Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Svenskt Trav-derby och Derbystoet med extra V75 på Jägersro 1/9

V75-omgången.

Derbysöndagen på Jägersro, som vanligt med en extra V75! Capo Bahia ör stor favorit till att ta hem Svenskt Travderby i år, speciellt då värsta konkurrenten på förhand, Attraversiamo, var lite sämre än förväntat i sitt kval. Han ska vara bättre i finalen, men räcker det? Initi Boko från Nurmos stall seglade väl upp som värsta motbudet, framförallt ikraft av sin startsnabbhet är han det givna spetsbudet, vilket är guld värt på Jägersro, och han därmed hösten att slå.

I Stoderbyt är det inte lika klart med ranking och favoritskap. Conrads Rödluva har ju svikit i som mycket stor favorit i såväl Drottningpokalen som i Stochampionatet. Activated har ju å sin sida gått från klarhet till klarhet, när det ör hon som skrällt i båda storloppen från lägen som ska vara totalt omöjliga att vinna från i sådana lopp. Nu har hon istället fått ett kanonläge och duon höjer sig något före övriga, men flera bakom som tillhör kulltoppen och vill inget hellre än att ta en stor titel innan året är slut. 

Medellångt upplopp med sina 190 meter, men som alltid nämns när man pratar om Jägersro, det känns som nedförsbacke ur sista svängen för ledaren och det vinns betydligt mer lopp från ledningen här än på dom flesta andra V75-banorna. I starten körs det med vinklad vinge på startbilen, så chans att trycka av från spåren längst ut för att hitta bättre position är möjlig här.

 

Bästaspiken!

Är 3 Campo Bahia för hårt streckad är väl frågan? Jag tror att segerstaplandet fortsätter och bedömer att det är mycket hög segerchans och förmodligen borde man väl spika, men inte helt hundra på att det är rätt upplägg, gardering behöver inte vara fel. Dessutom var det plattmatch för alla Lugauers utselningar på lördagens V75.

Men bästa spiken hamnar i avdelning ett, där 4 Heart Of Steel75% går ut i lite enklare gäng än han är van att möta på slutet, spetschansen och därmed vinstchansen är oerhört hög. Peter Untersteiner näst intill garanterar vinst och då det gör minst ont att spika storfavorit i första avdelningen så är singelstrecket givet på honom.

 

Gåkort!

Känslan är ändå att Derbyt står mellan några få hästar, som höjer sig lite över övriga kullkamrater.3 Campo Bahia 60% är så klart självskriven och kanske ett spikbud för den lilla lappen. Men spelar man större och kanske ihop med någon/några så bör man nog försöka fälla denna storfavoriten. 

4 Initi Boko 16%är det givna spetsbudet från ett perfekt fjärdespår, och därifrån är han hästen att slå. Han tillhör absoluta kulltoppen och plockade tillexempel ner Attraversiamo och Campo Bahia i treåringarnas största drabbning, Svenskt Trav-kriterium, i fjol, på sensommaren.

6 Attraversiamo 10% har ju sett nästan lika bra ut som Campo Bahia tidigare under säsongen och gjort bra lopp allt som oftast, var lite besvikelse i derbyuttagningarna. Svante Båth vet hur han ska ställa i ordning till större lopp, så det kan ha varit medvetet upplägg i träning, som gör att han ska gå framåt ytterligare med det loppet och han kan mycket väl vara bättre än någonsin nu och han ska med på lappen.

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 4. B 5.1. C 7.3 D2.6.

 

Avdelning 2.

Här tycker jag att strecken hamnat lite fel på flera av ekipagen. Sett att 12 Darshana3% rankas sist i visa tips och visst hon har bara en vinst, men detta är inte det tuffaste diamntstoförsöket hon varit ute i. Hade det dessutom varit fullt fält så hade hon stått i tredje ledet från bricka 15, på det hon tjänat. 12 är så klart också riktigt kass läge, men tre färre att runda är faktiskt en stor skillnad. 

8 Frances Yoda 4% har inte heller bra spår över huvud taget, men har ju som kompensation fått tjäna betydligt mer än invändiga konkurrenter. Här är det ju dessutom vinklad vinge och det kan bli offensivt upplägg då det aviseras barfota runt om. En balans som fallit väl ut på sistone med vinst vid enda gången i år och vinst vid båda starterna med aktuell balans i fjol. Inga hästar som selas ut från Puros stall är några bluffar och detta är inget undantag, dessutom kuskbyte till denna starten, vilket vissa hästar tänder till på.

Flera startsnabba i fältet vilket kan gynna dom sämre lägena, om det går för fort där framme, strecka ett gäng är grundtipset och glöm inte mina två, nämnda rysar-bud.

Ranking: A 8. B 12.7.6.2. C 9.4.10. D 3.5.1.11.

 

Avdelning 3.

Derbystoet går över 2140 meter och favoriterna i respektive uttagningslopp infriade alla förväntningar, då dom kvalade in. (Vad sägs om 1,11 1,19 1,73 1,75 1,86 2,01 i vinnaroddsen under uttagningarna, inga överraskningar där inte) Försöksvinnarna höjer sig rejält före övriga och det behöver inte var fel att ta all sex på kupongen. Minst attraktiva upplägget skulle var att låsa på dom två mest betrodda. Jag ratar nog bakspårets 9 Racing Brodda8% och1 AleppoPine7% på att läget kan bli en fälla om hon inte lyckas hålla ledningen och kuskminuset är en stor faktor här. Streckar övriga fyra vinnare från 2-5 på den stora lappen. 

På lilla kupongen tar jag ställning och spikar 5 Activated27% som slagit övriga gång efter annan, dessutom från totalt omöjliga lägen. Bricka 12 både i Stochampionatet och Drottningpokalen (då nedstruken till spår 11), och har nu fått ett väldigt bra femtespår och är dessutom betydligt mindre spelad än favoriten. 4 Conrads Rödluva37% har vikit ner sig i i båda nämnda stora finaler, och blir svår att gå på här, men hon är så klart första utmanare och förtjänar en ny titel, efter tungt favoritskap i tidigare nämnda loppen. 

Ranking: A 5. B 4. C 3.2.1.9.6. D 12.7.10.2.

 

Avdelning 4.

Bästa hästen har fått ett av dom sämre lägena 8 Hurricane River 19% är trots läget ett spikbud i omgången. Mycket bakspår på slutet för honom, och nu kan han kanske hamna en bit längre fram med hjälp av sin startsnabbhet i kombination med den vinklade vingen. Dessutom aviseras bike och lottning i balansen, mycket intressant. 5 Gambit Brodde 18% kommer från Lugauers stall som visade tveksam form i går, men var det bara tillfälligheter så duger denna bra för klassen, nu är det dessutom bike på och spetsbåge, där han trivs bäst, tidig.

Ranking: A 8. B 5.10.2.4.1. C 6.7.9. D 12.11.3.

 

Avdelning 5.

Ytterligare en eventuell spik i form av 5 Minnestads Ecuador 32% som bytt regi inför förra starten och verkar stortrivas med vinst direkt, då barfota, men med vanlig vagn. Nu blir det också bike, inget av balans och bike är nyheter för honom men ger så klart bra effekt ihop. Läget är perfekt och med minsta förbättrad startsnabbhet bör han hamna bra på det, körs förmodligen offensivt oavsett och räknas med hög segerchans.

Motstånd saknas inte och det är ett lopp för körande amatörer, det kan bli någon som är överoptimistisk och sätter färg på sådana lopp och det gör det lite mer ovisst. En bred gardering behöver inte vara fel, jag tar dock ställning och spikar. 

Ranking: A 5. B 1.2.4.3.12.11. C 7.9.8 D 10.6.

 

Avdelning 6.

Se”Gå kort!”

Derbyfinalen över 2640 meter har vi behandlat högre upp i tipsen.

Ranking: A 3. B 4.6. C 5.11.1.9.12. D 2.10.7.8.

 

Avdelning 7.

Avslutningen är ett lopp över 3140 meter med hästarna utspridda över fyra fållor, jag brukar förorda bästa hästen längst bak. Vågar dock inte spika 10 Reckless 49% då spelvärdet blir dåligt med så stor favorit i sista, och dessutom var det tack vare galopp på den som var före som han fick vinsten för två starter sedan i liknande lopp. 

Ytterligare en faktor att ta i beaktande är att det bara är två hästar på start, vilket gör att någon från mellantilläggen kan vara tidiga att ta över ledning här och blir då oerhört svåra att slå, vem som är först framme är dock svårt att räkna ut här. Blir nog till att ta 5 Crown Wood 3%, som kan vara tidigt framme. Men även 8 Vincent As 14%, nu med lopp i kroppen och som vanligt Jepson i vagnen. 11 Coktail Fortuna 8% känns lite bortglömd, har gått lite längre distanser på Vincennes och duger absolut här. 9 och 7 är båda helt okej för klassen med över aktuell distans och kommer med på kupongen vid bredare gardering, och kanske även en eller båda från stall Kolgjini. Möjligen också Örjan Kihlströms uppsittning från startfållan, då det är enormt kuskplus där på en svårbedömd häst, men bara vid riktigt många streck.

Ranking: A 10. B 11.8.5. C 9.7.1.3. D 6.4.2.

 

Stora systemet

Avd.1: 4 Heart Of Steel

Avd.2: 2.4.6.7.8.9.10.12.

Avd.3: 2.3.4.5.

Avd.4: 2.4.5.8.10.

Avd.5: 5 Minnstads Ecuador

Avd.6: 3.4.6.

Avd.7: 5.8.10.11.

1920 Rader som kostar 960 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 4 Heart Of Steel

Avd.2: 2.6.7.8.9.12.

Avd.3: 5 Activated

Avd.4: 5.8.

Avd.5: 5 Minnstads Ecuador

Avd.6: 3.4.6.

Avd.7: 5.8.10.11.

144 Rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!