Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot V75 Jägersro 31/8

Omgången.

En liten jackpot från söndagens extraomgång, så det är bra mycket mer att spela om även om det inte är så bra som det varit senaste veckorna. 

Jägersro står värd för Svenskt Travderby på söndagen denna veckan, och då går det V75 både lördag och söndag på Malmös travbana. Spetsbanan med vinklad vinge, så lite större chans för ekipagen längst ut bakom vingen att hitta bättre position i startrusningen. Upploppet är medellångt med sina 190 meter, men det ser svårare ut än på någon annan 1000-meters bana att komma långt ute i spåren genom sista kurvan, då man får känslan av att ledaren här får extra fart med sig ur sista svängen.

 

Bästa spiken!

Måste sätta snyggingen 4 Norton Commander 56% i denna kategorin, då han har spår invändigt av värsta konkurrenten. Mycket bra intryck sist i Jubilieumspokalen då han spurtade bra mellan hästar till tredjeplatsen, går ner i klass nu. Kort distans i silverdivisionen, avdelning fem denna lördagen och då är spår fyra bakom bilen bästa tänkbara och här borde han bli släppt till spets av 1 M.T.Insider 1%. Även om Olle släpper till 3 Exclamation Mark 17% så borde Ulf i sin tur släppa till Norton. Norton har sju vinster på åtta försök i ledningen och på Jägersro är ledninegn guld värd. 

Ulfs chans bakom Exclamation Mark är nog att försöka köra i rygg ledaren och spurta förbi till slut, tar han emot Norton eller 6 Gina Schermer utvändigt så borde han få svårt att stå mot någon av dom. Ebbinges styrning har absolut toppform och hittade rygg ledaren på Uza Josselyn i Sto-EM sist, och satt fast med kanske lite sparat som trea. På minussidan är att hon är ett sto som nu är i öppen klass och visst har det funkat innan men det är ändå ett faktum att ston vinner lite mer sällan i högre divisioner. Mest negativt är så klart läget, med något snäpp för långt ut bakom vingen. Kommer Norton bort, är hon säkert först framme och övertar, då vinner hon, men det scenariot håller jag som låg chans för, så Norton blir spik.

 

Gå kort!

I gulddivisonen har jag mycket svårt att strecka någon från bakspår över 1640 meter på Jägersro, inte ens Propulsion i toppform redde ut bricka 9 i Hugo Åbergs efter att det var rejäl överpace i loppet, och han avslutade hur fort som helst, så räckte det bara till en andraplats. Så här har framspåren kraftig fördel så klart. 

Nu kommer 3 Disco Volante 20% ut efter lite vila, med en mycket missvisande rad. Senaste två loppen har varit från kö-positioner, där gör han inte alls lika bra lopp som i ledningen. Andraplatsen i längst upp i raden är finalen av Lotterian och nollan efter är från Elitloppsförsök, då han galopperade kort innan bilen skulle släppa och körde lite ändå från start för att sedan backa ner invändigt, och är ursäktad att han blev trött då. Femteplatsen på Kalmar gjorde han jobbet utvändigt 7 Pastore Bob 7% som tydligen kommit i mål till slut, eftersom han dyker upp här. Disco blev då trött tidigt på Kalmars långa upplopp men var inte mer än en längd efter hästarna som va före i mål, han var dessutom länden före favoriten här. 

Nu har väl iofs. 6 Policy Of Truth 42% hittat betydligt bättre form än vad han hade då, men håller ändå Disco som bättre chans denna gången, mest på grund av fördelaktigare läge. Dom två höjer sig rejält över övriga i startledet, och det är smaksak om man ska spika Disco i trolig spets-och-slut-anda ala Jägersro, eller om man ska tveka på formen och gardera med storfavoriten i toppform.

11 Baron Gift 15% och 10 Jairo 5% känns väldigt bortlottade denna gången, och även om någon av dom skulle kunna hitta hygglig position och komma in i loppet vid kraftig överpace så vill jag inte betala för dom denna gången.

 

Avdelning 1.

Bronsdivisonen över 2640 meter med voltstart och sådana lopp vinns ganska ofta från ledningen, då det går lite långsammare i starten än bakom bil. Dessutom har kuskar mer respekt för längre distanser och det tillåts ofta att köras ganska långsamt på mellanvarvet. 

Ledningen ser ut att vara vigd för springspårets 6 Royal Navy Neo 24% som BG mer eller mindre garanterade vinst med i Sommartravets final för två starter sedan, då var det spets och slut från just bricka 6 i volten. Nu kör Örjan och Goop-tränat var fortsatt riktigt bra form på i onsdags vid flera vinster. Men snabba pengar på slutet och upp i klass, så inte helt givet att han bara får loppet, men mycket hög vinstchans, given a-häst och tänkbart spikförslag.

8 Reverend Wine 16% trodde jag mycket på sist och hade tvåa i rankingen som lite skräll på Örebro. Nu blir han betydligt mer streckad, har samma kusk och bra smygläge, vinstchansen är återigen god. 

1 Night Brodde 16% är startsnabb och kan ställa till det lite för favoriten, men tror inte han kan svara om Örjan prickar. Lugauers häst vann ett enklare 4-årings lopp tidigare i våras, då det gick lite långsammare i loppen, har haft lite svårare att hänga med riktigt fullt ut sedan alla andra rycker skor och kör ännu snabbare tider. Han är dessutom van att gå i bike och här byter han ner sig till vanlig sulky. Rankas ner en del på det. 

4 Staro Leonardo 11% är däremot, liksom favoriten, van att gå i vanlig sulky, men startar sällan i voltstart och har en hel del galopper i karriären så spår 4 är inte alls optimalt. 

3 Zio Tom Jet 9% ser ut att vara i toppform och i maj var han överlägsen i långlopp före bland andra  Andre Ward, sist spurtade han snabbt och var nära Thriller N.P. också i långlopp. Stall i toppform och häst som gillar längre distanser, det ser passande ut från hyggligt startspår.

7 Adde S.H. 13% har dom alltid hållit högt i Untresteiners stall och sist var han nära att nå Derbyt, härdad i hårda årgångslopp, och dessutom startsnabb, så från springspår bör han hamna bra till. Kuskbyte första gången på länge då Pu oftast kör honom själv, visst kan vissa hästar tända till på det, så i alla fall inget minus med Johan upp denna gången. 

Ranking: A 6. B 8.3.7. C 1.4.11.9. D 10.2.5.12.

 

Avdelning 2.

Lägsta klassen över kort distans och här är det intressant utrustningsändring på 5 Zlatan Knick 18% som nu ska gå barfota runt om för första gången. Det blir hårt streckat då ’alla’ går på den informationen så han kanske blir lite överspelad, får han till startsnabbheten med barfotan så kan det bli spets från perfekt spår. Favoriten 4 Upload 30% har haft dåliga lägen allt som oftast så därav en mycket missvisande rad och han räknas tidigt här.

8 Beartime 4% får rejält kuskplus här och kan öppna fort så vinklad vinge är fördel här. Dock varnar dom från stallet att han kan vara lite knepig med maten och dett är första långresan. Men står allt rätt till och han ätit bra så ska han vara riktigt tidig här. 

3 Neon Hagh 5% var med i fux-loppet på Solvalla sist, och att ta stryk av många klasser bättre Dreammoko den gången är så klart ursäktat och han höll bra som tvåa efter offensiv styrning. Nu kan han välja upplägg lite från ett bra spår, då han tål tuffa upplägg så kan han säkert gå fort hela vägen här. Borde vara bra för klassen om man blir spelad till 8 ggr pengarna mot Dreammoko. 

Ranking: A 4.3. B 5.8. C 12.6.9. D 1.2.11.7.10.

 

Avdelning 3.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 3. B 6. C 11.1.10.4.7.5. D 9.2.8.12.

 

Avdelning 4.

Ett stolopp över 2140 meter med ett tillägg, där dom på start står okej inne, och två av dom som tjänat mest på grunddistansen ska ha riktigt bra chans.

3 Anna S.H. 16% blev lite tempotorsk i kön bakom hästar sist och sen lucka från fjärde inner i comebacken gången innan. Dahléns stall hade problem med borelia tidigare i sommar men nu verkar så gott som hela stallet på väg uppåt i form och räkna med bra insatser därifrån framöver. 11 Ussara Mail 14% är från samma stall och det är nog Jepsons val, så det får man respektera, även om denna startat mest i monté på slutet. Dessutom var hon struken för ett par veckor sedan, så mer tveksam ändå.

Favoriten 10 Au Pair Girl 23% har suttit fast ett par gånger i rad på slutet med mycket sparat, så det kan komma väl till pass nu. Det verkar dom flesta ha koll på så inget vidare spelvärde i henne denna gången men given på kupongen så klart.

9 Quiz Töll 8% star bäst inne på pengar i loppet och var riktigt bra i fjol, nu handlar det om årsdebut och då kanske det passade bra att bli nedstruken till innerspår. Hittar hon ut så är hon rejäl och kan göra en del själv.

6 Digital Class 17% är spetsbudet och hårt streckad på det, och det ska hon väl vara. Suttit fast en hel del på slutet och räknas tidigt på läget.

Ranking: A 3. B 6.10.9. C 11.15.14.13. D 5.1.4.7.12.

 

Avdelning 5.

Se  ”Bästa Spiken!”

Ranking: A 4. B 6. C 3.11.5.2. D 10.8.1.9.7.12.

 

Avdelning 6.

Ett fyraåringslopp i lite lägre klass med ett tillägg, där en på grunddistansen blir favorit, jämnt spelad med en med bakspår på tillägget. Det är ett öppet lopp och klassen är låg, så grundtipset blir att gardera på rejält här.

5 Pere Ubu 23% från PU:s stall är favoriten och bör kunna köras till ledningen tidigt. Men det är bara fem på startfållan och dom på tillägg bör komma ikapp ganska billigt, då ska deras rutin fälla avgörande, så Pere är bara en i mängden vid gardering. Hårt streckad blir också 13 Global Winner 22% från spår åtta på tillägget, han har dessutom 6 galopper på 13 starter, så inget att hålla i handen här heller. Men hög kapacitet så går inte att räkna bort här.

15 Damien Hanover 11% startar från ett riktigt uselt läge, har mött enklare gäng, men kommer med tre raka vinster efter fyra starter i Dahléns regi. Det är bättre resultat-rad än konkurrenterna kan visa upp och dessutom enormt kuskplus med Jepson upp så han räknas tidigt trots läget.

11 Danilo Brick 7% har också mycket galopper i raden, kvalade in till Kriteriet i fjol, har nu två lopp i kroppen och då han är startsnabb kan springspåret vara biljetten till en bra position. Testas med Ulf Ohlsson nu och är han felfri är han riktigt långt framme här.

6 Tengil Face 13% har innerspår på tillägget, men kommer han iväg bra kan han ta sig ut i bra position därifrån och Kolgjinis brukar ju kunna hitta någon vinst nere på Jägersro derbyhelgen, så detta kan definitivt vara en av dom hetaste chanserna. 

1 Dallas 1% har redan skrällt rejält på V75, också då på Jägersro, visade full form sist vid snabb start och enkel vinst, i öppet lopp duger han från ett ganska bra läge. Även 8 Admirer 5% räknas som skrällchans här, kommer från formstall och har varit ganska betrodd i liknande lopp i sommar. 

Ranking: A 11.15. B 13.6.7. C 8.5.10.12.9. D 14.1.3.4.2.

 

Avdelning 7.

Jättefavorit i avslutande avdelningen är inte bra för utdelningen men 4 Ike Schermer 57% ska nog ha ganska bra vinstchans här och måste med på lappen, men bör garderas om man vill ha lite värde i kupongen. Han kördes bort lite i Derbyuttagningarna, då han blev fast i trött rygg till slut. Krafter som kan komma väl till pass nu.

1 Spartak Face 11% är startsnabb och bör kunna hålla ut övriga från innersniffen och då körs han där, då måste favoriten vara riktigt bra för att slå honom. Eventuellt blir det dessutom rycktussar för första gången nu, vilket så klart är ett plus i så fall. 

3 Get Ready On Tour 12% gick jag mot sist han testades på V75 för två starter sedan, då i en klass lägre, nu står han ganska hårt inne och även om han har bra statistik från ledningen, så tror jag inte han får den nu. Rankas ner lite på det antagandet.

En rejäl skräll från Goops formstall kan 2 Ribaude 2% vara som håller bra form med många framskjutna placeringar utan att fått vinna i år. Från ett bra spår kan det vara dags, när det nu är Jepson upp. Dom låter nöjda med träning och han var trea sist bakom Burning Man på V75, och med minsta överpace biter hans spurt bra, kanske bäst.

Vid bredare gardering är det så klart framspåren som gäller, 5, 6 och 3 kommer tidigt med på kupongen vid fler streck, på dom fördelaktiga lägena. 

Ranking: A 1.4. B 2. C 6.5.3.10.12. D 11.9.7.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 6 Royal Navy Neo

Avd.2: 3.4.5.8.12.

Avd.3: 3.6.

Avd.4: 3.6.9.10.11.15.

Avd.5: 4 Norton Commander

Avd.6: 5.6.7.8.11.13.15.

Avd.7: 1.2.4. 

1440 Rader som kostar 720 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 6 Royal Navy Neo

Avd.2: 3.4.5.8.

Avd.3: 3 Disco Volante

Avd.4: 3.6.9.10.11.15.

Avd.5: 4 Norton Commander

Avd.6: 6.7.11.13.15.

Avd.7: 1.4.

240 Rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!