Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 12/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Intressant omgång där det kan finnas utrymme att fälla dom två största favoriterna och gå för högre utdelningar, men det kan som bekant ge stora pengar även om en av dom vinner.  

 

Bästa Spiken!

I avslutningen läser jag loppet så att 1 Arnie Express 23% inte ska kunna svara ut 4 Zelante O.P. 6% och när denne tagit spets släpper den i sin tur till 5 Captain My Captain 37% som sen leder runt om. Sist blev det en galopp då han fått ledningen, då han kanske slappnade av in i svängen, men det tror jag Erik ska ha koll på denna gången. Vid ett annat tillfälle så har han galopperat bort vinsten till slut, då han skyggade för en fotograf precis innan mållinjen, båda gångerna hade jag spikat, så tredje gången gillt nu. Han är inte så osäker av sig och hade 6/17 vinster i fjol och har 7/22 totalt så vinner vart tredje lopp ungefär och det är riktigt bra. Spåret är statistiskt det bäst tänkbara och Erik Adielsson har ju inlett året bra.

 

Gå Kort!

En av omgångens riktigt stora favoriter är 7 Sahara Sun 63% som gått bra ett tag men tagit sina två segrar i vinter i autostart, där hon kunnat köras i svensk bike. Nu blir det väl troligen vanlig vagn då det är spår två i volten och sist hon var ute i voltstart galopperade hon efter 150 meter så garderingen känns nödvändig. Felfri så är hon nog bara bäst i loppet och vinner säkert i så fall, så ska försöka att inte slösa för många streck. 

11 Saga Doc 6% har väl tappat toppformen hon hade i somras då hon vann ett par försök i Diamantstoet och matchades hårt på V75. Men nu har hon suttit fast med sparat ett par gånger i rad och hon har tålt rejäla repor i spåren tidigare, men hon kan också öppna bra från springspåret mot detta motståndet. Är ens nära sommarformen så duger hon riktigt bra här och hon har vunnit lopp på Solvalla tidigare i karriären med skor även om önskebalansen är barfota fram. Stor chans att någon av dom två bästa hästarna vinner loppet, men även tänkbart att en tredje kan blanda sig i. 

Från det andra springspåret på tillägget startar en rejält kuskförstärkt 12 Kiss Me Tooma 5% som nu får Björn Goop upp och det är så klart ett stort plus. Hennes vinster är inte många och har kommit i enkla sällskap men höjningen med Goop kan göra hela skillnaden. Hon är tredjehästen för den som vill spela med tre streck, jag kanske låser på dom två först nämnda, men det är lockande att ta med Goop till låg procent, då bra kuskar skräller.

 

Avdelning 1.

5 Bernts Ulrika 30% vann ett billigt lopp sist och Marcus Waldmuller har absolut inte samma segerprocent som Conrad och Marc som är ordinarie kuskar på denna. Sist var det dessutom Henriette Larsen som körde, vid vinsten, och det är kraftigt kuskminus denna gången. Lägg därtill spår fyra i volten och att hon står hårt inne på pengarna så förstår man att det är en favorit i fara. Garderingen är given men hästen är så pass bra att man inte kan plocka bort henne. 1 Restless Heart 26% står 20 meter före övriga men då hon är ensam på grunddistansen och det är 2640 meter så gör det bara att hon med måste ses som att hon står hårt inne i loppet. Dom på tillägget plockar ju in försprånget ganska billigt, utan att behöva runda några då det bara är åtta hästar i fältet. Allt från Conrads stall måste så klart passas men även denna är överstreckad, som nybliven fyraåring. 

2 Vieled 17% hade strul i våras och i somras då många hästar i Dahléns stall drogs med diverse problem. Nu har hon startat på under hösten och vintern, gjort det klart godkänt med så med lite mer pengar på kontot står hon bra inne och från innerspåret bör hon hamna bra på det. 

8 personal Jesus 14% körs av Jepson och tränas av Johan Lejon, det är bra kombination, lägg därtill springspår och startsnabbhet så förstår man att ekipaget bör hamna bra på det på Åby. Skulle dom inte pricka starten optimalt så har hon en bra spurt att tillgå istället och i ett litet fält måste denna räknas mycket tidigt, oavsett upplägg. 

6 Valborg Marje 8% har mest pengar på kontot och står bra inne i loppet. Gör comeback nu men det ska inte vara något problem då hon vunnit efter långt uppehåll tidigare och efter som nu två månaders vila har det också blivit vinst direkt, så uppehållet oroar inte. Hon är startsnabb, för klassen, från alla spår, så ska kunna hamna bra på det. 

Borde vara stängt på dom nämnda ekipagen, då det är mycket nollor i raderna på ett par av övriga konkurrenter, (bland annat ynka 25 startpoäng på Veios märr).

 

Ranking: A 8. B 2.5. C 6.1. D 7.3.4.

 

Avdelning 2.

Intressant nyförvärv hos Nurmos i andra avdelningen där 5 My Dream Art 23% eventuellt ska gå första gången med goggles-huvudlag. Tidigare tränare har varit Jörgen Westholm och innan det var det Nicklas Westerholm så det har varit bra tränat hela tiden. Han gjorde fina insatser direkt när han kom till Westholm så miljöombyte kanske han tänder till på igen. Kuskbytet är så klart ett litet plus med, då det är första Kontio upp nu. Hästen står bra inne i loppet då han matchats mot tuffa kullkamrater under tre och fyraårssäsongerna och mot bra V75-motstånd som femåring. Spåret är det som det vinns flest lopp från bakom bilen på Solvalla och när procenten är så tilltalande så är det mycket intressant att ta ställning direkt och spika i annars öppet lopp. 

3 Give Me Ten 20% är startsnabb och sist Erik körde honom så tog dom spets och kördes där mot en överlägsen Greinfield Aiden, men höll bra mot övriga och fick bara ses slagen av Religius sista biten med då. Körs väl i spets igen men jag tror ju inte han kan stå emot min spik till slut här, då jag hoppas att Kontio liter på My Dream Arts styrka och kör honom utvändigt ledaren. 

10 Venivici Roc 16% är kanske istället värst mot, som nu gör sin andra start i Goops regi, efter ett lopp i oktober för honom har det sedan blivit lång vintervila och borde vara väl förberedd, men kanske behöver loppet i kroppen och läget är uselt. Står bra inne och pengar och räknas tidigt vid gardering nu när Björn är hemma och kör sina egna hästar denna tävlingsdagen. 

1 Lass Revenue 8% ska inte kunna svara Give Me Ten och är sen fast på innerspåret, svårt att räkna på lucka för den om nu Give Me Ten får utstå press av favoriten. 8 U.R,Amazing 4% gör debut i duktiga Sybille Tintrers regi men borde få svårt från riktigt dåligt startspår. 6 Reverend Dred 15% är startsnabb och kanske kan ge Give me Ten en tryckare i inledningen vilket skulle gynna min spik ytterligare, tror dock inte han kan ta sig förbi. Men då kan han bli avlöst utvändigt av favoriten och räknas med viss chans men ser ut att bli överstreckad på dom tidiga systemen. Även Melanders duo har fått tuffa utgångslägen med spår 12 och 9, men räknas båda vid bredare gardering. 

Ranking: A 5. B 3.10. C 8.1.6.12.9. D 4.11.2.7.

 

Avdelning 3.

Omgångens största favorit kommer ut här och 5 Maestro Crow 70% är en tänkbar spik för ett mindre system. Petri Puro har numera bara sju hästar på sin träningslista och det handlar om oerhörd kvalitet på den träningen. Denna kommer med 5/6 men tvekar oftast bakom bilen och tappar ofta från start så att den fått ett bra spår spelar kanske ingen roll. Han har ändå god chans att vinna loppet, men oförklarligt dålig sist och galopp till slut gör att man blir orolig. På ett större andelsspel så vill ju gärna fälla en sån här stor favorit och vi gör ett försök. 

10 Mirakel Håleryd 2% gör debut i Johan Untersteiners regi och om miljöombyte och annan träning har gett effekt så kan vinsten sitta där direkt, då loppet håller ganska låg klass bakom favoriten. 

3 Utah Broline 10% är stark och hittar han ner inte allt för långt bak så blir han att räkna med i loppet, även om han aldrig har vunnit. Han har gjort det klart bra och kommer favoriten bort så är han tidig. 

9 Drönviktormolar 11% kommer från vinst på Åby och har annars mesta startat i Danmark. Därför har han tjänat lite pengar i sina starter och står bra inne i så här låg klass. Nu är det dessutom kuskplus i Jepson och det år så klart intressant på en speedig häst. 

Ranking: A 5. B 9. C 10.3.1.2. D 7.12.6.11.8.4.

 

Avdelning 4.

Öppet, lågklassigt lopp som nog kräver några streck. Låg klass och en stor favorit från ett bökigt läge, så givet att gardera om man inte har ett drag att gå på, då är det riktigt bra att chansa lite i ett sånt här lopp, men jag lutar nog åt gardering denna gången. 

7 Iron Creek 50% vinner en hel del lopp, men har nu varit struken sedan sist, för hosta, för mindre än två veckor sedan. Det är så klart oroande liksom voltstart vilket hon galopperat i från liknande läge. Anledningar som gör henne given att gardera.

2 Amazingsurpriseno 1% debuterar i ny regi här och får kuskplus nu, vilket så klart är intressant som totalt ospelad. Liksom 1 Headupdisplay2% startar dom 20 meter före dom värsta konkurrenterna och dom bör båda hamna bra till direkt. 

Från springspår på tillägget förstärker Björn Goop 9 Prince Yoda 16% och det är så klart plus, med både läge och kusk. Det är en kapabel häst och från ett riktigt bra utgångsläge med den bästa i sulkyn så måste vinstchansen vara hög. 

11 Come Together 17% gör bra insatser mest hela tiden och kommer från vinst på Solvalla. Han har dock ett riktigt besvärligt läge med bakspår på tillägget men hade han haft typ springspår så hade jag rankat honom först. Nu blir han trea i rankingen men ska med på alla kuponger. Och det behövs som sagt kanske några streck till.

 

Ranking: A 9.7. B 11.13. C 3.1.4.2.8. D 6.12.5.10.

 

Avdelning 5.

Ett lopp för gulddivisionshästar och inte så stort fält och det ska gå att lösa på ganska få streck. 

6 Stoletheshow 38% tillhörde favoriterna i Norska Derbyt och var senast ute i gulddivisionen där han galopperade bort en bra peng. En bit ut bakom vingen med flera startsnabb invändigt kan innebära att han blir hängande en bit om han satsas framåt direkt. Trots ganska bra vinstchans så är han lite överstreckad nu och jag spelar med ett par streck till.

2 Zabul Fi 20% är startsnabb och kan köras i spets. Han var ute mot stenhårt motstånd på Vincennes sist och går ner i klass till denna starten. Räknas med chans både från ledningen och rygg ledaren. 

4 Poet Broline 15% är också startsnabb och kommer från vinst, men i betydligt enklare gäng. Det tyder ändå på form och han behövde inte gå tom vid den vinsten. Han höjer sig dessutom ett snäpp dom gånger Johan kört honom och dom har 4/5 tillsammans. Han har ett bra startspår och borde hamna bra på det. 

Ytterligare tänkbara streck är så klart lägesgynnade 5 Maze Runner 12% och även 8 Zoko Lane 3% kan vara tänkbar vid rejäl över-pace. Dock står båda hårt inne och har inte gått ur Silver ännu medan dom andra nämnda är betydligt mer härdade i tuffare sällskap. 

Ranking: A 6. B 2. C 4.8.5. D 9.1.7.3.

 

Avdelning 6.

Se“Gå Kort!”

Väldigt ihåligt lopp och mycket svår-rankat men fjärdehästen måste väl ändå vara bästa hästen på grunddistansen som kan få ett bra lopp där framme. 3 Ekebys Ia 11% kom igenom bra i ett stolopp i november och skrällde från invändig resa till nästan 100 ggr pengarna och streckad till mindre en halv procent, på just V86. Hon var då en stor bidragande faktor till att ingen hittade åtta rätt den gången. Får hon bra resa där framme, kanske kommer till spets och släpper om någon av dom bra kommer så kanske, men tråkig som ganska överstreckad nu. 

Ranking: A 7. B 11. C 12.3.10. D 8.6.1.2.9.4.5.

 

Avdelning 7.

Svårspelad spårtrappa i ganska låg klass och jag behöver nog några streck här då favoriten står med bakspår och gör comeback efter lång frånvaro. 

11 Carotene 29% har inte startat sedan i juli och det är så klart problematiskt. Conrad verkar ju dock veta vad han gör och hästen är så bra att den ska rankas mycket tidigt men absolut inte först, på uteblivet spelvärde. 

6 Googal 21% har ett spår som är bättre på Åby än på dom flesta andra banorna och hästen har fått ett lopp i kroppen nu och ska ha gått framåt med det. Johan vinner mycket lopp och inte minst på Åby så han vet vad som gäller.

3 Fiery Heart 7% är startsnabb och vi har ju sett utveckling i många av Fredrik Perssons hästar då han lånat ut tömmarna på slutet. Denna kan hålla från ledningen eller släppa till någon bra och vinna via open-stretch. Ett lopp i kroppen nu efter kortare uppehåll och ska räknas tidigt.

12 Key West Snapper 22% har mest pengar på kontot och får därför dras med sämsta läget. Han har dock en snabb spurt att tillgå och Jepson upp för första gången är bra. 

Andra starten i ny regi för 1 Imail Occagnes 3% och den kan nog starta hyggligt från innerspåret. Det är så klart även intressant med PU upp för första gången och han vet hur man kör på stretchen. 

Ranking: A 6. B 12.3.11. C 1.9.2.8.4. D 5.7.10.

 

Avdelning 8.

Se”Bästa Spiken!”

Värsta motbuden är såklart motbuden i spetsstriden, men jag tror som sagt inte att Goops styrning ska kunna svara ut dom som kommer från perfekta spåren 4 och 5 bakom bilen. Kuskpluset är så klart enormt på 1 Arnie Express23%, men då jag hoppas på tredje inner ska det inte hjälpa. 2 Optimum Terminator 5% har spåret precis utanför Goop och är stallkamrat med favoriten så han borde göra allt för att hålla inne värsta motbudet med. Båda dom här två är dessutom nyblivna fyraåringar mot äldre och har nog viktigare uppgifter att sikta på i år. 

4 Zelante O.P. 6% som jag hoppas ska ta sig förbi invändiga och släppa till favoriten har betydligt sämre med startpoäng än sina konkurrenter och söker nog efter formen. Han fick stryk av ett betydligt mindre spelat sto sist i ett enklar gäng så dom borde vara nöjda med rygg på favoriten här. Han kan så klart överraska både från rygg ledaren och ledningen, så tidig vid gardering. Han vann ändå debuten för Salmela i somras. 

Kort distans så övriga motbud känns bortlottade när dom bästa hästarna fått bästa lägena, även om man måste ha all respekt för att 10 Digital Track 15% gått väldigt bra senaste tre starterna i bike så måste det bli svårt för henne att slå alla där framme nu. 

Ranking: A 5. B 4.1. C 10.7.2. D 3.8.6.12.9.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.5.6.8.

Avd.2: 5 My Dream Art 

Avd.3: 3.5.9.10.

Avd.4: 1.2.7.9.11.13.

Avd.5: 2.4.6.

Avd.6: 7.11.

Avd.7: 1.2.3.6.11.12.

Avd.8: 5 Captain My Captain

5040 rader som kostar 1260 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.5.6.8.

Avd.2: 5 My Dream Art 

Avd.3: 5 Maestro Crowe

Avd.4: 7.9.11.13.

Avd.5: 2.4.6.

Avd.6: 7.11.

Avd.7: 3.6.11.12.

Avd.8: 5 Captain My Captain

480 rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.