Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro/Solvalla 18/9

V86-Omgången.

V86-Express och återigen är det dags för Jägersro att dela omgången med Solvalla, för andra veckan i rad.  Jägersro har sin vinklade vinge bakom startbilen, båda har ungefär medellånga upplopp med sina 190 respektive 196 meter. Mycket svår omgång

Gårdagens Uttagningar till Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks

Solvalla hade kriterieuttagningar på tisdagen och fick en del regn, vilket gav mycket skitig bana, tiderna var bra, så den var fortsatt ganska snabb. Men innerspåret kan ha blivit något mer krävande och flera bra treåringar som kastade in handduken trots lugnt tempo i ledningen. Kan också varit tillfällighet och ovana 2640 meter som tog ut sin rätt för dom som varit vana att springa över 2140 och 1640 tidigare. Nu ska det nog inte bli regn på någon av banorna på onsdagen så räknar med bra förhållanden.

Daniel Redén fortsätter att visa sina hästar i toppform, då han kvalade in tre ston till Oaks. Adrian Kolgjini prickade formen med ett par av sina fina hingstar och vann två av uttagningarna till Krieteriet i överlägsen stil. Dom tre förhandsfavoriterna till slutvinsten i Kriteriet stärkte  kanske sina aktier ytterligare, då Nurmos utmanare Civilion fick för tungt upplägg och kom bort. Power, Bythebook och Aetos Face var alla tre bra i sina försök och Bythebook är förloraren i spårlottningen, med bakspår i finalen. På sto-sidan, i Oaks, är Redéns duo Diana Zet och Award Kronos dom jag tror mest på, första utmanaren är Goops No Limit Queen och Oscarssons Dontlooseallmoney första utmanarna, där den sistnämnde blev lite bortlottad och startar från bakspår. Spännande lopp att se fram mot söndagen den 29/9 på Solvalla, med extra V75, då finalerna går. 

Nog om gårdagens fina lopp, nu är det betydligt sämre klass på loppen inom denna veckans V86 och att det nog kommer att ge rejäl utdelning är ingen vågad gissning.

 

Bästa spiken!

Jag går på högt spelvärde denna veckan då jag nominerar 10 Master Crow 15% i sista avdelningen till omgångens bästa spik. Han har tävlat på i silverdivisionen och mött tuffast tänkbara motstånd där länge. Har startat i tre silverfinaler i år, där han var som bäst tre sist på Åby och var före många i mål som hade blivit stora favoriter om dom startat här. Han har gått ur klassen på pengar och denna propositionen är perfekt för honom. Petri Puro, som tränar, äger och fött upp honom har i år, som tidigare, en av dom bästa segerprocenten bland alla tränare. Så nu är det dags för Master att leverera, kunde inte hittat bättre proposition och motstånd.

 

Gå kort!

I sjätte avdelningen kommer omgångens största favorit ut och jag vill gardera, men inte slösa för många streck om hon bara vinner. 

10 Lady Nadine 70% kommer från Nurmos stall som visat lite uppåt form sista veckorna på rikstoton, även om han svek med omgångens största favorit i lördags. Bakspår nu och låg klass, det gör att någon där framme kan visa sig vara bättre för dagen och då är det svårt att ta många längder. Given förstahäst på visat kunnande och för er som garderade den andra storfavoriten kan detta vara ett alternativt singelstreck.

2 Digital Track 12% är startsnabb och har 2/2 i ledningen, när det nu är ett bra läge och lite sämre hästar där framme är hon ett givet spetsbud och därmed också första utmanare till vinsten. Hon har dessutom vunnit V75 tidigare i år så kapacitet finns så det räcker. 

1 Apple Rose 3% har betydligt bättre kapacitet än vad streckprocenten antyder, hon gör det bra varje gång och är ingen ickevinnare. Hon vann fem lopp som treåring och sedan har det varit lite skadeproblem och är sedan tre starter hos Emil Sandblom där hon verkar trivas. Varit bra i alla tre starterna och dom var nöjda med barfotabalansen näst sist, vilket det blir nu igen. Hon är nog ganska startsnabb, så hon kanske kan hålla ut Digital Track om dom vill, men det åär bra chans även från rygg ledaren. 

 

Avdelning 1.

Mycket svårtippade lopp i inledningen, här är dagens minsta startfält med tio hästar, men ändå kanske det svåraste att ranka. Fördel ston, vilket innebär att dom fått tjäna betydligt mer än hingstar och valacker här. Det ger klar fördel till 8 Quiz Töll 23% som står mycket bra inne i loppet och det är rätt favorit här trots läget. Uhrberg har bra form för dagen och vann fyra lopp på Jägersro förra onsdagen, så han kommer med självförtroende i bagaget. Hästen gjorde bra lopp i årsdebuten senast efter lång frånvaro, och hon ska ha gått framåt med det loppet i kroppen.

Bäst inne på pengarna står 2 Tropicana Ås 15%, också hon ett sto, men hon var precis under kull-toppen i fjol, som fyraåring och haft svårt att växa in i pengarna hon tjänade då, men i detta fältet duger hon absolut. 

3 Panamera 20% har kört en del pengar i år, och mött hårt motstånd i flera av sina starter och står bra inne här, skulle kunna köras till ledningen, men är stark och rejäl och inte beroende av något visst upplägg. 

Men som sagt, öppet bakom dom tre jag tror mest på, och dom här är inte så långt före övriga kapacitetsmässigt så inte fel att strecka på rejält här. 

Ranking: A 8 B 3.2.9.6.5. C 1.4. D 10.7.

 

Avdelning 2.

Hade tänkt ha lås på 3 American Dream 21% och 5 Carlos Amore (42%) här, med eventuellt 12 Mellby Glorius 7% som tredjehäst. Men då favoriten blev struken vid lunchtid idag, så fick systemen ändras ordentligt, då andrahandaren, American Dream kommer att få väldigt mycket extrastreck på sig och det blir väldigt dåligt spelvärde i henne. Det blir nu givet att plocka med lite fler hästar här. 

2 Absurd 21% är oerhört överstreckad, visst kan hon vinna men över 20% på henne är inget annat än just absurd streckfördelning. Walmann har för övrigt en vinstprocent på 6%, vilket är inget annat än ett totalt misslyckande, med tanke på materialet han köper in varje år. Denna rankas ner rejält och är bara med vid bred gardering. 

3 American Dream är förstahästen, då hon ska vara spetsfavorit, men blir som sagt väldigt överstreckad och garderingen är ett måste, när det rör sig om lägsta klassen för dagen.

12 Mellby Glorious kommer med toppform från Goops stall och körs av Jepson denna gången, dom startade tillsammans sist och blev då fast med rubbet sparat, efter att dom släppt ledningen. Krafter sparade som kan komma väl till pass nu, och med två strykningar i loppet blir det färre att runda, kan vara kul chansspik, trots läget. 

 7 Vapour Trail 2% testas med Rikard N Skoglund första, denna gången, och alltid intressant när en av dom bättre kuskarna får chansen, då kan det ge lite extra, oavsett vem som kört tidigare. Kommer från vinst i enklare gäng, men detta är inte heller så tufft och nedstruken ett spår nu är så klart positivt. 

Många i loppet som inte vinner så ofta och det är låg klass, det kan vara värt att ta nästan alla och hoppas på rejäl skräll, måla på så långt plånboken räcker är grundtipset, och chansspika kombon Goop/Jepson om ni inte har råd med många. 

Ranking: A 12.3. B 7.11.1.2. C 8.6. D 9.4.

 

Avdelning 3.

Lågklassigt och svårtippat lopp igen, där många kan vinna. 3 Franklin Face 22% blir favorit på att han kan få ta över ledningen av 1 Arthur Halbak 2% och samtidigt svara utvändiga. Och det är väl vettigt, från ledningen kan vem som helst vinna och Franklin Face är inte dålig. 

5 Global Woodstock 20% har haft 13, 10, 8, 8, 12, 12, 7 och 8 innan han sist fick spår 2 och fick då gå på först i tredjespår sista 700 och är väl ursäktad för sämre placeringar efter flera tveksamma utgångslägen. Spå 5 är bra, men mycket oklart med startsnabbheten då det inte vart läge att trycka av på länge, räknas med äntligen bättre förutsättningar.

9 Quick Vald 11% får Uhrberg upp första gången och det kan gå från rätt smygläge med kusk i form. 

7 Livi Joy 7% är startsnabb och värsta utmanare mot favoriten, att vara först framme och ta ledningen, med hjälp av vinklad vinge testar nog Johan rejält, och når han spets duger denna bra i klassen trots första starten efter långt uppehåll. 

Efter strykning på bakspår, så kommer både 11 Mamba 18%  och 13 Arapaho Ghostdance 7%  bättre till också och dom räknas från två formstall, i öppet lopp. 

Ranking: A 3. B 7.5. C 13.9.11.6. D 8.1.12.2.4.

 

Avdelning 4.

Långlopp, 3140 meter auto på Solvalla, och åter ett svårtippat lopp, då det brukar finnas någon tydligt starkare än övriga i dom här loppen är inte fallet så här. 4 Vine Vision 35% är rätt favorit från rätt läge, men är inte så mycket bättre än närmaste motbuden, som procenten ger sken av. 

8 U.R.Amazing 18% står bra inne på pengarna och har bra statistik på den dryga distansen, han är mycket tidig då spelvärdet är betydligt bättre på honom, läget till trots. 

7 Gullabo Däck Bling 11% har några starter i sin nya regi, och det har funkat riktigt bra och med ett par vinster över aktuell distans måste han räknas med riktigt bra chans här. 

Från bakspår startar 10 Findus M. 13% från Thomas Lönn, som lyckades kvalade in ett sto till Oaks igår. Räknar med att det form i stallet och med Ulf Ohlsson upp är det rejält kuskpus på ekipaget. 

Jätteskrällen 11 Vicoletto Breed 1% har tjänat sina pengar i Italien, och har gått snabba tider på hårda banor. Nu är det en finare Solvallabana och första starten i Sverige, det kan vara riktigt bra effekt med nya förhållanden, och duktig kusk. 

Ranking: A 8.4. B 10.7.11. C 3.2.6. D 9.1.5.

 

Avdelning 5.

7 Nanetta Hill 69% blir oerhört stor favorit, men berättigat, i detta annars ihåliga fyraåringslopp för ston. Hon ska vara minst huvudet högre än konkurrenterna här och dessutom nedstruken ett spår. Det ska bara vara att köra framåt och ta över, bara kusken mot så att säga.  Stark spik!

Startsnabba 4 M.T.Naomi 3% går med helstängt med hål i och kommer inte favoriten i tidigt skede så kanske hon körs i spets och räknas även från rygg ledaren om favoriten skulle vara sjuk för dagen. 5 Googla In 3% blir det första barfota runt om för och det kan ju få fart på henne, och även hon är tidig om favoriten gör bort sig. 3 Ivana Boko 8% blir skor denna gången och det är minus, hon rankas ner lite på det i kombination med att Lugauers stall vunnit betydligt färre lopp, än brukligt, senaste månaden.

Ranking: A 7. B 4.5.10.3. C 1.2.12.11.9. D 6.8.

 

Avdelning 6.

Se ”Gå kort!”

Låser nog på mina tre förstastreck här, men för er som garderar vidare är 5 Digital Class  3% tidigast från bra läge med bra kusk, hon satt fast med sparade krafter sist och är betydligt bättre än raden. 3 Livi Memory 7% aviseras skor på denna gången vilket är ett minus och rankas ner lite på det.

Ranking: A 10 B 2.1.5. C 3.4.11. D 6.12.8.7.9.

 

Avdelning 7.

Alla lopp är svåra idag och här det favorit i fara. 1 Sevillia 47% har dragit innersniffen här och är inte tillräckligt startsnabb för att hålla ut ett par av konkurrenterna från start denna gången. Kan kanske öppna så pass att luckor uppstår och med två strykningar i fältet så kan han komma ut och kan inte plockas bort helt, men rankas ner på läget.

6 Secret Mission har varit bättre och bättre under våren och sommaren i många starter på V75, och har vinst på V75 i juni från ledningen. Han startar snabbt från alla öppna spår och är nu nedstruken till fördelaktigt femtespår, är nog snabbast ut att ta över från 3 Kung Edward 7%. Kung Edward tar nog ledningen först, men borde villa släppa, då han vinner väldigt sällan och rygg ledaren vore nog bra. 

Bakspårets 10 Zarchicco Park 14% står lite hårt inne i klassen men mött hårt motstånd ner i Frankrike och är härdad på Vincennes och borde duga bra här. Kör dom det minsta för fort där framme så kommer han in matchen rejält och är intressant i ny regi, nu för Riordan. 

2 Dizzy River 14% är mycket streckad men ska nu är det aviserat att det eventuellt blir någon form av skor på, vilket är minus. Han har dessutoim varit ute i enklare gäng på slutet och ändå inte vunnit, så rankas ner lite här. 4 Demolition Man F. 3% skulle kunna få bra fart från aktuellt spår och ställa till det i spetskörningen, oavsett får han nog en hygglig position härifrån och räknas med skrällchans. 

Ranking: A 6. B 10.1.4. C 3.2. D 9.12.11.8.7.

 

Avdelning 8.

Se ”Bästa spiken!”

Värsta motbudet på pappret är ganska överstreckad, då 3 Olle Rols  28% galloperade och blev diskad i comebacken 1/9 och tvingades då till kvallopp, då han varit diskad tre lopp i följd. Ingen bra uppladdning, även om han var klart godkänd inför galoppen sist så är det ju oroväckande, och för dom som har argumentet att Master Crow inte vinner lopp så ofta, så är det ju än värre för favoriten, som inte vunnit alls i år på åtta försök, med mer eller mindre bara 0 och d i raden. 

Håller nog då 1 Ebony Boko 23% som värst mot, då han är startsnabb och kan hålla upp sitt innerspår, från ledningen blir han farlig att nonchalera. Men även han är lite överstreckad här, då han är relativt ny i klassen, att gå upp mot silvermotstånd är ingen picknick, även om det inte är dom värsta denna gången. 

Ranking: A 10. B 1.3. C 7.2. D 5.4.8.6.12.9.11.

 

Stora systemet

Avd.1:  2.3.8.9.

Avd.2: 2.3.7.11.12.

Avd.3: 3.5.7.9.11.13.

Avd.4: 4.7.8.10.11.

Avd.5: 7 Nanetta Hill

Avd.6: 1.2.10.

Avd.7: 1.6.10.

Avd.8: 10 Master Crow

5400 Rader som kostar 1350 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1:  2.3.8.9.

Avd.2: 2.3.7.11.12.

Avd.3: 3 Franklin Face 

Avd.4: 4.8.

Avd.5: 7 Nanetta Hill

Avd.6: 1.2.10.

Avd.7: 1.6.10.

Avd.8: 10 Master Crow

360 Rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!