Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Jägersro Derbyuttagningar 21/8

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Omgången.

Extra V75 denna onsdag, då det är derbykval på Jägersro, dags för dom bästa fyraåringarna att kvalificera sig till Svenskt Travderby och Derbystoet. Att tänka på är att bara två går vidare från varje försök och då är det väldigt viktigt att vinna försöken då det ger enorm spårfördel i finalen. I övrigt är spelstopp för V75 är 19:30.

Det blir allt som oftast en ganska favoritbetonad omgång, men vi gör så klart ett försök att fälla några av favoriterna, medans minst ett par av dom känns mer eller mindre oslagbara. Och jag väljer därför att spela med tre spikar, om inget oförutsett händer, i våra tillsammans-lag. Då jag tror att utdelningen inte sticker iväg allt för högt så väljer jag att spela lite mindre system för 100:-/andel denna gången. 

Jägersros bana är en utpräglad spetsbana, där vinster från spets, på distanserna 1600 och 2100 meter, ligger en bra bit över genomsnittet, jämfört med övriga banor. Ändå är upploppet medellångt med sina 190 meter men känslan är att hästar i ledningen får extra bra fart med sig, precis i utgången av sista sväng. I starten är det vinklad vinge på Jägersro, det ger 6,7 och 8 bättre förutsättningar att hamna bra på det och statistiskt ökar segerchansen från dom spåren.

 

Bästa spiken!

I första avdelningen kommer favoriten till seger i finalen ut, 8 Campo Bahia 80%, och han har extremt hög vinstchans. Startar längst ut på vingen och det innebär nog bara att risken för att bli påkörd i starten minskar, nu är han dessutom nedstruken ett spår. Han har dessutom hamnat i det enklaste uttagningsloppet, där värsta konkurrenten lottades till bakspår. 11 Viking Brodde 9% får nog vara nöjd om han skulle fixa andraplatsen från det läget och spiken på Campo Bahia är stenklar.

 

Gå kort!

Flera av kvalloppen har fem hästar streckade mellan dryga 20% ner till 10%, så strecken är väldigt spridda i några av loppen. Det kan då vara vettigt att försöka stänga ett eller par av dom jämnt streckade kvalen på två eller tre hästar, eller hitta spik i något av dom. Jag har fastnat för ett trehästarslås i sjätte avdelningen. 

7 Initi Boko 24% är berättigad favorit, tillhörde den absoluta kulltoppen under fjolåret, från just bricka sju vann han Kriteriet och spår långt ut behöver inte vara fel, då han kan vara lite strulig. Vid årsdebuten galopperade han redan innan start och tappade allt, gick med på 12,9 över sista 2400meterna, så med det loppet i kroppen ska han så klart gått framåt. Mest plus är ändå att det första BG upp nu och Nurmos brukar ju ha ordning till Derbykvalen. 

En som är bra mycket struligare är 8 Zephyr Kronos 13% som besitter skyhög kapacitet men gör bort sig allt som oftast. Var en av favoriterna inför Sprintermästaren, men gjorde bort sig med galopp redan i försöket då. Vaknar han på rätt sida och/eller Redén hittat rätt med honom så har han kunnande och tempon i kroppen för att slå mer eller mindre vem som helst. 

Bökiga lägen på båda mina förstastreck, så tar den som borde gå i ledningen här 1 Marcello Wibb 16% har matchats i V75 och är hopplöst oinspirerad ibland för att sedan vara riktigt bra, han håller fortsatt bra form och fick lite preparé sist med ett lopp tredje invändigt och mycket sen lucka. Här borde han hålla ledningen och det finns ingen anledning att släppa och då riskera att bli fast här. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 8. B 11. C 10.2.1.7. D 6.4.5.9.

 

Avdelning 2.

2 Ad Hoc 21% är bara andrahandare, men det är jämnt spelat, här är det intressanta utrustningsändringar på gång och Jepson vinner lopp i parti och minut för dagen. Barfota runt om, blinkers och rycktussar, alltihop första gången nu. 

Bakom min tipsetta är det väldigt öppet då värsta motbudet 10 Betting Gangster 23% dragit sämsta läget, visst kan det gå, då Riordans stallform pekar fortsatt rakt uppåt, men bakspår på Jägersro är vad det är. Ett annat stall med toppform är Lugauers och här har han 5 Night Brodde 13% som suttit lite småfast, med sen lucka, kvar i trötta ryggar för länge och galopp invändigt i dom tre senaste starterna så formen är betydligt bättre än raden skvallrar om och spår 5 är bra. Första barfota runt om på 7 That´s Art 1% är rolig info på en procentare, och från stallet räknar dom med bra effekt.

Chansspika min tipsetta och spela flerkupong eller måla på med många här, då det är väldigt öppet bakom.

Ranking: A 2. B 5.10. C 4.3.1.8.9. D 7.6.

 

Avdelning 3.

5 Global Welcome 43% är en oerhört stark favorit och detta är om möjligt kanske ett ännu enklare försök än Campo Bahias. Spåret är perfekt och två lopp i kroppen, då det sista var riktigt preparélopp, med rubbet sparat i tredje inner i snabb avslutning. Nu blir lär han inte sitta fast och detta är en väldigt stark spik. 

3 Magic Cash 15% seglade upp som en av vårens snackisar, då han var väldigt stark i några lopp då. Sen tröttnade han rejält i två raka starter och har vilat sedan Harper Hanovers lopp, där han tappade rejält till slut. Mycket oklart med formen på honom. Många i loppet som inte mött speciellt hårt motstånd i sina karriärer ännu och har svårt att hitta något riktigt bra motbud mot favoriten här. 4 Tengil Face 2% har bra spår och är stallets bästa chans enligt Dante, då han gått framåt formmässigt och det nu är aktuellt med lättning i balansen. 

Ranking: A 5. B 4.3.8.2. C 1.6.10. D 9.7.11.

 

 Avdelning 4.

Alla sex övriga avdelningar inom V75 är ju uttagningar till öppna klassen men detta är till Derbystoet, där också två går vidare till finalen från varje försök, då det är fem lopp till utanför V75. Och detta är det öppnaste och mest ovissa av sto-försöken, mycket svårt lopp.

Favoriten 6 Aleppo Pine 30% har inte vunnit lopp ännu i år på fem försök men var duktig två i Sto-Sprintern och har sedan gjort ytterligare ett lopp, där hon kördes passivt från omöjligt läge, men flög fram över upploppet på första gången med bike. Åter barfota och bike nu så klart. 

3 Miss Silver 6% gick i vanlig vagn och med skor på då hon fick spår 12 i klass två finalen på Åby sist, nu återgår hon till barfota runt om och bike, som vid V75-vinsten från dödens mot hingstar och valacker näst sist. Hon kommer med absolut toppform och räknas tidigt.

4 Lyx Håleryd 3% var en av dom som avslutade snabbast till vinst i ett uttagningslopp till stochampionatet näst sist. Blev sedan fast med rubbet sparat i finalen och hon kan absolut skrälla igen, då hon tänt till rejält på barfotabalansen. En annan som satt fast i Stochampionatet är 7 Zeta Kronos 20% och även hon vann sitt försök dit efter en visslande avslutning och med nosen först på målfoto, bästa Björn tränar och kör. Fyran i Stochampionatet kommer från Berghs formstall och 9 Fantasia Sisu 17% måste räknas tidigt här med. 

5 Fast Moving Cash 10% rankas ner lite denna gång på att hon haft feber och varit struken i Stosprint-finalen och inte gått lopp sedan 24/6. Dock första med Jepson nu och bra spår, så räkna inte bort henne helt. 

Ranking: A 6. B 7.3.4.9. C 1.5. D 8.2.10.

 

Avdelning 5.

Åter en riktigt stark favorit, och tredje spikförslaget i omgången, 5 Attraversiamo 68% gör ju allt rätt och är ungefär lika bra som Campo Bahia och räknas som främsta utmanare, precis bakom honom till att vinna finalen. Då ska han så klart bara vinna sitt försök och så är det nog, och frågan är om ens 2 Cab Lane 21% vill svara om Erik kommer fram tillräckligt tidigt. Ingen annan är ens nära att räknas som motbud, heltäcka på två, och hoppas favoriten har en dålig dag, då vinner Cab Lane från spets, eller helt enkelt spela med tre spikar i dag, det är alternativen här.

Ranking: A 5. B - C 2. D 8.9.7.3.1.4.10.6.

 

Avdelning 6.

Se “Gå kort!”

Verkar vara dålig form på 2 Global Withdrawl 17%, så han blir omgångens mest överstreckade denna gång, och tycker att loppet känns stängt på mina tre streck, då även 6 Avant Garde 12% visar tråkig inställning på slutet med två raka galopper som slagen. 

Ranking: A 7. B 8.1. C 6.2.9. D 4.10.3.5.11.

 

Avdelning 7.

Vidöppet då bästa hästen fått sämsta läget, 11 Staro McMillan 20% är Danmarks chans att lägga beslag på Derby-titeln i år, och han är inte lågt bakom den absoluta kulltoppen och till denna starten blir han dessutom kraftigt kuskförstärkt. Sist kördes han offensivt och vann lätt, gången innan blev han totalt bortkörd av Juul, som satt och sov i kön och blev rejält tempotorsk, han är sedan dess, med all rätt petad. Hittar Erik rätt avvägning i styrningen denna gång så är han på långt fram på målfotot, men bakspår är alltid bakspår och på Jägersro är det värre än dom flesta andra banor, det behöver inte gå mycket fel för att det ska vara omöjligt.

Bakom är det öppet, 2 Adde S.H. 4% håller Peter högt, men han har väl inte visat ännu hur bra han ska vara, det kan komma nu? 7 Ike Schermer 22% är favorit och svårt att veta hur långt hans kapacitet räcker nu när han stöter på bättre och bättre svenskt motstånd. Engwerda vet dock vad som krävs här och hästarna han åker till Sverige med är alltid i toppförfattning och Rick Ebbinge vet hur det körs här och är riktigt duktig i sulkyn. 

8 Pinto Bob16% slog igenom lite, då han skräll-vann sitt försök till Sprintermästaren och sedan var tvåa i finalen, då gick han med bike förstagången i dom två starterna, och det borde väl vara dags igen för obtimal racerbalans? Räknas tidigt trots spåret. 

10 Forfantone AM 16% såg fin ut på första barfota som fastlåst sist, men han blev öm i hovarna bak, så det blir skor bak denna gång, rankas ner lite på läget och på infon att han fick ont i fötterna sist. 

Ranking: A 11. B 2.7.8. C 10.6.1.3.9. D 4.5.

 

Stora systemet

Avd.1: 8 Campo Bahia

Avd.2: 2.3.4.5.7.8.10.

Avd.3: 5 Global Welcome

Avd.4: 1.3.4.5.6.7.9.

Avd.5: 5 Attraversiamo

Avd.6: 1.7.8.

Avd.7: 1.2.3.6.7.8.10.11.

1176 Rader som kostar 588 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 8 Campo Bahia

Avd.2: 2 Add Hoc

Avd.3: 5 Global Welcome

Avd.4: 3.4.6.7.9.

Avd.5: 5 Attraversiamo

Avd.6: 1.7.8.

Avd.7: 2.7.8.11.

60 Rader som kostar 30 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.