Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla fredag 23/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

9 Coin Perdu var glädjande nog bara bäst under gårdagen men Öysteins köregenskaper med min spik i inledningen lämnade en del att önska. Satt och sov när tåget gick och kom sen aldrig loss utan fick backa sig sist och fick alldeles för långt fram med en häst som inte ska speeda utan lufsa på.
Mycket märkligt val och snacka om att komma fel på en häst.
Till kvällens tävlingar på Axevalla som inleder anrika trippeltravet så får vi se ett av de längsta loppen på säsongen över mastiga fyra varv. Förra årets segrare Pacific Face startar återigen och blir stor favorit men jag spikar en helt annan.
Vill man så dubblar man med favoriten för att få pengarna tillbaka men jag kommer spela den raka dubbeln ikväll till 13ggr degen.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Chiru har övertygat i stort sett i varje start och nu meddelar Nurmos att det blir riktig racerbalans för första gången någonsin. I resultatraden står det att han gick barfota runt om starterna på Solvalla men man gick aldrig med den balansen utan det har varit tunga järnskor hela tiden.
Skillnaden nu kommer nog bli påtaglig och senast avgjorde han på ett mäktigt sätt från dödens på topptid och med barfota runt om samt jänkarvagn är han nog mogen att rekordsänka en bit och då ska övriga få svårt att rå på honom. Bra spik.
Motbuden :
9 Ready Tonight vet ni som läser är en lite hjärtehäst som inte riktigt bjudit till på samma sätt iår som förra året men hästen är fortfarande ung och möter ständigt stentufft motstånd.
Vann trots allt fem segrar under sin debut säsong och gick nytt rekord senast i loppet som Önas Prince vann så jag tror att första årssegern närmar sig.
Skulle favoriten svika är han nog med och hugger.
4 Elegant Ima är en norsk gäst som redan förra året visade att han duger mot de bästa i sin kull på svensk mark. Svek dock lite på slutet av året men kanske var sliten? Galopperade i årsdebuten efter att inte sett helt rytmiskt ut i stilen och mycket riktigt kom galoppen när tempot skärptes.
Såg annars vinstfarlig ut trots dödens och ser han fin ut i värmningen kan man kosta på sig ett streck om man vill gardera favoriten.
Skrällen :
1 Bandido Gar galopperade återigen senast men man ser att han vill springa och mellan galopperna såg han fin ut. Innerspåret kanske blir lite jobbigt att klara av felfritt men får Kontio honom på bättre tankar så finns det fart i massor. 2% är faktiskt lite skrattretande på en så bra häst.
Vår Vinnare :
3 Chiru

Dagens Dubbel 2 – 4140m Voltstart
Favoriten :
15 Pacific Face vann det här styrkeprovet i fjol knappt före Katja Melkkos Exaudio Vici vilket var mäkta imponerande. Före det loppet hade Exaudio Vici två raka segrar över lång distans och efter knappa förlusten tog han ytterligare 4/6 segrar över just långa distansen innan vilan.
Så att Pacific Face lyckas slå klorna i den trots dödens sista två varven var riktigt riktigt bra och visar att den här herren blir aldrig trött oavsett resa.
Jag trodde ju faktiskt han skulle rå på Mindyourvalue W.F senast men trots stenhårt tempo hela vägen kom han inte riktigt in i matchen men höll farten helt ok bakom.
Med tanke på att värsta motbudet ströks under torsdagen så borde vinstchansen vara väldigt bra återigen.
Motbuden :
13 Ganyboy var också med i detta loppet i fjol och slutade femma då vilket kanske inte säger så mycket men slog på en rätt stor galopp i starten och hamnade 20-30m bakom klungan innan han ställde sig. Joggade ikapp pärlbandet av hästar och följde med som sista häst hela vägen tills sista sväng då han vreds på för egen attack. Givetvis var det för långt fram för att ha med segerstriden att göra men han gick fortare över upploppet än vad vinnande Pacific Face gjorde och ligger han bara i slagläge på upploppet alt i ledningen så tror jag han kommer utmana favoriten rejält om segern då han såg kraftigt förbättrad ut senast.
Då tog han dödens frivilligt efter ett halvvarv men blev avlöst strax därefter. Satt kvar i den ryggen (2-utv) när tåget gick från kön och den som drog det tåget var Digital Dominance som med all säkerhet blivit stor favorit här om han inte hade strukits.
I sista sväng kom man loss och tog ryggen på vinnande Digital Dominance som man med enkelhet ryggade hela vägen in. Såg tokladdad ut och med det intrycket tror jag Adrian kommer vara på tårna ikväll och det är inte många som vill svara en Kolgjini över fyra varv om han attackerar tidigt mot fronten.
Jag sticker ut hakan och säger att jag tror att Ganyboy vinner felfri idag. Min Spik!
4 Silver Bullit håller fin form och har gjort det bra i tuff konkurrens på slutet. Gillar lång distans men har aldrig provar fyra varv och har bara en start över tre varv så dagens start blir ett litet test.
Borde fungera bra med man vill nog ha ett rygglopp här och försöka speeda över upploppet för att räcka så långt som det går. Bra tider i kroppen så kan nog överraska.
Skrällen :
2 Global Viscount har vunnit över lång distans mot ganska bra hästar enda gången han provat. Det var i Unionsstayern på Färjestad förra året. Inte varit riktigt lika bra i år dock men är lite trög och brukar behöva något lopp eller så för att komma igång.
Bra läge för en skräll här.
Vår Vinnare :
13 Ganyboy

 

Spelförslag :
DD 1 : 3 Chiru
DD 2 : 13 Ganyboy

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.