Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Jägersro med Svenskt TravDerby 6/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Omgången.

Extra V75 med spelstopp 15:00 och Svenskt Travderby i fokus, men även Stoderbyt är med på lappen och stora pengar även där. 

Jägersro är värd för denna V75-omgång, som vanligt och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen.

 

Bästa Spiken!

I Stoderbyt är det en mycket trolig vinnare i kullens drottning 3 Diana Zet 46% som vunnit både Drottningpokalen och StoChapionatet i år. Hon är både stark och snabb och håller ständig storform och med flera stallkamrater i loppet blir det garanterat några färre alternativ till hästar som kommer att trycka upp tempot. Mycket hög segerchans och spikas på allt. 

 

Gå Kort!

I inledningen ska det inta vara så många som kan vinna loppet och jag försöker fälla omgångens största favorit med ett par vettiga motbud och då tror jag det är ”heltäckt”.

4 Arden Wise As 68% är omgångens största favorit och då det låter uppåt från stallet måste vinstchansen vara mycket hög. Går framåt med varje start och står väldigt bra inne i sin fålla, Goop gör inte mycket misstag men jag garderar ändå, då det är uselt spelvärde på en favorit till nära 70%. Står säkert distansen då han gått bra över 2700 meter på Vincennes men det är ändå 400 meter till drygt och det gör det värt att gardera nu. 

3 Junior Band 6% startar 20 meter före favoriten och borde ta sig till spets enkelt här med bara tre hästar på grunddistansen. Ledaren på Jägersro i långlopppen ska alltid passas och även om han släpper om favoriten kommer tidigt så ska det vara bra vinstchans ändå. Bergh har form på stallet med många kvalade till dagens storlopp, så passa stallet. 

10 Panamera 11% är stayerexpert och trivs på Jägersro som visat form på slutet. Nu Blir det rejält kuskplus med Örjan upp och inga stayer-kanoner i loppet så bra chans att överraska då han står väldigt bra inne på sin startfålla. Sist blev det ett speedryck till spets och så gled ena skygglappen ner i den vevan, som gjorde att han blev lite het på kuppen och höll bra som fyra ändå. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

6 Elmo Ice 8% drar en del streck men står stenhårt inne på sin tillägsfålla och då det växlas ner till vanlig vagn så ska det vara svårt att komma till från det läget. Svårt att se hono slå lika bra hästar där framme, slå dom på samma start med dubbelt så mycket på kontot samtidigt som han ska hålla undan för ännu mer rutinerade där bak. Visst, han har vunnit nästan var tredje start men nu är det hårdare mot. 

Ranking: A 4. B 10.3. C 11.1.2.6.7.5. D 9.8.

 

Avdelning 2.

Öppet lopp där det lyser rött på många och det är bike på många ekipage här och det höjer ju dom flesta, jag streckar många.

5 Knowledgeém 31% är loppets Klara favorit från perfekt utgångsläge bakom bilen och visst är vinstchansen hög. Har dock inte vunnit ännu i sin nya regi sedan senaste fyra starternaoch jag garderar då loppet är jämnt så mycket bättre är han inte än övriga här. 

6 Au Gratin 16% vinner heller inte så ofta men har lopp i kroppen efter lite frånvaro och får Örjan upp. Dessutom växlas det upp i både bike och balans här och den ska räknas tidigt även om han inte är så startsnabb men Örjan brukar kunna hitta position ändå. 

2 Quite A Quality 15% har sina vinster från moté i år så luras inte av fin rad där och denna käns klart överstreckad denna gången men räknas ändå vid beredare gardering. Rankas dock ner på dåligt spelvärde. 

4 M.T Nordic Spirit 5% är en rolig outsider att ranka upp även om han inte vinner så ofta. Jag misstänker dock att det är toppform på denna då dom hänger på biken för första gången på väldigt länge från ett riktigt smaskigt startspår. 

Ranking: A 4. B 5.6. C 8.12.1.2. D 7.9.10.3.11.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

Ranking: A 3. B 1.4.5. C 2.6.7.10. D 9.11.12.8.

 

Avdelning 4.

Diamantstoförsök och öppen historia som kräver mycket streck, måla på rejält är grundtipset. 

1 Strangerinthenight 9% ska gå barfota runt om och med bike och då många växlar ner i vagn då det är voltstart är det ju positivt med maxning där. Magnus A upp från bästa spåret och denna kan leda loppet länge. 

3 Use Face 6% är den andra bra hästen på grunddistansen och det är fördelaktigt att komma ner till plankan tidigt och slippa svängar ute i spåren i denna lopptypen. Två galopper irad oroar så klart men till låg procent är det streckvärt på läge och kunnande. 

11 Valetta 22% är loppets knappa favorit men hon nöjer sig oroväckande ofta med att bli tvåa i loppen senaste två åren, där hon bara vunnit ett lopp per år men blivit tvåa sju gånger på dom 25 starterna. Växlas ner i vagn nu men har ett bra springspår så räknas ändå.

7 Sashay My Way 15% gör det bra mot kulltoppar gång efter annan och även om det växlas ner i vagn även här måste hon räknas tidigt på form och kunnande. 

8 Aura S.L. 15% star stehårt inne på pengarna här men har överkapacitet för sitt konto och räknas med chans trots hårt anmäld här.

Ranking: A 1.7. B 8.11.6. C 9.3.13. D 4.2.10.5.12.

 

Avdelning 5.

Ett mycket fint lopp för amatörer som körsvenner där en av dom bästa har fått en fin häst att köra åt Goop från bra utgångsläge och hög chans att favoriten bara vinner loppet. 

3 Unoicsdue Gnafa 42% är mycket bra för klassen han är kvar i och utvecklats rejält i Goops regi. Var dock, oförklarligt sämre sist i finalerna och fick vila några dagar för att sedan ha tränat bra igen och man har inte hittat något fel. Höjer sig säkert om han kommer till spets och det finns bra chans att han kan ta sig denna gången. Jag hoppas på ledningen tidigt och då ska han bli mycket svårslagen då sist han var på Jägersro ficka han bara se sig slagen av Who´s Who och inga sådana motståndare idag, jag spikar!

Ranking: A 3. B 4.2.6.11. C 1.12.7.9. D 5.10.8.

 

Avdelning 6.

Finalen av Svenskt Travderby dit Bergh kvalat in tre hästar som vinnare av sina försök vilket inte är annat än fenomenalt bra gjort. Han sitter på leken med två av dom bästa hästarna på förhand men jag har en annan förstahäst. 

3 Aetos Krons 16% brukar Riordan ställa iordning till dom större finalerna och tror inte det är något undantag denna gången. Magnus A har fått lära känna hästen nu i några starter och från ett fint läge kan Aetos få sitt erkännande som kullens kung, om han vinner detta loppet! Lite körning mellan 1 och 4 om ledningen och så parkerar Power i dödens med Aetos i andra utvändigt, får han spara speeden blåser han dom till slut.

1 Hail Mary 29% är loppets favorit då Bergh valde att köra honom och även om han harvat i lite enklare lopp norröver innan så visade han sist att han duger mot dom bästa i kullen då han var övertygande vid vinst från bakspår i sitt försök. Här laddas han väl vad som går från start men spåret kan bli en fälla och blir han fast invändigt blir det ju mycket chansartat och absolut en favorit som kan gå att fälla. 

5 Power 15% satte Bergh i form när det verkligen gällde och var riktigt bra vid kvalet hit. Hade Bergh valt att köra honom hade jag rankat denna först men då han är bortvald och Lennartsson kör så är han bara tredjehäst i min bok. 

9 Champ Lane 5% är Nurmos bidrag och det är klart att det ska vara ordning till detta med bästa Goop upp så räknas han trots bakspår. 

11 Bythebook 0,6% är lågt på denna på som gör det bra varje gång och blir det tryck på loppet så kan det vara loppets megaskräll. 

4 Global Adventure 5% har Erik upp från ett mycket bra spår fyra bakom bilen. Det är han som kan snuva favoriten på ledningen och på Jägersro är det guld värt med spets. Det såg vi inte minst förra året då Attraversiam rann undan från spets i just detta storloppet trots att han var sjuk den dagen. Båth tränade då, Adielsson körde, kan det bli repris, större favorit föll då, när Campo Bahia körde galopp. 

8 Don Fanucci Zet 24% är väldigt överstreckad som klar andrahandsfavorit trots spår åtta bakom bilen. Kanske laddar Örjan vad som går från det jobbiga läget och han kanske kan pressas till ledningen med hjälp av den vinklade vingen bakom bilen. Det brukar kosta för mycket och räknar med att han viker ner sig till slut i så fall och risk för att det inte går och blir vingel är också överhängande. Oerhört sällan den som är kullens kung över kort distans även vinner Derbyt och rankar ner ordentligt på uteblivet spelvärde.

Ranking: A 3. B 1.5.4. C 9.11.8. D 2.6.7.10.

 

Avdelning 7.

Tycker att två hästar höjer sig klart över resten här i kraft av sina fina startspår i förhållande till dom andra bra hästarna i loppet. 

2 Pastor Power 27% vann försök och final i Silverdivisionen efter att ha varit där länge och inte fått vinna. Gått ur klassen nu men har så klart tokform och kan leda detta loppet runt om från bra spår bakom bilen, invändigt om värsta konkurrenten. 

5 Bucks To Burn 38% kan öppna snabbt men ska inte ta sig förbi Pastor Power om PU vill svara, kör dock Örjan resolut så kanske PU släpper och då blir denna svårslagen. Dom kan låsa loppet i ledning och utvändigt så gör dom upp sista 200. Stor chans att någon av dom vinner loppet och jag slösar inte fler streck än så. 

9 Night Brodde 12% kan avsluta snabbt och kör favoriterna mot varandra så kommer han in i matchen men har svårt att se han slå dom från bakspår. Bike på nu och toppform är positivt så klart. 

7 Mellby Drake 1% är startsnabb och med hjälp av vinklad vinge bör han kunna komma ner i bra position trots spåret. 1% är lite och för er som hoppas på tokkörning mellan favoriterna så kan denna skrälla då Bergh har bra form på stallet. 

3 Flash Håleryd 6% kommer från formstall men hästen var lite sämre i finalen som Pastor Power vann sist och kanske räcker han inte till. Har dock skräll i Silver i sommar och har kapacitet och utgångsläge som talar för tänkbar skräll vid gardering. 

Ranking: A 2. B 5. C 9.7.3.10.1. D 12.6.11.4.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.4.10.

Avd.2: 1.2.4.5.6.8.12.

Avd.3: 3 Diana Zet

Avd.4: 1.3.6.7.8.9.11.13.

Avd.5: 3 Unoicsdue Gnafa

Avd.6: 1.3.4.5.8.9.11.

Avd.7: 2.5.

2352 Rader som kostar 1176 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.4.10.

Avd.2: 4.5.6.8.12.

Avd.3: 3 Diana Zet

Avd.4: 1.3.6.7.8.9.11.13.

Avd.5: 3 Unoicsdue Gnafa

Avd.6: 3Aetos Kronos

Avd.7: 2Pastor Power

120 Rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.