Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 21/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på banan som upploppet verkar luta utför på. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och som vanligt valfri balans.

Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. Man tycker att även Solvalla ska kunna få till en bra bana men så är inte alltid fallet så håll utkik på loppen innan V86 och på värmningar för att få senaste infon om någon vill ändra till skor osv. 

Spelstopp 20:30 på onsdagen är det som gäller, som vanligt på V86-Express.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen som går på Solvalla har PU hittat ett bra lopp åt 6 Dreamgirl Hall 56% som är mycket startsnabb och trivs bra över den korta distansen. Med betydligt mindre betrodda invändigt så är chansen att hon kommer till spets tidigt mycket hög, om så inte av egen kraft så av att hon blir släppt till ledningen av dom flesta där framme.

Värsta motbudet har ett av dom sämsta spåren bakom bilen och från det spåret ska 10 Tullibardine Boe 21% få svårt att komma in i matchen.

PU aviserar dessutom att hänga på en bike på Dreamgirl till denna starten vilket hon provat en gång tidigare, då det blev galopp, det var dock enda galoppen på ett år så räknar med att hon är stabilare nu och hoppas att vi ska se bra effekt av bike denna gången. I övrigt är det form på stallet och då dom skickar få hästar långt brukar det vara riktigt bra träffprocent så spiken är gjuten även om procenten stigit under dagen. 

 

Gå Kort!

I sjunde avdelningen sticker ett par hästar ut rejält på strecken och då jag inte vill välja en spik bland dom då båda har spår väl långt ut på vingen så väljer jag att strecka båda då någon av dom helt enkelt borde vinna loppet. 

8 Wild Love 37% har uselt läge bakom bilen men då hon har riktigt bra form för dagen så kan det gå ändå. Tvåa i Sto-SM sist och avslutade mycket fort då så klart mest intressant här då det är jämnt spelat mellan henne och mitt andrastreck. Hon tål en repa i tredjespår och oavsett vart man kommer ner i fältet så är det alltid vinstchans så länge man inte sitter kvar för länge i kön på denna banan. 

7 Pastore Bob 33% testade Monté-SM sist och hängde med klart godkänt men inte mer. Visade även hygglig form i starterna innan det och är väldigt startsnabb. Med hjälp av den vinklade vingen lär man väl kör allt vad som går för att för att komma till ledningen tidigt och även om man borde få svårt att ta sig förbi Star Advisor Joli så kanske man blir släppt till spets om man kommer med bra fart. Visst hade det väl varit läge att ta ställning för den man tror tar spets men då det kan kosta en hel del att ta sig dit. Då denna inte vinner jättemånga lopp så är det ändå chansartat även om vinstchansen så klart är mycket hög om man kommer till ledningen tidigt. 

Avdelning 1.

 

2140 meter voltstart där det från början var fel favorit i loppet men det börjar ändra sig under eftermiddagen och när starten går lär mitt spikförslag vara några procent före den tidigare favorit-spelade hästen här. 

9 Armour AS 33% stiger stadigt på procenten här men kommer inte att bli överstreckad direkt utan borde vara ganska klar favorit i loppet. Bäst inne på pengarna på tilläggsfållan och med tre gånger så mycket på kontot som flera av hästarna på startfållan så är det en bra proposition för honom, speciellt som det är ganska litet startfält i loppet. Går ner rejält i klass och känslan är att det bara är galopp mot denna gången då han borde vara överlägsen kapacitetsmässigt i loppet. Lite sämre insats sist men då han inte kändes på topp för dagen så begärde heller inte kusken något av honom och det såg kanske värre ut än vad det var. Inga fel har hittats och han rapporteras träna på bra nu och vaknar på rätt sida idag så vinner han loppet. 

1 Chumani 32% kommer från formstall och har två raka segrar så inte så konstigt att hon drog en hel del tidiga streck här och hon ska så klart räknas vid gardering. Startar från perfekt spår i volten och kan gå fortsatt i sin hybridvagn men vinsterna kommer från stolopp i lägre klass och här går hon upp mot betydligt bättre motstånd och är klart överstreckad därav spikar jag mot här.

4 Run Brodde Run 7% är startsnabb och utan häst utanför kanske han ställer till det för betrodda Chumani redan i starten då han kan ta ledningen och släppa till någon annan. 

2 Ornello 9% har samma förutsättningar som föregående häst, startsnabb men lite lurigt spår som så klart blir betydligt bättre med få hästar på volten. Spår två i volt vinns en hel del lopp från och denna kommer från klart bra insats i S:t Leger och start på V75 innan det så ner i ordinarie klass nu. Från ett bra stall och 20 meter före värsta konkurrenten ser jag honom som värsta utmanaren på startfållan. 

I övrigt är det flera i fältet som söker efter formen och det är bra läge att ta ställning i inledningen på streckspelen där många garderar av ren rutin. 

Ranking: A 9. B 2.1. C 4.8.7.5.6. D 3.

 

Avdelning 2.

Voltstartslopp över 2140 meter där jag tycker att favoriten är lite överstreckad och väljer att ranka två andra hästar före. Även om jag inte markerat favoriten på systemförslagen ens så kan det bli så att jag kompletterar systemet med honom och ett streck till, men för er som vill spara på strecken kan det räcka med markering för dom två motbuden här. 

4 Mellby Granat trodde jag skulle leda runt om på V75 sist och han blev hårt betrodd på vinnarspelet där från perfekt utgångsläge, men fick se sig besegrad av en för dagen mycket bra Västerbo Pokerface och dom två höjde sig i loppet då. Nu är det besvärligare fjärdespår men då formen verkar vara bra ska han räknas tidigt. Bergh själv upp nu ör ett plus och att det var en månad mellan förra starterna och lite tätare nu brukar också vara ett plus. Varit ute i hårda lopp mest hela tiden och det är lite enklare nu på pappret så jag rankar först trots spåret.

2 Kasper Trot 22% tog en fin andraplats bakom Vagabond Bi sist och var före hästar som Ble Du Gers, Alone och Danilo Brick den gången så klart fall framåt på formkurvan här. Han vinner inte så ofta men nu när han tillbaka i ordinarie klass och Goop kör denna gången så måste han räknas mycket tidigt. 

7 No Limit Royalty 30% är klar favorit och det på att kuskförstärkningen denna gången med Örjan upp och ett fint springspår att starta från. Denna har dock varit ute i billigare lopp på slutet än vad till exempel Mellby Granat och Kasper Trot kommer från och det brukar visa sig. Nu kan han han vara före dom på. Kör och det är så klart en stor faktor och prickar Örjan starten så kan det vara ledningen runt om, så kanske svår att plocka bort trots allt. Rankar ändå ner på dåligt spelvärde denna gången och tror att Örjan har minst två bättre chanser än denna på dagens V86. 

9 Qvidja´s First 6% skrällde rejät sist vid en rejäl spurt och nu blir det första gången barfota runt om så det kan bli en överraskning även denna gången då han lär spurta snabbt över upploppet. 

1 Optimum Terminator 7% har toppspår i voltlopp och får proffskusk upp nu när det är dags för första gången barfota bak i år. Vann billigare lopp från sämre läge sist och tränaren har bra statistik i år så denna kan överraska från ett bra smygläge. 

6 Gold Twister 4% är startsnabb och Kanske kan hålla ut favoriten här. Kommer denna till ledningen så körs den kanske där och det kan så klart ställa till det för favoriten. Tänkbar toksräll från ledningen då han är ganska stark och har gått klart okej utan att fått vinna så mycket på slutet.

Ranking: A 4. B 2.7. C 9.1.6. D 3.10.8.5.11.

 

Avdelning 3.

Vidöppet stolopp I ganska låg klass där det dessutom är ett lopp i Wången-cup där bara yngre körsvenner får starta. Jag väljer nog att strecka samtliga här då det är just i den typen av lopp det är högst skrällchans i. 

4 M.T.Dakota 35% blir klar favorit från bra stall och fint utgångsläge men hon har inte vunnit lopp i år och bara en vinst på 21 starter totalt är inget man spela som klar favorit och rankas ner ett par steg på uselt spelvärde. 

6 La Cerise 9% är ganska startsnabb och ska gå i bike nu vilket hon vann med direkt i årsdebuten och har vunnit ytterligare någon gång i den. Vinklade vingen gynnar redan sjättespåret lite och det är inte omöjligt att duktiga Henriette tar sig till spets tidigt eller åtminstone hittar ner i bra position en bit fram fältet. 

9 Oliveria 9% kommer från stall som visat riktigt bra form sista veckan och även här blir det bike på efter att ha gått i hybridvagn senaste starten vilket så klart måste vara ett plus. Bakspår är vad det är men i denna typen av lopp är det alltid några som vill köra lite fortare än vad hästarna har täckning för och inte allt för sällan det blir lite tidigare mjölksyra i ”lärlingslopp” än i vanliga lopp. 

11 G.R.Wine 15% kan bli gynnad om det går för fort där framme och denna har inte missat plats felfri på elva starter där det blivit fyra segrar, ett par andraplatser och en tredjeplats, så hon vill vinna loppen. Duktig kusk på denna och han känner hästen då han kört henne ett par gånger tidigare och varit etta och tvåa då, så han har aldrig kört galopp med henne. Rankar denna etta på kapacitet och hoppas det blir bra tryck på loppet så flyger denna lågt till slut, men tas tempot upp så vet jag att Gustav är duktigt nog att inse faran och antingen styr på direkt eller stöter ut ryggar att gå i tidigt om det behövs.

Ranking: A 11. B 6.9.4. C 10.2.1.5. D 7.8.

 

Avdelning 4.

Se”Bästa Spiken!”

Ranking: A 6. B 10.5. C 9.12.7.1.4. D 3.2.11.8.

 

Avdelning 5.

Stayerlopp med nio hästar (efter en strykning) spridda över tre startfållor där mittenfållan bara har en häst till start och hästen därifrån borde stå dåligt inne i loppet.

1 Elephant 55% har inlett karriären bra med 7/17 men tycker att han är överstreckad här som en av veckans största favoriter. Med få hästar i loppet och miljonärer där bak som får ganska enkelt att ta in sina 40 meter med få att runda mellan så blir det nog tufft att stå mot alla dom till slut. Han ska givetvis med på kupongen tidigt men absolut ingen spik i mina ögon. Visst kan han sitta ifred en bit i ledningen så kan han ju rinna undan men han har en hel del andra och tredjeplatser också så inte omöjligt att han gör ett topplopp i ledningen och ändå bara blir tvåa-tre då dom mer rutinerade långdistansarna kliver in i matchen till slut. 

2 Googal 3% är nog inte mycket sämre än favoriten, kapacitetsmässigt men dom har inte riktigt hittat rätt på denna ännu och med bara en vinst på sina 18 starter så är den väl inte tidig här. Johan har dock form på övriga stallet och denna får lite tätare starter nu än inför sist och kanske går framåt med förra loppet i kroppen så tänkbar tokskräll vid bredare gardering. 

5 Vincent AS 10% är väl fältets bästa häst och trivs mycket bra över distansen och kan vinna hårdare lopp än detta med tredjespår hela vägen. Bara tre starter i år går säkert framåt med loppet i kroppen så kan slå till nu när han inte är så hårt streckad. Ny kusk behöver inte vara positivt på denna men Ecce är rutinerad och han lär bli tillsagd vad som gäller med denna så det är bara att mosa på. 

6 Panamera 8% gör bra långlopp mest hela tiden och med minsta tur så sätter han nosen först även om han haft lite svårare att vinna på slutet. Gynnad av litet fält så klart då det ofta blir länge i tredjespår för honom kan det bli lite mer spårsnål resa denna gången. 

7 Cobbys Olifant 12% gick väldigt bra bland annat på V75 under förra året vid denna tiden och fick lite snabba pengar under hösten och vintern. Nu blir det hans årstid igen och han har väl växt in lite i klassen så och börjat visa uppåtform på slutete så ska räknas med chans här. 

10 Counterfightr 10% startar ensam på springspåret där bak och med litet fält ska han kunna hitta ner en bit fram i bra position och räknas då med chans även om han står lite hårt inne i loppet. 

Ranking: A 5.1. B 6.7.10. C 2.4. D 3.8.

 

Avdelning 6.

Treåringslopp där en stor favorit kommer ut från bra spår men då han kommer från två raka nollor så väljer jag ändå att gardera denna gången även om han går ner lite i klass till denna starten. 

4 Hunt AM  53% är väldigt stor favorit och visst har han mött hårdare motstånd ibland annat Kriteriekval på slutet så klart ner i klass till denna starten. Det som oroar är så klart två raka nollor i raden och näst sist blev det galopp direkt från start. Gick väldigt bra i bike och på barfota för tre starter sedan och denna har nog väldigt hög kapacitet för klassen så klar förstahäst och kanske ett vettigt spikalternativ. För er som spelar med tre spikar så absolut men jag väljer att gardera då det kan vara lite nedåtform på denna då han stumnade rejält sist och det är över en månad mellan starterna nu. 

6 Umberto Tilly 9% har haft dåliga startspår flera gånger i rad och detta är ett av dom bättre han haft på länge så räknas tidigt nu. Tog ändå spets efter en bit näst sist från bricka 11 och kördes offensivt även sist med bra resultat båda gångerna så formen på absolut topp här. Gått i vanlig vagn tidigare och testas nu i hybridvagn till denna starten och måste rankas högt här.

2 Trumpie 12% var konstig näst sist och utgick felfri men var desto bättre i comebacken sist och nu blir det lite tätare starter vilket oftast är positivt. Han är startsnabb och kanske blir han släppt till ledningen av den invändiga och har favoriten en dålig dag så kan denna leda loppet runt om. 

1 The Engine 2% har ett bra smygläge då han är startsnabb och borde kunna få rygg på ledaren här men om favoriten kommer bort så kanske han väljer att köra i spets. Oavsett blir det position i främre träffen och då kan man överraska och han har gått i spets runt om från just bricka ett på Solvalla tidigare i somras, (även om det var med voltstsart).

10 Kryptonite Hanover 5% kördes I kön sist och fick kanske lite sparat då det inte gick att ta något till slut i snabb avslutning. Gången innan vann han från position en bit ner i kön efter bra spurt och nu blir det lättning i balansen till denna starten med barfota fram.

8 Keystone Bullseye 1,5% har inte vunnit lopp ännu men nu blir det första gången bike och dessutom i kombination med barfota runt om så kan vara tänkbar skräll med Goop, trots läget. 

Ranking: A 4. B 6. C 2.10.1.8.7.3. D 5.12.9.11.

 

Avdelning 7.

Se ”Gå Kort!”

2 Star Advisor Joli 6% har haft svårt att få till det i år och testats i lite monté utan att få vinna där heller. Sofia har i övrigt bra form på stallet och denna åker ju en bit så räknar med att det ska vara bra form även här och då ska den ju räknas tidigt vid bredare gardering. Mycket startsnabb och spår invändigt om dom andra startkanonerna så André bestämmer om han vill köra i spets eller släppa om Pastore Bob kommer tidigt med bra fart, oavsett blir det en bra position och det gör honom aktuell vid gardering av loppet.

5 Comache Moon 10% har ett bra utgångsläge bakom bilen och stallformen är på topp. Barfota runt om första gången på ett år är ett klart plus men han har inte vunnit lopp i år och kommer nog inte förbi Star Advispr Joli i spetsstriden så då blir det ändå svårt att vinna loppet mot guldhästar då denna har ett par starter kvar i Silverdivisionen.

1 Lover Face är lika ”mycket” streckad som Star Advisor Joli men om ni vill gardera loppet så spara på detta strecket då han är 12 år och inte vunnit på nästan två år och 27 starter med bara 200 tkr tjänat på den tiden. 

Klassblandning i övrigt då flera är färska i Silverdivisionen medan dom två mest betrodda varit ute i stenhårda Gulddivisioner respektive Stoeliten på sluten. 

9 Zio Tom Jet 3% är mer intressant vid bredare gardering då han är spurtstark och gynnas av det mindre startfältet då han visat lite smygform på slutet och gått klart bra i skymundan från usla lägen på slutet. 

Ranking: A 8. B 7. C 2.9.5. D 4.10.1.6.3.

 

Avdelning 8.

Lopp över 2640 meter för högsta klassen och detta loppet håller ganska bra klass då förstapriset är 100 tkr och det är ett av få lopp som lyckats få till fullt fält för dagen. 

3 Alone 36% blir ganska stor favorit i avslutande avdelningen och då jag spelar med två hårt streckade i sjunde avdelningen är det givet att gardera i sista då man helst inte vill att det blir två favoriter i rad på slutet. Visst funkar det lite bättre på V86, att avsluta med favoriter, än på dom andra streckspelen men för att sikta mot högre utdelningar så är ändå det upplägget givet. Han kommer med formen på topp efter vinst sist men han vinner inte speciellt mycket lopp så kanske lite överstreckad denna gången. 

4 Esprit Sisu 17% var rejält påpassad på spelet sist då det var första starten i Wäjerstens regi och det går väl inte räkna med att han ska vara förbättrad när han redan kommer från bra tränare med bra meriter och prestationer i historiken. Man hoppas väll på att han ska tända till på miljöombyte efter att årets säsong varit ett misslyckande så klart intressant häst som är bättre än raden och har kapacitet för att hävda sig bra även i Guld. Galopp med segern på gaffeln sist och Wäjersten tyckte kanske att han överforcerade honom i det läget och med bike på till denna starten lär han kunna hålla en hög fart längre. Från ett av dom bästa tänkbara lägena bakom bilen ska han dessutom kunna öppna hyggligt och komma till en bra position. Gått bra under hösten och vann ett par lopp i Silverdivisionen i fjol vid denna årstiden och även över aktuell distans så väljer att ranka honom först.

6 Voltogair Gifont 16% är en bra häst i grunden som ska klara distansen bra då han tävlat i längre lopp på franska banor och även vunnit på liknande distans. Tre lopp i kroppen nu och Goop har ju fått till många av sina nyförvärv i år så blir inte förvånad om det är bra insatser på gång här, då han varit i Goops regi sedan en vecka in i augusti. Första starten för Goop var efter bara ett par veckor i hans träning och inte mycket att säga om och är väl betydligt bättre än raden. 

1 Usain Henna 7% är i bra form men ser ut att behöva lite längre distanser när han ska hävda sig riktigt bra mot bra hästar i klassen och kanske är till och med 2640 i kortaste laget. Är ganska startsnabb men någon utvändigt borde ta sig förbi och kanske blir man rejält fast i säcken här. Kan man dock få rygg på ledaren och det blir lite körning mellan dom framför så lär styrkan och formen bita bra här till slut så aktuell vid fler hästar på kupongen. 

2 Hard Times 7% fick vinsten i litet fält sist då Esprit Sisu galopperade in på upploppet och hade väl inte slagit den om den varit felfri. Det är trav dom tävlar i och vinsten blev klar mot övriga så denna räknas väl från klart bra läge med formen på topp. 

8 On Track Piraten 6% sköt till hyggligt med väldigt sen lucka i förra starten och kördes väl för sent gången innan som tvåa. Kanske kan vinna något lopp till när alla får skor på så småningom men från bricka åtta bakom bilen i fullt fält med ganska bra hästar så borde det ara bli för tufft att komma till bra här. 

11 Antonio Trot 6% är ny i högsta klassen men var bra där direkt, nu är det dock många månader sedan så borde väl behöva lopp i kroppen och lite bättre läge för att vara riktigt aktuell, även om dom kan vara grymma direkt efter vila i just Nurmos regi. 

Ranking: A 4. B 6.3. C 1.2.11.8.9.12. D 10.5.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 9 Armour As

Avd.2: 2.4.

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

Avd.4: 6 Dreamgirl Hall

Avd.5: 1.2.5.6.7.10.

Avd.6: 1.2.4.6.10.

Avd.7: 7.8.

Avd.8: 3.4.6.

3960 rader som kostar 990 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 9 Armour As

Avd.2: 2.4.

Avd.3: 1.2.4.5.6.9.10.11.

Avd.4: 6 Dreamgirl Hall

Avd.5: 1.5.6.7.

Avd.6: 4 Hunt Am

Avd.7: 7.8.

Avd.8: 4.6.

256 rader som kostar 64 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.