Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 4/3

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på banan som upploppet verkar luta utför på. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och barfota funkar alltid bra här nere. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. Kan dock bli knepigheter med underlaget då det kan komma en del regn och snö så håll koll på loppen före V86 innan ni lämnar in, många kan ändr

 

Generellt Travsnack.

Barfotakörning behöver man ha koll på nu framöver, hästar som presterat klart sämre några månader kan bli som nya hästar då skorna rycks framöver. Håll koll på vilka som gått bättre på barfotabalanser tidigare och räkna med att dom som testas barfota första gången oftast blir förbättrade. 

 

Bästa Spiken!

 

DÅ VULCANO N.P. BLIVIT STRUKEN SÅ FÅR 6 BELKER I AVDELNING TVÅ SES SOM OMGÅNGENS BÄSTA SPIK DÅ SPELVÄRDET ÄR OERHÖRT HÖGT PÅ DEN!

I avslutningen blir 4 Messiah 33% överstreckad i årsdebuten, men kan väl inte öppna jätte-raskt så utgångsläget kan han inte utnyttja till fullo. Visst hittar Örjan säkert en bra position och visst har han vinstchans men han vann faktiskt inte ett enda lopp i fjol. 

9 Vulcano N.P. 21% vann heller inte lopp i fjol men startade bara fem gånger då han var en av alla hästar som fick uppehåll över sommaren då stall Dahlén drogs med bekymmer och bland annat borelia i stallet. Gjorde bara tre starter under hösten och har väntat på barfotasäsongen och nu blir det dessutom helstängt huvudlag till denna starten. Jepson vann båda dd-loppen i söndags och inledde tävlingsdagen på Axevalla under tisdagen med två vinster. Även Dahléns stall visar form, då båda starthästarna vann i söndags inom GS75 och denna har fått ett lopp i kroppen inför detta och jag spikar. 

 

Gå Kort

Fjärde avdelningen är kanske tråkigast att stänga på två men då dom höjer så mot övriga i loppet så ser jag inte mycket annan utväg, visst kan man ta ställning och spika en, och då får det vara årsdebuterande 9 Coogan 26%. Han gör dock årsdebut och har bakspår men är väl klassen bättre än övriga här. Försök och finaler i Bronsdivisionen där han varit hårt spelad mot hästar som Mellby Clubb, Eelis och Martin De Bos, jämfört med favoriten som imponerat i 25-70tkr-lopp mot betydligt enklare hästar. Klart tänkbar spik på klass och kunnande men det är svårt att utelämna en häst som förmodligen blir släppt till ledningen och varit igång under vintern och är i sitt livs form. 

Form slår klass sägs det ju ibland, när en lite sämre häst lyckas slå en bättre som varit ifrån. Men det stämmer inte riktig, klasshästar slår mycket oftare sämre hästar. Däremot så vinner ledaren väldigt ofta, speciellt om det blir för passivt upplägg på den bättre hästen. 3 Payet D.E. 50% blir nog släppt till spets av dom där framme och Kim ser nog till att vara med på noterna direkt från start och väl där kan han bli svårslagen, även om han är överstreckad denna gången. 

 

Avdelning 1.

Stolopp som bara lockat åtta hästar och ett par hästar borde vara i princip chanslösa, men favoriten kanske blir för hårt streckad. Vid gardering så är det nog mer eller mindre heltäckt på dom fyra jag nämner men den som vill chansa kanske går på troliga ledaren ihop med bästa hästen och låser på två. 

1 Velegance48% blir det sko-ryck och bike, ”kommer gå bra, då det är första gången på länge hon går med max-utrustning, men sårbar pga läget, då hon inte kan hålla upp innerspåret” säger Peter Untersteiner. Litet fält och hon lär väl hitta ut någonstans men man får bra betalt för garderingar här. 

4 Golden Girl D.T. 9% tar spets från ett perfekt fjärdespår bakom bilen och kan stanna där hela vägen, måste vara mycket tidig, speciellt över kort distans.

7 Micro Vick 9% går bra mest varje gång och har väl gått mest med svensk bike och är nu anmäld med amerikansk bike vilket kanske kan ge några extra meter. Vinklad startbilsvinge och kort distans gör nog att hon körs framåt direkt, hittar hon ner långt fram utan för vida spår på vägen så räknas hon med chans. 

8 Virgin Maiden 19% gynnas av kort distans men missgynnas av läget så klart. Körs också framåt tidigt men det är inget måste då hon är stark och rejäl. Conrad är tillbaka i sulkyn och säkert segersugen, så se upp med honom under dagen. Hästen står dock lite hårt inne och läget är kallt till ganska hög procent rankas hon ner ett par snäpp på uteblivet spelvärde. 

2 Smilla 10% gör sin första start I Sverige och står stenhårt inne i loppet och som svårbedömd måste man nog stå över till lite för hög procent. 

Ranking: A 1.4. B 7.8. C 2.6. D 5.3.

 

Avdelning 2.

Fyraåringslopp där många väljer att sprida strecken och tillochmed spela med alla, medans vissa väljer att spika favoriten som kommer från vinst och det lyser rött om skoinfon på.  Det gör det oerhört lockande att gå mot kollektivet och spika en annan, med minst lika hög vinstchans men streckad på mindre än hälften så mycket som favoriten. 

6 Belker 15% var en av dom absolut bästa i kullen som tvååring och matchade dom bästa som treåring. Var tillexempel tredjehandsfavorit till korta E3 som var hans sista storlopp under sommaren, bakom Aetos Kronos och Global Adventure. (Han fick en stannande häst framför sig som galopperade och störde honom ordentligt i den finalen, precis när det farten för övriga skruvades upp och hade kanske varit trea utan det störnings-momentet.) Sedan har det varit vinterträning inför fyraårssäsongen för honom och en välbehövlig genomkörare i årsdebuten ska ha fört honom framåt. Nu tävlar han på favoritbalansen barfota fram, han är en klasshäst och givet spikbud i ett lopp där flera av konkurrenterna är i början av sina karriärer.

Visst är favoriten bra så klart men för att jämföra prestationer så var han i höstas ute i lägsta klassen på V75 som knapp favorit, där han galopperade och slutade oplacerad. 5 Mellby Hoffa 37% har därför sin största merit från sitt senaste lopp där han pliktskyldigt höll undan från ledningen i Margaretas Tidiga Unghästserie. Han har så klart spetschans från ett bra läge och i tyngd av favoritskapet så blir han kanske släppt dit av dom flesta. Fältet är dock så litet att Belker inte kan hamna för dåligt på det och jag tror dessutom att han slår vem som än leder loppet från dödens. Men för er som är försiktigare av er så är det ju så klart aldrig fel att strecka ledaren, hur överspelad den än må vara. 

Det är heller inte helt givet att favoriten får spets gratis i loppet då kanske 4 Arnie Express16% körs i spets om han tar sig förbi invändiga, då han kommer från två raka spetsvinster i bike. Nästan alla i fältet är ganska startsnabba och som sagt lär ingen kunna hamna speciellt illa till och alla har trots allt viss vinstchans med rätt resa. 

Ranking: A 6. B 5. C 4.3.1. D 2.

 

Avdelning 3.

Hästar som tjänat som upp till 140 tkr som är körda av kuskar födda 1985 eller senare med högst 125 sulkylopp under 2019. Det är några svårbedömda danska gäster och flera ston i loppet, men ska försöka reda ut det och kommer att nämna många hästar. Den som tar alla behöver bara gå vidare till nästa lopp men jag ska försöka spela med ungefär häften av hästarna. 

11 Dreamstone 28% blir klar favorit på att han gjort två bra starter i rad på svenska banor. Han har tagit kliv i utvecklingen i sin danska författning, sedan han misslyckats hos Roger Walmann ett kort tag och hos Kai K Luomela. Är nog bra för klassen men vinsten på Åby och andraplatsen på Jägersro har båda kommit från ledningen. Annat läge nu men en av få segervana hästar i fältet och ska ha riktigt hög segerchans, tänkbar spik!

4 Chimneysweeper20% är hart betrodd och kommer från flera andra och tredjeplatser under fjolåret och inledningen av detta året. Har han inte lyckats fullt ut i enklare konkurrens på slutet borde han väl få svårt här och känns klart överstreckad. Han körs dock av ordinarie kusk och på finare bana kan hästarna prestera lite bättre och utgångsläget är bästa tänkbara. 

3 King Moneyfee 3% är startsnabb och bör hamna bra till om han släpper kanske han kan överraska från rygg ledaren om luckan kommer i tid. Han skulle även kunna överraska från ledningen då det nu är aviserat bike och det kan höja honom tillräckligt för att räcka här. Ändring:Här blir det nog inte bike och då är det inte lika intressant!

9 Incredible Smart 7% har gjort tre starter i PU:s regi det har resulterat i två galopper och en andraplats vid vilken hon avslutade klart bra i spåren. Hon duger absolut även om är ett sto i öppen klass. 

8 La Diva körs av duktiga Gustav Johansson som är en av dom bästa kuskarna i loppet vilket kanske är enda pluset tillsammans med första barfota för säsongen. Tre lopp i kroppen och kanske gått framåt men aldrig vunnit på 16 försök. 6 Diamond Mearas 6% får också bra kusk upp i loppet och får nu gå barfota och med bike. Är startsnabb och galoppen sist kom i monté-debuten. Båda har så klart svåra utgångslägen men räknas ändå vid bred gardering då dom bästa kuskarna ofta slutar långt framme i den här typen av lopp. Detta får väl även gälla Dante Kolgjinis uppsittning 10 Abbington 17% som inte är någon stjärna och har dåligt utgångsläge men en kusk som vet vart mållinjen ligger på Jägersro och årsdebuten avklarad efter lång frånvaro. 

5 Maxi 4% har istället ett bra utgångsläge och tränas av duktiga Ola Samuelsson som inlett året mycket bra och kusken är klart bra vilket gör ekipaget till tänkbar skräll i loppet. 

1 Banderas 11% borde bli över från start och även om den visat uppåtform på slutet så har hästen bara en vinst på 38 starter och 11% är för mycket. 2 Go All In 0,7% har vunnit 0/21 medans 7 Nici 0,4% har 1 vinst på 82 starter. 12 O.M.Faststeep 0,7% har sämsta utgångsläget och en tränare som vunnit ett lopp på senaste fem åren dessutom en körsven som aldrig vunnit lopp och bara kört fyra lopp totalt. Så dom som streckar samtliga slösar nog några streck trots allt. 

10 ABBINGTON HAR BLIVIT STRUKEN!

Ranking: A 11. B 9.3. C 4.5.6.8. D 1.2.7.12.

 

Avdelning 4.

Se”Gå Kort!”

4 Eicas 14% är så klart givna tredjehästen från ett bra utgångsläge lär han hamna bra på det, han vinner dock för sällan för att tas helt på alvar mot två så pass bra hästar som han möter idag. Övriga borde bara inte räcka. 

Ranking: A 9. B 3. C 4. D 1.2.5.10.8.6.7.

 

Avdelning 5.

Litet fält tyvärr, där hästar i ungefär Bronsdivisionsklass får starta, och tråkigt att det inte lockat mer anmälningar då propositionen ger bra fördel till ston. 

5 Nero Maximus 34% står egentligen lite hårt inne på pengarna i loppet men det brukar inte Lugauers hästar bry sig så mycket om. Var betrodd på V75 sist efter riktigt bra insats i loppet innan men det blev galopp och han tappade mycket. Nu är det ett femtespår bakom bilen och varken han eller värsta konkurrenten är speciellt startsnabba men kanske kan Conny vara den mer offensiva och köra sig till spets tidigt och kostar det inte alltför mycket så ska vinstchansen vara hög.

4 Gutsvson BE. 31% har tidigare haft otur i spårlottningen då han besökt Sverige men varit rejäl och står bra inne i klassen. Han vinner mycket lopp och då fältet är litet är det svårt att hamna speciellt illa till. Han har dessutom spår invändigt om favoriten och då båda är ganska långsamma ut så kanske han kan hålla sin längd sida vid sida och vara först med att köra framåt. Mycket ovisst hur loppet blir kört och jag blir tvungen att spela med båda även om det hade vart mycket bra att ta ställning i detta loppet, då det är jämnt spelat mellan dom. Måste jag välja någon så får det nog ändå bli Gustavson, då han hävdat sig i klass ett under sommaren och har oerhört bra vinststatistik. 

6 Umaticaya 6% har gjort ett par starter i Kolgjinis regi och har inte imponerat men det är en fin märr som gått riktigt snabba tider tidigare i karriären. Har dom hittat rätt på henne så kan hon vinna loppet då hon står riktigt bra inne i klassen. Stallet har visat form för övrigt och nu testas hon barfota runt om första gången i regin. 

7 Quiz Töll 16% känns klart överstreckad då hon hade oerhörd tur med lucka vid vinsten på Kalmar mot bara ston, då hon stod bra inne i en spårtrappa. Andra förutsättningar nu även om Uhrberg börjat året riktigt vasst så ska det bli svårt denna gången. 2 Thengill 9% har varit struken sedan sist och inte startat sedan 23/12 och borde behöva loppet i kroppen för att utmana dom bästa. Ingen av dom andra två har vunnit sedan 2018 och vinner för sällan för att duga här. 

Ranking: A 4. B 5. C 6.2.7. D 1.3.

 

Avdelning 6.

Lopp i låg klass där favoriten fått bästa läget av dom mer betrodda men då det är voltstart är så klart ingenting givet med många orutinerade hästar i fältet. Det var ett liknande lopp som han kanske borde vunnit sist och nu blir han omgångens största favorit. Vi har alla sett det gång efter annan, omgångens största favorit torskar väldigt ofta på V86, speciellt då det blir någon i dom lägre klasserna. Anledningen är att dom större tidningarna som ges ut på tisdagen styr strecken hårt och landar flera i samma spik så ryggar för många det och hästen blir överstreckad. 

6 Timorol 66% tror dom på från stallet och så klart den ha bra chans, denna gången kanske han blir släppt till spets eller tar den av egen kraft från bästa springspåret. Med många orutinerade hästar i loppet så kan det mycket väl bli någon omstart och då försämras alltid chanserna för den betrodda med framspår, speciellt om den lägger lite krafter i starten. 

7 Ville Am 8% blev det galopp för sist och nu kör tränaren själv och det behöver inte alls vara fel. Joakim Elfving kör inte speciellt ofta men vid dom nio gånger han kört i lopp i år så har han vunnit tre. Som tränare är han vassare än dom flesta i år och på 81 starter har hans hästar inte segrat mindre än vid 21 tillfällen (26%). Nu ska hästen testas barfota bak och om balansförändringen faller väl ut och han blir bättre i travet än sist så vinner nog hästen snart lopp, kanske denna gången. 

11 Titan Journey 13% har inte startat på ett år men vann direkt i årsdebuten i fjol efter ett par månaders uppehåll så det kan mycket väl vara ordning direkt här. Hästen har vunnit tre av sina åtta segrar och är nog, liksom flera i loppet, på väg upp i klasserna. 2/3 med Kontio, så han kan hästen då han dessutom körde den i sitt första kval. 

12 Enjoy´s Jagger har sämsta tänkbara utgångsläget och vinsten kom från ledningen och dom två bra placeringarna före det från rygg ledaren. Två lopp i kroppen efter uppehåll och ibland går det att komma igenom bra från spår 12 i volten och Ulf är duktig så räkna inte bort denna. 

5 Headupdisplay 3% är startsnabb i voltstart och kan komma iväg även från femtespår. Han var inte som bäst i årsdebuten men har han gått framåt med loppet i kroppen så duger han nog i så här låg klass nu när det är Örjan upp. Andra tänkbara skrällar kan vara 3 Mercedes 3% som gör andra starten i Hans R Strömbergs regi och bör ha gått framåt med årsdebuten avklarad och får nu Rickard N i sulkyn. 10 Expensive 3% gör årsdebut nu men vann direkt i sitt första lopp i just mars i fjol så han kan överraska. Nu ska det dessutom lättas i balansen för första gången, med barfota bak.

5 HEADUPDISPLAY OCH 11 TITAN JOURNEY ÄR STRUKNA, LIKSOM MINDRE AKTUELLA 4 OCH 8. 

Ranking: A 7.6. B 12. C 3.10. D 2.1.9.

 

Avdelning 7.

Svårt lopp med femton hästar fördelade på två startfållor och tre volter, ett lopp som nog kräver en del streck.

13 Chablis D.K. 45% star bra inne på sitt tillägg och kommer från två raka vinster, men sist var det inte lika många att runda och distansen i loppen han vunnit har varit betydligt längre så kanske en favorit i fara även om vinstchansen måste vara fortsatt god. 

14 Quite E.Wood 10% var ute i V75 sist och hamnade tredje invändigt och hängde med klart bra i loppet vilket är meriterande i detta sammanhanget, då han nu går ner i klass. 15 Dallas 5% startar från samma startfålla och är speedig, så med rätt ryggresa har han chans. Från tillägget startar också 12 Maple Hill´s Eto’o 6% som kommer från vinst och har bra vinststatistik och skulle kunna vara tänkbar skräll i loppet. 

På grunddistansen är det många hästar som lättas i balansen och en som testat barfota en gång tidigare och såg då fin ut som fastlåst är 10 Emkih De Vandel 0,3% som åter satt fast i årsdebuten. Nu är det dessutom kuskplus mot ordinarie körsvenner då Uhrberg haft bra tur och timing i sina styrningar hittills i år kan han mycket väl sätta dit denna ospelade storskräll. 

Bästa spåren i voltstart är som bekant 1 och 6 vilka båda får lättningar i balansen till denna starten. 1 French Quick 14% har visat form vid två raka andraplatser och ska räknas från bästa tänkbara spår i volten. Även 6 Schönbrunn 6% har ett av dom bättre utgångslägena och bör ha gått framåt med tre lopp i Lövgrens regi och nu testas han utan bakskor. 

Tänkbara skrällbud kan också 7 Unarmed face 4% vara då Kolgjinis allt som oftast vinner något lopp på Jägersro, speciellt som stallet är i bra form. Denna har ett lopp i kroppen efter uppehåll och bör gått framåt med det. 2 Twentyfourseven DE 3% får kuskplus till denna starten och går han bara felfritt från spår två så ska han kunna vara med långt framme i detta loppet efter två lopp i kroppen efter vinterträningen. 

Ranking: A 13.14. B 1.10.6.15. C 12.7.2.5. D 8.11.3.9.

 

Avdelning 8.

Se “Bästa Spiken!”

Har redan nämnt favoriten, som är värsta motbudet så klart men även1 Uret 13% är en klart bra motståndare som startat på och gjort det klart godkänt från svårare lägen. Visst är läget chansartat då han kan bli över från innerspåret men kan han hitta ut så ska han räknas. Speciellt då det nu aviseras bike för andra gången sedan 2017 och då vann han. Barfota fram är en lättning han inte gjort många starter med och måste också vara ett plus. 11 Twice Kronos 9% är bra för klassen då han inte hunnit med många starter i livet, behöver kanske ett lopp till i kroppen efter lång frånvaro, om man ska spela honom från bakspåret.

Efter strykningarna så stänger jag förmodligen loppet på tre hästar enligt rankingen, ändrat om lite i rabnkingen då det är färre att runda för 10 Frankestein AM 9% så rankas den upp något snäpp. Kan bli så att jag spelar med dom fem först rankade med, totalt.

9 VULCANO N.P. OCH 11 TWICE KRONOS HAR BLIVIT STRUKNA, ÄVEN MINDRE AKTUELLA 7 VEROZZO.

Ranking: A 4. B 1.6. C 10.5. D 2.8.12.3.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.7.8.

Avd.2: 6 Belker

Avd.3: 11 Dreamstone

Avd.4: 3.9.

Avd.5: 4.5.6.

Avd.6: 6.7.12.

Avd.7: 1.6.10.13.14.15.

Avd.8: 1.4.5.6.10.

2160 rader som kostar 540 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.

Avd.2: 6 Belker

Avd.3: 11 Dreamstone

Avd.4: 9 Coogan

Avd.5: 4 Gustavson BE

Avd.6: 6.7.12.

Avd.7: 1.10.13.14.

Avd.8: 1.4.6.

72 rader som kostar 18 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.