Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot V86 10/4 Åby/Solvalla

Omgången.

Vi kickar igång andelsspel på ATG-tillsammans denna veckan med en jackpot på V86, där 7,1 miljoner från förra veckans femrätts-pott, går över till denna veckan, det ger en beräknad utdelning på drygt 14 miljoner!

En intressant omgång som delas på två banor, Åby och Solvalla. För dem som följer loppen på TV eller på atg.se är det optimalt, det går riktigt snabbt mellan loppen. 20:30 Är det start på Åby och därmed spelstopp, (dubbelkollat denna gång , då det var ändrade starttider i söndags), för att sedan avslutas på Solvalla 21:51 och åtta lopp är över på mindre än en och en halv timma! 

Som oftast på dessa banor verkar det bli fint underlag och valfri balans är mer eller mindre självskriven nu för tiden. Åby är den där banan som har ett par extra innerspår på upploppet, open stretch, som gör att man får chansen invändigt om ledaren, om man sitter i rygg på denne. Även tredje invändigt får chansen, men svårt att hinna få upp farten och hinna fram därifrån. Men det gör oftare att kuskarna har en tendens att släppa ifrån sig spets, då de vet att dem ändå får chansen till slut.

Bästa spiken!

6 Perfect Dynamite i avdelning 6 är en häst som mött betydligt tuffare gång efter annan på slutet och senast var han rent grym när han vann bronsdivisionens final helt överlägset från dödens. Trots att han blir väldigt hårt streckad (77%) i dag så har jag helt enkelt svårt att se honom förlora. Samma utrustning som vanligt med jänkarvagn, halsvstängt norskt huvudlag och skor.

Gå kort!

I andra avdelningen gästar Gucciadoro med ett sto, 6 Valchiria O.P. som tjänat bra pengar nere i Italien. Tränaren har tidigare bevisat att han har koll på vad som kan duga i våra lopp. Dock startade han två storfavoriter i gårdagens  tävlingar på Solvalla, där den ena var totalt överlägsen, ensam på målfotot. Medans den andra gick helt okej mellan två galopper och blev diskad, spelad till 55%. Så kan inte lita blint på dem. 1 Hevin Boko var ute i stoeliten sist och hängde med dem rutinerade äldre stona riktigt bra även om det var omöjligt att ta något i en snabb avslutning. Här ska hon duga, om hon inte blir fast invändigt. Men då har vi Italienskan med, låst på dem två.

Avdelning 1.

Vidöppet lopp, ingen är väl helt chanslös här. Favoriten 6 Quite a Quality 40% är överstreckad, tjänat snabba pengar,  och möter då tuffare motstånd varje gång. Här har han minst pengar på kontot och står ganska hårt inne. Blir nog streckad på att Lugauers stall är i toppform, men denna galopperade senast och på en så här stor favorit vill man ju hitta anledning att ranka ner eller spela mot. 5 Joyride Cane till 9% har gått helt okej flera gånger på slutet, är ganska startsnabb och kan hamna bra på det. Kort distans ska passa bra. Blir det hård körning i loppet kommer 10 Run Cesar Run in i loppet, som trivs nu när han får springa barfota, och kommer från vinst på just den balansen, 4% är okej, då det är bakspår på Åby. Tar även med 11 Dontbreakthebankås till 3%, som varit lite snack om mot bättre hästar än de han möter idag, ner i klass nu och då kan han duga gott. Ta med några av dem lägesgynnade längst ned på vingen med, dem som har stor plånbok tar alla!

Ranking: A 5. B 10.11.2. C 6.3.1.  D 8.4.7.9.

Avdelning 2.

Se ”Gå kort!” Men för er som vill ha någon häst till så är ju 5 Europhile AM ett riktigt fint sto som var med och tävlade i stora årgångslopp både som tre- och fyraåring. Men även om hon är riktigt bra så tror jag hon kan behöva något lopp i kroppen för att ha så stor vinstchans som strecken (20%) antyder. Därav lämnar jag henne utanför kupongen i årsdebuten. Övriga får ses som rejäla överraskningar.

Ranking: A 1.6. B 5. C 3.4.  D 8.7.2

Avdelning 3.

11 Tudor Kronos gör comeback efter lång frånvaro, men har vunnit direkt efter längre uppehåll förut, jag litar på att det är ordning när Berg tar ut honom i ett ganska tufft lopp direkt. Det handlar om 3140 meter, och i dem loppen brukar det visa sig vem som är starkast, och det är sällan stora överraskningar här. Visst, 42% är mycket, men då han dessutom tjänat i princip dubbelt så mycket som var och en av de värsta motbuden på pappret så förstår ni själva att han står riktigt bra inne i loppet. Jag spikar!

Ranking: A 11. B 1.4.8. C 2.3.7. D 9.5.6.10.

Avdelning 4.

Vidöppet, låg klass och voltstart. Det kan bli tal om skräll här. Favoriten 5 Falcon AM har ett besvärligt femte spår i volten och det kan bli jobbig inledning, givet att gardera. Om Claes Sjöström kan träffa hyggligt från sitt springspår med 6 Rasmus Raz (14%) kan han nog köra sig till ledningen, då dem andra spetsbuden inte är så betrodda, och väl i spets ska han slås. Intressant smyg-läge för 8 Zenone R.L. (15%) då det kan var riktigt gynnsamt med invändiga resor i lägre klasser, där tredje och fjärde spår inte är deras bästa gren. 11 Dream Cash har, som namnet antyder, Ready Cash som pappa och visade kunnande senast då han avslutade riktigt rejält, efter att ha backats ner i kön. Gången innan satt han fast med sparade krafter, kan vara vinnaren här till 11%. Men grundtipset är att strecka på en hel del.

Ranking: A 6. B 11.8.5. C 4.10.7.1.2. D 3.9.12.

Avdelning 5.

6 Kenndy är obesegrad felfri, och senast galopperade han med segern klar. Verkar vara riktigt bra då han står på benen och Kolgjinis har ju stall i form för tillfället, så till 17% hoppas jag att han går felfritt idag och rankar denna etta. 10 Sergant D’Inverne är också osäker, men något stabilare på slutet av förra säsongen, bakspår och 2640 meter gör ju att det kan bli lite lugnare, det kan vara bra för dessa osäkra djur, 13% och han är tidig på kupongen. Favoriten i loppet 1 Copertino V.W. är inte startsnabb, så spåret kan bli en fälla, men han har vunnit på open stretch på Åby tidigare, så han vet vad som gäller om han bara är tillräckligt långt fram, kommer han ut så kan han vinna på andra sätt med. Det går inte att ta bort honom och till 25% är det inte så farlig om han vinner. Svårbedömt lopp i övrigt och nöjer mig nog med dem tre.

Ranking: A 6. B 1.10. C 8.11.7.4.5. D 9.3.2.12.

Avdelning 6.

Se ”Bästa spiken!” För er som ändå vill gardera så är väl motbudet 2 Vincent Chase som visade vinnarskalle senast och stall Lundström/Melander kan ju trolla med utrustningen ibland. Deras hästar kan vara många längder bättre från en start till en annan, och det är väl det som krävs för att slå favoriten här.

Ranking: A 6. B 2. C 7.1.4.9. D 8.5.3.

Avdelning 7.

4 Nanny McPhee har varit jättefin i två första starterna för Lövgren, men i ett stolopp i ganska låg klass med spårtrappa ska det vara riktiga undantagshästar om dem ska var spelade till 59%. Är hon det så får väl vinna då, men jag garderar varje gång. 1 Whitestripe Maid går barfota runt om, med norskt huvudlag och bike. Hon är startsnabb och väljer om och till vem hon ska släppa, sen finns open stretch att tillgå, mycket tidig till 9% Sen lucka näst sist och bra andraplats då, sist fick hon rubbet sparat. En annan som hade allt sparat sist är 14 Vichy Grif, krafter som kan komma väl till pass idag. Under 5% på henne är ett fynd, trots läget, hon har bra mycket mer hårdhet än många här och kan gå en repa i spåren. Nämner också 9 Darshana som även hon satt fast senast, testades barfota runt om då för första gången och det så bra ut, går hon så igen är 1% på tok för lågt. Ta några streck här om ni vill känna er något så när lugna.

Ranking A 1.4. B 14.5.9. C 11.10. D 13.8.2.7.3.12.

Avdelning 8.

Gocciadoro har här favoriten i 15 Vincero’ Gar med många vinster i raden, svårbedömt hur dem ska trivas på våra banor och behöva gå ute i spåren, då det i Italien oftast är ganska små fält i loppen. Trots att vi sett att de hästar Gocciadoro valt att ta med hit, visat sig kunna gå rejäla repor i tredjespår, så är det ändå bara att gissa man kan göra. Bra tider och är nog en riktigt bra vinschens till 24%, och för dem som börjar få slut på streck så kan han kanske vara en chansspik. Men jag garderar med 14 Richie Ås som duger gott i den klassen han befinner sig i. Kan han dessutom hitta rygg på favoriten över slutrundan så spurtar han ner dem flesta här. Tar även med 6 Alone som gjorde flera bra insatser i höstas, får ju lite försprång från början på dem två värsta konkurrenterna, och gör dem bort sig så kan han vara vinnaren.

Ranking: A 15. B 14.6. C 5.4.2.8. D 10.12.1.11.13.7.9.3.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.5.6.10.11.

Avd.2: 1.6.

Avd.3: 11. (Tudor Kronos)

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.5: 1.6.10.

Avd.6: 6. (Perfect Dynamite)

Avd.7: 1.4.5.9.14.

Avd.8: 6.14.15.

7560 Rader som kostar 1890:-

Stora systemet ligger idag till grund för tillsammansspelet, det är den preliminära raden.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.3.5.6.10.11.

Avd.2: 1.6.

Avd.3: 11. (Tudor Kronos)

Avd.4: 5.6.8.11.

Avd.5: 1.6.10.

Avd.6: 6. (Perfect Dynamite)

Avd.7: 1.4.5.9.14.

Avd.8: 15. (Vincero’ Gar)

840 Rader som kostar 210:-

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Sveriges bästa

Kända profiler