Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 13 Miljoner Jackpot V86-Express Jägersro och Solvalla 13/11

V86-Omgången.

Jackpot, 13 miljoner, på V86-Express denna veckan, då ingen lyckades pricka in åtta rätt förra veckan, redan i sjunde avdelningen hade alla klivit av. Vi började bra med at ranka upp Pacific Face rejält som fyra procentare och hade dom tre första i mål bland dom fyra första i rankingen trots att dom bara var spelade till 4,4 och 12 procent. Kom fel på det i andra, då jag valde att gå på spetshästen, som var dålig för dagen och blev bara trea. Sen satt två raka spikar och jag rekommenderade att ta alla där det åter kom en skräll, till 3%. Två bortkörningar i rad som bäddade för skrällar och även om vi hade den i sista blev det inga pengar trots ett, till synes, bra system. Men det är oerhört mycket som ska stämma när det handlar om åtta lopp, men man blir rikligt belönad när det väl går in och vi fortsätter att kämpa med systemen så har man chans på belöning varje vecka. 

Jägersro och Solvalla står värd för tävlingarna denna veckan och Solvallas nya banunderlag håller än så länge och det ska inte vara några problem även om det kan bli lite blött denna veckan. Medellånga upplopp med 196 meter på Solvalla och 190 meter på Jägersro, Jägersro är något bredare men inget voltstartslopp där denna gången. Vinklad vinge har Jägersros startbil, vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter från start. I övrigt inga konstigheter.

 

Bästa spiken!

Jägersro är Sveriges spetsbana nummer ett, och allt som oftast rinner ledaren undan, jag försöker alltid leta efter spik bland dom som blir släppta till ledningen på Jägersro, utan att behöva lägga för mycket kraft, då brukar det kunna gå riktigt fort ur sista svängen. 

I avdelning fem, där ser det upplagt ut för 4 Cobbys Olifant 28% som stångats med tuffa tillägg och bakspår hela hösten. Uhrberg har trott på sin häst varje gång och efter två tredjeplatser från bakspår med vanlig vagn så blev det V75-vinst efter en rejäl långspurt i bike sist. Han trivs på hösten, då han tog tre raka segrar i fjol vid just denna tiden på året, bland annat både försök och final på V75. Han är startsnabb efter några steg från läge bakom bilen och spår fyra är bästa tänkbara. Nu är han kvalad in till finalerna på juldagen så ingen risk att det blir någon form av preparé-upplägg redan nu. Här körs han tidigt till spets och sen har jag svårt att se att 6 Stonewashd Diamant 24% ska sätta upp något tempo i dödens, för att bjuda in favoriten, 8 Staro Leonardo 33% från sämsta tänkbara läge. 

 

Gå kort!

I fjärde avdelningen startar en av omgångens största favoriter i ett stolopp, 7 Pastorns Lady 50%. Det är åter Örjan upp och åter barfota en kombination som varit framgångsrik i dom två senaste starterna, då ekipaget varit tvåa och etta. Andraplatsen var från nedstruken till ett snäpp mindre dåligt spår än nu. Hon verkar naturligt startsnabb och gled fram utvändigt, blev sedan avlöst och spurtade riktigt vasst från andra utvändigt och var riktigt nära ledaren i mål. Lite vingelläge nu, då det kanske är lite fler startsnabba invändigt denna gången, det gör att jag förordar en annan i loppet, även om vinstchansen är god. 

10 Artemide Zack 10% är ny i Dahléns regi och verkar vara en rejäl häst som redan hunnit med 19 starter trots att hon bara är tre år. Bäste Jepson kör och det är mycket intressant direkt. Då hästen bara varit ett par veckor hos Dahlén, och han väljer att ta ut henne i lopp är det nog väl förberett och läge att ta betalt när formen sitter där. Tänkbar chans-spik men i nuläget väljer jag att låsa med favoriten, då hon har framspår. 

 

Avdelning 1.

Kort distans på Jägersro och visst ska favoriten 3 Strangerinthenight 25% ha bra chans att leda runt om. Men det handlar om ett sto i öppen klass och ingen fördel för ston i denna propositionen, vilket gör att hon står lite hårt inne mot hingstar och valacker här. Dessutom är ett par utvändiga ekipage också startsnabba och det kan göra att öppning blir hård. Jag väljer därför att gardera på lite här och rankar en annan före. 

8 Explosive Class 17% fick vinsten efter att den framför galopperat till slut, han gick då utvändigt en bit efter och gjorde det bra mot övriga. Vinklad vinge vilket gör att Johan kan bestämma i starten om han vill chansa framåt direkt och hittar han bara ner någonstans ska det vara riktigt bra vinstchans. Vinsten på Halmstad 5/9 togs från tredje utvändigt, enkelt då, vi bra avslutning sista 700 meterna, så han tål en repa ute i spåren och även dödens funkar i den låga klass han fortfarande befinner sig i. 

2 Hector Greenwood 3% är ganska startsnabb och lär prova en bit för att försöka ta sig förbi den invändiga favoriten, kanske nöjer sig med att komma ner i rygg ledaren, men kan ställa till det för favoriten och han kan även vinna från rygg ledaren. Bra läge har gotländske gästen 4 Deep Sea 20% som tål en bit i spåren och vinner ofta även vid fastlandsbesöken. Har bland annat vunnit på Solvalla från liknande läge, hästen duger från ett bra spår. Sämre spår har 7 Van Gils 8% men Christoffer kör i flytet för dagen och med hjälp av den vinklade vingen testar han nog framåt direkt, stämmer det positionerna så är ekipaget tänkbara vinnare, då form hos såväl häst som kusk är på topp.

Ranking: A 8. B 1.4. C 2.7. D 6.11.9.3.5.12.

 

Avdelning 2.

Favoriten6 Vine Vision 41% har spår en bit ut bakom vingen med ett par startsnabba invändigt om sig och han körs ju oftast från utvändiga lägen, det gör alltid en favorit lite sårbar. Han galopperade dessutom ganska ofta tidigare i karriären och har fallit tillbaka i gamla synder ett par gånger på slutet. Han är rejäl när han håller sig från galopperna och står bra inne i loppet men är lite överstreckad och bör nog garderas denna gången. 

1 Ribaude 35% är stark och rejäl, men blir nog över från innerspåret, hittar bara Björn ut blir han att räkna med. Han gör första starten nu efter ett par månaders vila från tävlandet och han brukar prestera bra direkt efter vila även om dom från stallet meddelar att ”kanske kan det behövas något lopp i kroppen innan formen sitter helt”. Och med tanke på läget är även han lite överstreckad denna gången. 

Intressant kuskplus med Jepson på 2 Yieldson 9%, som är stallkamrat med favoriten, så dom lär ju inte kriga för mycket mot varandra och om Jepson hittar utvändigt ledaren kanske stallkamraten kommer och avlöser tidigt. Yieldson kan vinna oavsett position, han vann ett par raka vinster förra året vid ungefär samma tid, varav det ena från bakspår över kort distans. 

Spetsbudet är 5 Total Recall 4% från ett perfekt utgångsläge borde han kunna lägga beslag på ledningen och därifrån är han hästen att slå. Ulf Eriksson upp nu och det är bra, även om han är proffskörd allt som oftast. Ulf har kört vid fyra av hästens fem vinster och dom har 4/7 tillsammans, utöver det en andraplats, en tredjeplats och femteplats. För lite streck på troliga ledaren i kortlopp och rankas upp. 

Bland skrällarna räknas också 3 I´ll Fixit 2% med viss chans, då Krister Jakobsson verkar ha form på stallet då Narold Vox visade sig riktigt stark i fredags över 3700 meter då han slog bra hästar på övertygande sätt. Nu har dock I´ll Fixit varit struken inför detta för hälta, men då han kommer ut så snart igen så ska det nog inte bekymrat så mycket. Läget är helt okej för honom, till skillnad mot för 11 One Two Beat 1% som är startsnabb och klart missgynnad av bakspåret. Han har suttit fast med rubbet sparat tre gånger i rad och hans speed kan bita bra till slut nu istället. 

Ranking: A 5. B 6.2.1. C 3.11. D 7.10.4.8.9.

 

Avdelning 3.

Dagens sämsta, och mest ovissa lopp, då det är svårt att räkna på så dåliga hästar, för rätt vad det är över-presterar någon och det ser bättre ut än vad det för övriga är bara dåliga. Försöker ändå att gå kort här för att spara streck, med det behöver inte vara fel att ta ett gäng här även om det finns några som kanske inte ska kunna vinna.  

5 Coram Dínverne 28% har ett par vinster i år, till skillnad mot många andra i loppet, där några aldrig ens har vunnit alls. Han kom ner bra från spår 8 och höll farten bra som tvåa sist. Visade full form även starten innan då han blev diskad som mål-tvåa, för att ha stört en medtävlande i ett tidigare skede i loppet. Det gör att han står bra inne i loppet nu och från ett perfekt startspår så ska han vara favorit på visad form.

Jämnt spelat mellan min tipsetta och 2 Mabel´s Dream 28% som är ett treårigt sto i öppen klass, och dom rankar jag gärna ner lite. Hon inledde säsongen bra med verkar ha gått totalt ur form då hon tappat mycket som oplacerad vid ett par av dom senaste starterna. Står nog över henne helt denna gången, men för er som garderar vidare är hon så klart aktuell. 

4 Alert Vendil2% är dom helt klara på att det ska bli spets från start med. Jag ryggar det snacket och i ett lågklassigt lopp på Jägersro är spets, som bekant, guld värt och jag streckar och hoppas det håller hela vägen. Skulle det bli rygg ledaren ger jag inte upp, då det ofta spricker upp i så dåliga lopp som detta.

9 G.K. Ursus 19% gjorde comeback efter några månaders uppehåll sist och vann direkt. Det kan vara en förbättrad häst som kan gått framåt ytterligare med loppet i kroppen och då ska han absolut passas här trots bakspåret. 

Vid fler streck så är båda danska gästerna intressanta, 8 Bandit 8% vann från tillägg sist på Jägersro i ett mindre fält, men var rejäl då. Läget är uselt men om det blir strykningar i fältet och man har råd med några till så är han tidig. 3 Ejoy The Game 7% galopperade sist med framskjuten placering på gaffeln i ett försök till Breeders Crown. Inte att lita på men travar han så duger han absolut i detta loppet och han kan även öppna så han räknas mycket vid fortsatt gardering.

Ranking: A 5. B 4.9. C 3.8.2.7. D 1.12.11.10.6.

 

Avdelning 4.

Se”Gå kort!”

Svårt att hitta vettiga motbud, och svårt att bedöma vem som tar spets här med flera startsnabba i loppet. Andrahandaren på strecken, i nuläget, är 4 Fixi Mearas 15% som måste bedömas som överstreckad denna gången, då hon galopperade i årsdebuten och varit struken för sårskada sedan dess, så inte fått något lopp i kroppen på över ett år. Tänkbara skrällar är lägesgynnade 6 So Bear 6% och 2 Lingbo Eivor 3% som båda är startsnabba och ska hamna bra på det. Missgynnad av bakspår är 11 Appe Rose 1% som vann från ledningen i ett liknande lopp på Solvalla näst sist, dock över full distans, men på en snabb tid, via spets och slut. Galopp efter det i ett kanske något hårdare Diamantsto-försök och står därför kvar i klassen och perfekt inne på pengar här. En procent är för lite och hon kanske kan få draghjälp av Dahléns italienare och då bör spurten bita bra sista biten. 

Ranking: A 10. B 7. C 11.6.4.2.8. D 5.1.3.9.12.

 

Avdelning 5.

Se“Bästa spiken!”

Stonewashd Diamant gjorde riktigt bra sist och trodde hon skulle vika ner sig mot en minst lika bra Wild Lov, men höll till målfoto-vinst från ledningen. Nu har jag svårt att hon ska ta en längd på mitt spikförslag och i den klass hon kommit upp i så är det nog sto-loppen som gäller för att ha riktigt hög segerchans, och hon är överspelad denna gången. Favoriten har sämsta tänkbara läge och tycker det är helt klart fel favorit. Även om Staro Leonardo är en rejäl häst så krävs nog en del tur för att han ska vinna loppet oftare än Cobbys Olifant. 

Luringen är istället 1 Kung Edward 2% som är mycket startsnabb men Christoffer borde vara riktigt nöjd med Uhrbergs rygg och det är från rygg ledaren vinstchansen finns, om det mot förmodan blir tryck på loppet. Så garderar ni min idé så glöm inte den skrällen. 

Ranking: A 4. B 8.1. C 6.5. D 2.3.7.

 

Avdelning 6.

Långlopp på Solvalla över 3140 meter på grunddistansen och en tilläggsfålla på 20 meter bakom. Det är i mycket låg klass och flera som inte testat distansen förut ens, och det gör det så klart ovisst. Jag väljer att gardera på rejält här då det inte är helt givet att favoriten där framme blir släppt till spets och dom två minst spelade på startfållan har BG och ÖK upp, båda med tänkbara skrällchanser. 

3 Berberis 5%, som Örjan kör, har matchats mot ganska tuffa kullkamrater under våren och sommaren, har nu ett lopp i kroppen efter en strykning för halsinfektion i september. Nu ska det testas norskt huvudlag och rycktussar, båda för första gången, intressant så klart och Pasios hästar brukar vara starka. 

2 Highman J.G. 11% har vunnit i enklare sällskap och från ledningen, men det är inte stenhårt gäng här heller och det kan gå från antingen spets, rygg ledaren eller tredje inner om rätta luckorna kommer, vilket det brukar göra i lågklassiga långlopp. Samma upplägg gäller också för Goops uppsittning 1 Let It Be Me Tooma 3%, som skulle kunna skrälla rejält från invändig resa i främre träffen.

7 Pretty Boy Floyd 9% blev lite ensam där framme sist och stannade till lite efter att se ut att gå mot en säker seger. Istället blev det en snöplig andraplats och betydligt mindre spelad denna gången mot inte speciellt mycket bättre motstånd, måste vara tidig här, sin ringa ålder till trots. 

Jepson upp bakom Dahlén-tränat i långlopp, givet streck så klart på 13 Tyson Dimanche 7% trots bakspår på tillägg så kan det gå. Gick klart godkänt ute i spåren sista varvet i Ungdoms-SM sist där det gick fort mest hela tiden och inte gick att ta så mycket från kön. Betydligt enklare hästar mot denna gången.

Favoriterna behöver jag knappt nämna, dom är båda givna på kupongen vid gardering, men absolut inget spik-förslag eller läge att gå kort med dom då båda har sina vinster i enkla gäng och dom är ganska överstreckade nu, båda två. Dessutom spår fem respektive spår fyra i volterna på dom denna gången minskar chanserna ytterligare. 

Ranking: A 7.13. B 3.2.4.9.1. C 10.11.12. D 8.5.14.6.

 

Avdelning 7.

Kortlopp över 1640 meter på Jägersro, då behöver man veta vem som tar spets och sen måste man spika den. Men här är det lite ovisst, då det är blandad klass, med både ston och danska gäster, och inte alls enkelt att bedöma hur dom öppnar mot varandra. Fördel ston i propositionen gör att dom fått tjänat lite mer pengar och står lite bättre inne här. 

2 Olivia Cheri 9% är startsnabb men hon har aldrig vunnit lopp med mer än 35 tkr i förstapris och blir gärna tvåa. Christoffer har dock toppform på stallet för dagen med 5 vinster på senaste 15 utselningarna, form smittar som bekant av sig inom stallen och kuskar i flytet gjuter bättre mod i sina hästar så det kan faktiskt gå. 

7 Franklin Face 52% är ojämn, men har 1/3 tillsammans med Adrian, och två senaste vinsterna är över aktuell distans. Med hjälp av den vinklade vingen lär Adrian vara offensiv då hästen går ner i klass, trots att han inte står som bäst inne på pengar här, då han var ute i ett stenhårt V75-lopp sist. Han kan vara bara bäst här och ett spikförslag, dock blir han lite väl hårt streckad här och jag väljer nog ändå att gardera till slut. 

Stenhårt inne står 1 Victoria Lane 5% men intressant att hon bytt tillbaka till gammal regi efter att varit ett år hos Lövgren. Och trodde väl inte att man skulle få säga (efter ett bedrövligt år för Ingves) att detta är kuskplus mot ordinarie körs-vänner, Lövgren och Dan Åke Olsson. Tänder hon till på miljöombytet så kan hon vara tänkbar skräll från läget. 

Mest pengar på kontot har 9 Zeland Kronos 19% från PU:s formstall med Johan upp denna gången och visst kan ekipaget vinna loppet trots bakspår. Hon vann tre lopp förra vintern så hon verkar trivas när det blir lite kallare och hon streckas tidigt vid gardering så klart. 

I nuläget nöjer jag mig med fyra streck här, men kan vara värt att hålla utkik efter sena ändringar och liknande i snacket inför V86, då man får bra betalt om man hittar en skräll här, då många som har få streck kvar tvingas spika eller gå kort här. 

Ranking: A 7. B 2.9. C 1.11.6.10. D 8.3.5.12.4.

 

Avdelning 8.

Nyförvärv hos Timo Nurmos i 3 Longcat Hanover 24% som tjänat merparten av sina pengar i Norge, där prispengarna är lägre, dock har han tvångsprissumma på drygt 200tkr, inräknat i sin startprissumma. (Något utländska importer fick förr, för att främja svensk avel och göra att importerna står hårdare inne i klasserna till en början, det är nu borttaget.) Det spelar dock inte så stor roll för denna, då han ändå står bra inne i klassen och bär sina pengar bra. Han är inte ens favorit och hör man inget konstigt under dagen så kan det vara en stark spik till slut. Nurmos har absolut toppform på stallet och många av hans nyförvärv och ’comeback-hästar’ levererar topprestationer direkt. Läge att gå på att det slår väl ut direkt då det är oerhört öppet bakom. 

4 Leader Brodde 27% har perfekt startspår och toppform, men kommer från kort startgalopp och blir hemskt gärna två i loppen i år. Visst det kan vara tillfälligheter och ofta nån riktigt bra mot men sju andraplatser och en vinst är det, och det är den statistiken måste man respektera. Han får gärna bli tvåa igen för min del, även om jag förstår att han måste ha bra vinstchans denna gången. 

1 Obi Degato 14% vinner inte så ofta sedan han började närma sig miljonen tjänat och det är tufft i aktuell klass, nu är han kanske lite bortlottad då ett par stycken borde ta sig förbi i inledningen och han är överspelad denna gången. 

2 Dom Perignon 8% är startsnabb och kanske släpper till en av favoriteran men räknas från rygg ledaren med chans, då han kommer från ett par tuffa V75-lopp på slutet och går klart godkänt varje gång sedan sena årsdebuten i ny regi under hösten. 

Har svårt att se vem som ska utmana från dom sämre lägena, där 9 Fame Boko 8% drar mest streck av bakspårs-hästarna, men hon är ensamt sto i loppet och borde inte vinna från det läget, även om hon har en startsnabb rygg i 2. Tänkbara skrällbudet från bakspår är nog 11 Sir Henry P.Hill 6% som var ute i stenhårda V75-lopp hela sommaren och nu fått ett lopp i kroppen efter två månaders frånvaro från tävlandet. Han ska gå framåt med loppet i kroppen och räknas vid gardering. 

Ranking: A 3. B 4.11. C 2.1.8. D 5.6.9.12.7.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.7.8.

Avd.2: 1.2.3.5.6.

Avd.3: 4.5.9.

Avd.4: 7.10.

Avd.5: 4 Cobbys Olifant

Avd.6: 1.2.3.4.7.9.13.

Avd.7: 1.2.7.9.

Avd.8: 3 Longcat Hanover

4200 rader som kostar 1050 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.4.8.

Avd.2: 1.2.5.6.

Avd.3: 4.5.9.

Avd.4: 10 Artemide Zack

Avd.5: 4 Cobbys Olifant

Avd.6: 1.2.3.4.7.9.13.

Avd.7: 7 Franklin Face

Avd.8: 3 Longcat Hanover

336 rader som kostar 84 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!