Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro/Solvalla 11/9

Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30, och denna veckan är det Jägersro som är saxbana mot Solvalla. Jägersro har vinklad startbilsvinge och det ger spåren långt ut på vingen lite större förhoppningar och kuskarna vågar chansa lite mer då. Det är en utpräglad spetsbana, men lite fler hästar vinner bakifrån där när det väl är V75 eller V86, då det oftast blir lite mer tävling i loppen när flera hästar kommer från andra tränare och banor då. Solvalla är inga konstigheter, den har dock tålt mycket regn sämre än många andra banor, så håll koll på vädret.

 

Bästa spiken!

I sjunde avdelningen blir det mycket svårt att gå mot omgångens största favorit som går ner rejält i klass efter att varit ute mot tuffast tänkbara motstånd i klassen sju starter i rad på V75. 2 Marcello Wibb 71% kan dock se oinspirerad ut i loppen ibland, men nu är motstånd så pass mycket sämre att det bara inte ska gå att förlora. Körs till spets här och sen är det bara slut. 

 

Gå kort!

I avdelning tre kan den knappa spetsfavoriten vara ett vettigt spikalternativ 1 Get Ready On Tour 33% som varit ute i två betydligt hårdare V75-starter mellan vinsterna på slutet, blev orättvist favoritspelad tre starter sedan, och gjorde det ändå bra som trea från utvändigt ledaren då. Har gått bra varje gång sedan skorna åkte av, så blir det igen och han är startsnabb och ska ha bra chans att försvara innerspåret nu.

Värst mot är så klart 6 Taiga Woodland 34% som vi hade med här vid skrällen på Tingsryd, han vunnit två raka lopp från ledningen, nu blir det dock lite bättre mot redan i spetsstriden. Han har nu gått förbi min tipsetta på strecken, men det är oerhört jämnt spelat mellan dom så ska man gardera så är det värt att ta med ytterligare något streck.

9 Scotch Brodde 5% har hängt med och varit bra placerad flera gånger på slutet utan att riktigt ha segerchans, men kan lifta med bakom startsnabba som kanske offrar lite för mycket i inledningen nu. Då är det mycket intressant att det blir första gången med amerikansk bike för första gången på honom och när två träter…

 

Avdelning 1.

Mycket annorlunda lopp inleder dagens tävlingar, då det är superkort distans, 1140 meter, istället för ordinarie 1640 meter i kortloppen, är det ett halvt varv kortare. Intressant för dom loppen är att det alls vinns från ledningen så ofta man kan tro, på Solvalla har det körts 7 sådana lopp senaste fyra åren och bara ett har vunnits från ledningen. På Jägersro har inga lopp av denna typen körts på sistone, men man kan ju anta att ledningen är större fördel där, som på 1600 och 2100. 

Superstartsnabbe 5 M.T.Insider 30% vann 640 meters-loppet på Solvalla under Elitloppshelgen (för andra året i rad) mot bland annat 4 Xlnt Chili Tripel 23%. Han har tagit längd på den i starten förr och nu är det väl läge att köra så fort det går hela vägen. Xlnt har inte vunnit lopp på över två år, då i Lövgrens träning, så varför skulle den helt plötsligt vara en vinnare nu och tidigare i veckan var den till och med mer streckad än M.T. Och när det nu är så pass jämnt i strecken så ska man antingen ta ställning och spika M.T.Insider eller ta många, Xlnt Chilli Triple är hur som helst mest överstreckad i omgången och iskall att gå på och bara ett streck vid många markeringar.

Skrällchanser har ett par hästar, 2 Rajah Press 5% kunde inte ta något från tredje utvändigt sist då det gick fort till slut, men ett bra preparé inför detta och här borde han kunna springa snabbt hela vägen. Var mer spelad än Xlnt Chili Tripel, som tredjehandare, inför Speedracet på Solvalla bland annat, totalt bortglömd nu. 8 Target Kronos 6% var unghäststjärna med Breeder Crown vinst bland annat, men som fått svårt att bära pengarna i äldre eliten. Två starter i kroppen för nya tränaren Hanna Lähderkorpi. Mycket startsnabb med, och med vinklad vinge så kanske hon testar, men det kan ju även bita bra till slut när ’alla’ kör fort från start här. ’Bara’ silverdivisionshästar eller sämre mot nu, så går ner i klass rejält. 

Ranking: A 5. B 2.8.3. C 4.6. D 7.1.

 

Avdelning 2.

Mycket stort kuskplus på 3 Enge Kevin 17% som gått bra hela tiden, men har svårt att sätta nosen först när det blir lite hårdare motstånd. Vid vinsten på Visby gick han på ute i tredjespår mer än varvet kvar, kom ner på innerspåret en bit genom sista svängen och vann lätt, och även motståndet var enklare då så fångade in ledaren på bra sätt i god tid före linjen. Gick bra bakom bra hästar sist och ska gått framåt med det loppet i kroppen efter en strykning, nu är det dessutom mer passande distans och Örjan upp. 

5 Danilo Brick 37% är den givna favoriten, som har två startgalopper i rad och innan det galopp mitt i loppet och tröttnade sedan tidigt i årsdebuten, så inget riktigt lopp i kroppen på väldigt länge och hopplöst osäker. Men oerhört kapabel häst som kvalade in till Kriteriet förra året. Nu är det åter hemmaplan, där många av Nurmos hästar trivs som bäst, utan resa och vana vid omgivningen.

Mina två hästar höjer sig lite mot övriga, då 1 Bottnas Easy Cash 20% blir lite överspelad denna gången, han vann en enklare spårtrappa sist, då han stod bra inne. Nu låter det som det blir skor denna gången och innerspåret kan absolut bli en fälla, han är ändå nästa streck om man garderar vidare. Men inte bra för systemet att gå på tre hästar här, då behövs fler streck om han ska vara aktuell. Björn ligger lågt på 8 Easy Creation 8%, som återgår till skor runt om och passivt upplägg aviseras, med hänsyn till ofördelaktigt spår. 

Skrällar skulle 4 Quick C.D. 5% kunna vara, då han är en av få i fältet med vinster i raden så visar han full form och trivs på längre distanser, har dessutom bra startspår nu. 9 They Don´t Know 1% är ett av få ston här, men då det är proposition utskriven med fördel ston så står hon riktigt bra inne på pengar här, och hon har startat i 100k lopp gång efter annan på slutet. Inte trivts då hon gått i dödens, men samtidigt varit fast i någon av starterna, får hon perfekt lopp så kan hon slå till. 6 Betting Rebel 1% hade lite formtopp tidigare i våras, efter miljöombytet och man fick börja köra barfota. Gick sen ur form en period men verkar börja hitta form igen och vann från bricka 8 på Solvalla för tre starter sedan. Skor bak sist, nu blir det åter barfota runtom som vid vinsten och han är en av få som är startsnabba här så bör hitta bra position.

Ranking: A 3. B 5. C 1.4.6.9.8.2. D 12.11.7.10.

 

Avdelning 3.

Se ”Gå kort!”

Har inga riktigt bra motbud mot mina tre förstastreck, bästa hästen bakom dom har fått ett sämre läge, i 10 Hurricane River 7%, så blir det nog svårt att komma till. Och den danska gästen 7 Cassiopeia 7% står hårt inne på pengar och långt ut bakom vingen, det är dessutom ett sto i öppen klass och den ska inte räcka. Samma med Lövgrens och Lugauers bidrag från bra lägen, ston som inte riktigt borde räcka mot dom tre bästa här. 

Ranking: A 1.  B 6.9. C 10.4.2. D 3.7.5.11.8.12.

 

Avdelning 4.

Här startar 4 Victory Topline 62% över passande kort distans, han galopperade bakom hästar sist, men det är inget han brukar ägna sig åt, han trivs nog sämre bakom hästar och gör sina bästa lopp i främre träffen. Perfekt fjärdespår och han har vunnit V75-final i klass två i år, då han och Pastor Power var en bra bit före övriga. Vid nollan på Hagmyren så var han rejält utmanad i utdragen spetskörning då han svarade spets 08-tempo i 600 meter och är sedan ursäktad att han var tidigt trött i V75-sammanhang.  Hade först tänkt att ha honom som bästa spiken i omgången, men då han kommit upp över 60% så är det inte lika högt spelvärde längre, men förmodligen vinner han bara. 

Värsta motbuden har betydligt sämre lägen och kusken bakom 11 Rajah Silvio 15% kör i princip aldrig lopp, dessutom skor på aviserat denna gången, och ekipaget är orättvist mycket streckad. 6 Chapuy 10% är nog i så fall en bättre chans, men dyrt att dubbla på ett matematiskt system och bara aktuell vid spel i någon form av reducerad variant. Många i fältet som helt enkelt inte ska räcka och Victory Topline är en mycket sund spik.

Ranking: A 4. B 6.9.11. C 10.5.2.3.1. D 7.8.12.

 

Avdelning 5.

Flemming Jensen visade toppform på stallet vid V75-omgången på Charlottenlund på Danmarks derbydag. Här har han favoriten 8 Cash Flow 37% och hon är ändå inte så startsnabb dessutom är Flemmings kör-stil ju oftast att ta upp från start och hitta ner i kön för att ha allt krut tort till upploppet och inte alls omöjligt att iiiiiisemannen kommer längst ut i banan och spurtar ner dom till slut. Men dom uppläggen är alltid chansartade på Jägersro och större favoriter har fallit på det sättet och garderingen är given. 

4 Procolate 6% är kanske den troliga ledaren efter några hundra meter, då Kolgjini kört några lopp på Jägers så vet han betydelsen av att sitta i ledningen här. 6 True Devotion 13% är värst mot i spetsstriden och PU har också koll på vikten av spets här och laddar nog vad som går. Hon står lite hårt inne på pengar, men å andra sidan gjort ett par starter i diamantstoförsök och näst sist var det tredjeplats i Stoderby-uttagningar bakom Staro Miami och Fanny Chenal. Hon borde fått lite med mer hårdhet med dom loppen innanför västen och då hon är garanterad resa i främre träffen här ska hon räknas mycket tidigt. Skulle hon ta sig förbi invändiga i starten så kan det vara slut. 

Få tränare med ännu bättre statistik än Flemming men här är tre med, Petri Puro, Conrad Lugauer och Patrick de Haan som alla har varsin häst till start och alla tre duger här, detta är ett getingbo, så inte fel att heltäcka loppet, då just stolopp i mellan och låga klasser är där det ofta skräller. 

Ranking: A 8.6. B 4.2.9.5. C 7. D 3.1.

 

Avdelning 6.

Stolopp även på Solvalla, som lockat mindre startfält tyvärr, men Anders Svanstedt bakom favoriten 8 I´m Sailing 21% är kanske glad att det är lite färre till start, då han lottades till sämsta spåret. Då behöver han inte hamna allt för långt bak och då hans märr är stark och oöm så blir det nog offensivt upplägg om tempot inte hålls uppe. Hon gick sista varvet själv i tredjespår sist och var bra som tvåa. Det var betydligt hårdare motstånd då och tillexempel Quantanamera som vann långloppet på Bjerkes V75 i söndags var sjua i det loppet. Mycket bra insatser gång efter annan på slutet mot hårt motstånd och hon räknas tidigt trots läget här.

6 Indiana Boko 20% var snäppet under kulltopparna som treåring och kvalade in till både E3 och Trav-Oaks, men gjorde bort sig med galopp i båda finalerna. Hon har därmed betydligt mindre pengar på kontot än hon kunde fått med sig, i korta E-3 tillhörde hon dessutom favoriterna, men i år har det inte riktigt funkat, men matchats mot hårt motstånd, så hon borde duga bra här.

2 Divine 15% blir det första barfota runt om, bike och alla skydd ryker till denna starten, hon visade toppform vid rejäl vinst sist. Hon ska inte göra så många mer starter och kommer ges chansen rejält i loppen på slutet. Visst kan det bli lite ’för bra’ men måste rankas tidigt på den intressanta infon. 

3 Lucky Babe 20% är nästan lika mycket streckad som favoriten, och visst är det intressant med BG upp för första gången, men denna vinner inte så ofta. Hon har inte vunnit i PU:s träning ännu på 24 försök och har totalt 5 vinster på 61 starter och ingen vinst har gett mer än 30k. Nu möter hon lite bättre damer än så och detta gör att hon känns överstreckad denna gången och ska bara med vid bred gardering. 

5 Carisma Sisu 5% vinner heller inte så ofta men roligare streckprocent på henne, och Salmela går mot ett betydligt bättre år som tränare i år, och denna är ojämn men riktigt snabb ibland. Även 1 Up To Me 2% skulle kunna vara en kul skräll vid gardering, då hon lottats till ett bra läge, härifrån kan hon avgöra om hon vill svara upp innerspåret eller släppa om någon av dom bra kommer tidigt. Oavsett blir det ett lopp i främre träffen och det är så klart fördelaktigt. 

Ranking: A 8. B 2.6.1. C 5.3. D 7.4.

 

Avdelning 7.

Se ”Bästa spiken!”

8 Magic Happens 7% har PU tidigare haft höga tankar om men den har väl inte riktigt blivit så bra som han trott och här får han nog trolla med knäna om det ska gå från spår 8. Blir det ett par strykningar invändigt, däribland favoriten är han så klart tidig. 

3 Infinitus 8% är nog värst mot, som streckfördelningen antyder, dock är väl inte Joakim Lövgren något kuskplus direkt, även om han kört vid dom flesta vinsterna, krävs att favoriten kommer bort eller är sjuk för vinst men tidig bakom på visad form, så klart. 

Fördel ston i propositionen gör att 5 Julia Af Solnäs 4% står pengamässigt bra inne, hon är startsnabb och får resa där framme. Var dock bara några starter sedan hon var ute i P-21 då hon hade några galopper och gått ur form rejält. Nu har hon tre lopp i kroppen efter kortare uppehåll och i fjol gjorde hon många starter i Diamantsto-serien, med ett par vinster där så hon kan överraska, men favoriten måste komma bort rejält då.

Ranking: A 2. B 3.8.5.6. C 4.1.11.10. D 9.7.

 

Avdelning 8.

10 Deede Star 32% är vettig favorit trots spåret, var inte ens favorit sist, vid V75-vinst, då vi hade den förstarankad i tipsen här, och han vann då enkelt. Har inga problem att anfalla från kön och verkar ganska okomplicerad, hemmaplan är en fördel för dom flesta Nurmos-hästarna dessutom och han har ganska stor vinstchans trots läget. Dock är han ju nu kvalad till finalerna om drygt två veckor, så inte helt omöjligt att det blir lite lugnare upplägg och gardering känns då given.

7 Manuzio Hanover 14% är mycket intressant med första BG upp nu och dokumenterad toppform. Sista loppet är inget att säga om då han blev tempotorsk i kön och tvingades ut i vida spår till slut och det var omöjligt att ta något den gången. 

9 Running Like Hell 4% har det varit lite skrik på i V75-starterna, nu är han liksom favoriten klar för finalerna under kriteriedagen och nu aviseras skor på, för att spara hov. Inte jätte-het men till 4% kan det vara rolig skräll då han duger och kan hamna hyggligt på det från läget. 

Daniel Redén skrällde till igår på DD och har toppform på stallet igen efter några veckors mindre svacka tidigare i somras, i lördags vann Propulsion Trotting Masters Finalen. Här har stallet fått perfekta startspår med 4 Messiah 17% som varit ute mot hårt motstånd tre lopp rad nu och borde kunna göra en bra insats denna gången. Är inte startsnabb men borde kunna hitta ner bra från ett av dom bättre spåren. 

3 Religious 6% är det rycktussar och bike på för första gången, vilket är mycket intressant. Han är hyggligt startsnabb och med racerbalans borde han kunna köra till spets här, då det inte kryllar av startsnabba i fältet. Mika Forss har inlett sin Sverige-karriär på bästa tänkbara sätt, och statistiken visar att han är även en av kuskarna som skräller, procentuellt, oftast med hästar spelade till över 10 ggr pengarna. Kul idé från ledningen! 

Ranking: A 3.7.10. B 8.4.9.1. C 2.11. D 5.12.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.5.8.

Avd.2: 3.5.

Avd.3: 1.6.9.

Avd.4: 4 Victory Topline

Avd.5: 2.4.5.6.8.9.

Avd.6: 2.6.8.

Avd.7: 2 Marcello Wibb

Avd.8: 3.4.7.8.9.10.

2592 Rader som kostar 648 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5 M.T.Insider

Avd.2: 3.5.

Avd.3: 1.6.9.

Avd.4: 4 Victory Topline

Avd.5: 4.6.8.

Avd.6: 2.6.8.

Avd.7: 2 Marcello Wibb

Avd.8: 3.4.7.8.9.10.

324 Rader som kostar 81 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!