Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 5/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på banan som upploppet verkar luta utför på. Medellångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger ekipagen längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar underlaget så är det i princip alltid sommarbana och inga brodd behövs här nere, så tunna och lätta skor som möjligt är en variant som funkar klart bra här. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter, även dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter denna veckan. 

Vi missade åttan förra veckan, men siktar på att sätta den vid högre utdelning och jag har satt ”Bästa spiken” fyra tips i rad nu, även om det varit ganska stora favoriter så var det nästan precis lika mellan Grainfield Aiden och Highspirit på ca 38% på båda förra veckan. 

Där ser man skillnaden på en häst i toppform på uppåtgående i sin karriär, som är nybliven sexåring mot en som hade sin topp som 9-10 åring med många vinster då, som nu är 12 år. Grainfield bara klev ifrån Highspirit när Örjan begärde lite extra och det var så klart helt fel streckat att det var lika på procenten dom mellan. Men där ser man dom stora medias makt i tipsen, då flera på kanal 75 skrek ut Highspirit samtidigt som tidningar som Aftonbladet väljer att låsa på dom överlägset mest streckade så blir den sämre av dom två kraftigt överstreckad. Man får aldrig glömma att man spelar mot kollektivet och det var ett riktigt bra lopp att ta ställning i. 

 

Bästa spiken!

I långa lopp gillar jag att spika bästa hästen, för dom får allt som oftast chansen och det finns två stayer-lopp i onsdagens omgång, där loppet med störst skillnad på hästarna är det nere på Jägersro. Många med tveksamma rader på mellanvolten, där dom annars borde stå ganska bra inne i denna propositionen, som går som avdelning fem. Bästa hästen startar med 40 meter tillägg, men med ganska litet fält och bara en på grunddistansen så borde det inte kosta mycket att vara ikapp och 11 Panamera 34% borde bara vinna loppet. Har redan hunnit med en vinst i år, i ett mindre fält, men gick undan i bra fart före hästar som bland andra Magic Happens. Formen är på topp och han är nog bara bäst här, dessutom inte speciellt hårt streckad.

 

Gå kort!

Sista avdelningen kan jag inte spika en till 75% som bara stiger i procenten. 2 Payet D.E. 75% är så klart rätt favorit och kanske tar sig till spets tidigt och bara vinner, kan kanske slå detta gänget från dödens med. När det blir så mycket spel på en på V86 och alla tidningar tipsar om spik på den så är det så klart värde att ta med någon mer i loppet och andrahästen blir allt som oftast understreckad. 

5 Boulder Luke 9% har varit kraftigt uppanmäld i senaste två starterna och sist var det mot miljonärer då han togs lugnt, då vann Grainfield Aiden. Gången innan var han också då ute mot Grainfield Aiden och Electrical Storm på lika start med dom som tjänat nära miljonen med bara hälften på kontot. Före det var han bra som tvåa från bakspår mot Green Mamba, så nu är han nere i ordinarie klass, med näst mest på kontot och har dessutom ett perfekt femtespår bakom bilen. Han duger i loppet oavsett löpningsförlopp och kommer favoriten bort det minsta så är det bra rens med en under 10% i avslutningen. 

 

Avdelning 1.

Litet fält över kort distans där favoriten startar från bricka 8 bakom bilen, vilket så klart är tveksamt. 8 Global Takeover 33% vann ett liknande lopp sist, från ledningen, dock mot lite enklare motstånd. Nu är det absolut inte säkert att han får någon ledning gratis, även om det är vinklad vinge så ska han inte ta sig förbi invändiga av egen kraft. Garderingen känns så klart given och jag rankar ner honom lite på dåligt spelvärde denna gången. 

5 Kung Edvard 14% är väldigt startsnabb och har gått med helstängt huvudlag i senaste två starterna och ska nu gå med stängt med hål i, vilket han har svarat bra på tidigare då han gått i spets med det. Planen är att han körs i ledningen och efter ett par lopp i ryggar så kan det vara dags för ledningen runt om. Näst sist var han uppanmäld och såg bra ut mellan hästar med sen lucka i gulddivisionen och ner i ordinarie klass nu så kan det bita bra. 

4 Zoko Lane 7% fick vilsam resa invändigt i en hård silverdivision sist, då dom testade ett par nya skor fram, som dom tyckte föll väl ut och det blir samma igen. Han gynnas av att det är ett litet fält och hans spurt lär bita riktigt bra då han inte kan hamna allt för långt bak nu. Tränaren är optimistisk och tycker att dom har bästa hästen i loppet.

6 Zio Tom Jet 13% kommer från Riordans ständigt luriga stall, där det smäller till från när man minst anar det. Nu är det dessutom Henriette upp igen och hästen visade bra form som tvåa bakom Burning Man sist. Då var det med vanlig vagn och låter som det blir det igen nu, så med spår en bit ut bakom vingen vill man nog se biken på om man ska ranka riktigt högt, men klar fjärde häst i loppet. 

1 Wonderboy 20% vinner en del I Danmark och är startsnabb i dom loppen, men här blir han nog över från start. Kan han hålla upp ryggen på Kung Edvard så har han så klart chansen om luckan kommer till slut men överspelad denna gången och plockar kanske bort honom på uteblivet spelvärde och betydligt sämre vinstchans än ett par andra i loppet. 

Ranking: A 5. B 4. C 8.6.1.3. D 2.7.

 

Avdelning 2.

Stayer-lopp med autostart och då brukar det oftast vinnas av ledaren och/eller favoriten, som brukar bli densamma efter en bit. 7 Very Charming 49% vann ett liknande lopp i höstas och var ute över distansen igen, på V75 i november, med galopp som resultat då. En hel del galopper i raden och då kan det vara gynnsamt att den utvändigt är struken och det blir inte lika stressigt bakom bilen med hästar på båda sidor. Nära 50% på en som galopperar så ofta är väl mastigt även om vinstchansen är mycket hög vid felfri löpning så känns garderingen som ett måste denna gången. 

5 Carlos Messi 9% har ett bra utgångsläge bakom bilen och borde kunna hamna bra till. Han skrällde på Solvalla i december från tillägg och satt fast med sparat i årsdebuten och är säkert mogen för ett bra lopp nu. 

3 Ediego 12% har missvisande rad och är bättre än så, men det verkar splarkåren vara inne på med och då han hamnar över 10%-strecket är han inte lika rolig. Dock har Örjan oftast fått bra resultat med honom och dom har vunnit över distansen tillsammans så han ska med på kupongen vid gardering även om tränaren vill se bättring innan han tror på honom fullt ut. 

1 Ti Amo Face 9% är också hon betydligt bättre än sin resultatrad och Reio tror att distansen ska passa bra. Hon får ett lopp på innerspåret och kan slå till om rätta luckorna kommer, då hon är startsnabb lär hon inte hamna allt för långt ner. Har ju haft henne tidigt i tipsen tidigare så det vore ju tråkigt att missa på henne nu när det är lite enklare hästar mot, även om formen på henne är ett frågetecken så klart. 

9 Guilty Pleasure 6% är väl den bästa på bakspåret, med tränaren och kusken Hannu Korpi som har bra snurr på stallet i övrigt. Sånt kan ju smitta av sig mellan hästarna och efter bricka 8 bakom bilen på V75 sist så är väl läget lite bättre nu mot rätt nivå på motståndet. 

10 Naughty Boy 10% har tjänat sina pengar i monté och det är chansartat att spela från bakspår i sulky, så hade behövt vara betydligt lägre procent för att vara tidig på kupongerna, så bara en i mängden vid riktigt bred gardering. 

Ranking: A 7. B 5.9.3. C 1.10.12. D 4.6.2.11.

 

Avdelning 3.

Kompletterande spiken kommer från ett riktig bra läge bakom bilen i ett lopp där det är ’fördel ston’ i propositionen, vilket innebär att dom har fått tjänat mer pengar än hingstarna och valackerna i samma lopp. 

5 Zaira Del Ronco 49% kördes till ledningen från spår 12 näst sist och var då nedsatt av halsinfektion och upplägget blev alldeles för tufft. Sist var hon tillbaka i gott slag igen och vann lätt efter att krupit ner i rygg på ledaren en bit. Hon har mött värsta motbudet förut, bland annat sist, då hon stod i 8 ggr och 2 Global Wireless 17% stod i 28 ggr, och var då långt före henne i mål. När dom möttes 2/12 på Jägersro var båda spelade till dryga 8ggr och Zaira var då 1,2 sekunder före i mål och slog då dessutom en felfri Aura S.L. med många längder, som då var tvåa. På sensate insatserna måste man anta att Zaira är en betydligt bättre häst för dagen och tycker att det vore konstigt om ens Peter väljer att svara med Global Wireless om Christian Fiore kommer tidigt och ställer frågan. Oavsett tror jag att Zaira Del Ronco kan vinna loppet från dödens. PU:s motbud har dock så klart chans från rygg ledaren och skulle favoriten ha en dålig dag kan dom så klart leda loppet runt om. 

Om dom två kör mot varandra så bjuds så klart fler in i matchen och från bakspår kan då 10 Inez Alki 17% spurta ner samtliga till slut. Hon har mest pengar på kontot och står bra inne i klassen. 

6 Upload 4% kommer från formstall och är bäst av valackerna här. Olle Carlsson uppger dessutom att det är 50-50 chans att han testar en bike till den gången och då är det mycket intressant. Lika given som Inez Alki vid gardering.

Ranking: A 5. B 10.6. C 2.1.4. D 9.8.3.7.

 

Avdelning 4.

Fyraåringslopp för ston på Solvalla och när det är unghästlopp så har stall Melander så klart med några i startlistorna, tre stycken denna gången där en redan blivit struken. Roger Walmann och Svante Båth kommer väl med att synas i startlistor under året med sina unghästar och inget undantag här. 

9 Global Avenue 32% galopperar mitt i loppen titt som tätt. ”Som dom avslutade sist…” osv inleds något valspråk bland vissa spelare, som menar på att om någon avslutat loppet innan dåligt, med tråkig aktion eller till och med galopp så ska man passa sig gången efter. Vi följer den devisen och förordar gardering. 

Mest pengar på kontot och klart bra utgångsläge har 2 Qeen Rock 14% från Hans R Strömbergs stall. Hästen mötte ganska hårda kullkamrater förra året och har rutin som ska bita bra här. 

Björn Röcklingers stall har inlett året på riktigt bra vis och här gör deras 1 Bling Bling 7% årsdebut, och ska passas direkt med duktiga Uf Eriksson upp.

Båda från Stall Melander kan så klart skrälla, liksom den Khilström kör åt Walmann, dessutom två hårt spelade från bättre utgångslägen i 4 Hera Eck 16% och 3 Teton Sweet Lindy 20% med bra kuskar också. 

Ja ni ser själva hur öppet loppet verkar vara om vi kan få bort favoriten här, och med litet fält så är ingen riktigt bortlottad och jag väljer att strecka samtliga. 

Ranking: A 9.2. B 4.1. C 3.6. D 5.8.

 

Avdelning 5.

Se”Bästa Spiken!”

Värsta motbudet på pappret står 40 meter före och är nästan lika mycket spelad, 1 Dario Sotto 28% men har bara tjänat 144 tkr och har betydligt mindre rutin än mitt spikförslag. Det brukar ha betydelse, speciellt över längre distanser och jag räknar med att det har det även nu, speciellt som är själv på grunddistansen och det inte kostar så mycket för dom bakre tilläggen att plocka dom första 20 metrarna. Dessutom kanske 7 Seethstar 15% testar tidigt mot ledningen om han prickar sitt springspår 20 meter bakom. Han söker dock efter formen och har nu två lopp i kroppen. Han galopperar dock väldigt ofta och vann bara ett lopp på 10 försök i fjol. 

Ranking: A 11. B 1.7. C 4.9.10.2.6. D 8.3.5.

 

Avdelning 6.

Stolopp med 14 ekipage fördelade på två startfållor där dom på grunddistansen 2140 meter nog står ganska bra inne denna gången.

Med bara sex stycken på startfållan så står 6 Flying Knight 6% ganska bra till som ensam på springspår. Hon ska ha god chans att nå ledningen härifrån och då ska vinstchansen vara högre än vad insatsprocenten antyder, hon kan dessutom välja att släppa ledningen och har då ändå god chans från rygg ledaren.

5 Valetta 18% har vunnit två lopp på Solvalla och då slagit både hingstar och valacker, nu handlar det om bara ston och då ska vinstchansen vara riktigt bra. Hon kan vara tidigt framme och kanske få överta ledningen då hon är startsnabb från alla spår.

4 Global Worthy 18% går upp lite i klass men har vunnit från bricka 12 bakom bilen två gånger i rad, över kort distans och då ska hon duga bra här med. Knepigt utgångsläge igen men Ulf Ohlsson löser säkert det och hon är tidig. 

8 Viola Grif 21% är favorit i loppet och säkert bäst av hästarna på tillägget, men det kan så klart bli en bit fram när det var flera bra hästar på grunddistansen. Hon blev för het i ledningen sist och det blev galopp, nu blir det norskt eller öppet huvudlag istället för det halvstängda hon gick med sist. Faller ändringen väl ut och hon kommer iväg hyggligt från sitt andraspår i volten så är segerchansen så klart hög. 

Bland övriga på tillägget så är så klart betrodda och lägesgynnade duon 7 Opalis 18% och 13 Bear Victory 7% tidiga, där den förstnämnda har spår ett i volten och borde kunna komma ut nån stans. Då ingen startar med bakspår av dom 20 meter framför så har Kim en bit på sig att lösa det och Sibylle låter positiv med sitt nyförvärv. Den sistnämnda startar med springspår och har duktiga Mattias Djuse upp, så den borde kunna hitta ett bra läge och duger bra i klassen.

Ranking: A 8.5. B 6.7.4. C 13.9.2. D 12.14.10.11.1.3.

 

Avdelning 7.

Stor favorit över kort distans där det åter är ’fördel ston’ i propositionen. Favoriten5 Vichy Grif 50% har tjänat dubbelt så mycket som en av dom värsta konkurrenterna, vilket så klart är fördelaktigt. Hon har dock inte startat sedan 23/12 och har varit behandlad sedan dess så formen är kanske lite frågetecken kring även om hon presterat bra efter uppehåll tidigare. Lite väl mycket streck på henne denna gången gör att jag garderar, till och med rankar ner henne lite nu, på uteblivet spelvärde.

3 Taiga Woodland 21% är den troliga ledaren efter en bit, han är väldigt startsnabb och brukar köras offensivt. Sist blev det lite för offensivt med tredjespår hela vägen med helstängt huvudlag var det nog svårt att få honom att vilja backa ner, och nu går dom tillbaka till can´t see back på vänster sida, som är ordinarie huvudlag. Vunnit starter i monté på slutet men går även bra för sulky så denna kan leda runt om. 

2 Maggie Cash 6% är även hon startsnabb och det kan bli rygg ledaren härifrån och med rätt lucka så har hon en vass avslutning med. Mest pengar på kontot och står bra inne i loppet så hon är en spelvärd kantboll som kan höja värdet rejält. Hon slog bra både hingstar och valacker i höstas då hon vann Lärlings-SM för just Victor Rosleff så hon duger bra i klassen. 

9 Samson Ris 15% står överlägset sämst inne på pengarna med häften så mycket tjänat som två av dom värsta konkurrenterna och har dessutom bakspår. Hästen kommer dock med mycket vinster på snabba tider från Belgien och dom tränarna som åker hit vet vad som krävs. Dom kommer oftast bara när dom tror dom har riktigt bra chans och det har dom säkert nu. Kör dom mot varandra där framme lär spurten bita bra och jag spelar med fyra streck här. 

Sedan Arapaho Ghostdance blev struken har jag svårt att se någon av övriga räcka till i loppet och det känns nära nog heltäckt med fyra streck här, men för den som har råd med ett till så har 7 Damien Shadow 3% gått bra i tre raka starter på hemmaplan och med få hästar i fältet borde han inte hamna allt för illa på det, trots dåligt läge bakom bilen. 

Ranking: A 3. B 5.9.2. C 7.8. D 4.6.1.

 

Avdelning 8.

Se”Gå Kort!”

Bakom min duo ser det tunnare ut och värsta motbuden startar med bakspår över den korta distansen, vilket borde bli svårt. 9 Cesar F.C. 6% ser ut att ha fortsatt bra form och har vunnit från kön över kort distans förr, men mot enklare motstånd. 12 S.G.Charpentier 2% har sämsta tänkbara utgångsläget i sin comeback, så passas nästa gång i stället när han fått detta loppet i kroppen. 4 Okashi Cheri 4% har bra form och betydligt bättre läge än dom andra två utmanarna, men har väl mött betydligt enklare hästar tidigare och svårt att begära att han ska slå både Payet och Boulder. Dock kuskplus och perfekt startspår, så räknas tidigt om favoriten skulle bli struken eller liknande. 

Ranking: A 2. B 5. C 9.4. D 12.10.1.6.3.11.8.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 4.5.8.

Avd.2: 3.5.7.9.

Avd.3: 5 Zaira Del Ronco

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.8.9.

Avd.5: 11 Panamera

Avd.6: 4.5.6.7.8.13.

Avd.7: 2.3.5.9.

Avd.8: 2.5.

4608 rader som kostar 1152 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 4.5.8.

Avd.2: 3.5.7.

Avd.3: 5 Zaira Del Ronco

Avd.4: 1.2.3.4.9.

Avd.5: 11 Panamera

Avd.6: 5.6.8.

Avd.7: 3 Taiga Woodland

Avd.8: 2.5.

270 rader som kostar 67;50 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.