Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Bollnäs 3/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Nu är säsongen över för V86-Express och V86 flyttar många gånger under sommaren ut på lite mindre banor. Hela omgången går då på samma bana och det gör att tävlingsdagen tar lite längre tid vilket i sin tur gör att starttiden blir mer än en timma tidigare. Spelstopp 19:20 är dåligt för omsättningen och då effekten av att publiken under sommaren ska få en större upplevelse även på onsdagar tappar ju sin effekt. Det är ju fortsatt publikförbud på banorna och det hade vart bättre att fortsätta med sax-bana och Express-upplägget även på sommaren under rådande förhållanden. Det systemet är ju överlägset med var annat lopp på två olika banor och hade ju funkat bra även med mindre banor. 

Bollnäs är värd för hela omgången och genast är det lite sämre klass på loppen men banan är fin och är känd för att det ska gå att köra fort på, vilket beror på ett bra banunderlag. Upploppslängden är 207 meter och banan har varken open-stretch eller vinklad vinge. Vad som sticker ut i spårstatistiken är att bricka 1 bakom bilen är riktigt nära spår 4 och 5 i vinststatistiken. I voltstart är det 6 och 1 som är klart bäst och på fjärdeplats kommer spår 2, som på många banor och vinststatistiken bekräftar även på denna banan att det är en myt att spår 2 skulle vara ett dåligt spår i voltstart.

 

Bästa Spiken!

I ett av omgångens tre kallblodslopp kommer största favoriten ut och blir streckad på nära 80% men det är berättigat och den ska bara vinna sitt lopp i avdelning sex.

1 Grisle Odin G.L. 79% startar från innerspåret och bricka ett är som sagt bra bakom bilen på Bollnäs och när det nu dessutom blir bike på så tror jag han öppnar tillräckligt snabbt för att ta sig ut om någon skulle starta snabbare. Han får nog ta över ledningen från alla i loppet och kan dessutom ta spets av egen kraft och segerchansen ska vara mycket hög. På V86 tål man en jättefavorit och ett par favoriter till och det kan ändå ge riktigt höga utdelningar. 

 

Gå Kort!

I inledningen väljer jag att gå kort då några av dom mest troliga vinnarna har lottats till helt okej spår bakom bilen. Bästa läget bakom bilen har favoriten 5 Easy Cash 49% som fick lite tungt lopp sist men höll bra till tredjeplatsen. Hästen är bra men inte så mycket bättre än sina konkurrenter här och är klart överstreckad men ska med på garderad lapp. 

6 Harper Seabrook 17% var riktigt bra näst sist och jag trodde på honom sist men som så ofta är det svårt att ta något i tredjespår till slut på Örebro i snabba avslutningar. Från stallet var dom lite besvikna ändå sist och det är nog fortsatt bra form där. Om det stämmer det minsta så tror jag hästen vinner detta loppet istället. 

3 Dark Roadster 9% står bra inne i klassen och är startsnabb vilket gör att upplägget är givet, spets och slut är ett tänkbart scenario då Oskar aviserar att han tänker köra i spets om han kommer dit. Krafter sparade sist då han satt fast och det är krafter som kan komma väl till pass nu. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

9 Stonecapes Superb 14% har mest startpoäng i fältet och kommer från stall med uppåtgående formkurva. Hästen har dock sina vinster tagna då han vart med i främre träffen direkt och bakspåret sätter ner chanserna rejält i förhållande till streckprocenten vilket gör att jag står över spel på honom denna gången. 

7 Bailamos 2% är kanske skrällbudet för er som garderar då han var ute mot stenhårt motstånd sist och fick gå med i högt tempo utan att kunna ta något men sådant ger ändå hårdhet när man sedan går ner i ordinarie klass. Bike aviserat denna gången och vid bredare gardering är han intressant. I övrigt flera ston mot hingstar och valacker i detta fyraåringsloppet som håller lite ojämn klass och ett par med väldigt lite startpoäng som inte borde kunna vinna loppet.

Ranking: A 6. B 5.3. C 7.9.11.4. D 1.10.8.2.12.

 

Avdelning 2.

Stolopp för kallbloden med 9 hästar fördelade på fållor efter en strykning och känslan är att det inte skiljer mycket på dom som startar på grunddistansen mot dom står 20 meter bakom. 

2 Grunde Bambi 20% kan nog ta ledningen tidigt och blir hästen att slå och då jag inte tror hon är sämre än dom på tillägget så väljer jag att spika henne på högt spelvärde här. Kommer från vinst i comebacken efter lång frånvaro från tävlandet och bör gå framåt med loppet i kroppen. Nu ska hon dessutom testas i bike här och från ledningen borde hon bli svårslagen.

1 Järvsö Majlis 35% är den som kan hålla spets mot min spik men på denna är spelvärdet väldigt dåligt som stor favorit då jag helt enkelt tror att Grunde Bambi är snabbare. Given vid gardering så klart men om man streckar på lite här behövs nog några streck för att känna sig helt säker. 

9 Guli Anna 12% är bra och har mest poäng och pengar så hon ska räknas tidigt. Springspår är inte alltid så enkelt för mindre rutinerade kallblod och hon kan bli hängande i spåren från sitt sjundespår men prickar dom och hon kommer ner bra så är vinstchansen bra i förhållande till procenten. 

6 Vårbusan 20% blir kanske lite överstreckad på Khilström och har ett besvärligt fjärdespår i volten och rankas ner lite på dåligt spelvärde. 

3 Backestjärna 3% ä ren Jan-Olov Perssons andrahäst i loppet och denna kör han själv men allt från hans stall ska så klart passas, speciellt i lite lägre klasser då det är mycket utveckling på hästarna från en start till en annan. 

Ranking: A 2. B 9.1. C 3.6.10. D 4.5.8.

 

Avdelning 3.

Ett jämnt stolopp där det är ganska bra hästar för klassen och tyvärr har det tillkommit ett par strykningar, bland annat på en av dom tidiga hästarna i loppet. Strykningar på invändiga hästar gör att flera av ekipagen får betydligt bättre utgångsläge än vad som antyds på startnumret. 

Många sprider strecken en del i loppet och en hel del streck från en av dom strukna hästarna fördelas på flera av dom andra, beroende på vilka reserver dom tidiga systemen har. Jag väljer att försöka gå ganska kort i loppet. Oavsett strykningarna så borde bakspåren få svårt att slå alla tre bästa hästarna på framspåren.

2 Krakas 23% är loppets knappa favorit och innerspåret är, som tidigare nämnts, ganska bra på Bollnäs så det är finns chans att han kan hålla upp ledningen. Nu är det dessutom aviserat bike för första gången, istället för hybridvagn som han tidigare tävlat i, vilket är ett plus även i spetskörningen.

4 Angel Ovea 19% tror jag är en bättre häst som kommer från ett stall som har väldigt bra form och Wäjerstens statistik både som kusk och tränare är otroligt fin. Nu är det dessutom aviserat barfota runt om och denna är ett år äldre än favoriten vilket ofta har viss betydelse. Lite sämre intryck sist men varit ifrån och räknar med att hon kommer åtgärdad till denna uppgiften och stallets hästar brukar inte behöva lopp i kroppen. Dessutom har Angel gjort sina bra insatser på Bergsåker medan värsta konkurrenten har sina fina prestationer från Lindesberg eller Rättvik och det brukar vara viss skillnad på motstånd då. Resultat i mindre lopp på mindre banor ska väga lättare än lopp på större banor generellt sett.

7 Gloria Victis 18% är nedstruken till statistiskt kanonspår fem bakom bilen och då hon är både startsnabb och stark bör hon hamna bra på det och ska svara för ett bra lopp med duktiga Emilia i sulkyn. Det mest intressanta här är att hon dessutom ska gå första gången barfota runt om. 

Ranking: A 4. B 7.2. C 6.10.9. D 8.3.11.12.

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp i lite högre klass över sprinterdistans och detta loppet är nog lite fel-streckat men även om någon kanske är kraftigt överstreckad innebär ju det inte att han ändå har ganska hög segerchans och rankar favoriten ganska tidigt trots att jag tror att han får svårare denna gången. 

5 Gott Klirr 45% slog ett ganska bra gäng sist men fick därmed också snabba pengar på kontot och går upp ytterligare i klass till denna starten och det kan bli tufft. Bra spår och bra kusk gör att han så klart ändå är tidig i loppet men gardering är given till den höga procenten. 

6 B.W.Prinsen 6% är startsnabb men har inte startat på länge och då det är stallkamrat till storfavoriten kan upplägget så klart vara att köra sig till spets och bara släppa till favoriten. Hästen är så pass bra att om favoriten kommer bort så kan denna vinna från spets, men från rygg ledaren funkar ju också över ett långt upplopp och procenten är väldigt låg. 

2 Rappnor 20% är bra för klassen och går bra både i Sverige och Norge och vann 9 av sina 18 starter i fjol. Vinst-van från helt okej startspår som visat bra tider även på lite långsammare banor. Han måste räknas mycket tidigt.

9 Månlycke A.M. 21% har 12 vinster på 22 starter i karriären och har nu två lopp i kroppen i sin nya regi efter skadebekymmer. Vann på bra sätt sist och går säkert framåt med loppen och måste räknas trots bakspåret då han antagligen är hästen med bäst kapacitet i fältet. 

Ranking: A 5. B 2.9. C 6.4. D 1.10.3.12.11.

 

Avdelning 5.

Öppet stayerlopp med fullt femtonhästars-fält fördelat på tre startfållor och jag spelar nog med ganska många streck här. 

15 Lövdala Principito 11% är väl bästa stayern på bakersta fållan och visst brukar jag försöka spika den bästa längst bak i denna typen av lopp men nu står dom ganska bra inne på både mellanfållan och grunddistansen så jag behöver strecka på här. Emilias styrning har en hel del av sina vinster tagna i monté men visat att hon duger även i sulky då hon skrällde i ett bra långlopp på V75 i vintras. Barfota bak nu och ett lopp i kroppen efter vinterträning är plusfaktorer.

1 Showtimejackflower 16% står bra inne på grunddistansen med bara en 100-lapp från gränsen till att ha få stå 20 meter tillägg. Ett bra spår i volten och kan leda loppet länge.

2 Mister Selfie 8% kommer från vinst så formen är dokumenterad och styrkan har han, dessutom barfota runt aviserat nu. 

5 Ediego 4% gjorde flera V75-starter förra sommaren och har mött tufft motstånd allt som oftast men sist var det lite enklare lopp för att hämta poäng i breddtravet. Khilström upp nu och även om hästen söker efter formen så kan han skrälla här på grundkapacitet och styrka. Sist var det dessutom ny balans och det är likadana skor denna gången då det fungerade bra.

8 Xanthis Coktail 4% var tvåa och trea i klass 1 på V75 i vintras men var upp och ner i prestationerna och gick väl ur form. Nu är han tillbaka efter liten träningsperiod och det kan vara aktuellt med lite passivt upplägg men då ska han ta många till slut på sin fina styrka.

9 Kaptah 20% Har en riktigt snabb avslutning att tillgå och får han rätt lopp blir han farlig här. 

11 Euskara 19% är hårt betrodd men är kanske lite överstreckad då mycket av senaste pengarna har tjänats i monté och formen är ett frågetecken med flera raka galopper. Kapacitet som räcker och är med vid bredare gardering.

12 Tsar Brodde 6% har bakspår på tillägget och det kan bli besvärligt men aktuell vid riktigt bred gardering då både tränare och kusk är duktiga och hästen har ett par andraplatser över distansen på V75 i höstas. 

14 Survival Kit 1% står tufft till och söker efter formen men vann lopp över distansen på Solvalla förra året så kunnande finns så att det räcker och stallet har form i övrigt.

Ranking: A 15. B 1.2.9. C 8.11.5.14.12.3.4.6. D 13.10.7.

 

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!”

Fyraåringslopp för kallbloden och den stora favoriten ska bara vara överlägsen. Visst vann 4 Bäcklös Uriel 5% mot honom i Svenska Kallblods Kriteriet i fjol men då valde kretsen kring favoriten bricka 8 i finalen då dom trodde han var så överlägsen att dom ville undvika störningsmoment i starten och blev så klart hängande i spåren och var då mycket bra som trea.

8 Järvsö Elling 9% är en fin fyraåring men har mött betydligt enklare motstånd på slutet och från spår 8 ska den inte vinna loppet kan jag tycka. 

Ranking: A 1. B 4. C 6.8.3. D 5.2.7.

 

Avdelning 7.

Svårtippat treåringslopp i låg klass med 100 tkr i förstapris och favoriterna har lottats till svåra bakspår och dessutom står två hästar på 20 meter tillägg. Då alla i loppet är i början av sina karriärer är det svårt att räkna på visade prestationer då alla ska kunna gå framåt för varje start här. 

8 Hidalgo Heldia 30% är favorit och kommer som obesegrad med tre raka vinster som alla tagits från ledningen och det är omöjligt att veta hur han presterar från ett bakspår i volten. Givet att gardera men måste rankas tidigt på visat kunnande då han gått snabba tider för sin ålder och framförallt för sina få meriter. 

10 Ferox Brick 29% kommer också med bara tre starter innanför västen och blir lika hårt streckad från ännu sämre startspår. Visat bra kunnande med så klart men tveksamt också här så klart, att begära att någon av dom ska runda ett fullt fält i sina fjärde starter är för mycket begärt och et behövs fler hästar. 

Fler av hästarna har varit ute i betydligt hårdare gäng och kan mycket väl matcha favoriterna här tack vare mer erfarenhet och hårdhet. Båda hästarna som står 20 meter efter kan vara ikapp favoriterna tidigt och ska båda räknas med chans trots att dom ska stå hårt inne med tillägg i ett lopp av denna typen. (Lär stå samma start i många av sina andra möten med samma och liknande motstånd framöver.)

2 BitcoinD’Arc 7% har ett klart bra andraspår i volten och får Kontio upp, vilken han vunnit med förr, och körs annars av tränaren själv så det är klart plus. 

3 Dollar Doc 4% är stallkamrat med nyss nämnda och den kör tränaren själv och är säkert inte mycket sämre men procenten är desto mer tilltalande. Mötte hästar som Hell Bent For AM och Natorp Bo sist så går ner kraftigt i klass nu. 

7 No Doubt 3% går också ner i klass sedan förra starten då också hon mötte bland andra Hell Bent For Am från ett bakspår då och hängde mest med, men det ger rutin att ha mött dom bästa i klassen på Solvalla. 

6 Countess Chiara 1% har bästa springspåret och mest pengar på kontot av dom på startfållan och det kan gå trots att det är ett sto i öppen klass. Nästan ingen är chanslös i loppet och jag målar på rejält här. 

Ranking: A 3.8. B 2.10.7. C 11.6.5.9.12. D 1.4.

 

Avdelning 8.

Klass 1 lopp över kort distans och favoriten vinner nästan alla sina felfria lopp men har mycket galopphistorik och är absolut inte att lita på. För två starter sedan spikade jag på V86 och då ledde han runt om efter snabb öppning då han höll ut favoritspelade Västerbo Lexington och ledde runt om över 2640 meter. 

5 Fighter Mearas 46% är det jag pratar om och den är alldeles för bra för klassen men har galopperat bort mycket pengar och sist blev det galopp in på upploppet efter att ha gått i fjärdespår genom sista svängen på V75 i Örebro. Nu är det framspår och bästa tänkbara spåret bakom bilen och denna kan nog springa fort över kort distans. Tanken var att köra barfota runt om för första gången men beslut skulle tas efter värmning så det är oklart hur det blir med den saken. Oavsett är så vinner den nog detta loppet även från dödens om den inte galopperar. Men då spelvärdet är dåligt denna gången som väldigt stor favorit kan det bli så att jag garderar till slut ändå, eftersom galopprisken är hög. 

3 Charlock Wiking 19% har gjort det bra i enklare sällskap men kommer favoriten bort direkt kan denna få sitta i fred i ledningen och blir då hästen att slå. Magnus Jakobssons hästar glänser oftast på Färjestad och Årjäng men brukar få det tuffare när det anmäls till rikstoto-lopp och det är väl det som ligger hästen i fatet. 

8 Got To Dash 5% är nog näst bästa hästen i fältet efter favoriten men har lottats till uselt startspår. Står bra inne i klassen och är startsnabb så kanske söker sig framåt direkt och kostar det inte allt för mycket är han med i striden till slut då han är en riktig hårding som fått ett par lopp i kroppen nu. Om någon strykning tillkommer invändigt ska han med tidigt på en garderad kupong. 

Ranking: A 5. B 3.8. C 1.9.4.10.11. D 7.2.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.5.6.

Avd.2: 2 Grude Bambi

Avd.3: 2.4.7.

Avd.4: 2.5.6.9.

Avd.5: 1.2.8.9.11.15.

Avd.6: 1 Grisle Odin G.L.

Avd.7: 2.3.7.8.10.11.

Avd.8: 5 Fighter Mearas

2592 rader som kostar 648 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5.6.

Avd.2: 2 Grude Bambi

Avd.3: 2.4.7.

Avd.4: 2.5.6.9.

Avd.5: 15 Lövdala Prinncipito

Avd.6: 1 Grisle Odin G.L.

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.8: 5 Fighter Mearas

144 rader som kostar 36 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.