Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 72 Miljoner Jackpot Jägersro 31/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Stor Jackpot på 72 miljoner denna lördagen då både sexor och femmor frös inne förra löradgen och dessutom lite extra tillkom från femmorna under söndagens extraomgång. Jägersro är värd för omgången denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här och det är en ganska fin omgång med klart bra potential nu. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid bra underlag här och valfri balans är självskrivet här nere.

 

Bästa Spiken!

I avslutningen avgörs C.L.Mullers Memorial som veckans Gulddivision och då förra årets titelförsvarare 2 Velvet Gio ströks tidigt så fick favoriterna bättre lägen och då tre sticker ut på strecken är det läge att ta ställning och jag spikar det givna spetsbudet. 6 Cyber Lane 26% är inte ens favorit nu men var spelad till lägre odds än favoriten här i när dom möttes sist i SM, trots att Cyber då hade bakspår. Nu är han nedstruken till ett perfekt femtespår bakom bilen, bästa tänkbara statistiskt sett och då det gäller att öppna fort bakom bilen. Sida vid sida mot favoriten så är chansen till att han tar ledningen och håller ut värsta konkurrenten väldigt hög då måste vinstchansen också vara bättre än vad kollektivet bedömer här. Johan låter väldigt uppåt med och antyder någon ändring i upplägget inför denna starten och även om han var hemlighetsfull om vad det gällde så låter det helt klart positivt. 

 

Gå Kort!

I Bronsdivisionen som går som avdelning fem denna veckan där spetsbudet har bästa tänkbara utgångsläget bakom bilen men bästa hästen som är favorit i loppet får kuskplus och ska kunna vinna loppet från utvändigt. Det är mycket stor chans att antingen bästa hästen eller ledaren vinner loppet så det borde räcka med dom två, men då dom drar mycket streck så vill jag nämna en tredje häst. 

5 Ingo 30% är loppets givna spetsbud men ett par startsnabba invändigt kan det ta några extra meter innan man sitter i ledningen, men är han i ledningen på ett par stegen blir han så klart tuff att slå. Är kanske inte riktigt lika bra som favoriten men från spets sparar man ju några meter per sväng och det brukar vara fördelaktigt, framförallt på denna banan. 

6 Farlander AM 37% är bästa hästen, står bra inne i klassen och tränaren rapporterar att han gått framåt i träningen med lägre puls efter jobben än någonsin. Fick punktering 1300 meter kvar av loppet sist och gick ändå en topptid som tvåa. Nu är det dessutom kuskplus och han glider väl fram i dödens och kan reglera loppet därifrån vilket gör honom till tänkbar spik om man måste ta ställning här. 

3 Victory Island 3% är mycket startsnabb och får ett lopp i rygg på ledaren bakom dom två betrodda här så kör dom hårt mot varandra och luckan kan komma till slut. Väldigt lågt spelad denna gången så kan vara ett roligt streck om man spelar med tre streck. 

 

Avdelning 1.

Klass 1 över 1640 meter auto med omgångens näst största favorit från ett perfekt utgångsläge bakom bilen och kanske är det så enkelt att favoriten bara leder loppet runt om för Björn Goop.

4 Royce Rolls 55% hade jag spikat två starter sedan på Jägersro då han fick elak press av en häst som låg på för hårt. Höll ändå bra då och bara slagen av Rackham som fick ett perfekt lopp i draget och var skyldig att vinna det loppet. Offensivt upplägg sist från bakspår och tröttande till slut över den längre distansen men var ändå helt okej som tvåa ännu en gång. Det var lite längre mellan starterna då och nu kanske det är bra med lite tätare starter och dessutom åker biken på nu igen till skillnad mot sist. Dessutom blir det även norskt huvudlag denna starten för att ha en växel till. Hög chans att Goop kör sig mot ledningen och sitter där hela vägen men inte helt givet. 

1 O’Man Flax 12% kommer från formstall och ska gå första gången på väldigt länge i sin bike nu. Första gången med urryckare och sedan blir det halvstängt huvudlag istället för det öppna han haft nästan varje gång i år. Allt detta tyder på att det ska bli full laddning för spets och kommer man dit så körs han där och det kan ställa till det för favoriten här. Denna kan leda loppet runt om och även om favoriten tar sig förbi så blir det ett bra lopp i rygg på den. 

3 Gazoline Mearas 5% har bra utgångsläge och är startsnabb. Vek ner sig mot en smygkörd sist och då gick han med halvstängt huvudlag nu blir det nog helstängt istället. 

5 Hummer Scott 11% har ett perfekt utgångsläge bakom bilen och är bra för klassen. Tränaren kör själv nu och hästen har inte vunnit ännu i år så kanske inte toppchans nu trots allt men ändå tidig vid bredare gardering på den fina kapaciteten. 

6 Global Venture 3% är PU nöjd med och håller som likvärdig chans med hästen han själv kör i fältet. Det blir första gången med helstängt huvudlag på denna och då han är startsnabb kan han blanda sig i spetsstriden trots spår en bit ut bakom bilen. Formen på stallet är ju som bekant på topp så denna kan vara en rejäl överraskning för många här. 

9 Reddington 3% vann Amatör-SM från kön i sin senaste start och kommer från stall i absolut toppform så med rätt resa fäller denna många i spurten även denna gången. 

10 Echelon 3% vann Ungdoms-SM sist men kan inte utnyttja sin startsnabbhet från bakspår nu. Har mer än en speed i loppen och kan spurta ner många med rätt resa i den form han nu är i. Dessutom till salu och för den som vill ha en startsnabb och fin starthäst i vinter så är online-auktionen öppen till lördag kväll, efter tävlingarna. 

12 Oscar L.A. 4% var nere och vann ett fint lopp i Hamburg sist och står bra inne i klassen. Formstall men läget är för dåligt och denna får passas nästa gång, men tillkommer mycket strykningar kommer även denna in i matchen. 

Ranking: A 4. B 1. C 3.6.5.9.10.7.12. D 12.11.8.2.

 

Avdelning 2.

Försök till Diamantstoet med fullt startfält fördelat på två startfållor med ganska många på grunddistansen, men dom på tilläggsfållan ska ha bra chans att komma in i matchen då många av dom varit ute i hårda lopp mest hela tiden. 

2 Brenda Grif 22% är knapp favorit med två vinster i rad på slutet men hon är bara tre år och möter betydligt tuffare motstånd denna gången och här är det nog hög risk för favoritfall. Bara en i mängden vid bredare gardering och jag rankar ner henne en bit på dåligt spelvärde då det inte ens är säkert hon sitter i spets tidigt här heller. 

10 Darah Bibo 20% är PU:s val i loppet och även om han först sa att det var likvärdig chans på hans tre hästar i loppet så sa han längre fram i samma intervju att detta nog kanske var hans bästa vinstchans i omgången. Vinsten kom dock med bike sist och nu växlas det ner på just den fronten men ändå hög vinstchans på denna. 

11 Velegance 12% lät Johan väldigt nöjd över vad han kände i henne sist, då det blev lite fel med det taktiska upplägget. Han hoppas på revansch nu och hon har bra form och kunnande. Står bäst inne på pengarna i loppet och ska räknas riktigt tidigt här. 

9 Don’t Be Shy 16% har stängt spår i starten och står hårt inne på pengarna men Pu säger att alla hans tre i loppet är ganska likvärdiga. Bra form även på denna och Örjan upp är intressant. 

14 Aura S.L. 13% är väl den med bäst kapacitet i loppet vilket hon visade flera gånger i vintras. Hon visade klar uppåtform sist då hon var tvåa från bricka 14 auto mot hingstar och valacker så klart intressant nu mot bara ston i rätt klass. Avslutade riktigt snabbt med dryga spår på slutet sist och här är det springspår i starten så kanske kan man köra offensivt direkt nu. Riordan har fortsatta höga förväntningar på henne så jag räknar med toppinsats. 

8 Africa Bi 7% startar från bakspår på grunddistansen och kan nog välja att ta sig ut i andraspår ganska enkelt och välja lite på ryggarna här. Kommer man igenom bra så kan man ju få ett bra lopp och denna har visat att hon står sig bra när hon gästar Sverige. Vunnit på Jägersro i somras så trivs bra med banan och resan.

Ranking: A 14. B 11.10.8.2.9. C 12.3.7.6.13.5. D 1.4.15.

 

Avdelning 3.

Silverdivisionen över medeldistans och ett par sticker ut så det är läge att ta ställning eller strecka många, jag väljer det förstnämnda. 

5 Zap Di Girifalco 28% ä ren topphäst i klassen och har gjort bra insatser mest hela tiden. Sist fick han dock dåligt fäste på en lös bana och det är något Jägersro ytterst sällan är så räkna med bättre prestation nu igen. Bakspår i finalen är heller ingen picknick och då några av motbuden har lite difus form och sämre lägen än honom så är det läge att ta ställning och spika här från statistiskt bästa spåret. 

2 Dragster 26% är den av motståndarna som visat bäst form och kanske har kuskbytet spelat en viss roll med och fortsatt det pluset nu. Startsnabb men inte givet att det blir spets här och kanske är han bäst över kort distans i spets. Bara vunnit ett lopp i år och ett i fjol så drar kanske lite väl mycket streck på andraplatsen sist bakom Siesmic Wave från bakspår, men givetvis var det ett rejält formintryck och första utmanare här vid gardering. 

6 Night Brodde 16% är startsnabb och rejäl. Kommer från diskning efter att tagit till rejäl galopp en bit efter att han torskat spetskörningen och var struken inför det så givetvis ett stort frågetecken för formen på denna. 

12 Global Undecided 8% har bricka 12 på Jägers och det ska väl inte gå men Nurmos stallform är på topp och denna är väldigt bra. Bara en start efter lång frånvaro och sedan struken iför detta men då man åker en bit och startar på så är det nog väl förberett. 

9 Jula Downton 1,5% gjorde ett starkt lopp som trea bakom ett par bra hästar sist där han själv gjorde grovjobbet. Loppet där Night Brodde blev diskad och dom två borde kanske vara lite närmare varandra i procenten nu på senaste insatserna. Formstall bakom denna och formintryck sist så tänkbar storskräll här. 

Ranking: A 5. B 2. C 6.9.12.1.11. D 3.7.4.8.10.

Avdelning 4.

Lägsta klassen och voltstart med tre treåringar i fältet och kanske kommer årets första vinst av en treåring i ordinarie klasser på V75, det brukar ju kunna ramla in någon vissa år fram på slutet av säsongen. Jag tar med ett par av dom på kupongen men då båda är favorit respektive andrahandare på strecken så är det givet att gardera vidare. 

6 Kurri Jari Boko 22% är klar favorit i loppet men är som sagt bara tre år och har sin årsvinst från ett lopp mot jämnåriga som inte hade något på kontona i princip. Betydligt hårdare att ta sin andra årsvinst mot äldre på V75 så klart överstreckad och rankas ner på uteblivet spelvärde. 

7 Go Peppergirl 17% har lite fler vinster i bagaget och kanske kan ta sig förbi favoriten i starten då båda har springspår och denna visat betydligt bättre startsnabbhet. Detta är ett treårigt sto och det borde bli svårt att vinna loppet men då hon är startsnabb så är det så klart en stor fördel på denna banan och helt borta lär hon inta vara. 

1 Red Mile Brodde 4% ska gå första gången barfota runt om och startar från ett statistiskt topp-spår i voltstarten. Hästen vinner inte så ofta men från detta läget till låg procent så kan det vara en rejäl skräll. 

5 M.T.Oscar 15% står bra inne i loppet och tål offensiva upplägg så klart bra chans då man låter uppåt från stallet. 

2 Baron Frontline 5% är snabb ut i voltstart och bör hamna bra till från ett bra läge. Formstall och Bergh kör själv denna gången vilket är plus nu. 

10 Barnacle 13% får Goop upp nu vilket så klart är stort plus i öppet lopp. Hästen kommer med två raka vinster så formen är på topp och chans finns trots bakspåret. 

9 High Roller Sox 11% gör bra lopp mest hela tiden och då stallet har formen på topp så ska denna vara långt framme även denna gången. 

3 Cojito4% är lågt spelad från bra spår med klart kuskplus till denna starten. Hästen har form och Erik är bra i voltstart så denna kan hamna bra på det och hästen står bra inne i klassen. 

Ranking: A 5. B 7.2.1.9.10.6. C 12.8. D 11.4.

 

Avdelning 5.

Se”Gå kort!”

11 Unoicsdue Gnafa 8% är riktigt bra men fick lite snabba pengar och hade det lite jobbigare ett par starter. Nu verkar den vara klart på gång igen med två bra insatser i rad ute i spåren och kör dom två mest betrodda där framme mot varandra så kan han komma in i matchen till slut trots läget.

4 Sato 11% är det mycket snack om men står hårt inne i klassen och har bara ett lopp i kroppen efter lång frånvaro och kastration. Behöver kanske något lopp till i kroppen för att matcha dom bästa i Brons men passas framöver. 

1 Buzzer Beater1% är en bra häst men är på väg ner till Frankrike så får ett lopp i kroppen här och med ett par startsnabba utvändigt kan det bli tredje-fjärde invändigt här och då är det kanske för långt fram även om luckan kommer. 

Ranking: A 6. B 5. C 3.11.4.2.1.9.8. D 7.12.10.

 

Avdelning 6.

Oktoberstayern med fullt fält fördelat på tre startfållor men med bara en häst på gruddistansen så ska väl vinnaren hittas på dom bakre fållorna och med många på bakersta fållan så är chansen störst att vinnaren startar där ifrån så klart. 

15 Indra’s Secret 58% är omgångens största favorit och det från bakspår på tillägget mot hingstar och valacker. Visst har hon visat att hon kan vinna och kan göra det bra i öppen klass men det blir också tuffare och tuffare motstånd desto mer hon tjänar och det borde börja ta mot lite mer nu. Given på alla kuponger men väldigt dåligt spelvärde som stor favorit och man får bra betalt om hon torskar denna gången så jag provar att gardera. 

13 Dortmund 9% har kommit bra ur unghästkarriären och gjort bra lopp som femåring och borde duga bra i loppet. Springspår på sitt tillägg och PU är då ett klart plus i vagnen för att kunna ge honom ett bra lopp härifrån. Kan vara mycket långt före favoriten tidigt i loppet och då kan det bli svårt att fånga in denna som trivs över distansen och kan låga trettontider även över tre varv.

8 Guillaume Boko 8% star bäst inne i loppet på pengarna och har gått bra på V75 där han startat på mest hela tiden i över ett år. Ursäktad att det inte blivit så många segrar men måste matcha detta motståndet bra och har ett lopp i kroppen efter kortare frånvaro så är säkert uppåt med det loppet i kroppen. 

12 Euskara 6% är liksom favoriten ett sto i öppen klass som visat att hon kan matcha dom. Meriter från Frankrike över långa distanser och har även vunnit ett par stayerlopp i Sverige. Kuskplus nu med Örjan upp nu och stallet börjar med hitta formen med vinst på V65 under fredagen. 

3 Isco Boko 7% överraskade rejält I ett långlopp på Jägersro i september då han snabbstartade till ledningen och kunde gå i rygg större delen av loppet och avgjorde med lucka i god tid sen. Samma kusk nu som då och trivs på distansen och banan så kan vara tänkbar skräll igen. 

1 Juemirah Boko 1% radade upp segrar i vintras och ser ut att vara nära toppformen igen. Kanske tänder till på att fått gått snabbt sist då han gjorde debut över kort distans då och nu ska gå på lång distans. Barfota runt om och får han en bra rygg att släppa till så kan han säkert slå många med lucka till slut. 

Ranking: A 13.15. B 8. C 3.12.1.14.11.5. D 7.9.4.2.10.

 

Avdelning 7.

Se”Bästa spiken!”

7 Very Kronos 31% har blivit nedstruken till ett bättre spår men har startsnabba både invändigt och utvändigt så kanske kan det bli galopp denna gången. Från utvändigt borde det bli svårt att slå ledaren oavsett men inte helt omöjligt så klart i den form han nu visats upp i. SM-vinst på världsrekord-tempo sist är så klart bra merit och kommer min spik bort är det denna som leder loppet runt om istället. 

5 Moni Viking 24% har bytt tränare nu då den ska tillbaka ner till Frankrike över vintern och behöver nog loppet i kroppen efter tävlingsfrånvaror på slutet. Ska då inte vara i full form får man anta men kör favoriterna hårt mot varandra och denna liftar med bakom så tar den väl ner alla till slut på sin kapacitet, så passas direkt vid gardering så klart. 

12 Wild Love 7% blev bortlottad med bricka 12 men hon har oerhört bra form nu så från vilket annat läge som helts så hade hon räknats med klar vinstchans men i högsta klassen vinner man i princip aldrig från bricka 12. Även om man gärna ser fulla fält så kanske man ska stänga Guldloppen på 10 startande för från man 12 är man ändå helt borta i dom hårda loppen. 

4 Alone 2% är helt ny I högsta klassen men har bra form och Örjan som kör så spurtar nog till bra pris även här från ett bra läge om dom betrodda kör mot varandra så kan det vara en tokskräll. 

1 Antonio Trot 1% har bara gjort två starter i år så kanske behöver ytterligare ett par starter för att vara helt på topp då han dessutom gått upp i högsta klassen nyligen. Får ett bra lopp i rygg på ledaren eller tredje par invändigt och med lucka kanske det kan vara jätteskräll från formstallet. 

8 Harran Boko 1% är ny i klassen men han trivs på Jägersro och startar alltid snabbt, nu blir det svårt att sätta in honom i loppet då han möter hårdaste motståndet någonsin och han ska inte räcka men kan störa favoriten i starten.

Ranking: A 6. B 7.5. C 12.4.1.8. D 3.9.10.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.4.

Avd.2: 2.8.9.10.11.14.

Avd.3: 5 Zap Di Girifalco

Avd.4: 1.2.3.5.6.7.9.10.

Avd.5: 3.5.6.

Avd.6: 3.8.12.13.15.

Avd.7: 6Cyber Lane

2160 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.

Avd.2: 10.11.14.

Avd.3: 5 Zap Di Girifalco

Avd.4: 1.2.3.5.6.7.9.10.

Avd.5: 6 Farlander AM

Avd.6: 8.13.15.

Avd.7: 6Cyber Lane

144 Rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.