Speltips: GS75 Färjestad 8/12

GS75-Omgången.

GS75 på Färjestad och då är det spetsbana med kortare upplopp på bara 177 meter som gäller. Här brukar det allt som oftast vara lite norska gäster på besök också, som kan göra det lite svårbedömt ibland.

Bästa spiken!

Redan i inledningen kommer ett bra spikbud ut och som jag tidigare sagt så är det bra värde att våga spika i första avdelningen, då väldigt många system garderar där på ren rutin, då man inte vill åka ur i första. 6 Budets Lasse26% vann lätt från ledningen sist, före 9 Gogo Hall 15% som då var mycket stor favorit. Nu är det dessutom skor på för värsta motbudet och Lasse vann med skorna på sist. Det var bike på sist och kan inte tänka mig annat än att det blir samma utrustning denna gången. Finns nog god chans att han blir släppt till spets igen och blir då hästen att slå, men med formen han är i kan han nog vinna även från utvändigt ledaren och är helt given att gå på idag till bara 26% och inte ens favorit i nuläget.

Gå kort!

I femte avdelningen är det ett stolopp för treåringar med ett mindre fält och blandad kvalitet på hästarna. För att få till systemet bra så är det läge att inte sprida strecken för mycket här, spik två eller tre hästar är alternativen i min bok här, då det inte är tillräckligt bra hästar bland dom lägre streckade för att motivera att man ska ta alla. Bästa hästen och två bästa lägena rankas klart före övriga.

Ett spikbud finns i 3 She Folow Me 28% som tänt till lite extra med bike på slutet och är tidigare van att gå med skor runt om (även om det varit barfota fram sista två). Markus B har riktigt bra statistik både som tränare och kusk och från ett hyggligt läge i ett litet fält borde segerchansen vara hög. Dock finns lite galopphistorik för hästen och då jag redan fastnat för två spikar med ännu högre segerchans så finns utrymme att gardera här. För ett mindre system är det helt klart en bra tredje spik.

6 Ninepoints Lucky20% kördes invändigt sist och fick en del sparat till slut och med kuskplus nu i Oskar upp så kan denna absolut vinna loppet då hon går ner i ordinarie klass nu, jämfört med tuffare motstånd sist. Kan dessutom komma riktigt bra på det från bästa springspåret här.

Positiva tongångar från stallet angående 1 Whispering Star 19% och från spår ett i volten så bör det bli till att försöka försvara innersniffen här. Går det eller om det blir rygg ledaren så ska segerchansen vara bra.

Avdelning 1.

Se “Bästa spiken!”

Knapp favorit är 5 Joe Martini 28% som får Jepson upp denna gången, men hästen har inte vunnit i år ännu formen va på topp hösten 2017 och våren 2018, så får visa bättring i moralen till slut. Varit klart okej som tvåa, trea fyra gång efter annan men inte riktigt haft det sista som krävs. Ändå tidig bakom min spik på Goops stallform, Jepsons ständiga kuskform och bästa tänkbara läge.

9 Gogo Hall 15% var som nämnts jättefavorit mot budets lasse sist men kunde aldrig utmana, nu är det dessutom bakspår på Färjestad och skor på med flera bra hästar där framme så ska det inte gå. 1 Radjah Dínverne13% är bra men räcker inte i spets mot motståndet och ska därför köras i ryggar och då är det mycket chansartat, kan han hålla ut övriga och bara släppa till 5 eller 6, beroende på vem som är först framme, så kan det gå från rygg ledaren. Övriga ska bara i nte räcka.

Ranking: A 6. B 5. C 1.9. D 3.4.2.8.7.

Avdelning 2.

Nu får firma Goop/Jepson vinna istället med favoriten 11 Valetta 58% som startar med dubbla tillägg på utpräglad spetsgynnad bana. Man ska väl inte spika från sådana lägen men här är det nog rejäl klasskillnad och som ensam från sin startfålla och med litet fält så ska han tagit in dom första 20 meterna på kör och sedan växlar dom nog ner fältet när dom vill. Visst hon vinner inte jätteofta, men har mött kulltoppar både som tre och fyraåring och har ändå 4 vinster på 24 starter. En hel del riktigt trötta märrar i loppet där samtliga motståndare tillsammans startat 232 ggr senaste två åren och vunnit totalt 11 lopp, så inga vinnarhästar mot direkt.

Mest intressant mot är väl 3 Droppluggage Racing6% som dom måste ha högre tankar om, då den fått två år på sig att göra comeback i ny regi. Det kostar att ha häst med skadebekymmer och borde ha hög kapacitet för klassen, med bara 100tkr tjänat. Ska enligt uppgift ha sett fin ut i kvalet men borde väl behöva ett lopp i kroppen innan hon är på topp, så passas framöver, men för er som garderar favoriten så ska hon med redan nu.

Visst kan även betrodda 1 Copiko 25% vara aktuell från ledningen, men då ska nog favoriten komma bort ordentligt, för den tror jag Valetta plockar ner enkelt till slut och Copiko är kraftigt överstreckad denna gången i brist på andra motbud, antagligen.

Ranking: A 11. B 3. C 1.8. D 4.2.9.7.6.10.

Avdelning 3.

Det ramlar in strykning efter strykning i loppet under förmiddagen och favoritens procent stiger, men att spika eller gå rakt ut på en som är spelad till nästan 80% som bara är tre år mot äldre konkurrenter är för mig helt omöjligt.

5 Marvellous Tooma 78% överraskade då han kvalade in till svenskt travkriterium tidigare i höst, men brände som så här stor favorit på Bjerke gången före det och körde galopp i Kriteriets final. Har bränt flera ggr som stor favorit i Norge och har 2 vinster på 20 starter i år, så inget att gå rätt ut på här. Dessutom skor på nu, men kapacitetsmässigt måste han ändå rankas tidigt från ett bra spår.

3 Charming Soldier 3% får skor på nu men Mikael J kan väl bara köra i spets, så taktiken är given och det kan ju häxa lite för favoriten. Om det blir bike på så kan det hålla hela vägen dessutom.

4 Mood Indigo 3% tjänade sina pengar som tre och fyraåring, men är van att gå med skor och har kunnande för att skrälla från bästa tänkbara spår att skräll från.

Med flera strykningar i loppet är bakspåret inte så bökigt längre för 11 Into The Sun 7% och denna har en bra spurt att tillgå, så blir det minsta körning där framme kan den absolut vara skräll-duglig här.

Ranking: A 5. B 3.11. C 4.2. D 8.9.1.

Avdelning 4.

Kallblodslopp i låg klass med många norska gäster och det är ovisst värre. Många går på favoriten som gör debut på distansen och har bara 100tkr på kontot. Den blir överstreckad, kanske i brist på annat så att säga.

1 Jokke Ålj 53% trivs på banan och kommer med tre raka segrar men innan det är det en diskning och tre strykningar så inte alltid denna är helt fräsch. Nu möter den dessutom tuffaste motståndet hittills och det givet att gardera. Går dock inte att plocka bort men rankas ner något på uteblivet spelvärde.

3 Kul Stilling 6% står också på grunddistansen och har gått liknande tider på långsammare banor i Norge, kanske kan tända till med körspö på snabbare, svensk bana. Mycket tidig här.

14 Ramstad Balder 6% är nog bästa hästen men dubbla tillägg på kort distans ska det ju vara svårt att ta in 20 meter på dom där framme. Men denna är startsnabb och trivs över distansen och prickar dom från springspåret kan den vara tidigt framme, då ska hårdheten avgöra. Dom där framme springer väl sina 28-tempon som snabbast medan denna kan van på 1.26,1 från ledningen näst sist, med voltstart. Tänkbar spik trots läget, men garderar nog loppet då läget är allt annat än bra.

På mellanfållan startar en med bra chans, 5 Tronmar 2% som ofta får lite spel på sig men är totalt bortglömd denna gången. Han placerar sig ofta bra och har inga galopper i karriären, står bäst inne på pengar på sin startfålla och ska ha bra chans att vara med där framme redan tidigt och till slut.

I övrigt drar några ston en hel del streck och det brukar vara extra svårt bland kallbloden att vinna i öppna klasser som ston när dom inte får rejäla fördelar i propositionerna. Det kan gå i lägre klasser eller om det är en och annan undantagshäst, ser dock inte att någon skulle vara en riktig undantagshäst denna gången och dom streckas bara vid riktigt bred gardering nu. Dom två jag pratar om är 2 Troll Diva 11% och 10 Osens Expressa 17% där den senare så klart är gynnad av en invändig strykning och kommer med två raka segrar. Övriga hästar i loppet borde få svårt denna gången och är väl streckade därefter, men för er som letar rejäla skrällar så ska man nog strecka alla i ett sånt här lopp.

Ranking: A 14. B 3.1. C 5.10.2. D 4.11.12.13.8.7.6.

Avdelning 5.

Se”Gå kort!”

8 Simb Rubinette 23% blir åter mer spelad än Ninepoints Lucky och från bakspår ska hon väl ha sämre chans, så Lucky var före i mål sist. Gillar dock spår 8 i volt i litet fält och hon borde hamna bra på det men Walmanns stallform har varit usel i två år nu så ska jag plocka bort någon av dom betrodda, för att till ett bra system så blir det denna som får bli första reserv.

Ranking: A 3. B 6.1. C 8.7. D 9.2.4.5.

Avdelning 6.

Här sprider många spelare strecken rejält och förhandsfavoriten har blivit struken. Det är läget att spela tvärt om mot många system och försöka gå kort här för att få bra värde i kupongen.

8 Armagnac7% blir nedstruken ett spår och det är firma Goop/Jepson så den ska räknas tidigt, vista bra form med sen spurt på Axevalla sist från omöjliga spår 12 och vinst från ledningen gången innan.

10 Father Of Sun 19% har bakspår nu men satt fast med sparat sist och fick sen lucka som tvåa med biken på och det kan vara bra att nu med sparat i mål sist. Blir nu favorit och ska vara det, Emilia har toppform på styrningarna så räknas klart först i öppet lopp trots bakspår.

6 Makalo 11% reser bra och gör bra prestationer allt som oftast, men var betydligt sämre sist, antar att det åter är ordning nu och ska duga bra här.

3 Well Made 4% ska väl ha bra chans att ta ledningen då det är sida vid sida mot 4 Othella Marke 17% som är ett sto i öppen klass nu. Oavsett om det blir ledningen eller rygg ledaren ska väl chansen vara bra för Well Made, medan Othella är lite överstreckad nu.

Ranking: A 10. B 8.6.3. C 4.2.1. D 5.12.11.9.

Avdelning 7.

Öppet lopp i avslutningen och bra att ha kvar lite streck här om man sitter med alla rätt inför sista. Några strykningar och det behöver nog inte vara fel att strecka samtliga här.

7 Grand Illusion 34% är kraftigt gynnad av barfota vilket blir stort minus nu även om dom är nedstrukna ett spår. Startsnabb och Goop/Jepson, så ska det räknas tidigt trots skor och läge.

8 Leonas Sami 17% är däremot van att gå med skor och även denna är nedstruken ett spår vilket ökar chanserna så klart. Full form och stark, men Kim Eriksson tillbaka bakom nuär litet plus så klart.

Lägen har duon 1 Hugo Brew 14% och 5 Alfredo Di Stefano 16%, första Emilia upp bakom Hugo och det är intressant från innerspåret blir det bra resa där. Alfredo har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och är van att gå med skor. Har dessutom haft sämre lägen vid sex av sju starter i år så raden är kraftigt missvisande.

Två hästar kvar på bakspåren och båda räknas tidigt bakom mina fyra första hästar och det behöver som sagt inte vara fel att även strecka dom tre sista hästarna med bättre utgångslägen.

Ranking: A 5. B 8.7. C 1.10.9. D 2.4.3.

Stora systemet

Avd.1: 6 Budets Lasse

Avd.2: 11 Valetta

Avd.3: 3.4.5.11.

Avd.4: 1.3.5.14.

Avd.5: 1.3.6.

Avd.6: 3.6.8.10.

Avd.7: 1.5.7.8.9.10.

1152 Rader som kostar 1152 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 6 Budets Lasse

Avd.2: 11 Valetta

Avd.3: 3.4.5.11.

Avd.4: 1.3.14.

Avd.5: 3 She Follow Me

Avd.6: 8.10.

Avd.7: 1.5.7.8.

96 Rader som kostar 96 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se