Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 13/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på banan som upploppet verkar luta utför på. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter.

Medow Roads lopp är detta året uppdelat i två lopp som båda så klart körs på Solvalla och det är kvallopp till Elitloppet. 1640 meter och några som redan är klara för årets stora lopp kommer ut här och även om dom inte måste vinna lopp idag så kan dom faktiskt ändå göra det. Men då motivationen inte är lika stor som hos andra ekipage så måste nog favoriterna ses som lite överstreckade i båda avdelningarna idag. Kul lopp oavsett och flera som borde köra vad som går för att visa upp sig och få en rosa biljett.

 

Bästa Spiken!

I inledningen nere på Jägersro handlar det om ett långlopp med ganska litet startfält och då blir det inte många att runda för bästa hästen längst bak, som oftast vinner sådana lopp. 10 Burning Man 65% har 4/4 i år och har fått lite paus sedan sist men går alltid bra direkt efter vila, årsdebuten efter strykning 2018 vann han direkt, årsdebuten i fjol vann han med och årsdebuten i år med så klart. Anmäld med sin optimala balans, barfota bak och tränaren, Puro har grym statistik för året, som vanligt. Hästen har överkapacitet för denna klassen och efter två strykningar är det bara sju hästar kvar att runda och det här loppet vinner han nog nära 9 ggr av 10 vilket gör honom till en av årets mest stabila spikar i mina ögon.

 

Gå Kort!

I fjärde avdelningen kommer omgångens största favorit ut i form av 3 Hell Bent For AM 71% och så hård procent på orutinerade treåringar är alltid för högt, oavsett häst. Denna låg Melander lågt på inför förra veckans start och sa att det var svårbedömt mm och sen bombade Khilström från start och det är svårt att lyssna på Melanders uttalanden. Då jag spikar den andra ’storisen’ på V86 denna veckan är det givet att försöka fälla denna, men försöker ändå hålla nere antalet streck då vinstchansen ändå är ganska hög för favoriten. 

5 Natorp Bo 6% var klar favorit i loppet som favoriten här vann förra veckan nu är det fortsatt ett riktigt bra startspår. Kim Eriksson kanske satsar lite mer från start denna gången och skulle favoriten ha en sämre dag kan detta vara ekipaget som tar spets, då övriga invändiga är spelade till under procenten. 

6 Benito Roc 8% är en ny italienare i Goops regi och Goop visade uppåtform med tre segrar i sulkyn under tisdagens V64 på Axevalla, varav två var egentränade. Denna har gått bra lopp som tvååring på italienska banor och ska nog räknas direkt.

 

Avdelning 1.

Se”Bästa Spiken!”

6 Chablis D.K. 20% star själv på mellanfållan och då det är väldigt lågt streckade där framme så kanske han kan få spets tidigt och är ändå värsta motbudet. Juul påpekar dock att det varit lite långt mellan starterna och det kanske inte är lika bra för denna som för favoriten. Inte så snabb iväg så finns viss risk för honom att PU kör offensivt direkt från starten med favoriten och kan vara före tidigt och då får denna oerhört svårt att vinna loppet. Dessutom lite överstreckad nu. 

9 Panamera 7% är i så fall mer intressant som motbud om man letar gardering här, när den möter enklare gäng i liknande lopp nere på Jägers så vinner den allt som oftast och vi har anlitat denna som spik tidigar. Bredvid Burning Man ska han dock stå sig slätt då han fått stå över några jobb sedan en hovböld efter senaste starten.

Ranking: A 10. B 9.6. C 4.1.2. D 7.5.

 

Avdelning 2.

Första kvalloppet till Elitloppet från denna veckans omgång och det är så klart yttersta eliten som går ut i dom här loppen och det blir mycket intressant. Två i loppet är redan klara för Elitloppet och dom lär kanske inte lägga allt för att vinna loppet, så att säga. 

5 Attraversiamo 30% är knapp favorit och förmodligen blir han andrahandare när loppen ska gå. Bästa tänkbara utgångsläge och kanske trycker Erik ändå av rätt rejält från start, för behöver ju vara med på noterna över kort distans när det väl är dags sista söndagen i maj. Vann från utvändigt direkt i årsdebuten och vann i höstas Derbyt, trots sjukdomsbild och det är inte många hästar som gör. Svår att spela utan på kapacitet och läge men överstreckad och dåligt spelvärde på honom nu då motivationsbiten bör saknas hos tränare och kusk

1 Milliondollarrhyme 30% går nog förbi på strecken till slut men det lär ju vara fortsatt jämnt och som knapp spetsfavorit är han hästen att slå här. Visst innerspår är oftast inte så lätt att hålla upp men i dom högre klasserna där dom snabbaste oftast öppnar ungefär lika snabbt så är det svårare att ta hela längder. Nollan i raden, i Paraolympiatravs finalen, bortförklaras med att han inte hade pinkat under dagen och det får man väl köpa, då han haft det problemet vid något tidigare tillfälle också. Nu är det hemmaplan och då känner han sig nog mer bekväm och vi kan nog räkna med betydligt bättre insats. Inte fel att spika honom denna gången på bra spelvärde men jag tror att jag streckar på lite här. 

2 Velvet Gio 8% tar nog ner många till slut här och från ett bra läge bör Jepson se till att hitta bra position. Sist var dom bortlottade och in på upploppet var det störningsmoment framför samtidigt som dom i längts fram hade fuskat bort loppet. 

4 Rose Run Sidney 7% gjorde debut I Redéns regi sist och var då totalt bortlottad, men från ett av dom bästa startspåren så ska Örjan kunna hitta ett bra lopp åt henne här. Nu blir det dessutom barfota runt om vilket dom hoppas ska ge extra effekt över optimal distans. 

7 Inti Boko 5% är välmeriterad från sin unghästkarriär där han bland annat vann Svenskt Trav-Kriterium från bricka sju bakom bilen och slog då bland andra Campo Bahia och Attraversiamo. En del galopper som fyraåring men är väldigt speedig och startsnabb och det är intressant debut över kortare distans mot eliten, då det nu är aviserat barfota runt om, om banan tillåter det. 

8 Elian Web 17% är det skor på denna gången och lär bli lite passivare upplägg, då det är uselt startspår och dom nog mest vill ha ett lopp i kroppen inför Elitloppet. Klart överstreckad nu.

Ranking: A 1. B 5.4. C 2.7.8. D 6.3.

 

Avdelning 3.

Treåringslopp och det är ett kval till Treåringseliten på Solvalla under Elitlopps-helgen, där det är en miljon till vinnaren, så det räcker att vara två, kanske trea här för att få starta där. 100 tkr att köra om här med så visst vill dom vinna loppet vilket gör det lite öppet.

3 Kuyt F.Boko 39% har inte startat på länge och vann sina tre lopp som tvååring, bland annat Breeders Course just på Jägersro, så visat att han funkar med efter långresa och på svenska banor. Barfota bak blir det och han rapporteras ha tränat riktigt bra under vintern. Lite hårt streckad då många andra kan gått framåt rejält från tvååringssäsongen och det är svårbedömt. 

4 Philosopher 12% är startsnabb och har perfekt utgångsläge efter ett lopp i kroppen. Nu blir det dessutom bike på denna gången och från spets borde det vara bra chans. 

5 Tiny Rocket 5% har redan tre lopp i kroppen som treåring och har gått framåt för varje start och nu är det bike på. Startsnabb från mycket bra läge och tar han sig förbi samtliga invändiga så blir han hästen att slå. 

9 Buffon Z.S. 7% gjorde debut i Riordans regi sist och med loppet i kroppen borde denna gått framåt. Även här blir det bike på nu och då det bara är nio hästar i loppet kanske inte bakspår behöver betyda så mycket om det blir körning mellan flera där framme. 

1 Billions 14% gör sin första start i främre ledet bakom bilen och även om den gjort provstarter bakom bil och tränaren tror att den ska kunna öppna snabbt så är det absolut inte säkert att den kan hålla upp innerspåret med ett par startsnabba lite längre ut och det är risk att denna blir över. 

2 Florist 15% var hårt betrodd i loppet Tiny Rocket vann sist och blev fast med sparat då, har viss chans att vinna loppet då hon bör hamna hyggligt på det men fortsatt lite överstreckad denna gången med och som andrahandare här rankar jag ner på dåligt spelvärde. 

Ranking: A 3. B 4.5. C 9.1.2.7. D 8.6.

 

Avdelning 4.

Se”Gå Kort!”

Lutar åt att låsa loppet på två eller tre hästar och spelar favoriten som ensam A-häst eller utgång på reducerade system, men för som vill spela med fler streck så är andrahandsfavoriten närmast till hands vid gardering. 9 Fire N´Fury9% har vunnit två raka och har tre lopp I kroppen I Melanders regi. Segrarna har tagits från köposition så bakspår spelar kanske mindre roll för denna och nu lyser det rött överallt. Barfota runt om och bike på men Melander säger samtidigt att det är klasskillnad mot hans favorit i loppet, för dagen och att den inta ska kunna slå den. Ger utrustningsändringar maxeffekt och om dom där framme har sämre dagar så kan han så klart vinna loppet men hade nog velat se ytterligare procent lägre spel för att vara riktigt het nu. 

Ranking: A 3. B 5.6.9. C 7.10.2. D 1.4.

 

Avdelning 5.

Stolopp över kort distans och här borde favoriten komma till spets tidigt och då vet vi ju hur det brukar se ut på Jägersro och jag spelar med min kompletterande spik här. 

4 Sobel Jasmine 31% var större favorit sist på GS75 utanför väldigt startsnabb häst. Sida vid sida då kom dom inte förbi i 09-öppning första 500 meterna men höll bra från utvändigt. Nu är det spår fyra bakom bilen och här borde hon komma till spets direkt och med bara ston mot denna gången så blir hon svår för övriga att knäcka i den positionen över kort distans. Hon har bara vunnit sina lopp från ledningen så upplägget är givet.

1 Hiny Heikant 20% är svårbedömd men ska vara startsnabb men över två månader sedan den sprang lopp. Dom tror att den ska vara väldigt bra för klassen men då jag bedömer att favoriten tar sig förbi i starten så blir det som bäst rygg ledaren och då behövs lite tur till slut. 

8 Virgin Maiden 17% är också startsnabb och står bra inne i loppet på pengarna. Dock verkar stall Lugauer ha lite formsvacka på många av hästarn och spåret är trots vinklad vingen riktigt dåligt så lär kosta för mycket att köra till rejält från start denna gången och det ska väl bara inte gå. 

3 Zanzibar Effe 13% brottas ibland med dålig aktion men är riktigt bra för klassen då hon tävlar på topp. För ojämn för att gå på men en i mängden vid gardering. 

9 Floalts Cesna 3% har skrällt rejält för tränaren förr på barfota runt om och nu är det tillbaka till bike med efter att varit ute i voltstart sist mot riktigt bra ston i ett Diamantsto-försök och ner i ordinarie klass nu, då kan avslutningen bita bra om det blir körning där framme.

Ranking: A 4. B 1. C 9.3.8.6.5. D 2.7.10.

 

Avdelning 6.

Andra Elitlopps-kvalet för dagen och här kommer årets förhandsfavorit ut och en av få aktuella från sydligare breddgrader. Efter alla skandaler runt tidigare tränaren Gocciadoro har ägarna valt att flytta hästen till Goops regi vilket så klart är mycket intressant. 

5 Vivid Vise As 34% är det jag skriver om, som inte startat sedan vinsten på Cagnes Sur Mere, vilken start jag var nere och såg på plats innan allt stängdes ner i Frankrike. Då vann den lätt från ledningen på snabba 1.09,7 till synes mer eller mindre okörd efter att ha körts till ledningen efter en bit. Trenden att dom som är långt framme i det snabbloppet i början av mars också är långt framme i Elitloppets final håller i övrigt i sig. Dijon, som vann Elitloppet i fjol var tvåa bakom Readly Express i fjol och även Timoko har vunnit där nere flera gånger och sedan gjort bra Elitlopp och vann ju båda loppen 2017. Men oftast har dom startat på där mellan så klart så oklart var denna är formmässigt. Misstänker att Goop vill veta lite vart den står med och vill ge den ett rejält lopp i kroppen här och då ska den ha mycket bra chans att vinna nu. 

4 Une Etoile Gar 23% tränar tillsammans med Seismic Wave, som joggade runt sina konkurrenter i Bronsdivisionen på V75 i sin årsdebut, från bakspår över kort distans. Det säger lite om hur väl förberedda Nurmos hästar allt som oftast är och denna lär inte vara något undantag, Kontio håller hästen väldigt högt och även om dom kanske tror att det kan behövas ett lopp i kroppen innan den ska vara i full form så kan hon vinna loppet ändå, från perfekt spår bakom bilen. 

1 Next Direction 16% tog en lugn dödens sist utanpå Elian Web och det blev för tufft till slut även om dom inte var långt efter vinnaren och två smygkörda i mål. Gången innan vann dom från utvändigt och nu lär det väl laddas vad som går för att hålla upp innerspåret och leda hela vägen, när det är Elitloppsbiljett på spel. Det kan gå då två av dom värsta konkurrenterna startar med avsaknad av lopp i kroppen här, medan denna varit igång.

2 Sorbet 19% slog till med en ruggig årsdebut och vann på 1.09,8 utvändigt om Diamanten och gången efter blev det åter resa i dödens och då Örjan körde mer passivt då rann ledaren undan men Sorbet var fortsatt bra så klart. På Åby blev dom bortlottade men avslutade snabbt i skymundan så formen ser ut att vara fortsatt på topp och här kan den vinna med snabb dödens hela vägen igen. 

Klasskillnad mot resten med dom fyra mest spelade här som dessutom fått bra startspår och även om det kan vara små-kallt att spela med allihopa så är det samtidigt billig ’helgardering’. En annan lösning kan vara låsa på troliga ledaren i Next Direction och Goops favorit. 

Ranking: A 5. B 1.2.4. C 3. D 6.8.7.

 

Avdelning 7.

Sprinterlopp på Jägersro och då är det främre träffen som gäller och ett par hästar kommer att ladda. Fördel ston i propositionen men inget sto med lite mer pengar som utnyttjat detta. 

Jämnt spelat mellan favoriterna häoch 1 Neelix 32% är knapp spetsfavorit för många men galopperade i trång situation sist då han var på väg att bli av med ledningen. Får nog ses som lite överstreckad då han kan bli över även denna gången från innerspåret då utvändiga 2 Procolate 17% är mycket startsnabb. Där ska det dessutom bli första gången med amerikansk bike efter att gått i hybridvagnar allt som oftast. Att hon duger i lopp mot hingstar och valacker har hon visat tidigare och då hon nog fick lite sparat som tvåa sist med sen lucka på stretchen så kan hon nog fort hela vägen denna gången. 

6 Innovation Love 33% kommer in i matchen om dom två där framme kör för tufft mot varandra. Han är nedstruken till ett perfekt femtespår bakom bilen och borde hamna bra på det direkt och tillhörde dom bästa fyraåringarna i Holland förra året. Står bra inne i loppet från bra spår och från stallet meddelas att han är lätt att sätta i form och presterar bra efter vila när man vässar upp träningen. Klar förstahäst och tänkbar spik på mindre system. 

10 Harvey 3% gjorde det bra som fyraåring men fick en lite sämre ’mellansäsong’ som femåring och gör nu coemback efter kastration och rejäl vinterträning och om det går fort där framme kan han komma in i matchen då det är barfota och bike direkt i årsdebuten. 

8 Quite E.Wood 3% släpptes till ledningen sist av Procolate men hade inget svar mot den till slut då. Nu är det spår en bra bit ut på vingen och Marc aviserar att det kan bli mer passivt upplägg denna gången. 

4 Key Largo 5% gör det bra I Danmark mest hela tiden och var även riktigt fin som tvåa i tufft lopp vid sitt Sverige-besök förra sommaren. Borde inte räcka mot dom bästa men tänkbar skräll från perfekt utgångsläge för er som har streck över, då han är startsnabb och borde hamna bra till. 

7 Zio Tom Jet 5% är nedstruken ett spår men verkar söka efter formen och har inte startat på en månad så får visa bättring. 

 

Ranking: A 6. B 2.1.10. C 4.8.7. D 3.9.

 

Avdelning 8.

Långlopp på Solvalla avslutar omgången och här får dom på främre fållan ha tjänat upp till 720 tkr och då blir det genast värre för dom på tillägget att runda, men det går. Omgången ser ganska favoritbetonad ut i övrigt så här vill man avsluta med mindre streckad vinnare om det ska kunna ge bra utdelning. Dock är dom betrodda här bra med och dom är inte jättehårt streckade heller så svårt att spela utan dom på en välgarderad kupong. 

7 Hawk Cliff 24% gör comeback efter tre månader vinterträning nu och har innerspår på sitt tillägg. Då han inte är jättestartsnabb så kan spåret bli en fäll men kommer han ut så är han väldigt bra för klassen. Bara en i mängden ändå på dåligt spelvärde denna gången. 

1 Racing Ribb 19% är också hårt betrodd här och har bra utgångsläge men aldrig vunnit över distansen på flera försök, så inget att gå rakt ut på, även om det är kuskplus och toppläge. 

3 Gladiateur 6% är bara fyra år men har tävlat nere på Vincennes och tål längre lopp och har hårdhet som räcker här trots sin ringa ålder. Tränaren har bra statistik och hästen går säkert framåt med senaste loppet i kroppen. 

5 Ribaude 16% blev det lite fel upplägg för sist fram utvändigt och hästen tröttnade tidigt även om han var avlöst i dödens så kostade inledningen för mycket den gången. Nu blir det åter till optimal balans och på barfota runt om vann han stayerlopp för två starter sedan, så han tål distansen och med 20 meter försprång mot dom värsta motbuden så väljer jag att ranka honom först här.

8 Only One Winner 1% har gjort tre starter I Goop regi och nu får Jepson köra denna grundkapabla häst som gör debut över den dryga distansen som tioåring. Intressant med mycket speedig häst som lär plocka ner många i spurten om han bjuds rätt ryggresa i loppet. 

13 Don Williams 4% gör comeback här efter manga starter på Vincennes, visst är raden usel men kan bättre än så och tål distansen. Tänkbar tokskräll. 

14 J.H.Mannerheim 6% gjorde några ganska bra starter i Frankrike och står bäst inne på pengarna i loppet med bra startpoäng men är totalt bortglömd på strecken. Chansartat läge med bakspår på tillägget men kommer med ett bra banjobb innanför västen och till låg procent är det intressant. 

10 O.P.Q.C. 1% trivs över distansen men kommer från sämre insatser och verkar söka efter formen och då blir det svårt denna gången, mot bra hästar i fullt fält. 

Ranking: A 5. B 1.7.14. C 8.3.13. D 10.4.2.15.11.2.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 10 Burning Man

Avd.2: 1.2.4.5.7.

Avd.3: 3.4.5.9.

Avd.4: 3.5.6.

Avd.5: 4 Sobel Jasmine

Avd.6: 1.2.4.5.

Avd.7: 1.2.6.10.

Avd.8: 1.3.5.7.8.13.14.

6720 rader som kostar 1680 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 10 Burning Man

Avd.2: 1 Milliondollarrhyme

Avd.3: 3.4.5.9.

Avd.4: 3.5.6.

Avd.5: 4 Sobel Jasmine

Avd.6: 1.5.

Avd.7: 6 Innovation Love

Avd.8: 1.3.5.7.8.13.14.

168 rader som kostar 42 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.