Manfred Kåvestams blogg

Speltips: TIPS TILL V86 VAGGERYD 12/6

V86-Omgången.

Vaggeryd och spelstopp redan 19:20, vilket det kommer att vara på v86 hela sommaren, alltså ingen ”express”, utan alla lopp på samma bana. Något sämre doserade kurvor än dom flesta andra banor gör att det är svårt att köra riktigt fort genom kurvorna och den som är ute i spåren sista 800 får ofta svårt att hinna fram, det gäller att ta initiativ tidigt i loppen här. Leta vinnare bland dom i främre träffen är tipset, även om jag kommer att gå mot det redan på första spiken. 

 

Bästa spiken!

Redan i första avdelningen kommer mitt förslag till omgångens bästa spik. 11 Stoletheshow 42% var i yttersta årgångsloppet i Norgen som treåring och vann bland annat norska kriteriet, startar sällan i lopp med mindre än 100k på förstapris-checken. Här står han helt klart för hårdheten i loppet och framförallt överlägsna meriter. Som ensam på 40 meter tillägg bör han vara i kapp dom tidigt och räknar. med att vakne Christoffer inte sover bort detta, dom på start ska han bara runda. 

Värst mot är 9 Il Boscaiolo 16%, men han är hopplöst osäker och spår två i volt kan göra att min tipsetta är före honom redan efter ett par hundra meter.  Några av övriga motbud är ston och därmed ute i lite för hård klass denna gången. 10 Mellby Glader 11% har inte visat något i årets tre starter som skrämmer, så får invänta form på den. Alternativen var att strecken skulle hamna på en, två eller alla hästar här och då är det bra att kunna ta ställning med en spik i inledningen.

 

Gå kort!

I avdelning fyra ska det göras upp över något ovanliga distansen 3640 meter, och det är riktigt drygt, dom loppen vinns ofta av favoriter på tillägg, speciellt när det, som här, är lite färre startande i loppet.

9 Explosive Merlot 57% tog jag betalt på sist, som spik till 35% och vinnare till över upplaga pengen, nu ser han ut bli omgångens största favorit. Det är inte fel då han är väldigt rejäl och kommer med toppform, men väljer nog trots allt att gardera då spelvärdet på honom. Är dåligt denna gång.

6 My Dream Art 5% mötte bra motstånd i Örebro och gjorde det klart godkänt, vann sedan ett enklare lopp efter, kommer med toppform och räknas tidigt. 

4 Thriller N.P. 16% startar från ett bra innerspår på sitt tillägg, vilket är mycket gynnsamt i lopp som detta, att kunna gå några svängar på innerspåret sparar många meter. Detta är dessutom en riktigt stark häst som körs av bäste Jepson som känner hästen väl. 

 

Anser att dom två värsta motbuden till min trio är lite överspelade, 10 Elliot Coger 9% söker efter formen och står på tre tillägg här, 7 Enzo AM 8% gjorde det bra vid skrällen näst senast men visade sist att han verkligen behöver perfekt lopp för att vinna, då han körde lite för tidigt tog krafterna slut fort.

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 11. B 9. C 7.10. D övriga.

 

Avdelning 2.

Diamantstoförsök med spårtrappa i låg klass, det luktar gardering lång väg!

1 Amelia 18% har läget, är startsnabb och har helt rätt kusk, nu är det dessutom tal om eventuella ändringar i utrustningen, eventuellt bike och ändringar i huvudlaget, tidig.

3 Ottens Flamma 17% blir det barfota runt om för första gången, även hon är startsnabb och PU gör sällan misstag, tidig. Favoriten 5 Västerbo Daytrip 21% är enda treåringen i fältet och rankas ner lite på det. 

På bakspår är dom mest intressanta 10 Morran 9% som gick bra i ledningen och blev tvåa i ett liknande lopp sist, bör gå framåt med den insatsen, står nu lite bättre inne pengamässigt och får spara speeden till slut istället, räknas trots läget. 14 Olga Utca 9% trivs verkligen på hemmabanan men behöver att det stämmer perfekt om det ska räcka till vinst. Det samma gäller för duktiga 15 Beuty Leg 6% som gör det bra varje gång och samlar ihop till en vinst snart igen. 

 

Ranking: A 1. B 3.10.14. 5.15.2.d övriga.

 

Avdelning 3.

 

3 Fabulous Journey 57% är en av omgångens största favoriter i lägsta klassens stolopp över kort distans. Visst är vinstchansen hög då hon dessutom är riktigt startsnabb och nedstruken ytterligare ett spår. Men hon har ett par galopper i raden och även om tillochmed flera av konkurrenterna verkar se henne med tre ben i mål så kan mycket hända. Ser ut att bli min kompletterande spik.

1 Stephanie Divine 17% är första utmanare till både ledningen och vinsten, Marcus säger dock att hon trivs bäst i ryggar och rygg ledaren är ju ett bra scenario med lucka till slut blir hon farlig. 

7 Glamour Dancing 12% är också hon startsnabb och nedstruken ett spår, kan bland sig i såväl spetsstrid som chans till vinst. En start i PU:s regi har resulterat i en vinst. 

Ranking: A 3. B 1. C 7.12. D övriga.

 

Avdelning 4.

Se ” Gå kort!”

Ranking: A 9. B 6.4. C 7.10. D 3.8.2.5.1.

 

Avdelning 5.

Klart mest intressant är 2 Iago Zon 6% som gjort en start i ny regi Thomas Madsen, då var han inte tillräckligt jobbad och hade dessutom spår 8, ska ha gått framåt mycket till denna starten. Dessutom helt rätt distans, det blir fortsatt bike och barfota runtom., en huvudstång testas nu för att han inte skall hänga på en töm i kurvorna. Han ska köras i ledningen den här gången och den djärve chansspikar. 

Favoriten 3 Dokonjo 33% verkar kusk och tränare ha respekt för min tipsetta med och säger att han inte sig förbi denne, då kan det bli jobbigt lopp för favoriten. Han är med i främre träffen och räknas så klart med chans, men rankas ner lite på dåligt spelvärde denna gången.

7 Ebony Boko 7% och 6 Whisky Akema 7% gillar båda distansen och är startsnabba, men fick lägen en bit ut, räknas ändå på kunnande. Även 4 och 1 är tidiga från bra lägen vid gardering. Bakspåren ska inte kunna komma in i matchen här. 

Ranking: A 2. B 7.6.3. C 4.1.5. D övriga.

 

Avdelning 6.

Favoriten 3 Valnes Isidor 36% är klar spetsfavorit och har ¾ därifrån, men inte startat på väldigt länge och Juhani Partanen är ingen man spikar som kusk, hade behövt sätta upp någon annan för att det skulle kännas riktigt hett. Tidig ändå.

7 Mythical Fairytale 1% blir det eventuellt halvstängt huvudlag på för första gången och eventuellt också första bike, är startsnabb och kan ställa till det för favoriten här, slår det väl ut är han även ett vinstbud. 

10 Fireman Am 9% kan gynnas om det blir körning om ledning mellan några där framme, han slog ett bra gäng sist på Axevalla och kommer med full form, rankar honom etta trots bakspår. 

Vid bred gardering räknas 4 och 8 tidigt, båda gör det bra varje gång och duger gott här. 

Ranking: A 10. B 3.7. C 4.8.9.1.12. D 5.6.11.2.

 

Avdelning 7.

Här gäller för dom mest betrodda att hålla sig till trav, både 2 Adde S.H. 35% och 3 Kennedy 28% är hopplöst osäkra och gardering är given. Dom är annars i en klass för sig i detta loppet och borde båda ha mer pengar på kontot, så om någon av dom klarar av att undvika galopp så vinner den. 

10 Winner Bac 3% är en bra häst som mött tuff konkurrens på V75 på slutet och fått lite hårdhet, Marcus Svedberg har bra form på stallet och har tagit ett rejält kliv i år både som kusk och tränare

7 Global Warrior 17% är startsnabb och räknas trots spår långt ut bakom vingen. Han gjorde det bra som två sist på V75.

5 och 6 räknas också på sin kapacitet och båda har bra kuskar bakom. 

Ranking: A 3.2. B 10.7. C 6.5. D övriga.

 

Avdelning 8.

1 Marcello Wibb 56% är ojämn och hade honom som spikförslag sist, var väl okej, men borde vunnit efter perfektresa och då dom värsta motbuden galopperat bort sig. Nu möter han enklare gäng sista två loppen och har riktigt bra vinstchans. Ger honom chansen som tipsetta igen, men spelvärdet är dåligt på en stor favorit i sista avdelningen så det blir gardering på den större lappen. 

6 Silent Hill 7% är nedstruken ett spårtill ett perfekt femtespår, kan köras till ledningen och är mycket tidig.

11 Alegra B. 12% ommer från riktigt formstall, gynnas så klart också av ett par strykningar i loppet och det blir något lättare att komma till från bakspår, och streckas tidigt.

Ranking: A 1. B 6.11. C 8.10.2 D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 11 Stoletheshow

Avd.2: 1.2.3.5.10.14.15.

Avd.3: 3 Fabulous Journey

Avd.4: 4.6.9.

Avd.5: 1.2.3.4.6.7.

Avd.6: 3.7.10.

Avd.7: 2.3.7.10.

Avd.8: 1.6.11.

4536 Rader som kostar  1134 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 11 Stoletheshow

Avd.2: 1.2.3.5.10.14.15.

Avd.3: 3 Fabulous Journey

Avd.4: 4.6.9.

Avd.5: 2 Iago Zon

Avd.6: 3.7.10.

Avd.7: 2.3.7.10.

Avd.8: 1 Marcello Wibb

252 Rader som kostar 63 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!