Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Jägersro 4/1

V75-Omgången.

Jägersro är värd för en ordinarie V75-omgång och då ska det vara ledningen som gäller, även om det vinns en del lopp bakifrån med, då det är bra hästar på besök när det är rikstoto-tävlingar. Upploppslängden är 190 meter och ban-bredden är lite över medel, vilket ger bra utrymme i starten då det är dags för voltstart. I övrigt är det vinklad vinge bakom bilen, som ger lite mer valmöjlighet för dom en bit ut bakom vingen. 

 

Bästa spiken!

I Diamantstoförsöket i avdelning fyra kommer att få en stor favorit i 11 Aura S.L. som fortfarande är i alldeles för låg klass. Hon ska bara var totalt överlägsen och även om det är svårt att vinna bakifrån på Jägersro så kommer detta vara dagens undantag. Tränaren pratar om henne som om hon redan är en elithäst, så detta ska hon bara vinna. 

 

Gå kort!

Sista avdelningen, silverdivisionen ser det ut att stå mellan dom mest betrodda, men inte helt givet att gå rätt ut på favoriten 2 Harran Boko 39% då han är ny i klassen och möter minst en bättre häst. Inte heller givet att rätt ut på bästa hästen, 10 Martin De Bos 29% då det är ett av dom sämre bakspåren och kan bli långt fram till slut i ett fullt fält. Tredjehästen är 1 Pastor Power 6% som håller ledningen om PU vill, vinstchansen är där högre än selprocenten antyder och han kan vinna från spets eller rygg ledaren. Dom tre höjer sig något mot övriga och streckar man dom tre har man mycket stor chans att ha med vinnaren i loppet. 

 

Avdelning 1.

Ett försök till Dimantstoet i ganska hög klass och loppet blev oerhört jämnt på pappret och trots att det är ett litet fält så kostar det många streck att. Känna sig ens hyggligt säker. 

3 Emmylou 20% är spetsbudet och ska därför rankas först på det, när det nu är Jägersro. Ser ingen anledning varför dom skulle vilja släppa ledningen, borde köras där och då är vinstchansen så klart mycket hög.

8 Stella Newmen är ett mycket bra sto och Flemming gar form på stallet. Läget är uselt men fältet är litet så behöver inte ha allt för långt fram även om man backar ner i kön. 

9 Seven Carats 12% är intressant nyförvärv hos PU och även om det aviseras passivt uppläg gäller samma här, behöver inte ha för långt fram till slut och då kan den vinna direkt. 

7 Maggie Cash 14% blir det tillbaka till bike nu vilket så klart är positivt. 5 Dusty Shadow 24% har bra utgångsläge och är favorit, men bara en i mängden för mig då jag inte tror är så mycket bättre än någon av dom andra fyra mest spelade. 

Ranking: A 3. B 8.5.7.9. C 6.1.2. D 10.4.

 

Avdelning 2.

Svårt lopp med en jättefavorit som helst inte får vinna om utdelningen ska bli bra idag. 

2 Volare Gar 61% fick det serverat sist och man ska nog inte dra allt för stora växlar på den vinsten. Nu blir han kraftigt överspelad och även om han är klart förstahästen i loppet så ska man veta att det är nog lite hårdare mot denna gången. 

6 It´s Time 2% blir det nog bike på till denna gången och då är det så klart intressant, han kan nog köras till spets? Då 3 och 4, som också är startsnabba, nog släpper från sig ledningen. 

9 Racing Rib 7% har några lopp i kroppen nu och här ändras lite i huvudlaget, till helstängt nu, vilket han trivts med tidigare. Hemmaplan nu och det blir nog all in i styrningen. 

5 Betting Rebell 2% har tävlat i Solvalla-konkurrens i klassen och måste duga bra här, då han gör det klart bra mest varje gång. Utgångsläget är bra och han ska hamna bra till direkt, procenten är på tok för låg. Ett annat skrällbud är 12 Vagabond Bi 1% som verkar hur stark som helst och körs han offensivt så kan han nog knäcka dom här trots läget, med den toppform han tycks vara i för dagen. 

8 Hector Boko 11% är mycket intressant och har blivit nedstruken ett spår. Kommer med tre raka vinster på bra tider och måste nog tas på största allvar här. 

Ranking: A 2.8. B 6.12.5.9. C 10.4. D 1.3.11.

 

Avdelning 3.

Kompletterande spiken är given, 8 Disco Volante 35% blev nedstruken ett spår här vilket gör en del skillnad, det blir lite billigare att ta sig till dödens, han kan till och med bli släppt till ledningen här kanske. Oavsett bra vinstchans från dödens på grundkapacitet och  stallform. Han har mött bättre gulddivisionare hela året och går ner i klass, borde bara vinna. 

Som sagt en lite sämre guld denna veckan, som ofta på vintern, och då ska ledaren så klart passas. Då även 7 Star Advisor Joli 21% är nedstruken ett spår så är spetschans hög och om dom väljer att köra där eller släppa till favoriten så finns viss vinstchans oavsett upplägg. Tidigast vid gardering, men det ska nämnas att Sofia strök två hästar på V75 i tisdags för halsproblem, så kan vara lite sjukdomar på g i stallet där. 

10 Jairo 22% fick perfekt lopp sist men kunde inget och tappade lite, formen verkar inte vara på topp och då är det svårt att vinna i guld från bakspår, även om det som sagt är lite billigare nu. Ändå tidig vid gardering på kapacitet. 

Ranking: A 8. B 7. C 10.5.3.9.11. D 6.12.1.2.

 

Avdelning 4.

Se ”Bästa spiken!”

Åtta hästar på grunddistansen så en del hästar att runda och från springspåren startar Erik Adielsson och André Eklundh med varsin bra häst, kommer favoriten bort så räknas både 6 Vakyria Bob och 7 Dropluggage Racing tidigt. Ytterligare kuskplus på 12 Dancing In The Rain, men efter vinst sist så står den 20 meter sämre till nu och det borde bli jobbigt.

Ranking: A 11. B 6.7.12.9. C 1.5.4.2. D 10.14.8.3.13.15.

 

Avdelning 5.

Ganska trött bronsdivision med ungefär samma djur som jobbat på här nere hela vintern och dom flesta har en riktigt lång säsong bakom sig. 

Ett undantag finns dock 7 Önas Nougat 26% som varit borta mycket under 2019. Tillhörde hästarna strax under kulltoppen som både tre och fyraåring, då han kvalade in till flera större unghäst-lopp, dock utan framgång väl där. Det gör att han står bra inne i brons och har nog en del pengar att tjäna. Redan efter ett lopp i kroppen, efter lång frånvaro, vann han övertygande från ledningen sist. Startsnabbhet är hans vapen och med vinklad vinge, kör han väl vad som går hela vägen. Hög spetschans och därmed också hög vinstchans, tänkbar kompletterande spik. 

En som är relativt ny i klassen, 12 Velasquez Gar 10% är riktigt bra och har hållit bra form en längre tid, men läget är bedrövligt på Jägersro och det borde bli för långt fram. Blir det dock körning en bit så lär spurten sitta bra i slutet ändå och han ska med vid gardering trots spåret. 

I övrigt så är det ganska bra form på alla tre hästarna från Peter Untersteiners stall, men det är inte lika mycket vinnare därifrån som under en period i höstas. Lägena på 10 och 11 är så klart inte roliga men båda ska duga bra i klassen. På 6 blir det Henriette upp nu och det är alltid intressant, hon har fått ut någon extra meter på många djur i PU:s stall. Denna är startsnabb och hamnar oftast bra till och det är så klart en fördel i jämnt lopp. 

Ranking: A 7. B 12. C 11.10.6.2. D 4.8.3.5.1.9.

 

Avdelning 6.

Voltstart i lägsta klassen och svårbedömt, här behövs nog några streck. 

2 Sweetman 10% kommer hit med bra form och tv andraplatser i rad från omöjliga utgångslägen, nu är det betydligt bättre. Från spår två i volt vinns fler lopp än från spår två bakom bilen, vilket kanske inte många tror. Sweetman har stabiliserat sig bättre sedan kastration och nu blir dessutom lite förändringar i huvudlaget till denna starten. 

8 Durello 11% blir det kanske första gången med urryckare och med rätt resa blir det intressant. Spår 8 i voltstartslopp kan vara gynnsamt i jämna lopp, då man kan lifta med på innerspår ett par svängar, men då är man så klart beroende av tur med luckor. 

Bäst är säkert favoriten 9 Carlos Ken 26% men bakspår är bakspår på Jägersro och även om PU håller den som bästa chansen för dagen betyder inte det han den bara vinner, bara en av flera här och ska ju då helst bränna för värdet. PU:s andrahäst har också bakspår 11 Shutupandscratchme 5% vann lopp från häx-läge sist och visar full form och står bäst inne på pengarna, med Henriette bakom är chansen något bättre än vad procenten antyder. 

3 Peter Highness 16% trivs med voltstart och har bra statistik. Kommer säkert iväg bra från spåret och ska ses med hög vinstchans även om långresan är ett frågetecken. 

10 Sobel Photo 4% är stark och gynnas av den längre distansen, tråkigt läge, men hästen är bra för klassen. 

Ranking: A 2. B 9.8.3. C 11.10.5.1.6. D 12.4.7.

 

Avdelning 7.

Silverdivision där ingenting är givet, då den troliga spetshästen 1 Pastor Power 6% kanske släpper om stora favoriten 2 Harran Boko 39% kommer och ställer en fråga tidigt. PU har släppt spets några gånger med Pastor sedan han kom upp i silver. Nu har hästen dock växt in bra i klassen och duger från ledningen på Jägersro, men har också hög vinstchans från rygg ledaren. Favoriten är bra, men ny i klassen och överstreckad nu så garderingen är given.

Har en annan förstahäst här och det är nog ingen överraskning om ni läst mina tips tidigare. 10 Martin De Bos 29% är bästa hästen men det tufft att vinna silver från bakspår, även om Martin visat att han kan göra det. Med minsta körning där framme kommer han in i matchen och visar att han är bara bäst.

3 Nicky Flax 10% har nyttig form och får nu Örjan upp vilket kan vara intressant förändring. Tänkbar kantboll kan också 5 Staro Leonardo 7% vara, då han fått ett bra utgångsläge och Lövgrens hästar fortsätter att leverera i alla klasser, speciellt på Jägersro. 

Ranking: A 10. B 2.1. C 3.5.11.8.7. D 4.6.9.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.5.7.8.9.

Avd.2: 2.5.6.8.9.12.

Avd.3: 8 Disco Volante

Avd.4: 11 Aura S.L.

Avd.5: 6.7.10.11.12.

Avd.6: 2.3.8.9.10.11.

Avd.7: 1.2.10.

2700 Rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.5.7.8.

Avd.2: 2.5.6.8.9.12.

Avd.3: 8 Disco Volante

Avd.4: 11 Aura S.L.

Avd.5: 7 Önas Nougat

Avd.6: 2.3.8.9.

Avd.7: 1.2.10.

288 Rader som kostar 144 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!