Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot 13 Miljoner på V86 Östersund 22/7

V86-Omgången.

Jackpot på 13 miljoner under denna veckans V86-omgång med spelstopp 19:20, som under hela sommaren då det inte är V86-Express. Upploppslängden är lång, med svenska mått mätt, med sina 218 meter, i övrigt ingen vinklad vinge eller open-stretch här på en vanlig 1000-metersbana. Det som kan oroa är banunderlaget kanske då det var nylagd bana inför deras V75-omgång i början av juni där det var flera som inte trivdes riktigt på underlaget. Kanske var det några som inte fick riktigt rätta fästet men förhoppningsvis har dom ordning på det och med ytterligare några veckor kan banan ha satt sig bättre. 

Spel- och sportsmässigt är det mycket kallblodslopp för dagen som gäller då det är både Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet som ska avgöras med fina prispengar. Även ytterligare ett par kallblodslopp i hög klass och i avslutningen är det ett V75-försök i Klass 1 så det är ganska bra klass på veckans omgång. 

 

Bästa Spiken!

I Svenskt Kallblodsderby som körs som avdelning sju går favoriten ut med överlägset högst vinstchans i omgången och det syns på insatsprocenten då han är omgångens mest streckade. 

3 Havglimt 60% har gått någon sekund snabbare än sina konkurrenter och kanske sänker någon annan sitt rekord rejält i finalen då det ska vara toppat till detta på alla ekipage, men det kan säkert favoriten med göra. Behöver väl vara sjuk för att torska eller att det händer något konstigt i loppet och det kan man ju inte hoppas, eller räkna på och hade varit vettig spik ända upp till närmare 70%.

 

Gå Kort!

Finns väl ett par lopp man skulle kunna försöka gå riktigt kort i denna omgången och jag väljer att framhålla ett lopp där strecken sprids på fyra hästarframförallt men många garderar på med ännu fler, så löser man det på få streck är det riktigt bra. Kort distans med 14 hästarfördelade över två startfållor är förutsättningarna i andra avdelningen, där jag försöker spara på strecken.

2 Indine Keeper 18% har inte startat sedan mars men gått bra efter strykningar och uppehåll tidigare så lär komma väl förberedd. Nu är det kuskplus med Khilström upp även om Leo kört henne bra tidigare. Norskt huvudlag och rycktussar på denna gång tillsammans med en hybridvagn då det är voltstart. Fortsatt barfota runt om som det blev galopp på då man testade det första gången sist, kanske kommer rätta effekten nu. Hon hade kanske varit en tänkbar spik om hin varit lite mer stabil och om det varit på en bana med där det är mer säkert vad man får för underlag men nu väljer jag att gardera med en häst. 

11 Elsa Mearas 21% är loppets förhandsfavorit som startar från springspår på sitt tillägg och med bara fyra hästar på grunddistansen så bör hon väl köras framåt direkt och måste ha bra chans i denna omgivningen. Hon har startat en hel del på V75 i sin karriär utan riktigt räcka i dom loppen men i sin normala klass duger hon bra och har nio vinster på sina 46 starter och har näst mest på kontot här med även näst mest startpoäng. Även om hon blir hängande och får hitta ner någonstans så har hon ändå bra chans då hon sist visade att hon tål ett varv i tredjespår då hon vann från sjunde utvändigt och det långa upploppet är positivt för henne i så fall. Spelvärt lås där kollektivet sprider strecken betydligt mer än så.

 

Avdelning 1.

Kallblodslopp för klassen precis under eliten där flera så klart varit ute och mött dom bästa tidigare och vissa kanske tillochmed går ner lite i klass till detta loppet. En sticker ut och jag väljer nog att spika då det är helt okej med hårt streckad spik i första avdelningen, framförallt på V86 där det är svårt nog ändå. 

6 Våler Nikolai 52% trivs på banan då han var tvåa denna tävlingsdagen i fjolårets Svenska Kallblodsderby och har inlett sin karriär bland äldre hästar mycket bra. På sex starter som femåring har han inte missat platsen och med ett par vinster har han redan sprungit in 355 tkr i år vilket är överlägset bäst i loppet och med flera tusen startpoäng mer än övriga ska han vara bara bäst. 

1 U.R.Faxe 6% kommer från vinst i enklare gäng men kommer säkert få upp startsnabbheten med första gången i bike nu och då det är stallkamrat till den stora favoriten lär dom inte kriga allt för mycket. Nöjer sig Öysten med utvändigt denna låser dom loppet och ledaren kan rinna undan men det kan så klart även gå från rygg på ledaren över ett långt upplopp lär väl favoriten köra undan och bjuda på luckan. 

8 Bellfaks 9% håller bra form och även om spår 8 bakom bilen över kort distans är uselt så är det kanske större chans att han går felfritt utan stressen med hästar på båda sidor och han duger bra i klassen. 

9 Bokli Teddy 16% har bakspår på kort distans och känns lite bortlottad även om han har kapacitet som duger i loppet och kommer från två raka segrar. 

Ranking: A 6. B 1. C 8.9.4.3.5.2.10. D 11.7.12.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå Kort!”

14 Krakas 6% är bra men bakspår på tillägg över kort distans kräver mycket tur för att komma till i loppet och mycket chansartat. 

8 Fragolini Am 7% är bra men vinner för sällen och även om det är Ohlsson upp nu så är det spår fyra i volten på tillägget och det kan bli häx därifrån. 

4 Unleash Te Steel 16% får duktiga Wäjersten upp som kör i flytet och har vunnit med hästen tidigare. Galopp in på upploppet sist är negativt så klart och fler andraplatser än vinster är ytterligare ett fel och ekipaget kanske är lite överstreckat, borde väl ligga runt 10%?!

3 Juliana Rags 12% är startsnabb men inte funkat alls då han gästat Östersund ett par gånger i vår och sommar. Tappade rejält till slut efter lopp i främre träffen och diskning efter galopp till slut efter bra, spårsnål resa gången han testade Östersund i mars. Överstreckad denna gången. 

Ranking: A 2. B 11.14. C 8.6.4.3.10.9. D 1.5.12.7.13.

 

Avdelning 3.

Derbystoet och det är nog lite mer öppet än loppet för hingstar och valacker. Öysten Tjomsland spelar hudrollen även här med tre av dom betrodda till start här och både första och andrahandsfavoriterna kommer från hans stall. 

2 Nordheim Borka 34% är favoriten i loppet men ska inte kunna ta en hel längd på invändig häst i starten och då ska det inte skilja så mycket på dom i procenten så hon är nog lite överstreckad denna gången även om vinstchansen så klart är god. 

10 Brenne Berna 25% är kanske Tjomslands bästa chans i loppet då det är ett speedigt sto som lär flyga lågt över det långa upploppet. Det aviseras lite utrustningsändringar på huvudlaget som dom hoppas ska ge extra effekt och hon får rankas först trots spåret då det kan bli en del körning där framme med två stallkamrater utanför det givan spetsbudet där framme. 

3 Sjö Stjerna 6% är Tjomsland tredje häst här och har favoriterna en sämre dag och dom kommer på bort på ett eller annat sätt så är hin väl snäppet precis bakom dom i nuläget och med rätt resa så kan detta vara en skräll. 

1 Alfa Lina 24% är spetsbudet som startar från ett helt okej innerspår på just Östersund och hon har mest pengar på kontot då hon bland annat varit tvåa i Norska Kallblodskriteriet där hon var före Brenne Jerva bland andra. Hon kan leda loppet runt om men borde få lite tryck av Tjomslands hästar på vägen och då kan upploppet bli långt till slut. 

7 Järvsö Majlis 2% kan profitera om dom andra kör mot varandra och här är det dags för första barfota runt om på en redan startsnabb häst vilket gör att hon kan överraska samtliga i starten. Oavsett bör hon komma ner i bra position och J-O Persson har som bekant ställt i ordning hästar till storlopp förr. Mats E känner hästen bra och kör själv i form i år, då han redan slagit fjolårets siffror i inkörda pengar trots mer än 100 färre körda lopp, med högre segerprocent än någonsin. Tänkabar storskräll. 

Ranking: A 10. B 1.2. C 3.7.5. D 9.4.11.8.6.

 

Avdelning 4.

2640 meter volt där 10 hästar (efter en strykning) är fördelade över tre startfållor med bara en häst kvar på grunddistansen. Inte så många att runda för dom bästa där bak och med långt upplopp över lite längre distans ska dom ha bra chans att nöta ner dom där framme. 

11 Donners AM 40% är väl rätt favorit i loppet men är lite väl stor favorit då loppet nog är jämnare än insatsprocenten antyder. Läge att gardera även om vinstchansen för honom måste vara ganska hög då det är optimal balans med barfota runt om denna gången. 

10 J.H.Mannerheim 19% är en riktigt bra häst i grunden som fått en träningsperiod i sin nya regia innan det nu är dags för säsongsdebut för Wäjersten. Han både tränar och kör bra så denna rankar jag nog först på att hästen trots allt redan hunnit tjäna mest pengar och flest startpoäng här efter några penningplaceringar i Frankrike tidigt i år innan han bytte tränare.

8 Ready For More 8% har gjort två starter I Krister Jakobssons regi där han vann ett P21-lopp direkt och sist blev han tempotorsk ute i spåren på en snabb Hagmyren-bana där det inte gick att ta något från fjärde utvändigt med en bit i fjärdespår till slut. Khilström upp nu på denna grundkapabla häst som står bra inne i loppet. 

7 Knifetown Lover 3% har gjort en start i nya regin och går säkert framåt med loppet i kroppen även om det blev galopp tidigt då. Nu är det aviserat bike på och det bedömer väl Westholm att det ska funka även från femtespåret då dom inte har häst utanpå denna gången. Låg procent och bättre än raden vilket gör att han kan streckas som bästa hästen på mellanfållan då han kan hamna långt före dom bästa från start. 

9 Ellieann 2% har varit ute i stenhårda stolopp och startade bland annat i Sto-SM i höstas så hon är hård nog att slåss i denna klassen med. Rätt lopp i ryggar på någon av dom mest rutinerade här så kan hon speeda ner många över det långa upploppet. 

2 Peter Highness 17% startar 40 meter före dom bästa och får dom fuska undan mellanvarvet kan det bli långt fram för dom där bak. Tål längre distanser än detta och kan dra i jämn fart men ska vara betydligt enklare häst än dom värsta konkurrenterna vilket gör honom överstreckad denna gången. Rankar ner lite på dåligt spelvärde.

Ranking: A 10. B 11. C 8.7.2.9. D 4.6.3.5.

 

Avdelning 5.

Högsta klassen för kallblodenoch två som sticker ute rejält på strecken här och då får man antingen ta ställning och spika en av dom eller strecka minst en till utöver dom för att inte systemet ska få exakt samma utseende som väldigt många andras system. 

2 Tangen Haap 32% är jämn och stabil i högsta klassen och så fort inte alla dom bästa är med samtidigt så vinner han ganska ofta, men även annars också. När favoriten söker efter formen så visde han sist toppform som tvåa bakom världens bästa kallblod för dagen (Odd Herakles) då Månprinsen A.M. ägnade sig åt en mycket sällsynt galopp i samma lopp. Hög vinstchans och Tangen Haap kan nog plocka ner favoriten över det långa upploppet i den formen han är i nu, så tänkbar spik. 

1 Lome Brage 36% är favorit på gamla meriter och han har haft betydligt svårare att hitta formen i år med bara drygt 124 tkr tjänat i år och kommer från galoppmisslyckande. Flera med mer startpoäng än honom i loppet men med allt negativt sagt så är det den givna ledaren och med Örjan upp kan han leda loppet runt om så klart, men får inte ha för dålig dag.

3 Pave Faks 7% gjorde bort sig genom att bryta i Norska Mästerskapen för Kallblod sist, då mötte han dom bästa där så klart och eftersom han var fin i flera starter innan så borde väl inte formen vara helt bort. Om dom två bästa kör lite mot varandra så kommer upploppet bli långt för dom och då kan denna skrälla med Jansson upp denna gången. 

10 Kleppe fanden13% lär gilla det långa upploppet i den form han är för dagen och tar nog ner många till slut men från ett bökigt läge borde han vara ett par procent lägre spelad för att vara riktigt intressant. Garderar man vidare är han så klart ett givet streck trots spåret. 

4 Pydin 5% är också tänkbar vid bredare gardering då Ove A kör bra för dagen, med hög segerprocent på slutet, speciellt på dom nordligare banorna.

Ranking: A 2. B 1. C 3.10.4. D 5.11.7.9.6.8.

 

Avdelning 6.

Spårtrappa I inte så hög klass och här sticker en ut rejält på strecken som omgångens näst största favorit och visst kan han vinna loppet men då jag tror på ännu högre vinstchans på den andra ”storisen” i omgången behöver jag försöka fälla denna eller spela med tre spikar för att få med riktigt många skrällar i övriga lopp.

8 Brunello Hall 60% är en stark favorit som jag spikade i jämnt spelat lopp förra gången han var ute, med framgång på just V86. Då var det springspår på tillägget och Bergh körde offensivt och han har inte visat samma startsnabbhet bakom bilen ännu men går framåt med varje lopp han gör. Hybridvagn på nu borde vara ett plus och kanske körs han till spets tidigt och så är det över. Spikar ni även denna så behöver ni ha en tredje spik för att få bra potential i systemet, annars är det okej att spika om ni inte litar på mitt andra spikförslag och garderar den istället. 

7 Atlas Kronos 2% såg bra ut med sparat näst sist i biken och nu blir det bike på efter en startgalopp i volten i förra loppet. Liksom favoriten är han nedstruken ett spår i en spårtrapp vilket är oerhört gynnsamt. Kommer favoriten bort borde det bli offensivt upplägg för denna, vintschansen är oavsett upplägg högre än vad insatsprocenten antyder.

10 M.T.Montpelier 9% är bästa hästen på bakspåren som har ¾ i sin nya regi och Träff som nu tränar har totalt 10/48 och 21% vinster i år vilket är ruggigt starka papper. Kanske är hästen bara bäst över det långa upploppet och kan vara ett starkt lås mot favoriten här. 

13 Check Me 2% skrällvann rejält sist då det var Örjan upp för första gången och hon visade då startsnabbhet vilket hon inte kan utnyttja nu men speeden hon visade lär bita bra över det långa upploppet om hon får en smygresa i rätta ryggarna. Tänkbar tokskräll med toppkusk. 

2 Glide Devie 14% är kanske lite överstreckad då dom från fina lägen sällan håller undan mot dom hårdare i spårtrapporna. Två raka vinster och 3/9 är bra så kanske är det en riktigt bra häst trots sin ringa rutin och räknas så klart vid bredare gardering här.

3 Silver Bullit 2% kommer från formstall och det är aviserat första gången bike vilket så klart är hyperintressant vid bred gardering.

4 Lyckans Orlov 0,2% ska nog kunna öppna bra från riktigt bra startspår och så låg segerchans som 1/500 har nästan ingen häst och speciellt inte som hyggligt startsnabb från bra spår i låg klass där favoriter kan komma bort av olika anledningar.

14 Panama Rags 1,5% har stått i låga odds mest hela tiden och även om det är ett sto i öppen klass så kommer hon med två segrar på senaste tre starterna vilket är bra i detta sammanhanget.  

Ranking: A 8. B 10. C 7.2.13.3.14. D 4.1.12.11.9.15.

 

Avdelning 7.

Se ”Bästa Spiken!”

4 Bäcklös Uriel 3% vann Svenskt Kallblodskriterium i fjol och är startsnabb från optimalt utgångsläge bakom bilen. Är tänkbar vinnare om som kan leda loppet hela vägen om favoriten kommer bort. Dock så vinner inte Oscar Kylin-Blom lika många lopp som han gjorde i fjol och har blygsamma 5% i segerprocent för året och kusk som inte är i toppform är alltid kallt i storlopp. 

9 Grisleprinsen G.L. 19% körs däremot av Khilström och tränas av Tjomsland och hästen har inte varit sämre än tvåa på sina åtta starter med sex vinster vilket är starka papper och kommer denna till från sitt bakspår kan det vara vinnaren.

Ranking: A 3. B 9.4. C 1.2.10. D 5.7.8.6.11.12.

 

Avdelning 8.

STL Klass 1 Försök och bra hästar för klassen här vilket gör det lite öppet och den av flera som får bästa loppet vinner väl då ingen är överlägsen här. 

2 Pleasuer For Cash 28% blev det galopp för när dom testade all maxutrustning näst sist men nu är det dags igen för barfota runt om, bike och kanske helstängt denna gången då han gått med norskt huvudlag tidigare. Det kan dessutom bli första gången rycktussarna rycks denna gången och visst kan det bli för mycket igen med alla grejer men faller det väl ut så kanske han vinner med flera längder. Inget som går att lita på fullt ut och jag väljer att gardera för att få upp utdelningen i sista avdelningen. 

5 Easy Cash 25% är startsnabb och ska vara givna spetsbudet här när det dessutom är barfota runt om denna gången ihop med biken så kan han leda loppet runt om. 

10 First Ideal Man 5% är gynnad av två strykningar I loppet och det blir färre att runda om favoriterna kör mot varandra kliver han in I matchen till slut. Dock bara vunnit 1/19 och desto fler andraplatser men duger i klassen.

11 Harper Seabrook 17% vann sist då Goop körde och fortsatt bra kusk nu då Bergh kör själv. Han är bra för klassenoch står bättre inne på pengarna än dom värsta konkurrenterna och med dokumenterad form har han också mest startpoäng i loppet. 

4 Global Wizard 7% kommer från stabilt stall som vinner mycket lopp för dagen med duktiga Wäjersten som kör från ett mycket bra startspår bör dom hamna bra på det direkt.

1 Pane Vino 4% har bara några starter i sin nya regi och har gjort det bra gång efter annan. Startsnabb och står bäst inne på pengarna i loppet gör att han måste räknas med chans. 

7 Gardner Shaw 3% mött för hårt motstånd sist och är tillbaka i ordinarie klass nu och det kan gå trots läget, då han har två stallkamrater invändigt och den ena är det givna spetsbudet bör han kunna få hitta ner bra där bakom. 

Ranking: A 5. B 2.11. C 10.4.1.7.6. D 3.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 6 Våler Nikolai

Avd.2: 2.11.

Avd.3: 1.2.3.7.10.

Avd.4: 2.7.8.9.10.11.

Avd.5: 1.2.3.

Avd.6: 2.7.8.10.13.

Avd.7: 3 Havglimt

Avd.8: 1.2.4.5.10.11.

5400 rader som kostar 1350 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 6 Våler Nikolai

Avd.2: 2.11.

Avd.3: 1.2.3.10.

Avd.4: 2.7.8.10.11.

Avd.5: 2 Tangen Haap

Avd.6: 8.10.

Avd.7: 3 Havglimt

Avd.8: 2.5.10.11. 

320 rader som kostar 80 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!