Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Express Jägersro och Solvalla 11/12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jägersro delar V86-Express med Solvalla denna veckan och då vet vid som gäller. Jägersro är Sveriges spetsbana nummer ett, bland tusenmeters-banor som det körs mycket lopp på, då hästarna på innerspår får bra fart ur sista svängen och upploppet är korta 190 meter (vilket är medel för Sverige. (Men då nästan alla upplopp är korta hos oss så är medellängd ganska kort, att jämföra med i Danmark och Frankrike där det ofta är helt andra upploppslängder att tala om.) Jägersro har dessutom vinklad startbilsvinge vilket ska ge spåren längre ut bakom vingen lite mer valmöjligheter. Banan är också betydligt bredare än medel vilket ger mer utrymme för dom snävare spåren i voltstart. 

På Solvalla är upploppet 196 meter och inga andra konstigheter där. Dock var banan betydligt sämre igen efter bökigt väder i förra veckan, efter att ha hållit för en del regn vid flera tillfällen sedan det nya materialet lades på för knappa två månader sedan. Innerspåret var rent uselt förra onsdagen medans det var helt okej under tisdagen. 

Att tänka på är ju att alla går med skor från 1/12 och det är viktigt att inte spika hästar som bara vunnit barfota, utan leta spikar och idéer bland dom som tidigare visat sig prestera bra även med skor på.

 

Bästa spiken!

I sista avdelningen har firma Nurmos/Khilström en stark favorit att gå på. Som bekant vinner Nurmos-tränat överlägset mest på hemmabanan, men senaste tiden vinner dom över allt. Khilström har börjat köra mer åt Nurmos, nu när många av Redens hästar gått på vintervila och Goop är mycket nere i Frankrike. 5 Exit Angot 39% har gjort två starter i Nurmos regi, då med barfota runt om vilket den aldrig gått med tidigare och var inget vidare i aktionen sist och galopperade i båda starterna. Nu återkommer den efter uppehåll och skor måste ju på, vilket han presterat bra på i tidigare regi. Då det rört sig om betydligt tuffar sällskap hela sommaren innan så går han ner kraftigt i klass nu och har bästa tänkbara utgångsläge bakom bilen. Borde vinna loppet oavsett upplägg.

 

Gå kort!

I fjärde avdelningen är det. kort distans för fyraåringar med högst 300 tkr på kontot och jag spelar med tre streck från bra spår. 

5 Italiano Boko 45% går ner i klass då han var ute i V75 förra starten, och då brukar det ju vara god chans för vinst direkt i enklare lopp. Dock håller detta loppet ganska hög klass och hästen har historik av att nöja sig med andra platsen även om det varit ett par vinster på slutet. Walmanns stall har fortsatt usel segerprocent för året även om det varit liten uppryckning under hösten där så är går det aldrig att spika något därifrån för dagen. Denna är därför ordentligt överstreckad även om vinstchansen är god och svår att plocka bort. 

2 Captain My Captain 27% galopperade som klar på V86 tidigare I höstas, då han blev rädd för en fotograf precis innanför bangränsen då. Stor startgalopp efter det men bra avslutning som tvåa, så denna har galopperat bort mycket pengar och står bra inne i klassen. Hygglig iväg med så bör hamna bra till och räknas tidigt. Ska helst inte gå så mycket ute i spåren men Båth har bra statistik under hösten och stallet är över lag i form så då kan det gå även med tuffare upplägg.

1 Manuzio Hanover 9% har varit totalt bortlottad hela hösten, 12, 10, 9, 9, 7 och 11 i senaste starterna och har ändå gjort det över lag bra. När han hade bricka 4 och 6 vid två starter i somras efter en månads frånvaro från tävlandet vann han två raka vinster, den ena från dödens och den andra från kön. Vid båda vinsterna visade han bra skalle och är han bara sida vid sida med den han behöver slå till slut så ska det vara bra chans till för låg procent.

 

Avdelning 1.

Långlopp på Jägersro och läge att leta bästa hästen längst bak, då dom alltid brukar vara gynnade av sådana här propositioner. Mellanfållorna genererar oftast färre vinnare och skrällar längst bak eller från grunddistansen är vanligare. Dock är det litet fält denna gången vilket kraftigt missgynnar dom med mindre pengar och alla där bak kommer betydligt bättre på det då. 

 

7 Calvin Borel 7% är bästa hästen i loppet med flera bra insatser och vinster ner i Frankrike och har mött betydligt hårdare hästar än dagens motstånd. Han är dock hopplöst ojämn och nära till galopp gång efter annan. Stallet har toppform och hästen har ett par lopp i kroppen och kan mycket väl visa sig vara överlägsen här. 

5 Juan 48% drar alltid mycket streck och är väl lite överstreckad här. Joakim kör själv och det gick ju mindre bra sist då han skulle ut i fjärdespår en bit, utan anledning, då han satt bra i rygg på den som sedan vann. Hästen trivs över distansen men kusken verkar trivas sämre, då det blir längre tid att göra misstag på, vilket han visat sig göra gång efter annan. Juan är dock så pass bra häst att han kan vinna ändå och svår att plocka bort i litet fält på Jägersro.

4 Chablis D.K. 18% har visat absolut toppform sedan comebacken i somras och under hela hösten. Står många meter före värsta konkurrenterna och kommer han tidigt fram för att ta över ledningen, (som är guld värd på Jägersro,) då blir han hästen att slå.

Vid bredare gardering så är 1 Appreciated 8% aktuell som står 60 meter före några av dom värsta och ska ju få bra resa invändigt och med litet fält så kommer ju chansen till slut. 8 Olle Rolls 8% har två lopp i kroppen och hamnade lite hårt inne längst bak men i litet fält så är han ändå aktuell. 3 Tony Afrika 9% har väl varit i lite sämre form på sistone, men visade bra kapacitet i våras och hittar den tillbaka till formen så duger det här. 

Ranking: A 7. B 5.4. C 8.1.3. D 2.6.

 

Avdelning 2.

Spikbud i storfavoriten 6 Payet D.E. 59% som ser ut att bli omgångens största favorit. Vinstchansen är mycket bra då den har absolut toppform och satt fast med mycket sparat sist. Nu blir det offensivt upplägg och chansen är stor att den får respekt och blir släppt till spets tidigt och han är gynnad av att han trivs med skor på medans många av konkurrenterna är missgynnade. Dock är hoppet ner till nästa streckad väldigt stort så man får mycket bra värde för garderingsstrecken här vilket gör det helt okej att strecka på mer här.

5 Happy Romeo 6% har startat i 60tkr-lopp på Solvalla gång efter annan och är bra för klassen. Från ett perfekt utgångsläge bör det bli bra position och räknas tidigt vid gardering även om skor på är ett litet minus så klart.

4 Requiem Fora Dream 4% har också bra utgångsläge och kanske är mindre missgynnad av skor på, då han hade toppform i våras med skor på varje gång då. Stallet och kusken har bra vinstprocent och procenten är väldigt låg. 

Många andra av vinstbuden är bortlottade eller är ston i öppen klass och rankas ner av den anledningen, rekommendationen är spik på favoriten eller strecka mina tre först rankade. 

Ranking: A 6. B 5.4. C 12.2.11.3.10. D 1.7.8.9.

 

Avdelning 3.

Snabblopp för äldre på Jägersro och det är silverdivisionare som gör upp i ett litet fält. 

5 Toddler 41% blir klar favorit men stallet håller deras treåriga sto längre fram i omgången som stallets bästa chans för dagen. Kommer denna enkelt till ledningen så är det så klart bra chans men inget att gå på då det inte alls är givet att det blir så. Men sida vid sida med värsta konkurrenten i jakt om ledningen så är det väl ändå fördel Toddler och rankar först på det.

6 Global Takeover 4% är liksom favoriten vana att gå med skor på och är startsnabb. Det är första utmanare till att ta hand om ledningen och då också vinsten. Oavsett om det lyckas eller inte så ställer han kanske ändå till det för favoriten och loppets öppnas upp. 

8 Ferrari Kievitshof 4% fick lite vilsam resa i rygg ledaren sist och ska testas med bike första gången nu. Litet fält och om det blir körning där framme så behöver inte spåret ställa till det för mycket och till bara fyra procent är det intressant vid gardering.

1 Hierro Boko 14% är ny i klassen kan man säga, men då det inte är dom värsta från silver så ska det ändå vara viss chans från invändigt spår och vilsamt upplägg.  7 Bvlgari Peak 11% och 9 Sevillia 19% visade båda form sist. Lägena är vad det är men med få hästar till start så kan det gå. Sevillia var tvåa i en tuff silver sist och brukar funka bra på vintern med skor.

Ranking: A 5. B 6.9.8. C 7.1. D 3.4.2.

 

Avdelning 4.

 

Se”Gå kort!”

Inte många startsnabba här för att vara ett kortlopp och kanske kan två av mina streck komma iväg bra från sina inre spår. 3 Guilty Pleasure 3% kan starta snabbare men sida vid sida mot invändiga så kanske det blir till att hitta ner någon stans, även om han tar spets borde han väl släppa till någon av dom mer betrodda. 8 Dream Cash 6% är startsnabb men från läget kostar det ju att köra till och vid laddning så blir det kanske kallt till slut. Inget fullt fällt och då kanske dom backar ner någon stans och kör till slut och då brukar det bli svårt att ta längder och dom bra lägena ska var kraftigt gynnade här.

Ranking: A 5.1. B 2. C 8.3.4.10. D 6.9.7.

 

Avdelning 5.

Stolopp för treåringar i lägre klasser utspridda på tre startfållor och då ska det så klart vara vidöppet och helgardering ska ligga nära till hands? Nej det är oerhört stor skillnad på hästarna i loppet här och många som inte vunnit lopp så det lutar att jag går kort här. Antingen spik på min förstahäst eller gardering med två som står grunddistansen och kan ta sig till ledningen tidigt. 

10 Waiting Hill Hall 37% visar kapacitet gång efter annan och är kvar i låg klass så det ska funka riktigt bra här. Bra spikförslag då båda värsta motbuden har nära till galopp.

4 American Hill 16% verkar ha kapacitet i överflöd men har svårt att hålla ordning på benen och från spår fyra i volten borde det bli allt annat än snabbstart iaf. Stall i form och går han bara felfritt så ska han ha bra chans att köra till ledningen tidigt här om inte Lutfi redan hittat dit.

2 Upset Face 12% är streckvärd då det är ett kliv ner på procenten från mest streckade här. Lutfi siktar nog på ledningen och håller hästen sig från att galoppera så är spår två ganska bra att komma iväg från. 

Bakom dom tre är det jämnt och vidöppet så för er som gardrar vidare så får nog rekommendationen vara att ta i princip alla för att vara helt säker på att få med vinnaren. Men som jag ser det så höjer sig dom tre mest streckade kraftigt över övriga. 

Ranking: A 10. B 2.4. C 9.7.3.13.11.12. D 1.6.5.8.

 

Avdelning 6.

Lite lägre klass och utspritt på fjorton startspår över två startfållor, det ser öppet ut på förhand och jag väljer att strecka på rejält här. 

11 Langen´s Airborn 20% kommer från vinst på hemmaplan och testas i Sverige nu. Så klart har han mycket rutin i förhållande till tjänade pengar då han tävlat om mindre prispengar i Finnland. Dock har han stått i ganska höga odds och startar nu med bakspår på tillägg så en del frågetecken. Ska dock vara favorit här och är bara andrahandare nu, måste räknas med ganska bra vinstchans men garderingen är given.

8 Charles Du Sud 16% har springspår på tillägg och borde kunna hamna bra på det direkt då det bara är två som startar på grunddistansen där framme. Startsnabb, full form och van att gå med skor, tidig så klart.

5 Harvesting Time 9% får kuskplus i Örjan Khilström, och det kan göra extra stor skillnad i lägre klasser. Denna har toppform men går upp lite i klass nu men borde duga även här med bästa kusken. 

1 Jaguar C.Boko 17% är inte så mycket sämre än dom 20 meter bakom och har ju ledningen direkt, får han sitta i fred där så lär Kontio hålla igång över upploppet till slut. Om han blir överflyglad tidigt och hamnar i rygg ledaren så kan det funka bra därifrån också. 

Favoriten har innerspår på tillägget och kanske blir kvar invändigt, men det behöver inte vara fel. 3 United Broline 24% är kanske lite överstreckad nu och han har gått mest med barfota fram på slutet. Duger ändå och ska med på alla kuponger, kommer luckan så bör spurten bita bra.

13 Enjoy´s Wifi 2% kommer från bra stall och gör comeback nu men har fyra vinster på 17 starter och ska räknas direkt här som bortglömd på strecken. 

Ranking: A 11. B 8.1.3.5.13. C 9.12.4.7. D 2.6.14.

 

Avdelning 7.

Kort distans och öppet lopp, väljer att strecka på en hel del här, speciellt då jag har spik på favoriten i avslutningen, då behöver man jobba bort den mest betrodda i näst sista för att få bra värde i kupongen. 

4 Mellby Guard 43% blir kraftigt överstreckad här och trots bra utgångsläge är det inte alls givet att det blir spets. Då kan det bli favorit i fara här och garderingen är given.

5 Racing Ribb 17% gör comeback här och har funkat bra tidigare i karriären med skor. Har mycket galopper i historiken men har också mycket hög kapacitet för klassen och spåret är bra, så ska räknas tidigt. 

1 Powerful Teemer 7% har gjort två starter I ny regi och blir kanske över från start här. Hittar dom dock ut så räknas ekipaget tidigt på kapacitet och form på stallet. Till låg procent så vill jag ranka tidigt på att den kan hamna bra på det från läget. 

Från bakspår räknas även 11 Dallas 2% och10 Mamba 4% tidigt då dom är oerhört lite spelade och har båda kunnande för att spurta ner detta fältet med klaff på positioner och med rätta ryggar till slut. 

Ranking: A 5. B 1.4. C 11.3.10.6. D 2.9.8.7.

 

Avdelning 8.

Se”Bästa spiken!”

Öppet bakom mitt spikförslag och det krävs några streck om man ska känna sig helt säker. 4 Betting Rebel 9% har visat full form under hösten och även fått lite utdelning i senaste två starterna. Har ett bra läge och har startsnabbhet att tillgå så hamnar bra på det från början och kan duga här. 11 Cesar F.C. 15% visar också full form och har Emilia Leo upp som det stämmer bra för i styrningarna för dagen. Från samma stall kommer kapable 10 Hungarian Hotwax 2% som nu gör comeback men är bra för klassen och kan skrälla med rätt lopp.  

8 Balton D´Huon 20% har absolut toppform och Kaj vinner en del lopp för dagen men spår 8 är allt annat än bra. Måste ranka ner på läget plus att han har sina vinster med barfota fram och drar lite väl mycket streck nu. 

1 Vagabond Bi 6% är intressant som skräll från innerspåret. Han har stabiliserats och har gått med skor på i senaste starterna och körande Fredrik Claesson tar för sig mer och mer. Vinst på Solvalla under tisdagen från just invändigt läge där han höll rygg ledaren och spurtade till säker vinst med sen lucka, kan han få liknande upplägg med denna så är chansen god.

Ranking: A 5. B 11.1.4. C 8.10.6. D 9.12.3.2.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 4.5.7.

Avd.2: 6 Payet D.E.

Avd.3: 1.5.6.7.8.9.

Avd.4: 1.2.5.

Avd.5: 10 Waiting Hill Hall

Avd.6: 1.3.4.5.8.11.13.

Avd.7: 1.3.4.5.6.10.11.

Avd.8: 5 Exit Angot

2646 rader som kostar 661,50kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5.7.

Avd.2: 6 Payet D.E.

Avd.3: 1.5.6.7.8.9.

Avd.4: 1.2.5.

Avd.5: 10 Waiting Hill Hall

Avd.6: 1.3.5.8.11.

Avd.7: 1.4.5.

Avd.8: 5 Exit Angot

540 rader som kostar 135 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.