Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75, Derby-uttagningar Jägersro 25/8

V75-Omgången.

Extra V75 när det nu är dags för fyraåringarnas största uppgift, men först behöver dom kvala in och dagens V75-lopp är uttagningar till årets Svenska Travderby. Med sex uttagningslopp i såväl Derby-uttagningarna som till Derbystoet är det endast två från varje lopp som går vidare och med 12 hästar i finalen vill man inte gärna bli tvåa och få dåligt startspår i finalen, här är det vinna som gäller, till skillnad från många andra uttagningslopp. 

 

Jägersro är som vanligt värd för denna omgången och banan har medellångt upplopp med sina 190 meter och startbilen har vinklad vinge, vilket gynnar spåren 6, 7 och 8 lite mer än på många andra banor. I övrigt inga konstigheter och alla brukar vara nöjda med banans underlag. Spelstopp är 19:30. 

 

Statistik och Spelteori.

 

Visst tenderar omgångar med bara uttagningar att ge låga utdelningar men då det bara är två som går vidare är det lite annorlunda. Förra året kom ett par skrällar och trots att det var hårt betrodda runt om dom, där bland andra omgångens största favorit, Campo Bahia vann sitt lopp till 85% så gav det ändå 155 tkr för sju rätt. Hittar man ett par kantbollar kan det sticka rejält i värde även om tre stora favoriter vinner. Året innan vann bara en favorit och denna omgången gav då nästan 600 tkr, ändå vann Bergh, Goop, Goop, Goop, Khilström, Bergh och Khilström respektive avdelning, så spela hästar med bra kuskar från bra stall oavsett utgångsläge denna dagen är grundtipset. 

 

Bästa Spiken!

 

8 Aetos Kronos 34% kommer ut redan i inledningen från spår längst ut bakom bilen, men han har nu blivit nedstruken ett spår och på Jägers finns dessutom vinklad vinge och det borde bli offensivt upplägg direkt. Ingen vill väl sitta i kön med en av kullens kungar i kön på denna banan. Mycket nära att plocka ner Brother Bill från utvändigt trots att man hamnade någon längd efter ut ur sista sväng i förra starten, då han bröt lite i svängen. Nu är han säkert närmare toppformen igen och då vinner han sitt kval oavsett resa och spelvärdet är mycket bra till så låg procent, då flera av konkurrenterna verkar söka efter formen och betydligt mer upp och ner i sina prestationer. 

 

Gå Kort!

 

I sjätte avdelningen kommer 9 Hail Mary 46% ut som stor favorit från bakspår och han har väl varit bra men vinsterna på slutet är tagna på mest Hagmyren, Boden och Östersund och nu blir det allvar. Visst han är säker bäst men bakspår på Jägers och bra hästar där framme gör att det inte är helt givet att han bara vinner. 

1 Guzz Mearas 27% gör väl Johan allt för att försvara innerspåret med och han är oavsett så startsnabb att han skall kunna komma ut och få överta om någon skulle vara snabbare första biten. Från spets blir han hästen att slå. 

6 Tabasco C.D. 6% svarar för bra insatser allt som oftast och nu är han nedstruken till ett fint fjärdespår bakom bilen. Kan öppna med och kanske kan han snuva Johans på spetsen och kan han hålla inne den eller välja rygg ledaren så kan han vinna från båda dom positionerna. Nu blir det dessutom bike på som vid andraplatsen på Solvalla under Elitloppshelgen, då startade han från bakspår och gjorde det bra dom tvåa, en bit före klungan, även om ledaren den gången var omöjlig att slå. Till denna starten blir det en nyinköpt bike inför den här uppgiften. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

2 Fort Knox 23% vann sist och det är Goop som tränar och kör men den kanske inte visat riktigt vad många trott att den skulle och här blir han överspelad kan jag tycka. Visst kan han vinna loppet men måste vara kraftigt förbättrad för att slå hästar som Aetos Krons.

4 Ulion Face 16% vinner inte så ofta men har fått ett bra spår och Kolgjinis hästar brukar prestera som bäst på just Jägersro så det kan gå. 

5 Cyrano De B. 13% har matchats på V75 och vann försök i december i fjol då det var första starten med bike, sedan har han gått fortsatt bra i den. Näst sist vann han Klass 1 över 3140 meter auto så han tål distansen bra och har fått ett bra utgångsläge. 

Ranking: A 8. B 5.2.4. C 11.1.12.9. D 10.6.7.

 

Avdelning 2.

12 Brother Bill 28% är loppets favorit och manga spikade sist han mötte Aetos Kronos då han kunde hålla undan från spets, med minsta möjligaa marginal då Aetos inte såg ut att vara helt på topp och bröt lite i sista svängen. Nu blir det ingen spets och bricka 12 är ingen picknick så det kan bli mycket svårt för denna. 

1 Global Adventure 25% är behandlad inför detta och var struken sist efter att fått något i halsen och varit under veterinärbehandling. Det är tveksamt med formen men annars är han startsnabb och Båth har väl haft detta i sikte så klart. Han visade redan som tvååring att han vill vara med och hugga i kulltoppen då han vann Svampen över kort distans från bricka 12 bakom bilen. Som treåring var han bland annat tvåa i Breders Crown och korta E3 och han kvalade in till dom flesta större finalerna för treåringarna. Startsnabb nog att ta sig ut och få överta spets tidigt om han inte skulle kunna svara dom från start, han blir hästen att slå då man sett hans förmåga att komma i form till större kval och uttagningslopp tidigare.

4 Oracle Tile 15% har bra vinststatistik från mestadels starter i billigare gäng men gjort det bra i Sverige vid vinst på Halmstad från bricka 10 och sist tvåa på Mantorp från 12. Med riktig bra spår bakom bilen ska han vara där med framme.

5 Conrads Janne 7% har också bra startspår och kusk som vinner just den här typen av lopp, eller alla typer av lopp. 8,8 och 9 är spåren på slutet så mycket stort plus i lottningen nu.

6 Redneck Woodland 5% visade startsnabbhet sist och då redan spår 6 får en liten fördel av den vinklade vingen så kanske han kan ta spets och leda loppet länge här eller släppa till Global Adventure och vinna från rygg på den. 

9 Usain Töll 1,5% är startsnabb så missgynnad av bakspåret men skulle få en bra resa om Erik, framför lyckas svara ledningen, då rygg på den ska kunna vara vinstgivande med rätt tryck på loppet och lucka till slut.

11 Enge Eros 7% vann klass 1 på V75 sist över 2640 meter på 13-tid, så han tål distans och spår 12 den gången visade att jobb i spåren går också bra. Formen på topp och fäller många på sin styrka.

Ranking: A 1. B 6.4.12. C 5.9.11.7. D 8.2.3.10.

 

Avdelning 3.

12 Don Fanucci Zet 79% blir oerhört stor favorit och är mångas favorit till slutsegern i Svenskt Travderby i år. Dock har bara en vunnit både sprintermästaren och Derbyt under dom senaste 30 åren, så det är mycket sällan samma häst som är kulletta över kort distans även är det över lång distans. Faktiskt har ännu ingen vinnare av sprintermästaren under 2000-talet ens tagit en placering bland topp-tre i Derbyts final, vilket är uppseendeväckande. 

5 Rackham 3% har ett riktigt bra spår och ska nu gå barfota runt om och kanske kan han rent av bli lite mer startsnabb på den balansen. Oavsett brukar man hamna bra på det från 4 och 5 bakom bilen och jag kompletterar systemet med dom två. 

4 Ubiquarian Face 5% har inte riktigt fått till det i år men som treåring tillhörde han kulltoppen med över miljonen tjänat och kvalade in till några av dom stora finalerna där dock gjorde bort sig med galopp i den största, Svenskt Travkriterium. Fint spår och Kolgjinis hästar brukar trivas lite extra bra på Jägersro. Lite långt mellan förra två starterna och hybridvagn då så går säkert framåt med loppet och ska vara i bra form nu när biken åker på.

Ranking: A 12. B 5.4.1. C 7.8.10.6.2. D 3.9.11.

 

Avdelning 4.

Alla andra avdelningarna inom V75 är uttagningar till Svenskt Travderby men detta är till Derbystoet och här kommer en riktigt fin märr ut som är en av förhandsfavoriterna till att vinna finalen för stona.

9 Ganga Bae 36% körde Kontio lite väl snällt med, mot favoriten i Stochampionatet och med lite mer tempo på loppet hade dom nog kunnat vinna loppet. Nu slipper dom Diana Zet i försöket så då finns väl ingen ingen i kullen som slår henne och Kontio vill nog vinna sitt försök för att få bra spår i finalen och det borde bli offensivt upplägg. Kör dom dock fort där framme och han kommer igenom hyggligt så låter han väl henne gå en bra långspeed till slut och fångar nog in dom oavsett. Eventuellt blir det barfota runt om redan i försöket, från stallet meddelar dom att Kontio får avgöra det på plats, men, men det vet man ju aldrig om det stämmer då det är stall Melander som står för den informationen. 

3 Milady Grace 24% gör väl Khilström allt för att vara före favoriten hela loppet med, och kanske får dom överta spets tidigt och är värsta utmanaren.

6 Ies Elisabeth 4% är mycket startsnabb och med vinklad vinge blir det väl spets till en början och så släpper dom väl till den som är först framme för att överta av Peter eller Örjan kanske.

5 Ninja’s Kiss 1% är dom alltid nöjda med vad hon visar i träning och man har haft höga tankar om henne hela tiden. Haft svårt att visa allt kunnande i loppen men nu är det fint spår och bör få bra resa i draget om det blir lite körning från start på några av ekipagen här. Fast med sparat sist och kan vara loppets tokskräll med biken på för första gången till denna starten.

1 Marble Arch 19% och 2 Mahama Lane 13% gör väl allt för att hamna så bra som möjligt på det från sina fina spår så det kan bli lite tryck på inledningen. 

Ranking: A 9. B 3. C 5.2.1.6. D 11.12.4.7.10.8.

 

Avdelning 5.

1 Power 48% har inte vunnit lopp ännu I år och formen är tveksam, liksom spåret då det finns risk att bli över från start från detta spåret. Dom lär väl söka sig ut i banan tidigt då detta är enda loppet dom siktat på i år och med lopp i kroppen nu så kanske Bergh satt honom i sin toppform igen och då blir han väl tuff att stå mot för övriga, men klart värt att gardera här. 

5 Cruise 8% kan det bli rycktussar på för första gången, tillsammans med bike och barfota runt om är det riktigt utrustnings-maxat på denna. Goop från bra spår dessutom och vinstchansen måste vara något högre än insatsprocenten antyder. 

7 Dwayne Zet 18% blir det barfota runt om på för första gången och nu nedstruken ett spår. Redén tillsammans med Khilström inför storlopp med skoryck och bike då måste det räknas mycket tidigt. 

8 Uncle Töll 5% får också bike på till denna starten och han är startsnabb så mycket gynnad av att blivit nedstruken ett spår och kan vara loppets ledare tidigt. Kan vinna från spets eller rygg på ledaren. 

11 Gardner Shaw 1% får första gången bike till denna starten men borde ändå få svårt att räcka från detta spåret. 

2 GREEN MANALISHI ÄR STRUKEN!

Ranking: A 1. B 7.5. C 8.6.10.11. D 3.9.4.12.

 

Avdelning 6.

Se ”Gå Kort!”

3 Karat Band 9% är startsnabb och kanske skulle kunna överraska från spets eller rygg på ledaren, men håller dom tre nämnda som bättre hästar och spelar nog utan denna. 

Ranking: A 9. B 1.6. C 3.12.8.7. D 10.11.4.

 

Avdelning 7.

Avslutningen är Kanske det jämnaste av uttagningsloppen och jag sprider lite streck här då bästa hästen fått besvärligt bakspår och många fina hästar att runda då många lär vilja ge sig själva chansen här. 

11 Bythebook 18% är väl den som visat mest kunnande i loppet men kanske är allra bäst på kort distans. Nu är det bike och barfota runt om och Båth brukar som bekant kunna ställa ordning på formen till storloppen. Läget grusar chanserna rejält och han är bara en i mängden nu. 

3 Champ Lane 30% är loppets favorit men mycket orutinerad i sammanhanget och Nurmos har sparat som han allt som oftast gör. Första bike på nu, första barfota och eventuellt blinkers. Galopp i Klass 2 Finalen men detta är väl det siktigt varit inställt på hela tiden men galopp i senaste starten då det gick för fort in i första svängen oroar så klart på en favorit och garderingen är given.

2 Upset Face 20% tillhörde kulltoppen som treåring och har kvalat in till både Kungapokalen och Sprintermästaren i år. Galopp sist och lite långt mellan starterna till nu men har Kolgjini ordning på den går ingen säker i detta loppet från ett bra läge. 

5 Belker 11% är ny I Berghs regi och tänder denna till ppå miljöombyte går ingen säker då den är en av dom mest kapacitet i kullen. Fortsatt Jansson upp är så klart ett litet minus då man hade velat se Bergh själv köra sina hästar, vilket är genomgående för hans hästar under dagen och därför jag inte spikar någon av dom stora favoriterna han har för dagen ens. Denna räknas från bra spår och på tidigare meriter. 

4 Strong Heartbeat 10% startar med chans från bra spår med bike på och barfota runt om vilket båda två ändringarna är för första gången. Kan även bli någon ändring på huvudlaget och från stallhåll låter man uppåt inför loppet. 

10 Mr Marvelous 4% är väl bortlottad men om det blir rejält tryck på loppet så har han kapacitet att komma in i matchen till slut.

Ranking: A 3. B 5.4.2.11. C 10.1.6.9.7. D 8.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 8 Aetos Kronos

Avd.2: 1.4.5.6.7.9.11.12.

Avd.3: 4.5.12.

Avd.4: 9 Ganga Bae

Avd.5: 1.5.7.8.

Avd.6: 1.6.9.

Avd.7: 2.3.4.5.11.

1440 Rader som kostar 720 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 8 Aetos Kronos

Avd.2: 1.4.6.

Avd.3: 12 Don Fanucci Zet

Avd.4: 9 Ganga Bae

Avd.5: 1.5.7.8.

Avd.6: 1.6.9.

Avd.7: 2.3.4.5.11.

180 Rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!