Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Solvalla och Jägersro 16/9

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på banan som upploppet verkar luta utför på. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid bra underlag och dom flesta aktiva brukar gilla banan. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter, även dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter denna veckan. 

 

Bästa Spiken!

Har svårt att se 6 Vae Victis Club 73% förlora i andra avdelningen här då han är ganska startsnabb och ska kunna köras framåt direkt. Totalt överlägsen i sina två starter för Redén och går nog rakt upp i Gulddivisionen ganska fort. Omgångens mest klara vinnare på förhand och på V86 tål man en riktigt stor favorit då det är oerhört svårt med åtta lopp ändå och utdelningen kan bli bra även när man lutar sig mot en storfavorit på systemen. Lite långt mellan starterna är väl ända frågetecknet då han var struken för en sårskada, så formen är kanske inte helt på topp. Bättre ändå med strykning för sårskada än infektioner eller halsproblem då det kan ta längre tid att återhämta sig efter sådant. Redéns hästar brukar vara i fin författning när dom väl kommer ut så är inte speciellt orolig för detta. 

 

Gå Kort!

Avdelning sju är ett tilläggslopp i ganska låg klass och med bara två startande på grunddistansen borde bli svårt för dom att hålla undan för dom betydligt mer rutinerade på tilläggsfållan. 

3 Don Cash 37% är klar favorit och han star riktigt bra inne i loppet då han dessutom är startsnabb ska han kunna ta sig ut tidigt från sitt innerspår och ska ha klart bra vinstchans. Första med norskt huvudlag sist och det var man nöjda med även om han förlorade mot en för dagen bra Dream Kåsgård. Det finns alltid viss risk att bli fast från detta läget och som stor favorit är det kallt att gå på honom i så öppet lopp. 

9 Tiger Face 13% har ett fint springspår för PU och då kan det bära av till spets tidigt trots tillägget och kommer han hela vägen dit är mycket vunnet. Hästen är bättre än raden så borde duga bra i detta fältet och då jag tror att han skulle kunna köras till spets tidigt så väljer jag att chansa och ranka honom först och gå kort i loppet. 

7 Arno Dell’est 18% låter dom nöjda med efter senaste vinsten då det var rycktussar för första gången och så blir det igen. Nu blir det dessutom nytt försök med barfota bak som man tror ska fungera bättre denna gången och man låter uppåt så måste räknas trots ett lurigt femtespår i volten. Alla galopper i raden tillsammans med femtespår i volten gör att det bara är en eventuell tredjehäst på kupongen då kunnande och kapacitet ändå är bra.

 

Avdelning 1.

Fint lopp för fyraåriga ston i lite lägre klass och bra startspår på tre av dom mest betrodda gör att det borde stå mellan dom streckade hästarna här. Jag streckar nog ett par till på det stora systemet så borde man sitta säkert här. 

2 Del Ray Pellini 20% gjorde det bra då han var två för tre starter sedan och var före en av värsta konkurrenterna här. Gick i vanlig vagn sist då det var voltstart men nu blir det biken på igen och denna är bättre än vad form-raden skvallrar om. Sitter bra till i sitt andraspår direkt och räknas med chans här då hon står riktigt bra inne i loppet på pengarna. 

3 Perfekt Gehör 17% är väldigt startsnabb och då hon varit ute på banor som ledningen inte är lika fördelaktig på som nu så ska hon kunna leda loppet runt. Flemming kan välja rygg på favoriten med och kanske hinna dit sista biten om luckan kommer. Även om hon var efter Del Ray Pellini på Axevalla 19/7 rankar jag ändå henne först på startsnabbheten och hur mycket det är värt just på Jägersro.

5 Cleopatra Mystique 31% är loppets klara favorit och från ett bra spår ska man hamna bra på det så klart, kanske rent av ledningen. Inte givet att hon får spets och det blir tuffare mot och skor på nu till skillnad mot sist så inte så mycket högre vinstchans än dom två nämnda så rankar ner på dåligt spelvärde. 

10 Maltida Cash 19% gör det bra varje gång och då det är litet fält så kanske inte det dåliga spåret behöver betyda lika mycket nu. Vann över kort distans trots bakspår sist men kom igenom bra då. Stallet har toppform så räknas trots spåret då hon står bra inne i loppet. 

6 Power Vacation 6% har inte fått att det stämma på ett tag men har också haft flera usla lägen på slutet och en del galoppmisslyckanden så är säkert bättre än raden och skulle kunna vara överraskningen i loppet då hon ändå rapporteras träna bra. 

Ranking: A 3. B 2.5. C 10.6.4.9. D 7.1.8.

 

Avdelning 2.

Se “Bästa Spiken!”

4 Cab Lane 11% är väl loppets tänkbara ledare om inte favoriten överraskar med rejäl snabbstart men det kan bli så att man får släppa om Örjan är tidigt framme. Denna står hårt inne i loppet och borde vara nöjd med rygglopp på favoriten. Kommer dock favoriten bort så kan denna leda loppet runt om speciellt som det är kuskplus till denna starten med Goop upp. 

7 Volnik Du Kras 8% har spår utvändigt favoriten men har vunnit Gulddivisionen från spår 8 bakom bilen så hans styrka och kunnande räcker om favoriten kommer bort. Det är dock över ett år sedan och han söker efter formen så får visa bättring innan jag dubblar ett system med honom mot så bra häst som favoriten trots allt verkar vara. 

Ranking: A 6. B 7.4. C 10.2.3. D 11.1.5.12.8.

 

Avdelning 3.

 

Svårtippat och lågklassigt treåringslopp för ston där det kan skilja mycket på prestationerna från en gång till en annan. Jag streckar nog alla på den stora kupongen då tre sticker ut enormt på strecken medans övriga är i princip ospelade.

6 Coumba 43% har varit väldigt fin från svårare lägen i sina starter i Sverige och ny regi. Nu testas barfota bak och visst ska hon vara favorit men spår en bit ut kan innebära lite vingel i starten och så mycket sämre är inte dom övriga här.

5 Umustbecrazy 22% kommer från vinst och har ett fint spår bakom bilen. Startsnabb sist men klart kuskminus denna gången och därför bara en av flera. 

1 Valuable Face20% riskerar att bli över från sitt innerspår här och är klart överstreckad av den anledningen och bara en av flera här. 

8 A Cash Machine 4% är startsnabb och då man är nedstruken ett spår och med hjälp av vinklad vinge så kan man vara snabbast av alla från start. Väl i spets blir det hästen att slå. 

Ranking: A 6. B 8. C 5.3.1.9. D 2.4.

 

Avdelning 4.

Tilläggslopp i ganska låg klass med en stor favorit där det är öppet bakom och trots rejält kuskplus på betrodd häst väljer jag att gardera då han blir lite överstreckad här.

13 Un Mec D’Or 17% är en bra häst som inte riktigt fått utdelning för sitt kunnande då ganska låga odds gång efter annan tyder på att dom verkar ha haft höga tankar om honom från stallet. Fast med krafter kvar sist och galopp gången innan på V75 så formen är nog ändå bättre än raden och han dyker allt som oftast upp där framme även om han inte vinner så ofta. 

5 Dream Creation44% är loppets klara favorit och det är Örjan upp till denna starten. Var bara femma i ett kval till Norska Derbyt men fastnade lite fick sparat då och vann direkt i debuten i sin nya regi och man räknar med bra insats från stallet nu. Lite hårt inne på pengarna men kanske får Örjan väl mycket respekt då det står höga procent och låga odds på tavlorna, så det kan bli en själuppfyllande favorit på något sätt som bara vinner loppet. 

4 Freckless 2% är kanske bästa hästen på grunddistansen och klart streckvärd vid bredare gardering här. Ska lättas i balansen till barfota fram denna men dom aviserar snällt upplägg och med få i startfållan kan det bli perfekt med några svängar på innerspår och lucka till slut. 

3 Center Teemer 2% visade form sist då man både var med i lite körning från start men hade lite krut kvar i mål efter ganska sen lucka och en fin andraplats. Liknande upplägg nu med ett lopp i rygg på ledaren kanske och då kan det gå. 

12 Joyness 4% är ett sto I öppen klass och har hamnat på bakspår på tillägget men har mest startpoäng i loppet efter tre vinster på senaste fyra starterna. Sist vann hon trots bricka 12 bakom bilen över 1640 meter så spurta kan hon. 

7 Bang Boomerang 14% drar en hel del streck men kom igenom perfekt näst sist till andra utvändigt och fick det serverat. Osannolikt att man har sådan tur med löpningen även denna gången och kommer från galopp samtidigt som det växlas ner i vagn till denna gången. Rankar ner på dåligt spelvärde även om hästen duger i klassen.

10 Monark Amok 3% har bästa springspåret på tillägget och kan man komma ner någonstans en bit fram i loppet så har han visat uppåtform på slutet som gör att han kan räcka här med lite tur. 

Ranking: A 5. B 13. C 4.3.12.7.10.15. D 2.14.6.9.11.1.8.

 

Avdelning 5.

Litet fält med stor favorit och då är det så klart hög risk att den vinner men jag väljer att gardera då han blir överstreckad denna gången och fick loppet lite sist då det hästen utvändigt ledaren blev het och det gick lite för fort för dom där framme, hela vägen. Jag spelar med alla fyra hästar jag tror kan vinna loppet. 

4 Rackham 67% blir oerhört stor favorit här och visst har han haft bättre form än sin rad en längre tid och fick sist betalt med en vinst. Fick loppet lite då och blir klart överstreckad här även om han ska vara favorit. 

5 Il Duce Boko 7% hade omöjlig uppgift sist från uselt bakspår och med mindre fält lär han ha betydligt bättre chans nu. Stallet håller bra form och han ska räknas från ett fint spår denna gången. 

6 Velegance 17% är sto i öppen klass men i propositionen är det ”Fördel Ston” vilket innebär att hon få r ha betydligt mer på kontot så hon står trots allt bra inne i loppet. Hon har vunnit liknande lopp och är startsnabb så hamnar bra till i detta lilla fältet och kan vinna loppet. 

1 Redneck Woodland 6% är bättre än raden och även om det är galoppmisslyckande sist så är det bra spelvärde till den låga procenten nu. Har spetsat från bricka ett på Jägersro tidigare och kan leda loppet runt men även rygg på ledaren kan funka i så här litet fält. 

 

Ranking: A 4. B 5. C 6.1. D 3.2.8.7.

 

Avdelning 6.

 

7 Strong Heartbeat 30% i sjätte avdelningen är spelad på strax under 30% där det är väldigt jämnt spelat mellan dom tre-fyra hästarna bakom och streckar man på dom troliga utmanarna så hamnar man på dom mest spelade och då är garderingen lite tråkig, vilket gör att jag landar i kompletterande spik!

Här hamnade ett par av dom värsta motbuden på bakspår så att han har ett spår en bit ut på vingen behöver inte betyda så mycket då han kan komma före många av dom svåraste mot från start ändå då han förut körts fram i dödens mot hårdare hästar än så här. Kan han köra sig hela vägen till spets vilket inte är helt otroligt då det är 2640 meter och fler har benägenhet att ta det lugnt i starten och vinka fram favoriten i just längre lopp och i ett sådant scenario måste loppet vara över. 

Visst har favoriten en del galopper i historiken men det har varit konstiga galopper i snabba tempon i sista svängen med mera, och när det är lite längre distans är det nog positivt för då blir det kanske inte samma tempoväxlingar som vid kortare lopp. 

 

4 Estelle Nordique 13% är den som drar lite streck invändigt men står lite hårt inne i loppet och är ett sto i öppen klass så borde väl inte ställa till det för favoriten där framme heller. 

10 Young King 13% kommer från vinst från liknande läge sist och visar att ett varv ute i spåren inte spelar någon roll. Lite tuffare mot nu men i full form kan det gå även här. 

9 Vicking Trebi 12% har väl inte fungerat helt övertygande i sina tre starter på svensk mark och kanske trivs han bättre i främre träffen. Nu är det ju upplagt för köresa återigen och borde få det svårt då. 

11 Mr Marvelous 8% kommer från två raka diskningar för galopp men stallet har bra form i övrigt och går denna felfritt så duger den bra i klassen efter att ha stött på stenhårda kullkamrater på slutet. 

6 Cargo Door 3% är ganska startsnabb för klassen så borde hamna bra till trots spår en bit ut och skulle kunna skrälla till rejält om man kommer hela vägen till spets och kanske frå rygg på ledaren. 

1 Fixi Mearas 2% har Stig H kört själv på slutet men måste väl ses som lite kuskplus nu när Jepson är uppsatt till denna starten. Oavsett så har hästen gått klart bra men som sto i öppen klass kanske hon inte ska räcka ändå. 

 

Ranking: A 7. B 10.11. C 9.6.4.1. D 3.2.5.

 

Avdelning 7.

 

Se ” Gå Kort!”

2 Emmet Downs 18% är bästa hästen på grunddistansen men med bara två där framme så lär tilläggshästarna vara ikapp dom ganska billigt och då borde det bli för tufft. Visst kan det gå men överstreckad denna gången och bara aktuell vid bredare gardering. 

12 Taxi Out 3% kommer från ett par starter I tuff konkurrens för klassen och duger garanterat här men läget sätter ner chanserna rejält och bara aktuell vid riktigt bred gardering. 

13 Durello 5% är bra för klassen men borde få tufft att runda alla från sämsta utgångsläget i loppet, dessutom kommer han från galopp och söker kanske rätta formen.

6 Jewel Star 2% har fått ett lopp i kroppen och kanske ändras lite i huvudlaget där till norskt och han kan vara en tänkbar storskräll i öppet lopp bakom dom mina två förstahästar.

Ranking: A 9. B 3.7. C 2.12.6.13. D 10.8.4.5.1.11.

 

Avdelning 8.

Stolopp med 100 tkr i förstapris har så klart lockat riktigt bra hästar som normalt tävlar i stoeliten. Där skräller det extremt sällan men då flera av dagens deltagare söker efter formen är loppet väldigt ovisst och öppet. 

9 Wild Love 31% är loppets favorittrots bakspår och att hon kanske inte är lika härdad i högsta klassen för ston som många av dagens konkurrenter. Visst har var hon väldigt fin sist vid offensiv styrning och hon spurtar alltid bra så kö-resa behöver inte heller bekymrar så mycket men som klar favorit så hade man nog velat se ett bättre utgångsläge än detta. Visst är hon en av få som visat toppform på slutet men från bakspår väljer jag ändå att ranka ner en bit på dåligt spelvärde. 

6 Une Etoile Gar 14% är det så klart alltid snack om när hon ska ut efter hennes uppvisningar under förra sensommaren och hösten men hon har verkligen inte levt upp till dom högt ställda förväntningarna. Lite bättre resultat på slutet innan det blev omöjligt sist från bricka 11 i Sto-EM, men en hel månad mellan starterna gör ju formen tveksam. Dock vet Nurmos vad han gör och hon ska passas när det nu är hennes årstid. Hon är ganska startsnabb och ska kunna hamna bra på det och när hon är lite lägre streckad så väljer jag ha henne tidigt i rankingen då man vet hur bra hon kan vara. 

3 Activated 16% blev iite störd 250 meter kvar sist men avslutade riktigt vasst och det var fin comeback. Ska säkert ha gått framåt med det och kan vara nära formen igen nu efter att ha varit en klart misslyckad säng för henne så här långt. Fint läge och lättplacerad och oavsett resa så ska hon räknas mycket tidigt nu.

4 Rose Run Sydney 14% om Jepson inte vill köra till spets med Activated så kan Örjan ta ledningen med denna från ett toppenspår bakom bilen. Blir det inte för hårt tryck av till exempel Une Etoile Gar så kan man så klart rinna undan med denna och räknas tidigt då hon gått hyggligt hela sommaren. 

10 Ganga Bae 7% misslyckades i Stoderby-kval men var bra som tvåa i StoChampionatet i år så duger säkert direkt mot äldre elit-ston med. Kanske bara ett lopp inför större uppgifter längre fram på hösten med Breeders’ Crown som mål. Styrka och kunnande för att kunna skrälla och väljer man att testa med bike äntligen, som det är anmält så kan det vara en kul skräll här. 

2 Hevin Boko 10% är inte så startsnabb så framspåret kanske inte spelar lika stor roll för henne som för flera andra. Dessutom kan hon ställa till det för favoriten som kan dras bakom någon position för långt i starten om den inte väljer att chansa invändigt första biten. Denna sitter ändå i andraspår och hamnar man inte för långt bak så har hon en vass spurt att tillgå och formen visade hon sist att den sitter där. 

11 Ultra Bright 2% har varit betrodd i denna typen av lopp hela året men blev bortlottad denna gången. Två procent är ändå för lite på en så fin häst och gör hon en maxprestation efter att det varit tryck på loppet där framme så skulle hon kunna stor-skrälla.

Ranking: A 3.6. B 4.9.10. C 2.11.7. D 5.1.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.5.6.10.

Avd.2: 6 Vae Victis Club

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.8.9.

Avd.4: 3.4.5.13.

Avd.5: 1.4.5.6.

Avd.6: 7 Strong Heartbeat

Avd.7: 3.9.

Avd.8: 3.4.6.9.10.

6400 rader som kostar 1600 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.5.

Avd.2: 6 Vae Victis Club

Avd.3: 5.6.8.

Avd.4: 5.13.

Avd.5:.4.5.

Avd.6: 7 Strong Heartbeat

Avd.7: 3.9.

Avd.8: 3.4.6.

216 rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.