Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 16 Miljoner Jackpot på V86-Express Jägersro och Solvalla 22/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jackpot åter igen på V86-Express, nu när det var favoritparad förra veckan och då var en jackpot så blev omsättningen högre än normalt så klart och denna veckan kan en ensam vinnare få 16 miljoner för åttan. Det är så klart bra spelvärde, som vanligt på denna spelformen, men då vilken rad som helst kommer att ge det dubbla mot vanligt fall så är det extra intressant. Och det gäller att ta det piano och försöka överleva omgångarna, för här blir det ofta höga utdelningar även om flera favoriter vinner. 

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på banan som upploppet verkar luta utför på. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Meddel-långt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och inga brodd behövs här nere, så tunna och lätta skor som möjligt är en variant som funkar klart bra här. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter, även dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter denna veckan. 

 

Bästa spiken!

 

8 Happy Romeo 55% har gjort bra starter i ett halvår nu, i lite hårdare konkurrens än dagens motstånd. Han är startsnabb och oerhört gynnad av en invändig strykning, vilket höjer segerchanserna ytterligare. Det låter på konkurrenterna som att vem som än tar sig till spets släpper till favoriten och den troliga ledaren 1 Die Kaiserin 16% aviserar Mika Forss att det blir just det upplägget bakom. Upplagt för favoritseger här och dyra streck att slösa vid gardering, om ni vill spela med fler hästar här så bör man nog spela någon form av reducerat spel så man inte betalar samma pengar för alla streck, så att säga. 

 

Gå kort!

I andra avdelningen startar en bra favorit i 2 Payet D.E. 43% som har bra vinstchans men blir några procent för hårt spelad nu så garderingen är given, då han går upp i klass nu efter att ha tjänat 220 tkr under december. Speciellt då favoriten kanske inte blir framvinkad till ledningen direkt, då värsta motbudet 1 Hurricane River 20%redan sitter där. Med spår invändigt, sida vid sida, så är ju chansen god att Jepson lyckas svara ut alla konkurrenter från start och då är mycket vunnet. I december var det försök och final i klass 1 där han blev lottad till spår 12 båda starterna och fick svårt att tjäna riktigt bra med pengar, så han är kvar i rimlig klass. Årsdebuten avklarad då han från dåligt utgångsläge hittade ner men det blev lite körning mitt i loppet och det satt väl i benen till slut, andra förutsättningar nu och vinstchansen är lika hög på denna som på favoriten. Så för er som behöver en spik till är detta ett vettigt alternativ, men jag streckar ytterligare en. 

10 Eicas 5% körde Örjan en lugn dödens med sist, blev dock rundad av en bra Boulder Luke men höll bra bakom tätduon i ett lopp som vanns av rejält formtoppade Green Mamba. Redan hunnit med två tredjeplatser på Solvalla i år och även om han gärna verkar vilja sluta där någonstans kan säkert Örjan lura honom först till slut nu om det blir rejäl körning mellan favoriterna hela vägen. Spelvärdet är i alla fall högt på Örjan här med häst i form och från stall i toppform. 

 

Avdelning 1.

Bra favorit men för mycket streckad för att jag ska vilja spika på ett stort system som går för hög utdelning och jag försöker fälla 2 Virgin Maden 60% denna gången. Hon är klart bra för klassen och stallet har bra form på hästarna som kommer till start och visst på ett litet system så kan hon vara en vettig spik trots den höga procenten. 

Kort distans och många startsnabba i loppet, vi såg ju Uhrberg svara för ett mycket tveksamt upplägg med Din Lymmel spelad till 0,5% och 90 ggr pengarna förra onsdagen, då han körde i 11-tempo första 500 i voltstart med häst utan tillräckliga meriter eller form. Det dukade bordet för favoriten på tillägget den gången och har han åter läge att bli loppförstörare med en startsnabb häst till runt 0,5%. 3 Ahsoka T.Dream 0,4% duger ändå inte i loppet och är bara en av flera startsnabba som kan ställa till det lite för favoriten här. Även 5,6 och 7 är också startsnabba om dom trycks av.

Det låter mest offensivt på 7 Zaira Del Ronco 7% som drog hårt i ledningen över full distans iett liknande lopp på Jägersro i december, då hon slog bland andra Aura S.L. Efter en galopp och ett alldeles för offensivt upplägg sist från bricka 12 så är hon nog mogen att springa fort hela vägen igen. 5 Opalis6% är bättre än raden och spåret är det som det vinns mest ifrån på aktuella banan oavsett om det är favoriter eller skrällar. Utan galopp gör hon upp om det och hon är startsnabb när hon vaknat på rätt sida. Mycket lågt streckade 6 Domestic Ås 2% körs av kusk i form, Christoffer vann båda loppen på DD under tisdagen med Stenströmmer-tränat så han kör i flytet. Hästen är startsnabb så dom ska kunna hamna bra på det och två av karriärens tre segrar är tagna på Jägersro. 

Med många startsnabba och offensiva kuskar så kan dom från bakspår bjudas in i matchen och 9 Sobel Jasmine 14% är väl den av dom som har högst vinstchans från bakspåren. Hon rapporteras vara uppåt i träningen och PU:s stall har som bekant full form. Han ligger däremot mycket lågt på andrahästen 11 Global Wireless 5% som trivs över distansen, men då i ledningen och har inte vunnit lopp med över 30 tkr i förstapris, så ska få svårt nu. Tänkbara storskräll är 10 Zanzibar Effe 2% som testades med bike sist och kördes offensivt och blev för het, så la bort en del krafter och är ursäktad. Med rätta ryggarna så lär den avsluta bra denna gången om hon har gått framåt med förra loppet. Haft sparat vid galopperna och hade ett par vinster innan det så duger här torts att hon står lite hårt inne.

Ranking: A 2. B 7.6.5.9. C 10.11.1. D 3.4.8.

 

Avdelning 2.

Se”Gå kort!”

Valet för mig är som sagt att spela med tre streck eller kanske spika Hurricane River. Men det behöver inte vara fel att låsa på dom två mest betrodda heller då andrahnadaren är spelad på 20% och tredjehandsfavoriten dryga 15%. 4 Concrete Dee 15% är nog lite överstreckad denna gången och har mest mött enklare motstånd även om insatsen sist var klart godkänd i liknande gäng som detta. Han har dock radat upp andraplatser med en vinst och fem andraplatser på elva starter i fjol så är det kanske lite av en ’ickevinnare´? Kan vara mycket tillfälligheter och visst kan han vinna från perfekt läge men borde vara under 10% och bara aktuell om streckar många. 

Ranking: A 1. B 2. C 10.9.7.4. D 5.3.6.8.

 

Avdelning 3.

3 Tengil Face 29% är också denna en bra favorit med frågetecken kring, då det blivit väldigt mycket galopper I karriären är han inte alls att lita på. På ett reducerat system kan spela honom som ensam a-häst, för han vinner nog om han inte galopperar, men för hög galopprisk för att jag ska spika på matematisk lapp. 

1 Sobel Photo 18% är en bra häst men desto sämre kusk bakom som bara vann ett lopp på nästan femtio starter i fjol. Startsnabb och hästen kan ge henne en vinst även om ekipaget är överspelat denna gången så är det omöjligt att ta bort dom vid gardering. 7 C.You Again 28% är också överstreckad från det läget då hästen inte är speciellt startsnabb så kan det bli rejält vingel här ifrån. Hästen är dock bra och tränaren och kusken tror på sin häst så det kan bli offensivt upplägg och visst kan den vinna.

En annan kusk och tränare som tror på sin häst här är Peter med 8 Shutuoandscratchme 6% som rapporterar att han ”känns på gång och jag vill varna för honom trots spår åtta.” När tränare vågar sticka ut hakan det minsta från 8 eller 12 så får man lyssna för dom brukar ofta ligga mycket lågt från dom spåren. 10 Iwan Boko 4% är tänkbar skräll trots bakspår, han vann fyra raka lopp förra året mellan januari och mars, så är kanske en ’årstidare’ som funkar bra med skor. 12 Super Steve 1% ska nog testas med lite annat huvudlag denna gången och alla förändringar är intressanta. Från stall som alltid vinner mycket lopp är 1% lockande att spela till oavsett spår. Lägesgynnade skrällen kan 4 Floats Cesna 2% vara som kan öppna bra och borde hamna bra på det direkt från ett gynnsamt läge. Ensamt sto i öppen klass, men hon har tokskräll förr mot bra motstånd. 

Ranking: A 3. B 8.7. C 10.1.12.4.9. D 11.6.5.2.

 

Avdelning 4.

Två hårt spelade och kanske läge att ta ställning för lägesgynnade 5 Cash Cowboy 28% som ska ha god chans att överta ledningen tidigt och därmed ha mycket hög vinstchans. Dock startgalopp sist och comeback nu efter frånvaro så jag garderar men inte med många. 

Nurmos på Solvalla, då vinner dom var tredje gång ungefär oavsett hur mycket spelade dom är, här har han dessutom favoriten. 10 Ranch Steade Go 32% är så klart riktigt bra och första utmanare mot min förstahäst i loppet. Men då det är kallt att låsa på dom två överlägset mest spelade så väljer att plocka med en klart tänkbar skräll här. 

11 Iceland Radio 4% är ett av flera ston i detta lopp för hästar i början av sina karriärer och då denna kommer med full form och visade att hon kan gå en bit i spåren sist så ska hon åter bli att räkna med här. Jepson kör åt Melanders formstall och han brukar välja rätt ryggar och upplägg allt som oftast och då kan det gå. 

Ranking: A 5. B 10.11.8. C 1.3.6.9.7. D 4.12.2.

 

Avdelning 5.

Ungdomslopp och det här är svårt och givetvis är körsvennen bakom favoriten den som kommer med bäst statistik och rutin och det brukar spela stor roll i dom här loppen. Dock är det bakspår på tillägget för 10 Bernts Ulrika 43% och ibland kan det bli lite konstigt kört i lopp som detta. Lugauer tränar och hästen står bra inne men tycker att garderingen är given.

4 Nixan Run 17% duger i klassen och Klaes Olsson körde en del lopp i fjol har mer rutin än många av sina konkurrenter här. 6 Ronja Loss 17% vann näst sist för kusken, trots galopp, så den har nog kapacitet som räcker för klassen. Spår fem i volten och mycket galopper gör att jag rankar ner ett par steg men ekipaget platsar på kupongen. 

Lägesgynnade är 1 Besim Zero K.V. 12% som står 20 meter före övriga och kan gå sitt eget tempo där framme och ska så klart ha bra chans. Även 8 Ponziopilata Face 2% är väl kanske lite lägesgynnad med ett springspår och kan dom pricka starten därifrån borde dom kunna hamna bra på det och är då en tänkbar jätteskräll. 

Ranking: A 10. B 4.1. C 6.8.5.3.12. D 2.7.9.13.11.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa spiken!”

Värsta motbuden är båda ston och även om det är ”Fördel Ston” i propositionen, vilket innebär att dom fått ha tjänat lite mer, så borde dom få svårt att komma till ordentligt från sina lägen. 

11 Digital Track 11% har bakspår och söker kanske lite efter formen även om hon såg bra ut med sparat sist. 1 Die Kaiserin 16% kan kanske hålla upp innerspåret, då det inte är jättestartsnabba utvändigt, men kusken har sagt i intervjuer att han tänker nog släppa till favoriten och hoppas på lucka från rygg ledaren. Flera i loppet söker efter formen och spiken känns oerhört stabil på förhand. 

Ranking: A 8. B 1. C 11.5.4.7. D 9.2.10.6.

 

Avdelning 7.

Öppet lopp över kort distans där det är ”fördel ston” i propositionen, men inte så många ston anmälda. 

Favoriten9 Gambit Brodde 21% har bakspår över kort distans och det är inte så kul, rankas ner lite på att han är överstreckad och helst inte ska vinna. Annars är det en ganska bra häst och jag vågar inte plocka bort honom helt. 

3 Seethestar 15% är stark och har gått bra sedan han kom i Johans regi, har faktiskt inte varit sämre än trea någon gång då han inte galopperat. Lämpligt motstånd nu och han har stor chans att vinna om han inte galopperar. 

5 Aha 15% var bra sist när han vann första gången Stefan körde, så trivs med kusken och det kan bli repris nu. 

4 Liza With A Z. 6% är ett av få ston i loppet och hon får ha mycket mer på kontot, hon är dessutom startsnabb och lättplacerad så från kanske rygg ledaren kan hon vinna med lucka till slut. 

12 Adde S.H. 14% är kanske bästa hästen, men spåret är det sämsta och även om PU bedömer vinstchanserna som låga så beror det bara på spåret. Han säger samtidigt att om det hade varit bättre läge hade han trott på toppchans och han har alltid hållit denna högt, så med minsta klaff kan han nog vinna ändå. 

Ranking: A 3. B 5.4.9. C 12.6. D 11.1.2.7.10.8.

 

Avdelning 8.

Här kommer min kompletterande spik, då det blir jämnt spelat mellan tre hästar väljer jag att ta ställning och spika 12 Electrical Storm 27% som kommer från två raka vinster mot bra motstånd. Han vann bland annat mot Rocky Tilly sist som han bjöd rygg genom svängen men höll en halv längd mot hela upploppet ner. Rocky Tilly som sedan gick undan med flera längder mot 14 Grainfield Aiden 21% i starten efter. Grainfield Aiden går bra mest varje gång och när han sist mötte lite enklare motstånd vann han lätt från dödens, men över 300 tkr tjänat sedan 23/12 innebär snabba pengar och upp i klass. Tror att Electrical är mer härdad mot bra motstånd och står bra inne i klassen även om också Grainfield duger så klart. Lägesskillnaden är springspår vs bakspår så väljer som sagt att ta ställning.

Tror att båda nämnda är betydligt bättre än lika betrodda 1 Sol Tan 26% som dom hårdare förmodligen plockar ner i god tid före mål. Övriga hästar i fältet duger inte och jag skulle mycket förvånad om det går utanför dom två bästa här. SOL TAN HAR BLIVIT SENT STRUKEN!

11 Bolder Luke 6% är bra och får ny kusk här från ett bra springspår, men står stenhårt inne i loppet och passas nästa gång istället. 

Ranking: A 12. B 14. C 1.6.11.9.13.4. D 15.7.10.5.2.3.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.5.6.7.9.

Avd.2: 1.2.10.

Avd.3: 1.3.4.7.8.10.12.

Avd.4: 5.10.11.

Avd.5: 1.4.6.8.10.

Avd.6: 8 Happy Romeo

Avd.7: 3.4.5.9.12.

Avd.8: 12 Electrical Storm

7875 rader som kostar 1968,75 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2 Virgin Maiden

Avd.2: 1 Hurricane River

Avd.3: 1.3.4.7.8.10.12.

Avd.4: 5.10.

Avd.5: 1.4.6.8.10.

Avd.6: 8 Happy Romeo

Avd.7: 3.4.5.9.12.

Avd.8: 12 Electrical Storm

210 rader som kostar 52,50kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.