Speltips: GS75 Bollnäs 22/12

GS75-Omgången.

Bollnäs står värd för årets sista GS75, som är som V75 men med en krona per rad och det gör det alltid svårare, då man inte får lika mycket häst för pengarna. Om det på V75 någon enstaka gång kan vara motiverat att spela med en spik så är det totalt omöjligt med dubbla radpriset, och det blir svårare för stora system att ”köpa” loppen, med alla eller många streck i flera lopp.

Bollnäs är en snabb bana men nu verkar det vara problem med banan då det blivit varmare och loppen som skulle gå före GS75 är flyttade till efter, så vi får ingen fingervisning före heller. Man får lyssna på dom rutinerade kuskarna och tränarna som värmer före, om hur banan är. Det kan väl bli som på Bergsåker härom veckan, då det är fortsatt hårt under så brukar dom få ordning på det till slut och jag räknar med bra bana, som oftast på Bollnäs. Upploppet är 207 meter och inga andra konstigheter på banan, ingen open stretch eller vinkad vinge, och bandbredden är något över medel. Spelstoppet är som vanligt 15:00!

Bästa spiken!

Anledningen till sena tips denna gången är att jag fått ändra om totalt då jag var klar med systemet och genomgången blev mitt bästa spikförslag struken. DEt handlade om Havbergs Night i sista avdelningen som mötte ett ljummet gäng där två ston är mycket betrodda i öppen klass. Omöjligt att omvärdera där och spika någon av dom istället, så det fick bli garderingslopp.

I andra avdelningen hade mitt andra spikförslag en liknande uppgift, lurigt läge men betrodda ston mot i öppen klass och det är ofta bra att ta ställning när det sådana förutsättningar. 10 Take Me To Church 25% har hävdat sig bra i Solvalla-konkurrens och sist var det Jepson upp, nu är det fortsatt kuskplus mot ordinarie körsvenner, i Jorma Kontio, som för övrigt tog vinst nr 11000 i förra veckan. Bakspåret behöver inte vara så illa då det dessutom är litet fält är det svårt att hamna för illa på det och vinstchansen måste vara riktigt hög i förhållande till insatsprocenten. Mycket bra värde i den spiken.

Gå kort!

Kallblodsloppet och det är över 2640 meter med en tilläggsfålla, där startar dom tre bästa och jag väljer att låsa på två av dom, även om värdet inte är jättebra med favorit och andrahandsfavorit i tvåhästarslås så ser det ut att vara oerhört stor chans att någon av dom två vinner och då är det ändå en tillräckligt bra lösning.

Åke Svanstedt är hemma i Sverige för att fira Jul och då brukar han passa på att vara ute på banorna och träffa bekanta och köra lite lopp. Han vinner alltid mycket lopp vid comebackerna på Svensk mark och han är fortsatt kanske den bästa vi har, av dom som kombinerar en stor träningsverksamhet med loppkörning i stor utsträckning. Här sitter han upp bakom formtoppad 15 Demex som sist gick bra som tvåa i ett V75-lopp. Det är springspår på tillägget och Åke kan säkert hamna bra på det direkt. Hög vinstchans, men lite väl stor favorit för att det ska vara riktigt intressant att spika, men för ett mindre system behöver det inte vara fel.

Motbudet och klara andrahandsfavoriten står också den med 20 meter tillägg och det är 12 Brenne Järven som också den har absolut toppform. Den är är fin i travet och ska nog funka bra med skor runt om, även om det är litet minus. Då övriga är ska vara långt efter i rankingen så är det billigt att ta båda här trots allt och ha riktigt hög chans att överleva loppet.

Avdelning 1.

Åter igen nämnda Åke Svanstedt i favoritpositionen med 4 Timetorock´nroll 39% som trots fjärdespår i volten har god chans att sitta tidigt i ledningen. Det är bara fem hästar där framme och då banan som sagt är något bredare än medel så borde Åke få iväg den. Erik som körde sist berömde hästen efter vinsten och det är nog en häst som är lika bra som dom som står 20 meter efter här och i spets är han hästen att slå och ett tänkbart spik-allternativ.

Spår 4 i volten är inte helt givet att det blir så bra från och då det är få där framme kommer dom som tjänat mer ikapp klungan enkelt och dom som får bäst lopp av dom där bak har så klart bra chans att utmana 13 I.T.Inventor 15% är kanske bästa hästen men gör comeback efter några veckors frånvaro och är svårbedömd då han dessutom har bakspår på tillägg är det mycket chansartat.

3 Mr Bashful 1% visade sist uppåtgående och får rejält kuskplus i form av Ulf Ohlsson och den bör få bra resa där framme och som nästan ospelad är det mycket intressant.

Annars är väl ändå 11 Global Trademark 17% tidig från spår sex i volten och även om segrarna kommit i enkla gäng så duger han nog bra även här, speciellt om han träffar bra från springspåret.

Ranking: A 4. B 11.3.13. C 10.1.7.15.2.12. D 8.9.5.14.

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

5 och 8 är båda betrodda men har aldrig vunnit lopp och är båda lite överstreckade denna gången, men räknas ändå vid gardering. Favoriten 6 Skylar G.G. 37% är ett treårigt sto från läge en bit ut bakom vingen och är väldigt överstreckad även om också hon kan vinna loppet och är så klart tidig vid gardering.

Ranking: A 10. B 5.6. C 2.8.9. D 4.3.1.

Avdelning 3.

Ungdoms-lopp och dessutom lågklassigt stolopp, över 1640 meter kan det gå för fort och inte helt givet att gå på favoriten här som många räknar med ska ta ledningen, så klart har den bra chans, men inget läge att gå kort här.

5 Vellum Paper 19% har åter Magnus A Djuse upp och den gick med första gången med bike vid segern näst sist och då det åter blir den vagnen på nu så ska det vara toppchans från bra utgångsläge bakom bilen.

3 Sara Hall 27% är spetsbudet och ska väl rankas tidigt på det i öppet lopp, men det är ofta offensiva styrningar i ungdomslopp och bland lärlingar och då kan det gå för fort där framme.

9 Bear Gift 8% har gjort en start i Lönns regi och han har bra form på stallet, nu kör sonen och det ska vara bra chans trots bakspår nu. Även 11 Västerbo Cirkus 11% duger bra från bakspåret och med en av dom bättre kuskarna i loppet, Mats E Djuse på Röcklinger-tränat är intressant även den trots bakspår på kort distans.

Ranking: A 5. B 9.11.3. C 1.2.4.10. D 6.12.7.

Avdelning 4.

Lopp för treåriga ston i låg klass och det är så klart ovisst till tusen, så svårt att gå rätt ut på någon här. Dom kan som bekant vara kraftigt förbättrade från en start till en annan och jag streckar på lite här.

5 Christina Speed 27% har hittat formtopp och har bra utgångsläge. Gick första gången i bike sist och spurtade då bra, nu är det bättre startspår och vinstchansen ska vara mycket bra och det är klart rätt favorit här, då det kanske kan bli tidig ledning.

2 Bon Bini 26% är också mycket betrodd och den är med startsnabb så kan ställa till det för min förstahäst. Kontio är ju inte känd för att släppa direkt heller, tidig.

9 Rimini Brodda 26% är också mycket spelad och tidig i loppet. Kördes tidigt till ledningen sist, men enligt kretsen kring hästen ska den vara bättre bakifrån, så bakspåret ska inte vara problem. Syster till Racing Brodda och har hon något så när dom spurtkvaliteterna så ska det vara riktigt bra chans att ta dom till slut, speciellt om det blir lite körning från start där framme. Rygg på startsnabb är också positivt så klart.

10 Listas Thaitanic 8% vann på Bergsåker sist och det är inte så mycket tuffare mot nu så den duger också med rätta ryggarna.

Ranking: A 5.9. B 2.11.10. C 1.8.6. D 3.7.

Avdelning 5.

Se ” Gå Kort!”

Mycket ihåligt bakom men rejält kuskplus på 10 Hammars Blixt 4%, som inte vunnit på ett par år men visade uppåtform sist och har ett bra läge för ett par svängar på innerspåret, kommer rätt luckor så kan det gå.

Ranking: A 15. B 12. C 10.3.2.11.8.1. D 9.13.5.6.7.

Avdelning 6.

4 Jeppas Qurt 64% blir väl stor favorit här men är klar förstahäst. Två raka skrällvinster och nu när på pappret värsta konkurrenten var tidigt struken ska vinstchansen vara bra. Krister Jakobsson har absolut toppform på stallet och då det nu är hemmabana så vill han nog visa upp hästen i bästa tänkbara författning. Procenten är dock väldigt hög, men för ett mindre system kan det vara en vettig spik ändå, men jag väljer nog att gardera.

3 Papidoux 13% är ganska bra för klassen och nedstruken till spår 2 bakom bilen är bättre än 3. 5 Desideria De Soze 9% är ett sto i öppen klass men från ett bra utgångsläge och med kraftigt kuskplus kan det ändå gå.

7 Scoccans Finest 1% är mycket startsnabb och får här bike för första gången, då kan den snabbstyrda till spets och rinna undan.

Ranking: A 4. B 3.7.2. 5. C 11.12.10. D 9.6.8.

Avdelning 7.

8 Havbergs Night ströks ett par timmar före start och det gjorde att jag fått ändra om allting på slutet. Nu är loppet vidöppet och gardering förordas, speciellt då favoriten blir kraftigt överstreckad och får dessutom extra streck från strykningen.

10 Lindas Girl 24% är liksom favoriten ett sto i öppen klass, men då det är mycket formlösa djur i loppet kan det gå och hon är förstahäst här.

7 Juni Roadrunner 2% är startsnabb och kan hitta bra position, till och med ledningen kanske? Till så låg procent är det intressant.

2, 9 och 1 är alla tre valacker som inte gått något vidare sista året, men då det är ett lopp med många formlösa så kan dom alla tre kanske höja sig ett snäpp och från bra smyglägen kan mycket väl någon av dom skrälla till lägre procent.

Ranking: A 10. B 6. C 7.2.9.1. D 5.3.4.11.

Stora systemet

Avd.1: 4 Timetorock´nroll

Avd.2: 10 Take Me To Church

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.7.9.10.11.12.

Avd.4: 2.5.9.10.11.

Avd.5: 12.15.

Avd.6: 2.3.4.5.7.

Avd.7: 2.6.7.9.10.

2750 Rader som kostar 2750 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4.

Avd.2: 10.

Avd.3: 3.5.9.11.

Avd.4: 2.5.9.10.11.

Avd.5: 15.

Avd.6: 4.

Avd.7: 2.6.7.9.10.

100 Rader som kostar 100kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se