Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 18/3

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på banan som upploppet verkar luta utför på. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och barfota funkar klart bra här. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter, även dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter denna veckan.

Mycket strykningar av dom danska hästarna på Jägersro denna veckan så det blir lite färre hästar till start i loppen, vilket så klart är tråkigt. Det gör det kanske lite mer överkomligt denna veckan med ganska små startfält rakt över. Hittar man rätt på spikarna ska det inte vara omöjligt att ringa in omgången, men då det är åtta lopp att lösa kan utdelningen bli bra ändå.

 

Bästa Spiken!

I avslutningen blir det sko-ryck på en mycket barfota-gynnad häst i 2 Vichy Grif 21% som inte ens är favorit. Hon har gått väldigt bra i vinter trots skor och det kommer att ge minst 20 meter till med barfota. Hon är tillräckligt startsnabb för att kunna köras mot spets direkt men om 4 Digital Track 22% tar sig förbi i inledningen så är hon hård nog att vinna detta loppet från utvändigt den. Det finns också god chans att Örjan väljer att släppa ledningen då hans häst vek ner sig i ledningen sist, trots 1640 m, och nu står den väldigt hårt inne på pengarna. André Eklund ser nog till att vara på tårna över den korta distansen och borde sitta i ledningen eller utvändigt ledaren tidigt och ska ha väldigt hög segerchans då, spik.

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det lite högre standard på hästarna där flera klasshästar gör årsdebut och med ett par strykningar i loppet är det ett litet fält där alla borde få chansen. Ingen kan hamna speciellt dåligt på det i positionerna med bara sju hästar till start och den med bäst form för dagen av dom bästa vinner väl loppet. 

4 Makethemark 46% tjänade mycket pengar i fjol och var bland annat trea i Elitloppets final, han brukar vara i ordning direkt i sina årsdebuter. Nu är han lite väl hårt streckad i sin årsdebut och jag tror dessutom inte han är bästa hästen i fältet, en av tre på min kupong, då han dessutom ska gå med skor så bjuder han på utrustningsfördel till värsta konkurrenten. 

9 Perfect Spirit 21% är bästa hästen i grunden och har meriter som vinst i ett av världens största lopp, Hambeltonian. Han gör intressant årsdebut och är en riktig vinnarhäst med 18/36 mot absolut stenhårt motstånd gång efter annan. Ensam på bakspår och litet fält, jag tror han fäller samtliga till slut då Daniel Redéns årsdebuterande hästar har sett riktigt starka ut hittills tror jag inte detta är något undantag. Örjan kan dock vara väl passiv ibland så garderingen är given.

2 Linus Boy 20% har startat på i vinter då det inte blev så många lopp i fjol. Han har ofta otur i spårlottningarna och sett bra ut i skymundan. Nu har han ett klart okej utgångsläge och då han är igång och sett fin ut så kanske form kan slå klass och jag spelar med även honom på kupongen. 

 

Avdelning 1.

4 Get Ready On Tour 47% är startsnabb och det givna spetsbudet här, då ska det så klart vara riktigt hög segerchans. Nu är han väldigt hårt streckad och det är årsdebut denna starten och han gick ur form i höstas innan det blev vinteruppehåll. Förra vintern hände samma sak och då tog det ett par starter innan han var på topp igen. Så läge att gardera nu även om man förstår att vinstchansen är hög om han får sitta ifred i ledningen. 

5 Dornoch AM 3% vann direkt i årsdebuten men senaste två starterna har det blivit galopp innan bilen släppt. Om han håller sig i trav kan han snabbstarta och i spets eller från rygg ledaren kan han vinna loppet. 7 Bonny Boy 13% kommer från Lugauers ständiga formstall och han kan utmana om ledningen också trots spåret, då han är nedstruken ett spår nu med. Startat på i vinter och gjort det bra så räknas med chans här. Även 8 Eppur Si Muove 1% kan snabbstart med hjälp av den vinklade vingen och strykning invändigt så kan han komma ner bra även om det blir svårt att nå hela vägen till spets. Ett lopp i kroppen efter två månaders tävlingsuppehåll och är en tänkbar skräll i öppet lopp. 3 Mamba 4% kan med störa i spetsstriden men borde väl släppa till favoriten då det är första starten för den med på ett tag. Första barfota bak och kan kanske räcka från rygg ledaren och lucka till slut.  

Bara nio hästar i fältet och bakspåren hamnar väl inte heller alltför illa på det och med körning där framme som det mycket väl kan bli så kommer även dom in i matchen. 10 Dallas 11 % står bra inne i loppet med mest pengar på kontot och dokumenterad form. 9 Terminator Face 16% vann direkt i årsdebuten och nu är det dessutom aviserat första barfota runt om och bike. Offensivt upplägg att vänta och vinstchansen måste vara bra då han trivs med Dante. 

Några lite sämre hästar med bättre utgångslägen och då det är årsdebut på flera av ekipagen så kanske det inte krävs så mycket för att vem som helst ska kunna vinna loppet och jag spelar med alla på det större spelförslaget. 

Ranking: A 4.10. B 9.5.7. C 8.3. D 1.6.

 

Avdelning 2.

2640 meter med bara nio hästar anmälda och det är nog några som höjer sig lite i loppet. Kanske behöver man ta bort en av dom betrodda vid gardering för att få bra effekt på systemet och inte spela som många andra. 

1 Give Me Ten 14% tar spets mest varje gång och här skulle han kunna leda runt om. Erik Adielsson har en av två med honom och kör bra i spets, men han kan även vinna loppet från rygg ledaren med rätta luckan. 

2 Ronaldo Malibu 22% kanske kan komma ner i rygg på ledaren eller så körs han fram för att försöka överta ledningen, hur som helst så ska han vara med där framme hela vägen i detta loppet och räknas med bra chans. 

4 Athos Race 29% står bra inne i loppet och är väl rätt favorit då han inlett året bra med två raka vinster trots bakspår. Nu har han ett bra utgångsläge och trivs över distansen och lär väl köras offensivt. 

8 Volare Gar 25% får väl lite för mycket streck med tanke på att han står hårt inne i loppet och startar från värsta tänkbara spåret. Vinner dock mycket lopp och vid bredare gardering så får han väl streckas trots allt, då både tränaren och körsvennen inlett året i absolut toppform. 

Ranking: A 4. B 1. C 2.8.6. D 5.3.7.9.

 

Avdelning 3.

Fyraåringslopp som tyvärr bara lockat sju hästar till start varav en är struken redan och det är ganska fina fyraåringar som kommer till start.

1 Gulfstream AM 51% har lite på kontot och få lopp innanför västen men han har gjort det mesta rätt. Dock avslutade han förra säsongen med galopp i dom två sista starterna och har ett långt vinteruppehåll bakom sig nu. Det är alldeles för mycket streck i årsdebut på en som står så hårt inne i loppet och garderingen är given. 

2 Osterc 19% har tjänat mycket pengar i USA med flera meriterande titlar i sitt CV. Nu är det debut på svensk mark med ett bra provlopp i bagaget och det brukar vara riktigt bra ordning på allt Burman selar ut då hon har riktigt hög segerprocent på ett litet material. Den har så pass hög kapacitet och startsnabbhet att det kan vara ett bra spik-alternativ direkt i årsdebuten. 

4 Sashay My Way 19% gjorde en bra treåringssäsong och kan duga direkt i årsdebuten trots att det är ett sto mot hingstar denna gången, vilket brukar vara tufft. Hon står dock bra inne i loppet och har ett bra utgångsläge.

Ranking: A 2. B 1.4. C 3.7. D 6.

 

Avdelning 4.

Ett ganska ”vanligt” lopp på Solvalla där favoriten blivit lite för hårt streckad och gardering är på sin plats. 

6 My Sweden 44% var ute på V75 sist och satt fast bakom vinnaren och innan det vann han tre raka segrar från ledningen. 285 tkr på fyra senaste starterna är snabba pengar och spår en bit ut bakom vingen kan innebära viss vingelrisk. Det är anledningar nog för att gardera men given tidigt på kupongerna, rankas dock ned lite på uteblivet spelvärde.

5 Jaguar Hill 12% har varit skadeförföljd och startade inte under hela 2019 men har sedan tagit två raka vinster i enklare sällskap. Sist kördes han till ledningen tidigt och var ohotad från sitt fina spår och framförallt spår invändigt om favoriten så ska spetschans och även vinstchansen vara riktigt hög. 

9 Uret 17% kördes första gången på länge barfota fram sist och i bike vilket var mycket positiv kombination och vinsten blev enkel. Nu är det dessutom Örjan upp och det lyser inte rött på skoinfon. Procenten är rimlig och motsvarar vinstchansen då det mycket väl kan bli rejäl körning mellan dom två bästa där framme i inledningen. 10 Mas Capacity 8% blir då också gynnad vid körning och Katja Melko har fortsatt form på stallet. Kuskplus nu med Kontio upp och denna var precis samma procent på V75 sist då den mötte favoriten här, men något mer spelad på vinnarspelen, galopp då, revansch nu kanske?

Ranking: A 5. B 10.9.6. C 1.4.8. D 2.3.7.11.12.

 

Avdelning 5.

Lopp som går över 3140 meter och då ska inte så många kunna vinna loppet, oftast hittas vinnaren bland dom hårdare längst bak och spelar man med dom tre bästa på bakersta fållan ska man ha stor chans att överleva.

11 Whipped Eggs 33% blir stor favorit men har aldrig vunnit två lopp i rad och vid flera tillfällen har det blivit galopp i starten efter vinst, någon strykning och någon nolla. Är förmodligen svår att hålla fräsch och efter vinst i årsdebuten kan det bli bakslag nu. Berghs hästar är dock kraftigt på gång och kanske har dom hittat mer rätt på denna än tidigare, kanske har den utvecklats med ålder och rutin, så måste med på alla kuponger men rekommenderar inte spik.

9 Panamera 20% fick loppet sist och fick vinna med sparat, desto rejälare insats gången innan över dagens distans och denna kan nog hitta bättre speed än favoriten vilket kan fälla avgörandet. Denna har dessutom varit igång och har nog toppform och med ett par strykningar där bak ska spåret inte vara något problem, mer tveksamt då för favoriten kanske. 

6 Dizzy River 5% står också med dubbla tillägg trots bricka sex, dessutom står den betydligt bättre inne på pengarna än dom värsta motbuden. Har härdats i Silverdivisionen på V75 och när han nu gjort ett par starter i lopp med lite lägre prissummor har det ändå varit mot bra Silver-hästar. Dessutom blev han fast med sparat sist då han ryckte skorna första gången denna säsongen så det slipper lysa rött nu och kanske effekten kommer över den långa distansen. Ska ha hårdhet att plocka ner samtliga här och den tveksamma raden är oddshöjande. 

Visst står ett par av hästarna okej inne på mellanfållan, men3 Neelix 10% och2 Breidabliks Cognac 8% tjänade inte speciellt mycket pengar på hela fjolåret och ingen av dom har några meriter på få försök över aktuell distans, så svårbedömda. Möjligen att Neelix kan vara framme och få ta över och då han är anmäld med första barfota runt om och en hybridvagn så är han klart nästastreck för den som garderar vidare. Jag har dock svårt att se det räcka mot dom mer rutinerade, som lär vara ikapp ganska fort här med så litet fält.8 Comanche Moon 4% gör första starten på länge och borde behöva loppet i kroppen, står över denna gången. Dom andra två i loppet ska inte kunna vinna.

Ranking: A 11. B 6.9. C 3.2. D 8.4.1.

 

Avdelning 6.

Se “Gå Kort!”

Övriga i loppet borde inte räcka även om 1 Ragazzo Da Sopra 8% tog rejäla kliv i utvecklingen under förra sommaren så tappade han formen på hösten och behöver nog loppet i kroppen för att kunna hävda sig mot dom bästa här. 

Ranking: A 9. B 2.4. C 1.3. D 5.6.

 

Avdelning 7.

Kort distans på Jägersro och tre danska gäster är strukna och det gör att jag går från att tänkt ha rekommenderat gardering här till att spika!

4 Zaira Del Ronco 28% är stenhård men lite ojämn, nu är det dessutom mot enbart ston och då brukar hon hävda sig mycket bra. Vid vinsten från i december var hon långt före Aura S.L. i mål och vid vinsten näst sist slog hon både 3 Global Wireless 28% och 11 Sobel Jasmine 17% som nu båda drar mycket streck. 

Den förstnämnda av PU:s hästar var trea i det loppet spelad till 3% på V86 då. Bakspår då och spetsläge nu men Christian Fiore lär ställa en allvarlig fråga tidigt och kör nog så länge lampan lyser och då släpper väl Johan. Om det skulle bli startgalopp för favoriten eller att den kommer bort på annat sätt så räknas Global Wireless som klart spetsbud och med hög vinstchans. Den PU själv kör går oerhört mycket sämre från bakspår och vinsten sist var med Henriette med receptet; spets och slut. Ettan i raden i fin stil sist ger den dubbelt så mycket streck som vore rimligt från detta läget över aktuell distans, även om strykningarna i loppet så klart är gynnsamt. 

10 Zanzibar Effe 5% står lite hårt inne i loppet och har bakspår men hästen är bra och kusken kör i form så ekipaget är aktuellt. 2 Anna S.H. 6% kommer från stall i bra form och har årsdebuten avklarad och ska väl gått framåt med loppet. Båda blir barfota runt om på första gången i år så intressanta vid gardering till lägre procent. 

Ranking: A 4. B 3. C 10.2.11. D 7.6.9.1.

 

Avdelning 8.

Se”Bästa Spiken!”

Favoriten i loppet 10 Bon Ego 28% har bakspår över kort distans och gör här årsdebut med skor på. 3/6 vinster i fjol kom på barfotabalans, varav dom mest penningstinna. Hon tjänade ca 550 tkr på sista sex starterna i fjol och det är snabba pengar även om hon bär dom bra och ska hävda sig bra i aktuell klass så är det ändå en faktor. Ett av dom statistiskt sämsta spåren är dock det som är värst mot även om hästen är rejäl och tål lite spår så borde det väl inte bli tredjespår hela vägen i årsdebuten. Andrahandaren Digital Track har jag redan nämnt att hon står hårt inne i loppet och vek ner sig sist mot en enklare häst än hon stöter på idag, kraftigt överstreckad nu. 

5 Au Pair Girl 6% är nog värst mot min vinnare från bästa spåret och från stall i form. Robert säger att barfota bak gör mycket på henne och med lopp i kroppen och optimal balans så kanske hon kan ta sig förbi samtliga invändiga. Dock har inte Nicklas nån toppform på sina styrningar hittills i år med bara två vinster på över 40 försök så hoppas verkligen han släpper till min idé om han når spets, då han i många lopp tidigare kört ganska passivt så är det inte alls otänkbart. 

6 Loser On Loser 9% är också hon startsnabb men med spår lite väl långt ut borde det väl inte bli full ladning denna gången då hon dessutom rullade över i galopp i startrusningen sist har det inte blivit något riktigt lopp sedan december för henne. Hon duger annars bra i klassen. 11 Valetta 3% och 12 Global Vintage 4% matchades båda i årgångsloppen under fjolåret och räckte inte riktigt där. Båda duger så klart bra i aktuell klass men är bortlottade nu. 

Ranking: A 2. B 5.4.6.10. C 11.12.8. D 7.1.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.4.5.6.7.8.9.10.

Avd.2: 1.2.4.

Avd.3: 1.2.4.

Avd.4: 5.6.9.10.

Avd.5: 3.6.9.11.

Avd.6: 2.4.9.

Avd.7: 4 Zaira Del Ronco

Avd.8: 2 Vichy Grif

3888 rader som kostar 972 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 4.5.7.8.9.10.

Avd.2: 1.2.4.

Avd.3: 2 OsterC

Avd.4: 5.6.9.10.

Avd.5: 6.9.11.

Avd.6: 9 Perfect Spirit

Avd.7: 4 Zaira Del Ronco

Avd.8: 2 Vichy Grif

216 rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.