Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 MANTORP 31/7

Omgången.

En V86-omgång med deltävlingar i Breeders´Crown där några riktigt fina hästar kommer ut på Mantorp.  På förhand ser det lite favoritbetonat ut men vi har sett att på V86 kan det vinna flera favoriter och andrahandare men ändå ge bra utdelningar, bara ett par kantbollar letar sig in. Och vad som kan sägas om Breeders´Crown deltävlingar i övrigt är att det körs sex tävlingsdagar under året och det räcker att komma topp sex i något av dem för att ha sin semifinalplats säkrad. 

Mantorp har med sina 177 meter ett lite kortare upplopp än medel och något bredare bana än genomsnittet så kanske lite lättare i voltstart, annars inga konstigheter. Spelstopp på onsdag är, som det varit under sommaren, 19:20. 

 

Bästa spiken!

Ni som läst mina tips tidigare vet att jag allt som oftast förordar starkaste hästen på tillägget längst bak i dom längsta loppen utspridda på flera startfållor. Här kommer ett sådant lopp redan i första avdelningen, 3640 meter med tre tilläggsfållor. 9 Explosive Merlot 61% har tänt till på barfotabalans över långa distanser och här är det inte så många att runda som det ibland kan vara i lopp av denna typen. Då dessutom värsta motbudets tränare och kusk har stor respekt för favoriten i intervjuerna verkar det upplagt för Robert Berghs formtoppade långskubbare.

 

Gå kort!

I sjunde avdelningen tycker jag mig hittat en bra lösning, där en är klar favorit och betydligt mer spelad än övriga, sedan är två jämnt spelade bakom med ett rejält kliv ner fjärdestreckad häst. Lösningen blir så att jag tar bort en av dom mer streckade och låser på favoriten 5 Hankypanky Rubyred 43% och 9 Staro Miami 18%... Och eventuellt en tredje häst bland dom mindre streckade, i 2 Maggie Cash 3% som tränas av Jerry Riordan som visde toppform på stallet då han hade lekstuga på Jägersro med vinst i Hugo Åbergs och i ett fint fyraåringslopp inom V75 på tisdagen. Läs mer om motiveringar och resonemang kring loppet längre ner på ”Avd 7”.

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

För er som ändå vill gardera så är det ntressant kuskplus på 5 Bison Spiro 9% med ÖK upp denna gången och från ett innerspår på sin fålla kan det bli några svängar på innerspår och då kan ’gubben i lådan’ dyka upp.

Ranking: A 9. B 8. C 5.1.4. D 10.2.3.6.7.

 

Avdelning 2.

En stark favorit i 4 Zolly 61% från ett bra spår denna gången, innan E3-finalen sist hade hon ett staket i raden och ingen skam i att förlora mot Mascate Match. Hon gjorde det bra som tvåa efter bra avslutning från kön, och är nu redo att återuppta segrarna. 

Hon är dock väldigt stor favorit denna gången och ni som sett lite unghästlopp vet att det kan vara lite upp och ner i prestationerna, speciellt hos dom treåriga stona. Flera som är ’up-and-comming’ här, och spetsbud är nog 1 Ring Of Fire 13% som tränas av Reio Liljendal vars stall visade rejäl uppåtform med dubbelvinst på V75 i lördags.

11 Mad Princess 5% blir det första bike på denna gången, alltid intressant med sånna stora förändringar i utrustning på unghästar och det kan gå, trots läget.

Ranking: A 4. B 1.11.5. C 3.2.12. D 7.6.9.8.10.

 

Avdelning 3.

2 Upset Face 30% blev det startgalopp för sist och är kanske inte helt att lita på, näst sist höll han klart bra mot bra hästar då han fick rejäl press hela vägen. Startsnabb och har så klart riktigt hög vinstchans, speciellt om ledningen nås. 

Men treåringar som är precis i början av sina karriärer, och frågan är om vi får se någon här ta stora kliv på utvecklingskurvan. Jag chansar lite på att så är fallet och garderar på lite här. 1 Guzz Mearas 24% är väl den av konkurrenterna som visat bäst kapacitet och har innerspåret nu som kan bli en fälla med startsnabba utvändigt. Hittar han bara ut nån stans så är han att räkna med. 8 The Bald Eagle 11% har riktigt tråkigt startspår men tränare i toppform och kommer han ner i hygglig position någon stans så duger han här. 9 Eagle Hall 2% har körts i bike sista två starterna och varit godkänd, nu är det dessutom dags för första urryckare. 

Ranking: A 1.2. B 8.6.9.4. C 7.12.3. D 11.5.10.

 

Avdelning 4.

Ett lopp för den högsta klassen men det har verkligen inte lockat många tyvärr. 7 anmälda och en struken lämnar oss med sex startande. 1 Montdore 35% blir favorit med rätta han stod för en rejäl insats när han sist vann ett liknande lopp från utvändigt ledaren. 

5 Lover Face 4% avslutade bra i skymundan sist, har nu lopp i kroppen och borde gå framåt med det, efter att ha gjort två starter i Anders Svanstedts regi. Hästen vann lopp nere på Vincennes i slutet av förra året och körde in hyggliga pengar där nere i vinter så den duger absolut i detta sällskapet och räknas tidigt. 

Ranking: A 1.5 B 3.4. C - D 7.6.

 

Avdelning 5.

10 Lord Flax 27% var ruggigt bra intryck på sist och har nu två raka vinster i år. Då detta inte blev speciellt tufft bronsförsök, så är det god chans att han runda fältet igen. Tänkbar spik. 

11 Shorthanded Jag 21% kommer också hit med två raka vinster, men står lite hårdare inne på pengar, men är första motbudet och han kan ju hänga med när favoriten går och få en bra rygg. 

4 Final Dream 5% är spetsfavorit från ett bra fjärdespår, om ingen av dom bättre kommer tidigt och ställer frågan, så kan den mycket väl rinna undan där framme. 

Ranking: A 10. B 11.4.1. C 2.6.3. D 5.12.7.8.9.

 

Avdelning 6.

Här i Diamantstoförsöket, kommer ett löfte från Normus stall ut, och här ska hon stå riktigt bra inne. 11 Hankypanky Peyton 33% är trots att hon är obesegrad inte så stor favorit här, men känslan är att hon något alldeles extra och jag gillar dessutom att spika obesegrade hästar tills dom möter mycket tuffare eller förlorar. 

Bike och kuskplus på 1 Ivana Boko 26% gör att det är första motbud och det märks att dom flesta tycker det på strecken. Garderar man ska ta betydligt fler i så fall. 15 Darshana 8% vann sist då Jepson körde för första gången och gav henne ett perfekt lopp, nu är det Jepson upp igen och tränar gör toppformade Riordan. 10 Timotejs Godis 10% var riktigt fin på barfota sist och går så igen, räknas så klart som ett av dom. Värsta motbuden.

Ranking: A 11. B 1.15.10. C 8.9.12.6.  D 3.5.7.2.14.13.

 

Avdelning 7.

Deltävling för fyraåriga ston och här kommer flera namnkunniga märrar ut och 5 Hankypanky Rubyred 43% blir stor favorit, ursäktad efter att tröttnat lite från dödens i finalen av Stochampionatet sist. 

6 Zeta wise As 18% vann Stosprintern sist och ska nu gå barfota fram och med vanlig vagn. Läge en bit ut på vingen gör att jag rankar ner. 3 Felicity Shagwell 3% hade många som ide i stosprintern, men tröttnade av att gå först i tredjespår. Nu blir det skor på och vanlig vagn, vilket så klart är minus men hon får nog ändå ses som spetsbud och då finns alltid chansen. 

2 Maggie Cash 3% har tänt till på barfotabalans i senaste tre starterna och näst senast var det en bra avslutning till tredjeplatsen i stosprintern. Med Jepson är hon garanterad en bra resa och är riktigt rolig till den låga procenten.

Förstahäst och bäst är nog ändå 9 Staro Miami 18% som inte varit ute i stosprintern och stochampionatet som flera av konkurrenterna varit, det kan ju sitta lite i benen på några av dom andra. Hon har tjänat överlägset mest pengar och startat igång lite lugnare i år, kör Mika i tid så är det nog vinnaren.

Nämner även att det aviseras barfota ihop med bike första gången på 12 Aleppo Pine 4%, har galopperat vid båda barfotaförsöken, har dessutom usla spår 12 nu och är bara aktuell vid riktigt bred gardering.

Se även ”Gå kort!” om idé runt hur jag lägger upp spelet i loppet. 

Ranking: A 9. B 5.2. C 3.6.12.1.11.10. D 4.7.8.

 

Avdelning 8.

Favoriten 1 Global Welcome 37% har årsdebuten avklarad och då värsta konkurrenten galopperade vann han pliktskyldigt mot ett billigt fält. Nu blir det fortsatt skor på, men bike och det är högst oklart om han kan hålla upp innersniffen här, och då kan det bli problem. 

4 Cabe Lane 23% har årsdebuten avklarad och med hjälp av ett perfekt fjärdespår bakom bilen kan det vara tal om ledningen här och då blir det han som är hästen att slå. 

Bland utmanarna är det kuskplus på 2 Ferrari Sisu 5% som redan sitter i andraspår, och borde få bra position här. 9 Betting Gangster 9% kommer från Riordans formstall och har nu fått tre lopp i kroppen i år och är nog redo för en bra insats. 3 Forfantone Am 18% testas nu första barfota och bike, som ett test inför derbykvalen, mycket intressant. 

Ranking: A 1.3. B 4.9. C 2.8.5.10.7. D 12.11.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 9 Explosive Merlot

Avd.2:  1.3.4.5.11.

Avd.3:  1.2.4.6.8.9.

Avd.4: 1.3.4.5.

Avd.5: 10 Lord Flax

Avd.6: 11 Hankypanky Peyton

Avd.7: 2.5.9.

Avd.8: 1.2.3.4.8.9.

2160 Rader som kostar 540 kronor.

 

Lilla systemet

 

Avd.1: 9 Explosive Merlot

Avd.2:  4 Zolly

Avd.3:  1.2.4.6.8.9.

Avd.4: 1.3.4.5.

Avd.5: 10 Lord Flax

Avd.6: 11 Hankypanky Peyton

Avd.7: 2.5.9.

Avd.8: 1.3.4.9.

 

288 Rader som kostar 72 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!