Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75-TIPS JÄGERSRO 6/4

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

Omgången

En riktigt fin tävlingsdag med flera intressanta årsdebuter, deltävling 2 till Olympiatravet och försöken till V75-finalerna på Elitloppshelgen är igång. Där vill ju alla hästägare och tränare få med sina starthästar och ingen kör preparé i dem försöken. I övrigt kan nämnas att det vinns lite fler lopp från ledningen just när det körs på Jägersro jämfört med många andra V75-omgångar.

Tyvärr kommer bara sju hästar till start i gulddivisionen som är Olympiatravets uttagningslopp, där bara vinnaren är garanterad en plats i årets första storlopp i Sverige, med fina prispengar. I fyraåringsloppet, avdelning 2 på V75, blev det bara sju anmälda och kan tyckas lite tråkig planering att få med båda dem loppen på V75-kupongen. Då detta gör att utdelningen hålls nere, speciellt då det är en storfavorit i det ena och en megafavorit i det andra, båda med mycket stor vinstchans, men jag chansar och garderar båda två!

 

Bästa spiken

Jag inser att 4 Campo Bahia i avdelning 2 är huvudet högre konkurenterna han möter denna gång, men 83% är för mycket på en häst som bara gjort sex starter och dessutom galopperat i två av dem. Spelvärdet är lika med noll, därför går den bort här, trots att han har störst vinstchans i hela omgången. Jag väljer att lyfta fram 3 Victory Island i avdelning 5. Han har svarat för bra insatser från bakspår i båda senaste sverigebesöken och nu är det äntligen ett bra läge. Det kan bli spets tidigt härifrån och han ska ha gått i ledningen totalt tio gånger och är obesegrad från den positionen. Är dessutom bara tredjehandare på strecken i nuläget, till 20%.

Värsta motbuden har alla fått bakspår, 12 Norton Commander är det bra träningsrapporter på, men spår 12 på Jägersro som favorit, nja. 11 Mellby Club galopperade senast, från stallet är man förvånade över galoppen .."då han normalt brukar vara travsäker." enligt C-G Björkroth i Nurmos stall. Men bara med en snabb koll på hästens starter kan man läsa att han galopperat i 9 av 23 starter. Tufft läge nu med.

Låset

Här kommer jag gå kort, oftast låsa på tre hästar, men då och då även på bara två, (vill dock oftast hitta en spik om det står mellan två hästar). Denna veckan blir det trehästars-lås i avdelning 2, med dem jag ser som bäst vinstchans om storfavoriten galopperar. 1 Flight Dynamic som kommer från formstall och som redan hunnit vara ute i flera tuffa lopp i år. 5 Townshend Broline som kommer ut med racerbalans direkt, bike, barfota runt om och helstängt huvudlag, och från stallet räknar dem med en bra insats direkt i årsdebuten. Stänger med tidigare nämnda storfavorit 4 Campo Bahia

 

Avdelning 1.

Lägsta klassen och vidöppet, här kan det skrälla, även om det låter riktigt påställt på favoriten 3 Adde S.H. med rycktussar och bike för första gången, helstängt huvudlag och barfota som senast, PU säger att det är deras bästa chans, och detta gör att många spikar, men til över 45% i nuläget är det på tok för mycket spel på den. Betrodda med 9 Gambit Brodde och 10 Hurricane River är streckvärda men rankas ner på grund av bakspår över den korta distansen inte alls är bra. Ta med skrällar med framspår är grundtipset, tillexempel 6 Franklin Face, om dem sätter på bike är den högintressant till 6%, håll utkik i värmningarna. 2 It's Time har bra läge och blir bättre och bättre för varje start, 4%. 5 Pastorn har gjort flera lopp i klassen redan, och testas nu barfota runt om för första gången, 2%.

Ranking: A 3. B 6.2.9. C 5.10. D övriga.

Avdelning 2.

Se "Låset" ovan. Ni som spelar ett mindre system kan välja att spika 4 Campo Bahia, som trots allt har tjänat 2,3 miljoner redan, medans flera av konkurrenterna skulle kunna starta i dem lägsta klasserna inom V75, så skulle denna hamna i gulddivisionen direkt. (Klassindelningen inom V75 baseras på hur mycket pengar hästarna har tjänat.)

Ranking: A 4. B - C 1.5. D övriga.

Avdelning 3.

Kommer att ranka favoriten, nr 7 Cyber Lane först här, han kan också vara ett spikbud. Han siktas mot Elitloppet i år och Olympiatravet blir en del i matchningen. Efter att han 2017 vann bland annat derbyt så växte han direkt in i yttersta eliten under förra året, genom att vinna bland annat Copenhagen Cup. Han borde vinna detta på ren klass och har 5/5 efter mer än 30 dagars uppehåll, så årsdebut ska inte vara ett problem. Speciellt då det kan bli lite körning mellan ett par andra, då många håller 3 Racing Mange som spetsfavorit verkar ju Robert Bergh helt inne på att köra till spets med 5 Angle of Attack och det kan ju kosta för dem. Ser då 5 som värsta motbudet, oavsett hur det blir kört och tycker samtidigt att över 22% på 3 Racing Mange är väl mycket. Andra motbud är 1 Rajesh Face, som har årsdebuten avklarad, blir över från start, men med så litet fält får han chansen också. Viss vinstachans har även 4 Day Or Night In  och 6 Takethem, där den första är lite överspelad till drygt 10% och den andra något lågt spelad till under 3%. Vid gardering kostar loppet "bara" sju streck att heltäcka!

Ranking: A 7. B 5.1. C 3.4.6. D 8.

Avdelning 4.

Stolopp med tillägg och voltstart, just sådana lopp det ofta kan skrälla i, gardering krävs! Här kommer 12 Roly Poly ut, som vunnit ett par liknande lopp på V75 under vintern (bland annat spelad till 4%, då jag hade med henne tidigt på min kupong som spelade in 2,44 miljoner den dagen, mycket tack vare just henne). I den andra V75-vinsten backades hon sist i ingången till sista sväng och blåste förbi alla i en mäktig spurt sista 300 meterna, slagna då var Up North, Chapter N.Deo och El Fizgerald (där den sist nämnda vann som omgångens största favorit på V86 i onsdags). Forstatt bortglömd till 6% är hon ett av omgångens fynd, tränaren vann lopp så sent som på Axevallas V65-tävlingar på fredag eftermiddag, så fortsatt form på det stallet. Favoriten 9 Qeen of Sand rankas ner på läget, då hon verkar trivas bäst i ledningen, testas med barfota runt om denna gången, och behöver nog trots allt var med på kupongen. Bland dem på start låter det uppåt på 4 Sobel Jasmine, som testas barfota runt om för första gången. Fortsatt barfota runt om för 2 Pippi Roc, men båda dem har svåra spår i voltstart och behöver lite tur. Tur att komma ut från stängt spår behöver 8 Procolate, som annars är startsnabb, får spara speeden till slut nu och kan vara vinnaren till 13%. Strecka på, är tipset.

Ranking: A 12. B 8.9. C 4.2.15.7.6. D övriga.

Avdelning 5.

Se "Bästa spiken". 3 Victory Island spets och slut! Vid gardering, förutom dem som tidigare nämndes, så finns det ytterligare två med bra vinstchans. 9 Panamera, kan vara första utmanare, framförallt på spelvärde, då han bara är spelad till 8%, han slog Sevillia senast, som varit bland favoriterna gång efter annan i sina V75-starter på slutet. Rejäl merit som tyder på toppform och han gillar distansen! 1 Youngblood Pellini slog 3 senast, efter smygkörning och perfekta luckor, får han loppet invändigt igen och har lite tur med luckor kan han slå till igen. Då gick han dessutom barfota runt om för första gången.

Ranking: A 3. B 9.11.12. C 1.2.10. D övriga.

Avdelning 6.

Harran Boko blir ytterligare en av Conrad Lugauers flera bra chanser på V75, men till 18% och stor risk att bli av med ledningen rankas han ner lite. 2 Staro Leonardo har radat upp fina resultat, men har vunnit flera av loppen efter invändig resa och haft en del tur. Behöver tur igen, då just spår 2 kan var lite lurigt behöver det stämma och till 20% rankas även han ner på grund av dåligt spelvärde. Spåret kan ställa till det även för kapabla 4 Evertonsom inte ska gå i bike denna gång, vilket kan var litet minus. En som däremot fått ett perfekt spår är 6 Vikings Preacher, han är startsnabb och med Erik Adielsson i jollen har jag mycket svårt att se honom missa spets, och väl där ska han slås. En bra favorit till 20% i jämnt spelat lopp. Men många kantbollar med i loppet och 7 Pastor Power som gjort bra lopp hela tiden är totalt bortglömd till 2% (var för övrigt en av spikarna på min "miljon-kupong" 22/12). Ta med många här!

Ranking: A 6. B 7.10.2. C 1.8.9.3.4.11. D övriga.

Avdelning 7.

1 Baron Gift ska göra allt för att svara spets, går med optimal utrustning, men det kanske ändå inte räcker, då han kan vara lite ojämnt startsnabb och dessutom är 3 Global Takeover väldigt startsnabb. Även om han inte vill köra spets sedan, då han är ny i klassen, så kanske han ställer det en del i spetskörningen. Favoriten tror jag mindre på denna gången, då det krävs undantagshästar för att att sto ska vinna från bakspår i silverdivisionen, så 9 Stonewashd Diamant till 22% rankar jag ner. Jag väljer istället att gå på en idé i att 2 Great King Wine får loppet bakom dem som kör hårt för spets, kanske kan han vara långt framme och få ta över av 3, om de planerade utrustningsförändringarna faller väl ut. Admir ska testa helstängt huvudlag. Det blir barfota fram och svensk bike, som vid segern näst senast. Låter påställt och till 15% i öppet lopp chansspikar jag! För er som garderar så glöm inte bort 10 Output Pressure till 2%, han blandar och ger lite från svåra lägen hela tiden, den vinner när som helst, nu när Melanders stall hittat toppform. Även 7 Frankie Brodde gör det bra varje gång, ofta från knepiga lägen han med, och till 7% kan han vara farlig att inte ha med.

Ranking: A 2. B 1.10.7. C 5.3.8.9.6. D övriga.

Systemförslaget

Avd.1: 2.3.5.6.9.

Avd.2: 1.4.5.

Avd.3: 1.3.4.5.6.7.8. (alla)

Avd.4: 2.4.8.9.12.15.

Avd.5: 3. (Victory Island)

Avd.6: 1.2.3.6.7.8.9.10.

Avd.7: 2. (Great King Wine)

5.040 rader kostar 2.520:-

Lilla systemförslaget

Avd.1: 2.3.5.6.9.

Avd.2: 1.4.5.

Avd.3: 7. (Cyber Lane)

Avd.4: 2.4.8.9.12.15.

Avd.5: 3 (Victory Island)

Avd.6: 2.6.7.10.

Avd.7: 2 (Great King Wine)

360 rader kostar 180:-

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.