Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 40 Miljoner Jackpot Jägersro 23/11

V75-Omgången.

Jackpot på Jägersro och det kan bli över 40 miljoner till en ensam vinnare och det är inte omöjligt att det kan ge riktigt bra denna veckan. Då det är jackpot så har vi öppet TRAVPUNKTSE JACKPOT med andelar för 500:- utöver ordinarie andelsspel för 200:- per andel.Det finns absolut anledning att försöka fälla alla tre stora favoriterna denna lördagen då alla har något frågetecken eller motbud som kan fälla dom. 

Upploppet är medellångt, 190 meter, och banbredden är en bra bit över medel vilket är bra i voltstarterna. Banan har ingen open-stretch men däremot en intressant detalj i vinklad starbilsvinge, vilket ska ge dom längst ut bakom bilen lite mer alternativ i starten. 

I omgången är tvååringsloppet Svensk Uppfödningslöpning en sportsligt intressant uppgörelse. Och i första avdelningen möter bra treåringar bra fyraåringar, där dom äldre får stå 20 meter efter i starten. I övriga lopp är det ordinarie klasser där finalen går på annandagen på Solvalla och det är en finalomgång många hästägare vill ha sina hästar till start i.

 

Bästa spiken!

I gulddivisionen gillar jag 5 Global Thrustworthy 38% som har blivit nedstruken till ett ännu bättre fjärdespår bakom bilen. Tror att han får ta över ledningen tidigt om han inte bara blåser dit av egen kraft, Kontio tvekar sällan i spetskörningar bakom bilen. Hästen har inte startat mycket i karriären men är alltid bra när han står på fyra friska ben. Eftre fyra starter i år så har han redan vunnit två Gulddivisionsfinaler från ledningen, sist slog han bland andra Milliondollarrhyme och Milligans School. I septembers final vann han före hästar som Nadal Broline och Sorbet med flera, så det är väldigt mycket lägre klass på lördagens lopp så klart. Spår fyra och fem är överlägset i bakom bilen, speciellt på favorit i gulddivisionen, detta är en statistiskt totalt stenklar favorit. Nu stiger säkert procenten lite till men det spelar ingen roll han vinner.

 

Gå kort!

I femte avdelningen kommer 6 Man At Work 48% ut som väldigt stor favorit, var väl inte så bra som många trodde sist. Gången innan såg han fin ut i ett betydligt enklare gäng så blir nog väldigt överspelad denna gången. Han är nu bara ett kompletterande tredje streck denna gången, bakom min förstarankade duo. 

2 Deep Pockets 20% var ute i Breeders Crown sist, han tog invändig resa och var före några av miljonärerna där, (Inti Boko, Tae Kwon Deo och Viking Brodde är några av kulltopparna han var före i mål då). Hade han varit en plats längre fram hade han varit med i Silverdivisionen istället, så han står oerhört bra inne i klassen. Han är väldigt startsnabb och blir hästen att slå, då Erik kommer att köra i spets här. 

1 Hierro Boko 10% är en bra häst som dom alltid har haft höga tankar om i stallet. Nu gör han andra starten efter kortare uppehåll och står perfekt inne i loppet. Han har god chans att hålla rygg ledaren bakom min tipsetta och då finns chansen om luckan kommer till slut. Det är inte alls omöjligt då det är lite sämre hästar runt om min nämnda trio.

 

Avdelning 1.

Loppet där fyraåringar står 20 meter efter treåringar och här kommer en mycket stor favorit i 9 Campo Bahia 57% ut. Han har dock gått autostart alla gånger utom i debuten och galopperade då i voltstart både i sitt första lopp och i kvalet. Han har även galopper bakom bilen och gjorde bort sig i Derbyt, var sedan struken från tilltänkt start inför detta. Allt detta gör det tveksamt som omgångens största favorit och garderingen är given. 

1 Gargamel Sisu 13% har vunnit ett par gånger i rad från ledningen nu och Nurmos hästar har absolut toppform. Även om han har lite pengar på kontot och få starter mot riktigt bra motstånd så brukar det inte spela så stor roll för Nurmos hästar, är den bra så är den helt enkelt. Han har förberett när dom kommer ut och denna kan säkert gå en snabb tid i ledningen och då blir det svårt att ta mycket ute i spåren. 

2 Guzz Mearas 15% tillhör kulltoppen bland treåringarna och har startat på flitigt mot tuffast tänkbara konkurrens under hela året och med Untersteiners kusk och stallform så duger han gott här, rankas tidigt och streckas på allt!

Nämner också fyra storskrällar bakom den troliga, förstarankade trion.10 Zion Font 5% är bland det bästa dom har i duktiga Engwerdas stall och även om han har väldigt lite pengar tjänat så kan han absolut vinna loppet om han liftar med i rygg på Campo Bahia. Om den inte är på topp för dagen så skulle han kunna gå förbi sista biten om det varit överpace där framme, så många om och men. Till den låga procenten är det ändå intressant vid gardering. 6 Aura S.L. 4% är ett nyförvärv hos Riordan sedan två starter och som har vunnit lätt i sina lopp i ny regi. Dock är det ett sto som kanske ska få svårt mot bra hingstar och valacker här. Hon har ett springspår, Jepson upp och det blir nog racerbalans denna gången, men det borde vara för tuff uppgift? 7 Melby Glader 3% har hittat en formtopp på hösten och slog bra kullkamrater två lopp i rad innan det blev lite sparat mellan hästar sist i Breeders Crown. Han skulle kunna duga och är i princip ospelad. 3 Ultion Face 1% är hemmahäst som går bra bakom fina kullkamrater gång efter annan men vinner lite för sällan för att vara riktigt aktuell här, läge och hemmafördel till trots. 

Ranking: A 9. B 2.1. C 10.6.7. D 3.8.5.4.

 

Avdelning 2.

Lägsta klassen på V75 och det är här det oftast skräller, hästarna är svårbedömda då många av dom gjort få starter och är svårbedömda. Jag gör det enkelt för mig här och streckar allihopa, men ska försöka nämna några troliga för er som sparar på strecken.

Eftersom jag hoppas på skräll måste jag börja med att jag tycker att favoriten är överspelad. 1 Bordeaux Doc 27% har bara vunnit ett lopp på 16 i karriären och det är heller inte säkert att han kan hålla upp innerspåret, då är det favorit i fara. 

Några bra hästar startar från dom sämre lägena men alla med bakspår räknas med bra chans då det ofta går lite för fort från början och under vägen i den lägsta klassen, då kommer bakspåren in i matchen. 

11 Imagine Boko 15% är från Berghs formstall där det är riktigt bra snurr på dom flesta, denna är inget undantag. Har två lopp i kroppen efter kortare frånvaro, med seger i senaste starten och denna tål en repa ute spåren så det lär bita bra till slut om dom andra kört det minsta för fort där framme. 

10 Pere Ubu 17% har dom hållit högt i PU:s stall och trodde dom garanterat skulle tjänat mer under säsongen. Nu står han dock bäst inne i klassen på pengar och har några vinster i enklare gäng, det tillsammans med formen i stallet gör att det är riktigt hög segerchans nu. 9 Tiger Face 14% kör dock PU själv men det är ingen garanti för att det skulle vara stallets bästa chans, snarare tvärt om faktiskt. PU har valt att ge Johan bättre chanser till styrningar på Jägersro dom senaste tävlingsdagarna där då han har bra chans att vinna kusk-championatet där. 

6 Fireman AM 7% var bra som tvåa på V75 näst sist och efter galoppen sist så står han bra inne i klassen och räknas tidigt då han är en av dom bättre på framspåren och med hjälp av vinklad vinge så kan han hamna bra på det trots spår en bit ut bakom vingen. 

Från bästa utgångslägena startar 4 Borin T.N.3% och 5 Barnacle 2% som båda bara är tre år, men startspåren väger upp det då lopp ofta vinns och skrällar oftast kommer från just dom spåren. 

Ranking: A 11.10. B 6.9.1. C 5.4.3. D 12.2.7.8.

 

Avdelning 3.

Klass 1, voltstart över 2640 meter och här är det nog ganska öppet trots allt. 

6 Franklin Face 26% är givna spetsbudet och en bra hemmahäst, men segrarna på slutet har kommit över kort distans varför distansen är ett frågetecken. Det finns nog på kartan att Erik till och med släpper om Jepson får iväg 7 Tyson Dimanche 14% och kommer med kraftfullt angrepp tidigt. Oavsett är det nog riktigt bra segerchans på den av dom som sitter i spets, men mer frågetecken på favoriten. Tyson å andra sidan är garanterat stark så det räcker och han kan även vinna från andra positioner och dödens eller en bit ner i andraspår funkar också. Dahléns hästar brukar vara rejäla när formen sitter där och denna duger mycket bra i klassen och rankas först. 

8 Velasquez Gar 14% star ruggigt bra inne I klassen då han trots rejäla och bra lopp inte fått vinna på slutet där han blev störd ena gången och målfotoslagen ena. Stämmer det bara ytterst lite bättre så sitter nog vinsten där snart. Spår åtta i voltstart på V75 är oftast inte så dåligt, då det kan bli spårsnål resa med luckor till slut, alternativt leta sig ut i bra rygg under loppets gång. Det blir hur som helst sälla till att hamna sist utvändigt från det läget iaf.

Johan Untersteiner kör 5 Undigious Diamant 11% åt pappa Peter och den är startsnabb, så med duktig kusk och på en bred bana så kan han säkert få iväg den trots snävt spår. Ekipaget räknas tidigt trots snävt startspår. Även 4 Eclips Am 13% har bökigt spår men är härdad i klassen och duger här. 

Jätteskrällar i sådana här lopp kommer oftast från fördelaktiga spår och spår ett har mycket bra statistik oavsett om det är en betrodd eller skräll som startar därifrån. 1 Gullabo Däck Bling 2% kan därför vara en tänkbar storskräll som utvecklats rejält sedan den kom i nuvarande regi inför sommaren. På sex starter för Knutsson har den tre vinster och två andraplatser och gillar lång distans, som dom brukar göra med hans träning. 

Ranking: A 7. B 6.8. C 5.1.4.11.2.12.3. D 9.10.

 

Avdelning 4.

Svensk Uppfödningslöpning över 1640 meter för tvååringar. Här kommer en fin tvååring ut som favorit, 2 Global Badman 47% som var favorit i förra storloppet för tvååringar. Då gjorde han bort sig med galopp och då det är så unga och orutinerade hästar får man nästan räkna med att några galopperar. Även om övriga verkar ha respekt för favoritens kapacitet så vill jag ändå gardera denna gången. 

1 Armani Degato 21% ska Erik göra ett rejält försök att hålla upp innerspåret med och lyckas det är hans första tanke att inte släppa till favoriten, utan att köra där. Favoriten är bra men Båths unghästar brukar kunna gå framåt med varje start och dom är allt som oftast som bäst när det gäller. Spets är ju guld värt på Jägersro och från ledningen är han hästen att slå. 

10 Karl May Boko 13% är en Nurmos-häst och Khilström kör så det är klart att det är intressant när det vankas storlopp. Två strykningar i loppet är så klart gynnsamt då det blir färre att runda och större chans till bättre position även från bakspår. 

4 Fire Piston 7% har ett bra startspår och har testats i extra banjobb bakom bil inför detta och dom var nöjda. Han ska kunna kliva iväg ganska bra efter några steg så från bra läge borde han få en bra position och räknas om man tar ett fjärde streck. 

Ranking: A 1. B 2.10. C 4.9.6.5. D 8.12.

 

Avdelning 5.

Se”Gå kort!”

Tre olika rekommendationer, ta alla tre, lås på två första och plocka bort den överstreckade favoriten. Eller gå rakt ut på spik på Deep Pockets om ni har svårt att hitta spikar.

Motbuden4 Chapuy 7% står hårt inne i klassen och tar inte spets mot min tipsetta, håller då min tipstvåa upp rygg ledaren så är det oklart var han ska hamna, ska inte gå. 11 Barolo D.K. 7% är Danmarks hopp i loppet, men det är ett sto i öppen klass och nu blir det stor skillnad på motstånd så det ska bara inte gå, det krävs att alla tre-fyra där framme ska köra mot varandra rejält. Johan och Peter Untersteiners 7 Sandsjöns Enzo 1%,8 M.T.Mighty Winner 1% och 12 Zeeland Kronos 0,3% är båda rejält bortlottade, men hade räknats med viss chans från bättre spår. 

Ranking: A 2. B 1.6. C 4.11.7.8.12. D 9.5.10.3.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa spiken!”

6 Racing Mange 16% är mest gynnad av strykningen och får fördelaktiga spår 5 istället för 6 bakom bilen. Han är också startsnabb men ska inte kunna ta en längd på favoriten då dom startar sida vid sida. Han ska heller inte duga mot Nurmos hårding, och kommer favoriten bort så kanske 1 Angle Of Attack 10% tar ledningen inledningsvis, men då släpper han nog ändå. Från rygg ledaren kan han skrälla. 2 Tae Kwon Deo 10%är bara fyra år vilket är mer eller mindre omöjligt att vinna Gulddivisionen som, och han är överstreckad, ska inte ens med vid bred gardering.

Bakspårens 11 Dreammoko 4% med Jepson upp är skrällduglig vid överpace och 12 Slide So Easy 3% var tvåa i VM-loppet i Canada för ett par starter sedan, och han har en bra spurt att tillgå. 

Ranking: A 5. B 6. C 1.11.12.7. D 10.9.3.2.8.

 

Avdelning 7.

Intressant Silverdivision där flera redan är klara inför finalen i detta meetinget, det gör att det skulle kunna bli mer chansartat upplägg för ett par av dom betrodda. 

Favoriten 8 Espri Sisu28% har ett riktigt uselt läge och även om han är riktigt bra så är känslan att han backas från start denna gången och körs på chans, visst kan han vinna ändå med rätt ryggar. Tror dock inte Erik kommer vara den som går på först i tredjespår tidigt här, har också mycket svårt att se honom köras framåt, ute i spåren från start. Detta gör att det är favorit i fara och han rankas ner rejält då han redan har en vinst detta meetinget.

Jag tror att det är upplagt för 3 Martin De Bos 23% som är mycket bra för klassen och ska kunna vinna detta då flera av dom värsta konkurrenterna fått sämre lägen. Jag hoppas att Ingves förstår att han kan få ta över ledningen om han kör offensivt direkt och ställer frågan mot PU. 

5 Pastor Power 14% har två andraplatser och är i princip klar för finalen, och han har släppt ledningen hittills i denna, högre, klassen. Han tar/får spets, då 1 Only One Winner 1% garanterat släpper och är nöjd med den ryggen. Här borde dock PU vara glad för ryggen på Martin De Bos, och han har hög vinstchans från rygg ledaren och om inte Ingves kör till så körs Pastor i spets och då är det så klart också bra vinstchans.

6 Hawk Cliff 6% gör comeback här efter några månaders uppehåll, han har gjort många bra insatser i Silver och Nurmos hästar brukar ju vara bra direkt efter vila. Lite bökigare spår men ÖK hittar säkert bra läge ändå. 

Bortlottad är väl 7 Illuminati 15% där det kan bli fel från spåret och den är överstreckad denna gången mot flera mer rutinerade silver-hästar. Även 10 Niky Flax 6% är bortlottad och har sin vinst i detta meeting, så det blir nog mycket chansartat upplägg på väntan nu. 11 Partizan Face 3% är väldigt ojämn, men har faktiskt två vinster i Silverdivisionen från i somras och står bäst inne i loppet. Han skulle kunna överraska på hemmaplan och är väldigt lite streckad i förhållande till kapacitet, med en kusk som inte räds offensiva upplägg. 

Silverdivisionen över 2640 meter med vinklad vinge har bara körts 14 ggr totalt och bara en från bakspår har vunnit, så det talar ännu mer för min förstahäst och låser man på mina två förstarankade har man nog god chans att ha med vinnaren, då 11/14 vinnare varit bland dom tre mest spelade. 

Ranking: A 3. B 5. C 11.8.6. D 1.7.10.12.2.9.4.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.9.

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.3: 1.4.5.6.7.8.

Avd.4: 1.2.10.

Avd.5: 1.2.6.

Avd.6: 5Global Trustworthy

Avd.7: 3Martin De Bos

1944 Rader som kostar 972 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.9.

Avd.2: 1.2.3.4.5.69.10.11.12.

Avd.3: 7 Tyson Dimanche

Avd.4: 1.2.10.

Avd.5: 1.2.6.

Avd.6: 5Global Trustworthy

Avd.7: 3 Martin De Bos

270 Rader som kostar 135 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!