Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 30/9

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på banan som upploppet verkar luta utför på. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, men det spelar mindre roll denna veckan då inget lopp inom V86 går med voltstart. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid kanonbana som i princip alla aktiva är nöjda med. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter och borde få till bra bana även dom denna veckan. 

 

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det inte så många startsnabba hästar med och då kanske min idé kan ta sig ut tidigt och här talar Flemming om ett offensivt upplägg. 1 Dream Kåsgård 26% är i absolut toppform och då tränaren inte brukar tala om offensiva upplägg är det så klart mycket intressant. Då den sida vid sida är väldigt trög från start så tror jag att han kan ta sig ut och vara framme för att ta över spets tidigt men oavsett resa så tror jag denna kan slå vem som helst i detta loppet från utvändigt.

 

Gå Kort!

I avdelning fyra är det ett stolopp där ett par stack ut på strecken på förhand och jag tänkte förorda tre streck där men då favoriten blivit struken under dagen ändras loppet om och då jag inte vill byta lopp byter jag istället upplägg här. Jag Spikar istället en häst som gynnas av strykning invändigt och även om hon får mycket extra streck nu så måste vinstchansen vara mycket hög för 8 Whelk 31%. Hon har slagit hingstar och valacker i öppna klasser på V75 och var mycket bra som tvåa i en final av Klass 1, från bakspår, mot stenhårt motstånd, tidigare i somras. Här står hon riktigt bra inne i loppet och stallet har bra form i övrigt så bra som tredje spik. 

10 Global U.S.A. 6% har ofta startat från dåliga spår och vann trots bricka 8 sist då hon backades ner och spurtade vasst till slut. Två lopp i kroppen nu efter ett par månaders upphållgör att hon säkert gått framåt ytterligare med loppen i kroppen och till låg procent ser jag henne som ett bra streck vid gardering. 

2 Twinkle Face 12% får Goop upp till denna starten och kan sitta tidigt I spets då kan den rinna undan och tänkbar tredjehäst om man vill spela med tre streck här. 

 

 

Avdelning 1.

Lopp med litet startfält med ”fördel ston” i propositionen vilket innebär att dom får ha tjänat lite mer pengar. En betrodd märr från bricka åtta bakom bilen med många bra invändigt och det är tveksamt. 

8 Amercan Hill 20% är stoet i loppet som dra mycket streck och visst är hon bra men det blir kanske tufft från detta läget. Kommer från start i Derbystoet och lite långt mellan starterna nu men Lugauers hästar brukar ju duga oavsett motstånd i klassen och hon räknas vid gardering. 

1 Victory Lee 29% är loppets favorit och då han är mycket startsnabb kan det vara så at than leder loppet runt om men inte helt givet då även stallkamraten är snabb från start. Bike på nu men inte vunnnit med den så kanske ändå trivs bättre i hybriden och då vinststatistiken är betydligt sämre hos denna än hos stallkamraten blir jag inte allls förvånad om man släpper direkt. Han kan så klart vinna från rygg på ledaren med men jag tycker det är fel favorit.

5 Neelix 24% är mycket startsnabb och kanske tar han sig förbi stallkamraten direkt och då blir han hästen att slå. Gillar spår precis bakom bilen och på Jägersro är det riktigt bra och då Dante kör loppets favorit från innerspår så borde han väl inte bråka allt för mycket med stallkamraten här. En variant är at dom låser loppet med ledaren och utvändig och stryper farten för att kunna avsluta riktigt fort och även då kan denna slå favoriten. 

3 Hector Boko 4% är loppets skräll från ett bra utgångsläge. Var dock lite sämre i sina senaste starter och fått en kortare paus och jag räknar med att man fräschat upp honom under frånvaron. Tidigare visat bra startsnabbhet och bör hamna riktigt bra på det härifrån då. 

2 Zizou 13% är gynnad av ett litet fält när han fått ett bra spår och kan vinna loppet om det blir bra tryck där framme. Gör det bra mest hela tiden och har en bra avslutning att tillgå.

Ranking: A 5. B 1. C 8.3.2.4.9. D 7.10.6.

 

Avdelning 2.

Ser ut att vara en öppen spårtrappa och jag väljer att gardera brett här, då favoriten kanske är lite överstreckad. 

10 Super Sarah 41% är bra men överstreckad denna gången tycker jag då hon inte vinner så ofta och har ett tråkigt spår i öppen klass. Hon räknas tidigt då hon visade uppåtform sist och nu blir det tätare mellan starterna och det kanske passar bättre. 

12 Issiah 20% har ännu sämre spår än favoriten men mest pengar på kontot då det är en spårtrappa och rejält kuskplus med Goop upp till denna starten. Kommer från vinst efter perfekt lopp och andraplatserna innan var också bra. Rankar honom etta trots läget och räknar med att Gopp ger honom chansen och det där lilla extra han ofta bidrar med. 

7 Otroligosåfin 6% har spår en bit ut bakom vingen men är startsnabb och får Mats E upp denna gången och får han en bra start så tål nog denna att gå ett bra lopp nu efter två galoppmisslyckanden i rad. Rankar tidigt på kuskpluset och på att jag gillar spåren en bit ut bakom vingen i spårtrapporna då dom oftast brukar komma mycket bättre på det än i vanliga lopp. 

2 Dropluggage Racing 6% är ett sto i öppen klass men hon är startsnabb och André har ruggigt bra snurr på så väl sina tränade hästar som sina styrningar i loppen och ekipaget måste räknas tidigt. 

Ranking: A 12. B 10. C 7.2.6.1.11. D 9.3.8.4.5.

 

Avdelning 3.

Tvååringslopp där manga väljer att spika favoriten men då det är innerspår kan det bli problem redan i starten och i lopp med orutinerade tvååringar vill man nog ha en liten gardering allt som oftast.

1 Chipper Kronos 40% blir kanske lite överstreckad även om han så klart ska vara favorit på det fina intrycket han visade i sin debut. Bara ett lopp och dom andra är så klart orutinerade med men man vet ju inte riktigt startsnabbheten hos alla här och det är mycket ovisst vad som händer i starten av loppet. Jag rankar honom ändå först men garderingen är given. 

4 Good Vibes 29% är hårt betrodd och har ett perfekt utgångsläge bakom bilen. Per brukar ha startsnabba hästar och hon kan säkert vara en tänkbar front-runner här. Sto i öppen klass är så klart inte så bra att gå på och även hon känns överstreckad. 

7 Mellby Jinx 6% har gjort bort sig i sina starter men Båth-häst med Adielsson upp måste alltid räknas i sådana unghästlopp och denna ska med tidigt trots spåret, då det är få hästar i fältet. 

Ranking: A 1. B 7.4. C 3.2.9.5. D 8.6.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå kort!”

Tanken var att spela med trestreck här och även om nu den mest streckade hästen får många extra markeringar efter att den tidiga favoriten blivit struken så är det så pass mycket högre chans till vinst för Westholms häst att jag går över till att förorda spik på den. Tänkbart alternativ är at spela dom tre första i min ranking för at gå kort med tre streck här och då ändå välja bort en av dom som drar lite mer streck här. 

Ranking: A 8. B 10.2. C 9.12.7. D 6.4.1.5.11.

 

Avdelning 5.

Se ”Bästa spiken!”

3 Princess Kloster 29% är loppets favorit men hon har bara vunnit stolopp hittills och det brukar vara lite tuffare att vinna mot hingstar och valacker och jag vill se dom göra det först, eller åtminstone kunna misstänka att det är en undantagshäst, innan jag spelar ett sto som favorit i öppen klass. Överstreckad oavsett då inte heller hon är speciellt startsnabb men visst hon har bra spår och kanske kan vara före min idé för att komma till spets och då kan hon ju rinna undan på denna banan. 

4 Global Warrior 25% gjorde det bra sist och visar form men det har varit mot enklare motstånd så kanske ser bättre ut än vad det är. Visst är han långt före min idé tidigt och Flemming sitter fast så kan denna vinna loppet oavsett löpningsförlopp men överstreckad som lika mycket betrodd som Dream Kåsgård.

Ranking: A 1. B 4. C 3.12.9.2.7. D 5.10.6.8.

 

Avdelning 6.

Spårtrappa i ganska bra klass med en stor favorit som riskerar att bli över från start och givet att gardera loppet. 

1 Speedy Tilly 58% har tränat fortsatt bra och man hoppas att han ska visa det mer i loppen framöver. Han är startsnabb men det finns så startsnabb häst utvändigt att det kan bli problem ändå. Då detta blir omgångens största favorit tycker jag att det finns klart värde att gardera och på dåligt spelvärde rankar jag ner ett snäpp även om vinstchansen så klart är mycket hög på denna om man kommer ut från sitt innerspår. 

2 Yoghurt Composite 10% är mycket startsnabb och snuvar nog favoriten på ledningen här. 

9 Get Ready On Tour 8% tror jag mest på då hon vann direkt i sin nya regi näst sist och gjorde det även bra för tidigare tränare. Kan inte utnyttja sin startsnabbhet fullt ut men väljer dom rygg på startsnabbaste hästen från bricka 2 så kan hon komma igenom bra och kloss i rygg på den kan hon hålla inne favoriten och ställa till det för den. Kommer hon före favoriten tidigt så är mycket vunnet och inte omöjligt att hon blir släppt till spets tidigt trots bakspåret. Ser dock Ulf att favoriten skulle kunna svara upp innerspåret kan han dyka ner och ta den ryggen i stället och från vinnarhålet är också vinstchansen bra, så även om jag generellt sett inte gillar spår 9, som ofta blir överspelat, så kan det bli bra i just detta fallet. Stenströmers hästar startar med toppchans i varje start för dagen och senaste två veckorna sedan 17/9 har stallet haft 15 hästar till start med fem vinster och ett par andraplatser som resultat. 

12 Natosi Goj 5% spurtade snabbt sist och har mycket mer pengar på kontot än dom innersta spårens hästar. Bara 12 hästar i denna spårtrappan gör att det inte behöver vara lika svårt att komma till från bricka 12 som med 15 hästar bakom bilen. Goop upp första gången i hästens nittionde start är så klart intressant då hon har toppform för dagen med. 

8 Vine Vision 11% kommer från formstall som hade vinnande från samma läge under tisdagens V64. Sjöström går bra i år med 16% vinster som kuskstatistik men ännu bättre som tränare med 18% och hans hästar brukar trivas mycket bra i bike. Tredje gången i rad med lite sämre spår för henne men i spårtrappa brukar det gå bättre och hon har en rejäl slutspurt att tillgå.  

Ranking: A 9. B 1. C 8.2.12. D 7.6.4.11.10.3.5.

 

Avdelning 7.

Ett mindre fält och med bara tio hästar till start i ganska hög klass finns chansen även för dom från lite sämre spår att komma in i matchen, speciellt som det är lite frågetecken på formen hos flera av hästarna i loppet. Har en idé från dåligt spår men då flera invändigt aviserat körning från start så kan det bli bra då han ändå inte är startsnabb och hade backat oavsett spår, så litet fält är fördelaktigt för honom. 

8 Andre Ward 18% gillar jag och spikade sist då valde man att ändra till skor i sista stund och dessutom blev man störd eller till och med lite påkörd i loppet så den galoppen ska man nog inte ta så hårt på. Galoppen före kom på ett underlag som inte passade alls och i ett läge då Flemming forserade mot ledningen mitti loppet och båda ursäkterna köper jag och tror därför inte det ska vara något fel på formen på denna. Favorit sist och bara 18% nu när man åter anmält barfota runt om och det är högt spelvärde på bra häst för klassen. Med den väntade körningen på många händer här lär hans sista 500 bita riktigt bra och då han är stark kan han nog hålla farten bra genom sista svängen även om det skulle bli en bit ut i spåren, hoppas bara inte Flemming kör för sent men det kan bli perfekt om han kan få ryggen på favoriten då den säkert går tidigt i tredjespår här.

7 Bandit Brick 39% är loppets favorit från bricka sju bakom bilen, visst har han vart bra i enklare gäng på hemmaplan men nu gör det honom klart överstreckad denna gången. Kommer ju inte spets denna gången med flera startsnabba invändigt men kan så klart vinna loppet från kö-position då det kan gå riktigt fort mellan flera här men till denna procenten är det givet att gå mot och minst gardera men jag chansar som sagt med spik mot.

5 Cobbys Olifant 8% har ett mycket bra startspår och är väldigt startsnabb så måste räknas vid gardering då han kanske kan köras hela vägen till ledningen, men absolut inte givet med ett par startsnabba invändigt. Var ute i lite hårdare lopp i sommar och visade klart uppåtform i comebacken sist då han var tvåa i ett lite enklare gäng efter en snabbavslutning från kö-lopp.

2 Global Takeover 8% vill man se i spets från stallhåll och då man inte tycker barfotavarianterna gett någon effekt så slår man på skor denna gången men vässar med helstängt huvudlag som han inte gått med på länge. Hoppas på så vis kunna svara ut alla i starten och från spets kan så klart denna vinna loppet. 

3 Demolition Man F. 9% får rejält kuskplus till loppet och har ett klart bra utgångsläge kan det vara läge för framskjuten placering denna gången. Men med minst pengar på kontot och vinsten i sommar från ett P21-lopp så borde han ändå inte räcka mot dagens motstånd och är kanske till och med lite överspelad här. 

4 M.T.Mighty Winner 4% blir även han intressant från ett fint utgångsläge men denna vinner inte så ofta och kommer från galopp. Trycks säkert av från start för att få nra position och från rygg på ledaren kan han skrälla. 

6 Toddler 8% blir det barfota för nu och denna laddas nog med framåt från start och bidrar till hård öppning av loppet. Tar han sig förbi samtliga invändigt blir detta hästen att slå men det kan också kosta mer än det smakar och kanske är det inte absolut toppform här då han kanske borde varit någon plats längre fram i sina två senaste starter med så fina resor, för att få absolut toppbetyg.

Ranking: A 8. B 2.7.5. C 6.3.4. D 1.9.

 

Avdelning 8.

En av omgångens större favoriter startar från ett bakspår och i sista avdelningen vill man ju inte att en stor favorit vinner då värdet sällan stiger något med sådan avslutning på omgången. 

9 Hill’s Angel 45% är på tok för hårt streckad även om hon kanske är bästa hästen i fältet. Et par sämre insatser i rad ger ett stort frågetecken för formen men man ska prova barfota runt om till denna starten och man tror på bra effekt utav det så på det får man ändå ranka henne mycket tidigt här. 

6 Florist19% är startsnabb och Kanske kan köras hela vägen till ledningen trots spår en bit bakom vingen. Mest pengar på kontot och att kvalat in till flera av dom större årgångsloppen under säsongen gör henne så klart mycket tidig här. Testas med ny kusk denna gången och det kanske hon tänder till extra på. 

3 Aperfecttrick 13% har fått ett bra läge till skillnad mot många av dom värsta konkurrenterna här och ska väl räknas tidigt då hon alltid gör bra lopp. Nära miljonen på kontot och näst flest startpoäng i fältet gör henne tidig på hårdhet, kunnande och läge. 

12 Loaded Maria 7% är bra och har för lite pengar på kontot men fått lite tunga resor och från detta spåret borde hon vara bortlottad. Kapacitet för att vinna loppet ändå och med minsta tur denna gången så kan vara först till slut, men bara en i mängden vid gardering. 

10 Martha Zon 1,5% har varit ute mot hårda kullkamrater hela tiden och inte ett lopp med förstapris på under 100 tkr sedan i februari tyder på att man siktat mot fina lopp med henne. Djuse-bröderna är duktiga och vet vad som krävs och här kör Magnus A åt Mattias och trots bakspåret kan detta vara en tänkbara jätte-skräll i loppet då hon suttit fast med rubbet sparat i tre starter i rad nu. Startsnabbheten kan hon inte få nytta av nu men den speeden biter bra till slut nu i stället. 

5 Diones Smaragd 2% är tänkbar tok-skräll från bästa spåret och Wäjersten kan det här med unghästar inte bara sedan sin egen träning som går väldigt bra. Utan också sedan sin tid hos Båth så klart och stallets hästar ska alltid passas i framförallt unghästloppen. 

7 Queen Ratzeputz 5% är väl den av Nurmos två som är mest intressant då det blir första gången med bike till denna starten. Även första gången barfota runt om och hon kommer från vinst så har formen dessutom. Inte så startsnabb hittills men med dom här förutsättningarna så kör väl Mika framåt antar jag och 5% är lågt. 

11 Kiera De Veluwe 3% har varit betydligt mer betrodd tidigare och bortglömd nu men formen är ett klart frågetecken. Två raka galoppmisslyckanden men nu är det snäppet bättre läge än 12, 8 och 8 på slutet så kanske kan vara en jätteskräll vid bred gardering. 

Ranking: A 6. B 9.3. C 10.7.5.12.11. D 4.8.2.1.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.5.8.

Avd.2: 1.2.4.6.7.10.11.12.

Avd.3: 1.3.4.7.

Avd.4: 8 Whelk

Avd.5: 1 Dream Kåsgård

Avd.6: 1.2.8.9.12.

Avd.7: 8 Andre Ward

Avd.8: 3.5.6.7.9.10.12.

5600 rader som kostar 1400 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5 Neelix

Avd.2: 2.6.7.10.12.

Avd.3: 1.4.7.

Avd.4: 8 Whelk

Avd.5: 1 Dream Kåsgård

Avd.6: 1.2.8.9.

Avd.7: 8 Andre Ward

Avd.8: 3.6.7.9.10.

300 rader som kostar 75 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!