Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solänget fredag 31/5

Maj månad avslutas med två 15-hästars bakom bilen med spårtrappor så bästa hästarna är handikappade med sämre spår och det krävs inte mycket för att det ska bli lite rejäla överraskningar så jag hade spelat med mindre insats än normalt.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Med favorit i andra avdelningen spelar jag lite mer chansartat i första avdelningen då dessa favoriter verkar mer sårbara.
12 Magic Allybis verkar bli lite bortglömd här. Team Frölander brukar andas optimism om den här herren och galoppen senast berodde på en grov störning i slagläge i sista sväng. 
Har haft lite svårt att hålla sig på benen men gör alltid bra lopp felfri.
10 Bishop är en annan intressant herre som går ner lite i klass till den här starten. Vann från spets för fyra starter sen och var sedan påpassad på V75 i starten efter men slog över i galopp. Reparerade storstilat till en fjärdeplats och har varit ok efter det så formen är nog bra.
7 Everest Sisu har galopperat i två raka starter men var tvåa i Amatör-SM på Åby innan det. Kom då från tre raka segrar i september och felfri borde det bli offensiv styrning mot ledningen.


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
15 Global U.S.A blir svårt att gå emot i tipsen. Vann liknande lopp senast och har varit fantastiskt fin i tre raka segrar. Har matchat för det här loppet och skulle ha startat på Solvalla under elitloppshelgen men valde detta istället. Tål att gå en repa i spåren och får hon bara någorlunda position blir hon svår att stå emot under slutvarvet.
Spelförslag :

DD 1 : 7-10-12
DD 2 : 15 Global U.S.A

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.