behöver inte betyda att han ser detta som bättre häst, dom är nog ganska likvärdiga. Då avgör lägena och denna ska inte ta sig förbi Hunt AM från start och klar fördel Nurmos duo här då denna kan bli hängande. Klart överstreckad och mer intressant att gardera med andra om man vill ha någon mer, men så klart aktuell vid bredare gardering på kapacitet och kunnande. 

11 Powerbank 5% är en fin treåring som kommer med två raka vinster till denna starten. En strykning bland framspåren och för varje häst som försvinner så ökar chansen för denna så klart. Vinsterna har tagits från spets och rygg ledaren så denna är speedig och blir det minsta överpace i loppet så bjuds han ini matchen och hans avslutning lär bita bra till slut här. 

1 Black And Quick 5% är väl ganska bra för klassen då han mött tufft motstånd men nu blir han nog över från start och borde få svårt att komma in bra i loppet från innerspåret. 

Ranking: A 4. B 5. C 11.6.9.1.8.3. D 10.12.2.

 

Avdelning 3.

Uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning 2020 och det är kort distans för tvååringar som gäller och vi vet vilka tränare som brukar vara med och göra upp i denna typen av lopp och inget undantag detta året. 

2 Match’em 40% är loppets klara favorit som i kraft av startspår invändigt om alla dom värsta motbuden ska ha högst vinstchans i loppet. Det ska dock inte skilja så mycket i procent som det gör här och jag väljer därför att gardera loppet. Båths hästar kan låsa loppet med favoriten i ledningen och deras andrahäst utvändigt så väljer att ranka den närmast efter favoriten.

3 Cool Kronos 13% gjorde det klart bra i dödens i Svampen som tvåa och ser ut att vara stark och oöm. Readly Express är pappa här och från ett bra startspår måste denna ses med bra chans i loppet. 

5 Good Vibes 20% har bra startspår och Per brukar ha startsnabba och rejäla unghästar vilket detta inte är något undantag för. Tvåa i Breeders Course och redan visat att hon duger mot hingstar och valacker i kullen. Körs säkert offensivt även här och räknas med bra chans. 

7 Aquarius Face 16% är efter MosaiQue Face och det intressanta är att det är första avkomman efter honom som kommer till start så det blir spännande att följa denna. Kolgjinis har bra tradition av att få fram bra tvååringar så även det gör det så klart intressant och denna ska räknas då han vunnit sina två felfria lopp. 

1 Tyrion 2% väljer jag att nämna som en rejäl outsider från bra smygläge. Gjort några starter nere i Italien och hästar därifrån brukar ju komma väl förberedda och nu är det intressant debut i ny regi på denna Trixton- avkomma. 

Ranking: A 2. B 3.5. C 7.1.10.4.8.6. D 11.9.12.

 

Avdelning 4.

Jämnt spelat lopp där många garderar på med tre-fyra hästar och jag väljer att ta ställning för det klara spetsbudet i loppet. 

2 Rocky Tilly 29% mötte hårt motstånd för klassen sist men då loppet blev konstigt kört kröp man ner invändigt och fick mycket sen lucka med mycket sparat som tvåa i mål. Nu blir det bike på till denna starten och kuskplus så då räknar jag stenhårt med man svarar allt i spetsstriden och leder loppet mycket länge. Med lite sparat sist bedömer jag att det kan hålla hela vägen denna gången då värsta motbuden fått betydligt sämre utgångslägen och jag spikar. 

7 Anthara Bi 34% är loppets favorit men inte så mycket mer streckad än min idé och läget är klart sämre. Visst har hon visat att hon duger i klassen men det är alltid litet frågetecken för ston i öppen klass och jag tycker strecken borde vara omvänt här då hon har så mycket sämre utgångsläge denna gången. 

6 Royal Navy Neo 3% är väldigt lite streck på så klart streckvärd vid gardering då han är bra för klassen och var riktigt bra under förra sommaren för Goop. Bara tre lopp i somras och gör nu comeback där han ska gå i bike direkt så kan vara väl förberett här och Jepson tar ofta väl till vara på sina på chanser. 

9 Västerbo Highscore 10% kommer från strykning men har inte stått över något på grund av det då han stöks på grund av transportproblem. Ändå lite långt mellan starterna nu och bakspår är så klart inte enkelt att komma till från i annars jämnt lopp. Han ska ändå räknas tidigt vid gardering då han har rygg på startsnabb häst och kanske kan komma igenom bra. 

8 Everest Sisu 19% fick bricka 8 bakom bilen och måste ses som klart överstreckad från detta spåret i ganska jämnt lopp. Visst tål han offensiva upplägg men från spår 8 brukar det kosta för mycket att köra framåt direkt och han riskerar att bli hängande från detta läget. 

Ranking: A 2. B 9.7. C 6.8.3. D 1.5.4.11.10.

 

Avdelning 5.

Andra uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning 2020 och det är kort distans för tvååringar som gäller även här så klart. Båth i favoritsitsen även här och även om det är sämre lägen för båda hans ekipage här så ska det vara bra chans att dom två gör upp om detta till slut. 

8 Mellby Jinx 42% slog Good Vibes från utvändigt sist och var långt före Chipper Kronos i samma lopp som var Breeders Course för 600 tkr och ska väl vara favorit på den insatsen men kanske blir lite för stor favorit nu. Till synes krafter sparat sist och är nog mogen för ett offensivt upplägg igen och kanske vinner han igen från utvändigt men han kanske också blir släppt till spets om Erik kör till då alla borde vara nöjda med hans rygg här. Hög vinstchans men det kan också kosta lite väl mycket att köra sig framåt från spåret längst ut och garderingen är nog bra här.

9 Chipper Kronos 17% var väldigt stor favorit sist mot den som nu är favorit här. Visst blev han över från start då från sitt innerspår och fick en hel del sparat då luckan kom då vinnaren redan var i mål i princip. Nu har han en bra startrygg och kan komma igenom bra från starte så behöver inte bli fast denna gången och borde kanske vara närmare favoriten på strecken nu och ska räknas mycket tidigt här. 

2 Seventh Heaven 13% har betydligt bättre startspår än många av dom värsta konkurrenterna här och ska därför räknas med klar chans. Har startsnabbhet och ett par lopp mer än några av dom andra innanför västen så måste räkans tidigt. 

6 Manual Flight 12% är startsnabb och kanske kan köras till spets tidigt här vilket så klart kan vara fördelaktigt nu när det dessutom växlas upp från vanlig vagn till hybrid till denna starten. 

3 Islay Mist Sisu 3% tränas av Per Nordström som allt som oftast har ett finger med i spelen i tvååringsloppen och så även denna gången då han fått bra startspår med sina två hästar i detta uttagningsloppet. Bike på denna gången och kanske kan denna ta ledningen och leda loppet länge eller få ett bra lopp i rygg på ledaren. 

11 Ain’t Misbehavin 6% tränas av Riordan och körs av Johan Untersteiner och det har ju varit en vinnande kombination i unghäst-loppen förr. Kommer med två raka vinster och räknas vid bredare gardering trots spåret på visat snabba avslutningar på slutet. 

5 Felix Orlando 2% är tränad och körs av Per Nordström och han har dragit bricka 5 i båda uttagningarna och han kanske kan skrälla till här från ett så bra startspår. 

Ranking: A 8. B 9. C 6.2.11.3.5.10. D 1.7.4.

 

Avdelning 6.

Se”Gå kort!”

Två ston drar ganska mycket streck men ett par frågetecken eller minus finns på båda och jag nämner dom då jag tycker att dom är klart överstreckade här och jag väljer därfölr att spela utan dom denna gången. I övrigt ser jag betydligt lägre vinstchans för övriga fältet och det är ganska skiktat lopp så läge att gå kort här. 

9 Cobbys Nana 15% får Örjan upp men då hon inte startat på över tre månader så lär det väl bli passivt upplägg och det handlar om att hitta ner här från sitt springspår på tillägget. Man kan bli hängande och få backa långt ner i fältet och då blir det mycket chansartat. 

11 Estelle Nordique 14% har blivit lite väl mycket andraplatser under året så kanske behöver möta bara ston för att få lite vinster och bakspåret på sitt tillägg i fullt fält är så klart chansartat. 

Ranking: A 1. B 13.4. C 3.9.11.8.12. D 6.7.2.5.10.

 

Avdelning 7.

Se”Bästa spiken!”

9 Demon Ima 44% är ganska klar favorit trots bakspår och mycket andraplatser i raden så även om denna mött hårdare motstånd så måste man ändå sätta frågetecken för vinstmoralen på slutet. Visst är det mycket snack om att detta är en topphäst men bakspår på Jägers har fällt större favoriter och läge att gå mot nu. OBS STRUKEN UNDER ONSDAGEN! 

Strykning här göt kanske att det blir lite sämre värde på min spik men däremot ökar vinstchansen väldigt mycket då värsta motbudet är borta. Många låste kanske på två och då får tredjestreckade hästen mycket extrastreck så vid gardering får man spela med flera hästar. 

Ranking: A 5. B 9. C 7.10.8. D 3.4.12.1.2.6.11.

 

Avdelning 8.

Vidöppet treåringslopp för ston som inte fått ha tjänat mer än 300 tkr, favoriten har bra spår men ingen är speciellt mycket bättre än någon annan här så jag rekommenderar mycket bred gardering. 

5 Samaritana 27% är ganska klar favorit och har bästa tänkbara spåret så måste ju räknas tidigt på det. Usla lägen innan men har ändå gjort det bra så då måste väl vinstchansen vara hög då det är topp-spår nu från stall i form. Tycker dock att skiljer lite på hästarna i loppet och vet inte om denna ens är startsnabb så kanske är denna favoriten lite överstreckad denna gången. 

1 Heloise AM 23% var ute i Oaks näst sist men kördes lite väl passivt och fick kanske lite sparat då luckan kom sent. Nu riskerar man ju att bli över från start och får inrikta sig på ryggresa och skjuter säkert till bra när/om luckan kommer i tid denna gången. Överstreckad på att det är tveksamt vart hon hamnar från detta spåret. 

3 Queen Razeputz 7% har ett helt okej utgångsläge och man håller henne högt i stallet och efter startgalopp sist och att man satt kvar i kön för länge gången innan det så har man inte riktigt få se någon effekt på biken ännu, som hon gått med i dom två starterna. Kommer effekten av bike nu så måste hon vara långt framme felfri här. 

7 Beware Kronos 14% var ute i Oaks-finalen sist från spår en bit ut och innan det hade denna tre vinster och två andraplatser på sina fem starter så denna vet vart mållinjen ligger och ska räknas trots spåret. 

8 Babsan Kronos 13% får Goop upp nu och ska räknas trots läget från formstall som alltid har bra unghästar och denna kommer från vinstlopp så formen är bra. 

4 Kirsi Boko 5% ska gå första gången barfota runt om från ett väldigt bra startspår och provas med ny kusk till denna starten så är intressant till ganska låg procent. 

Ranking: A 5. B 7.8.3. C 1.4.11.10.2. D 9.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.6.

Avd.2: 4.5.11.

Avd.3: 1.2.3.5.7.

Avd.4: 2 Rocky Tilly

Avd.5: 6.8.9.

Avd.6: 1.4.13.

Avd.7: 5 Spotlight Vixi

Avd.8: 1.2.3.4.5.7.8.10.11.

4860 rader som kostar 1215 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.

Avd.2: 4 Chiru

Avd.3: 1.2.3.5.7.

Avd.4: 2 Rocky Tilly

Avd.5: 6.8.9.

Avd.6: 1.4.13.

Avd.7: 5 Spotlight Vixi

Avd.8: 3.5.7.8.

360 rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.