Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot på GS75 på Vaggeryd 2/8

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Vaggeryd är värd för Jackpot-omgången med 6,3 miljoner fördelat i alla tre vinstpolerna, så det är givet att spela i alla tre vinstpolerna. Då det annars är ganska nytt att man kan välja att spela för bara sju rätt och då få 2,5 ggr utdelningen på sjuan, men då avsäger sig utdelningar för sexor och femmor. 

Vaggeryds bana kan vara lite svår i svängarna för vissa hästar då det är lite lägre doserade kurvor hän än genom snittet. Upploppet är 200 meter och i övrigt inga konstigheter. 

 

Bästa Spiken!

Låg klass i stoloppet i fjärde avdelningen och jag tar ställning och spikar då loppet koster många streck annars. 5 Jessy Schermer 41% tränas av Engweda och körs av Ebbing och dom har bra statistik med sina hästar som blir favoriter i Sverige. Mest startpoäng på hästen och hon har gjort det bra men brottats med ett par bakspår på kort distans i Sverige och när hon hade framspår vann hon. Nu är det statistiskt bästa spåret bakom bilen och enkelt motstånd så jag tror hon bara vinner loppet. 

 

Gå Kort!

I inledningen har Engwerda och Ebbing en ganska stor favorit på grunddistansen där många står med 20 meter tillägg. 3 Alex H.P. 36% är nog ganska bra för klassen och har god vinstchans men jag väljer ändå att dubbla systemet här.2 Silent Honor 18% är hälften så mycket streckad och det beror kanske på att kusken är orutinerad. Hästen är bra och har 4 vinster och fem andraplatser på sina 12 starter och lär vara med där framme hela vägen nu med. Den av dom två nämnda som tar ledningen ska ha bäst chans så klart men även rygg på ledaren kan funka här. 

 

Avdelning 1.

Se “Gå Kort!”

Tror att dom två bästa där framme är ungefär lika bra som dom bästa på 20 meter tillägg och då är det så klart en oerhörd fördel att stå 20 meter före. Ska man spela med en tredje häst så är Berghs nyförvärv 1 Kingup 7% intressant då han lyckats med förvandlingsnummer förr. 

Ranking: A 3. B 2. C 1.4.9.6.10.8.13.11.12. D 7.5.

 

Avdelning 2.

Montélopp och det är I lite lägre klass på hästarna och det är enkelt att ranka duktiga Sofia Adolfson etta med favoriten här men det kanske inte är så lätt ändå, jag garderar nog med några här.

1 Upside Down Cake 32% blev faktiskt oplacerad sist då dom satt kvar i en trött rygg och sedan inte fick upp farten igen till slut. Varit bra innan det och Sofia är mycket duktig så kanske rätt favorit men motbud saknas inte. Kanske blir blinkers på denna gången, vilket kan vara första gången. 

3 Samiswhoiam 12% gick en rejäl tid för sadel sist då den vann på 1.14,2 och är han nära den formen så ska han ha mycket hög vinstchans med duktiga Anna Erixon. Har dock varit struken för hälta så har väl stått över ett par jobb och kanske inte har den absoluta toppformen då men duger bra i loppet. 

2 Ponziopilata Face 9% är startsnabb men man vill se denna rygg och Henriette upp nu kan vara ett plus. 

4 Au Revoire Font 11% gör debut i monté nu och så klart ovisst vad hon kan göra här men står säkert bra inne i klassen här och ska räknas. 

5 Sarracenia P.R.  23% har tänt till för sadel och har ett par vinster I monté över kort distans så kanske är medeldistans för långt för henne, men hon ska ändå räknas här.

Ranking: A 1. B 4.3.2.5. C 6.8. D 7.10.9.

 

Avdelning 3.

Stolopp i ganska bra klass över sprinterdistans och då några av dom bra fått spår en bit ut bakom vingen så öppnar det upp loppet. 

3 Apple Rose 34% har bäst läge av dom betrodda och hon ska väl ha god chans att vara först fram för att ta ledningen. Har dock inte vunnit i år på nio starter men med ett lopp i kroppen efter lite tävlingsfrånvaro ska hon väl gå framåt. Jepson är duktig och lättning i balansen är aviserat. Det är också aviserat första gången med bike och open eye-huvudlag och med dom utrustningsändringarna och tveksamma lägen på värsta motståndarna kan detta vara en bra spik faktiskt. 

7 Key Mom 24% har absolut toppform och vann från bricka 12 sist efter en rejäl avslutning. Hittar dom ner någon stans lär hon fälla många till slut även denna gången. 

6 Dallas As 3% är startsnabb och kan ställa till det för favoriten i inledningen. Hon vinner inte så ofta men står bra inne på pengarna och kan räcka då hon ofta gör bra lopp över kort distans. Eventuell ändring på huvudlaget nu med någon typ av skygglappar i stället för det norska hon gått med på slutet.

8 Sobel Jasmine 23% är mycket startsnabb men läget är svårt. Hon ska dock kunna hamna bra på det trots spåret med hjälp av sin startsnabbhet. Peter aviserar att han tänker köra vad som går för att komma till spets och det kan ställa till det för favoriten.

Ranking: A 3. B 7. C 8.6.1.10.11. D 2.5.4.9.

 

Avdelning 4.

Se ” Bästa spiken!”

Ranking: A 5. B 1.2. C 11.9.3.4. D 10.6.12.7.

 

Avdelning 5.

Ett ganska jämnt lopp på pappret och det kräver nog några streck för att man ska känna att man har bra chans att överleva detta loppet.

1 Bastian13% har ett bra smygläge i jämnt lopp och kan vinna med spårsnål resa och lucka till slut.Varit ute i ett par hårdare lopp på slutet och går ner i ordinarie klass nu.

2 Walther På G. 36% är startsnabb och har 9/24 men tre andraplatser i raden oroar så klart på en knapp favorit. Nu blir det eventuellt bike på för första gången och då kanske han bara är bäst. 

5 O’Man Flax 35% kommer med bra form och är startsnabb från perfekt spår bakom bilen och kanske kan han snuva favoriten på spets. Bara tre starter i år och går säkert framåt med loppen i kroppen. 

9 Mellby Empire 5% kommer in i matchen om det blir körning mellan förhandsfavoriterna och kommer med bra form till detta.

10 Key West Snapper 4% visade bra spurt sist och har nog bra form. Vann många lopp i fjol och då formen verkar lite uppåt så duger han här trots läget. 

Ranking: A 2. B 5. C 10.9.1. D 6.11.8.4.3.7.

 

Avdelning 6.

Favoriten går ner rejält i klass nu då han varit på V75 gång efter annan på slutet och är mycket startsnabb för klassen och ska ha god chans att leda loppet runt om. 

2 Franklin Face 59% blir lite väl stor favorit men han ska ha en riktigt bra vinstchans här och jag spikar honom här. 

1 Vikens Fingerprint 25% star bra inne I loppet då det är fördel ston I propositionen och hon har lite mer på kontot än övriga och är ett mycket fint sto. Hon söker dock efter formen och startar fortsatt med lite långt mellan loppen, hon kan få loppet i rygg på ledaren men behöver visa bättre form för att slå favoriten här. 

Ranking: A 2. B 1. C 7.9.10.3.4.6. D 8.5.

 

Avdelning 7.

Medeldistans med fullt femtonhästarsfält med ekipagen fördelade på tre startfållor. Ett par av dom längst bak har betydligt mer på sina konton än övriga men det kanske blir jobbigt att runda samtliga, men tycker ändå att dom är klart streckvärda här. 

1 Lucky Truc 49% ä ren stor favorit och det är klart att det är rätt favorit. Han har mycket hög vinstchans och med bara två på startfållan bör han kunna få spets här och leda loppet länge. Tyvärr blev det galopp sist men det var i körning mot ledningen och nu är det kanske lite enklare att få spets. Tänkbar spik.

15 Hakon Von Haithabu 7% går ner I klass nu men har många att runda, ändå streckvärd då prcenten är låg. 

14 Bubba Degato 4% fick vinna ett enklare lopp sist och detta är inte så mycket hårdare faktiskt och kommer favoriten bort kan den skrälla.

7 Tinten 5% är ny i Hanna Lähderkorpis regi och det är alltid intressant med regibyten, då många tänder till på annan träning eller miljöombyte.

2 Iggy Boko 10% kommer från vinst så har dokumenterad form och startar tillsammans med favoriten 20 meter före dom flesta och hela 40 meter före ett par av dom tuffare hästarna, det är så klart fördelaktigt.

Ranking: A 1. B 15.2. C 7.14.3.9. D 5.6.4.11.8.10.13.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.

Avd.2: 1.2.3.4.5.

Avd.3: 3.6.7.8.

Avd.4: 5 Jessy Schermer

Avd.5: 1.2.5.9.10.

Avd.6: 2Franklin Face

Avd.7: 1.2.7.14.15.

1000 Rader som kostar 1000 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.

Avd.2: 1.2.3.4.5.

Avd.3: 3 Apple Rose

Avd.4: 5 Jessy Schermer

Avd.5: 1.2.5.9.10.

Avd.6: 2Franklin Face

Avd.7: 1.15.

100 Rader som kostar 100 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.