Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 18/12

V86-Omgången.

V86 Express går denna onsdagen på Åby och Solvalla och har som vanligt spelstopp 20:30, med sändning på TV12 från 20:00. För er som har Com Hem, som är i fejd med TV4 så ska det finnas möjlighet att se ATG-live på kanalplats 70 och för Boxer kunder är det kanalplats 50 som gäller och dom ska nog vara gratis där när TV4-kanalerna ligger nere. I annat fall finns det som vanligt att följa på ATG.se där man nog måste vara inloggade för att se längre än 10 minuter eller liknande. På atgplay.se går det att se alla loppen i efterhand, antingen bara loppen, hela programmet eller ett sammandrag, där går alltid hitta något som passar.

Efter några tips till en del av er som tappat tv-sändningarna så ska vi kasta oss över veckans V86. Åby har som bekant dubbla open stretch att tillgå över sitt lite kortare upplopp på 180 meter. Solvalla har som bekant problem om det regnar, och är ojämna temperaturer, så mer chansartad bana där. Solvallas upplopp är lite över medel, 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge. 

 

Bästa spiken!

Tredje avdelningen är ett tilläggslopp lopp över 2140 meter och då ska det bli svårt att ta in flera tillägge tänker kanske många. Men faktum är att dom i bakre startfållorna allt som oftast tar tilläggen på dom mer orutinerade hästarna där framme även över 2140 meter. Ensam på bakersta tillägget med 60 meter tillägg mot grunddistansen startar 15 Mack Dragan37%, som varit ute över kort distans i guld från bakspår och spår 8 i dom två senaste starterna.  Sist blev det fast i trötta ryggar och gången innan blev det fjärde och tredjespår fram utvändigt och är ursäktad att det blev oplacerat då till slut. Här lär det bli offensivt upplägg och då han är ensam på sin startfålla ska han dessutom kunna komma iväg bra. Han är stark och rejäl och trivs på vintern, så skor är inget problem. Då det loppet ser lite ihåligt ut är det läge att ta ställning för bästa hästen. 

 

Gå kort!

Avdelning 2 är ett stolopp på Solvalla och jag tycker det ska stå mellan dom tre lägesgynnade och samtidigt bästa ekipagen.

1 Hossiana Boko8% står bäst inne i loppet, då hon tog en tredjeplats i V75 i lördags, efter att hon var anmäld hit så står hon faktiskt över propositionen på tjänade pengar. Hon öppnade bra och kom igenom riktigt bra i lördags, kördes sen hela vägen i andraspår bakom hästar och var klart positiv som trea med sparade krafter. Oftast inte optimalt med så täta starter, men då det blev passivt upplägg sist så ska det kunna räcka nu med formen på topp. Innerspåret är bra för henne då hon är startsnabb. 

4 Emmylou18% vann sist ett montélopp och vissa hästar kan tända till även i sulky efter en montéstart. Hon får dessutom duktiga Emilia Leo upp bakom, som senast satt på, och då dom trivdes ihop så är det positivt så klart. Läget är bästa tänkbara och med toppform ska ekipaget räknas tidigt.

Favoriten5 Au Pair Girl 30% har vart klart godkänd mot bra kullkamrater och till exempel för några starter sedan spurtade hon bra som tvåa efter väldigt sen lucka bakom Conrads Rödluva. Robert Bergh har fortsatt toppform på stallet och denna är bra för klassen så räknas så klart tidigt från ett bra utgångsläge. 

 

Avdelning 1.

Stor favorit i 1 Gameboy Pellini43% från innerspår i en spårtrappa och därifrån sviker favoriter oerhört ofta. Nu är detta nog en ganska vettig favorit och det är väldigt tunt på framspåren, vilket gör att den nog ska ha god chans att ta sig ut och överta ledningen tidigt om han inte kan hålla upp innerspåret av egen kraft. Vinstchansen ska vara ganska bra men inte riktigt så bra som spelprocenten antyder. Ingen spik för min del men ändå given förstahäst i loppet. 

Allt som oftast biter bra till slut för hästar från sämsta lägen i spårtrapporna, då dom ibland fått tjänat nästan dubbelt så mycket som dom med bättre utgångslägen, men riktigt så bra proposition är det inte för dom där bak denna gången. Jag väljer ändå att spela med flera streck från dåliga lägen här och hoppas att det är lite som vanligt i dom här loppen. 

15 Djarpour Dry 14% trivs över den långa distansen och har gjort det riktigt bra i Norge under hela sommaren och hösten i ny regi. 13 Springbank 19% har varit struken för hosta sedan senaste starten men vann lopp i november innan kortare uppehåll och hade även då tre veckor mellan loppen. Bergh har form på grejerna så den räknas i jämnt lopp på hemmaplan. 14 Shutupandscratchme 2% visade lite uppåtform efter ett par diskningar i rad så gjorde han ett lopp ute i spåren som trea och det kan vara form på gång här. Henriette Larsen upp för första gången på PU:s djur har vi ju sett ge effekt tidigare. 9 Smekeruds Bazinga 4% är intressant om det blir bike, vilket han presterat bäst med på slutet. Då det var voltstart sist var det vanlig vagn så räknar med att dom återgår till optimal utrustning nu med bilstart. Det var också tuffare mot sist och ner i ordinarie klass nu. Vid ytterligare streck är 10 T.Rex Face 4% nästa häst och den är stark och distansen ska passa. 

Ranking: A 1. B 15.13.14. C 9.10.8.2.7. D 5.3.12.6.4.11.

 

Avdelning 2.

Se”Gå kort!”

Ett par hästar till i loppet som inte är långt efter mina tre streck i kapacitet, men då dom har sämre utgångslägen väljer jag att spela utan dom. Dom det handlar om och som kan komma in i matchen om någon av mina blir strukna är 6 Beuty Leg 6% som gjort två bra upphämtningar i rad med svensk bike på, går hon så igen kan hon vara aktuell. Även 10 Divine 8% skulle kunna komma in i matchen från sitt bakspår om det skulle bli bike på, då det är med det utrustnings-pluset hon har sin senaste seger från i september. Mest missgynnad av utgångsläge är kanske 7 Melizza 8% som är startsnabb och då brukar det kosta lite för mycket att ladda från spår långt ut bakom vingen, bortlottad nu.

Ranking: A 1. B 4.5. C 6.10.3.7. D 8.2.9.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa spiken!”

6 Sato 28% är bra för sin klass och står bra inne på sin startfållla men dom på mellanfållorna brukar vara mest missgynnade i lopp med flera tillägg. Dock är det inte så många hästar på grunddistansen vilket gör att dom skulle kunna komma bra till här. Men Mikael J där framme med 1 Mr Rapide 6% släpper väl inte ledningen om han kommit dit? Då blir det bökigt för dom på mellanfållorna att både plocka ner dom hyggliga hästarna där framme och samtidigt hålla undan för den bästa längst bak. 

Ranking: A 15 B 6. C 1.8.11.7.5. D 3.14.12.4.9.10.

 

Avdelning 4.

1 Moon Zappa 54% sjunker lite på procenten vilket är vettigt, men hon blir ändå omgångens största favorit och det är hårt. Liksom favoriten i inledningen är det ingen spik men ändå tidig i rankingen på kapacitet. Minus är väl täta starter med tredje loppet på kort tid nu och hon var sämre redan förra gången, även om motståndet var bättre då med. 

Innerspåret var inte optimalt på Solvalla igår och bara ett par riktigt bra hästar i sina lopp höll undan från ledningen, övriga lopp vanns från kön. En det kommer att bita bra för ute i spåren denna gången är nog 10 Ti Amo Face 11% som tål att göra lite jobb ute i spåren. Hon brukar gå med bike när det autostart och är härdad i tuffa gäng. 

2 Imile Boko16% sitter i ett andraspår direkt och hon körs alltid med skor så kanske den som missgynnas minst av skotvånget. Stallet håller absolut toppform och Mattias kör riktigt bra, hästen är ofta bland dom betrodda och är med där framme gång efter annan. Lite hårdare mot nu än vad hon brukar möta men ska ändå duga. 

Ranking: A 10. B 1.2. C 7.12.8. D 3.4.6.9.5.11.

 

Avdelning 5.

Treåringslopp med hästarna fördelade på två startfållor och det är så klart ovisst även om det är en stark favorit i loppet. 

13 Demon Ima 34% är riktigt bra för klassen men galopperar för ofta för att man ska våga gå rätt ut på honom. Klar förstahäst på kapaciteten men tycker det är givet att gardera då galopprisken är väldigt hög.

Dom 20 meter före står ganska bra inne i loppet då även dom på tillägget är förhållandevis orutinerade. Christoffer Eriksson har bra form på unghästarna i stallet och André Eklund kör i bra form för dagen. 2 Incredible Wine 11% ska rankas tidigt och med på alla lappar.  3 Gladiator Dám 6% är bättre än raden och duger i loppet efter ett lopp i kroppen. 

Två hästar från Berghs stall ska så klart passas 7 Ecke Steel 6% kör chefen själv och har bricka ett på tilläggsvolten vilket är bra för invändig resa och han kan välja upplägg därifrån. 8 Betting Ace 3% är väldigt lite spelad, men stallet är det ju som bekant form på och Kim Eriksson har haft en bra höst och inledning på vintern, så det kan absolut gå från ett okej startspår. 

Från bästa springspåret på tillägget startar PU med 12 Keegan Trot 19%och även om det varit en del galopper i raden så vet ju alla hur bra han kan få iväg vad som helst från spår sex i volten. Dom kan haman riktigt bra på det och är då så klart väldigt tidig. 

Ranking: A 13. B 2.12. C 7.3.8.11. D 1.5.9.4.10.

 

Avdelning 6.

Långlopp över 3140 meter med hästar på två distanser, ingen ville stå startdistansen så det blev inte riktigt som i propositionen. Det är bra för dom som annars skulle stått på mellanfållan om några med mindre pengar anmält. Ett par strykningar på tilläggsfållan gynnar favoriten och ytterligare någon där. 

9 Doctor Doxy Zenze 41% blir hårt betrodd denna gången då han går ner i klass nu, efter att ofta vara upp-anmäld. Mathias Andersson är dock inget vidare taktisk men hästen är bra och då fältet nu är mindre så har den ju bra chans att gå runt dom. Ingen vinst i år och alla fem vinsterna i fjol togs med barfota fram, så han är nog lite missgynnad av skotvång med. Absolut inget spikbud men kanske ändå svår att ta bort, då han går ner i klass.

2 I´ll Fixit 16% skrällde sist då han stod bra inne i en spårtrappa, plockade då ner Van Gogh Z.S. lätt till slut. Krister Jakobssons stall är i toppform för dagen och då hästen har 20 meter försprång på dom mest betrodda är det riktigt bra chans med duktiga Mats E Djuse i sulkyn. 

11 Rafiki Fri 21% gör alltid bra lopp och kan öppna bra så springspåret kan göra att dom hamnar riktigt bra på det direkt här då fältet inte är så stort. Står bäst inne på pengarna nu och det är en bra häst. 

7 Sir Q.C. 11% gör comeback nu och behöver kanske loppet i kroppen, blev dock mycket gynnad av strykningar och mer plats i volten då han är osäker. Långsam ut och på tidiga kuponger var han lite överstreckad, bland dom mest betrodda, men det ser ut att ändra sig ner mot 10% vilket fortfarande är lite mycket. 

Ranking: A 2. B 11. C 9.7. D 1.5.10.4.3.

 

Avdelning 7.

Två veckor sedan spikade en av årets största favoriter på V86, 10 Van Gogh Z.S. 32% trots att han tjänat hälften av dom värsta konkurrenterna i sin spårtrappa. Då körde dessutom Kenth Åkerlund med runt 4% i segerprocent och det kan vara den spiken jag ångrar mest, med facit hand, under året. Nu är det skillnad, ett varv kortare och då ska han kunna köras offensivt och nere i ordinarie klass igen, då ska det bita bra. Bergh kör själv och slipper väl brodd och långresa på hemmabanan nu. En vettig spik då han tidigare inte ens var favorit men går nog förbi på strecken under eftermiddagen. 8 vinster på 12 starter och nu återupptar han nog vinsterna igen. 

4 Cadillac Shadow 33% är en dansk gäst som istället går upp i klass när han kommer till Sverige och visst kan det gå då han har många vinster och ett bra läge. Dock strök Westergård en av hästarna han skulle startat under dagen för infektion och det är inte positivt. Här blir det kanske svar invändigt med och tycker den är för hårt streckad. 

3 Sobel Jasmine 17% är betydligt mer startsnabb än den betrodda dansken, och över kort distans kör väl PU i ledningen. Oavsett kan det göra det jobbigt för båda om dom kör lite i inledningen och då detta är ett sto i öppen klass så tror jag att Berghs tuffing där bak plockar ner henne till slut oavsett. 

Utmanar om spets gör även 6 Ivana Boko 5% och även det är ett av få ston i loppet och om man laddar från bricka sex kan det sitta i benen till slut och även henne tror jag Van Gogh plockar ner till slut. 

9 Barista Oak 7% kan dock lifta med i rygg på min spik och blir farlig till slut och är den jag är mest orolig för trots bakspåret. Bra form på kusk och stall där. 

Ranking: A 10 B 9.4. C 3.5.11.6. D 1.8.2.

 

Avdelning 8

Stor favorit i invändiga 1 Betting Rebel 32% som är i form för dagen och gör det bra mest varje gång på slutet. Har varit intressant som skrällbud några gånger men som stor favorit är det så klart inte lika hett. Nu är det kort distans och han är startsnabb så det finns så klart god chans att han håller upp innerspåret och rinner undan. Men som det såg ut på Solvalla under tisdagen var det inte alldeles enkelt för dom som gick i ledningen, så innerspåret behöver inte vara bra heller idag. 

4 Puketorps Julius 6% får rejält kuskplus och har ett bra utgångsläge. Kommer att hamna bra till direkt och räknas tidigt här då det är bra häst. 

3 Uncertain When7% har okej utgångsläge och en bra kusk, hästen håller bra form och ekipaget räknas också tidigt till låg procent.

10 Vincent Chase 6% vann lopp under förra vintern, bland annat just denna dagen från spår 8 bakom bilen och V75 från bakspår under januari, så han gillar årstiden. Skor är inga problem och Stefan Melanders stall visade toppform under gårdagen. Örjan vinner dessutom ett och annat lopp så chansen ska vara betydligt bättre än vad insatsprocenten antyder, då han är gynnad av att ett par är strukna och det blir färre att runda. 

Ranking: A 4. B 1.10. C 3.5.8.11.2. D 6.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.9.10.13.14.15.

Avd.2:  1.4.5.

Avd.3: 15 Mack Dragan

Avd.4: 1.2.10.

Avd.5: 2.3.7.8.12.13.

Avd.6: 2.9.11.

Avd.7: 10 Van Gogh Z.S.

Avd.8: 1.3.4.5.10.

4860 rader som kostar 1215 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.13.14.15.

Avd.2:  1.4.5.

Avd.3: 15 Mack Dragan

Avd.4: 1.2.10.

Avd.5: 2.12.13.

Avd.6: 2.11.

Avd.7: 10 Van Gogh Z.S.

Avd.8: 1.3.4.10.

864 rader som kostar 216 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!