Speltips: V86 Xpress på Bjerke & Solvalla 6/3.

Mirci A’Lir

Tips till V86 Xpress, Bjerke & Solvalla 6/3.

Omgången, Banorna & Andelar.

Omgången saxas mellan Norges och Sveriges respektive huvudstadsbanor, Bjerke och Solvalla. Båda banorna är ganska lika varandra, med strax över medellångt upplopp och liknande spårstatistik. Voltstartsystemet är lite annorlunda i Norge där spår två, fyra och fem är inte lika snäva som i Sverige, spår fyra är fortfarande det sämsta framspåret men spår fem är betydligt bättre än i Sverige. I Norge finns inte skotvång på vintern så ingen skillnad där, då många redan kört barfota i år och det har fungerat på deras bana trots att den ibland kan vara kall och ganska hård. På Solvalla blir det första V86-omgången med valfri balans på länge och då kan det bli en del oväntade galopper när man rycker skorna första gången på länge och banana trots allt är ganska kall och hård i grunden.

Mitt andelsspelet är baserat på stora spelförslaget här i skrivna materialet. Det finns länk bland andelar på hemsidan och vi spelar butiksandelar numera, via dagensbästaspel. Mitt andelsspel spelar med 9 andelar per system och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen går jag på omgångens näst största favorit i 4 Relevant Stride, hon tål att stiga lite i procenten och blir nog omgångens största när det är färdigstreckat. Hon möter så klart lite tuffare men inte mycket tuffare och dessutom sämre läge för värsta motbudet så stor chans att favoriten spetsar och leder loppet runt om.

Mer spelvärd spik är 2 Emma Talking i sjunde avdelningen där han mött tuffaremotstånd i de senaste två loppen och varit helt okej. Mycket startsnabb så troligt att man går i ledningen här. Tunt bakom och här var det faktiskt en annan som var favorit fram till onsdag förmiddag.

Gå Kort!

I femte avdelningen verkar många gilla hästen som startar ensam längst fram och visst kan hon gå en bra tid i ledningen men jag är inne på att hästarna 40 meter bakom kan plocka ner den här ändå. Dessutom är galopprisken hög på den där framme även om den är lägre när hon är ensam där framme men hon har bara tjänat drygt 200 tkr på 35 starter och jag låser loppet på två hästar som visat betydligt mer.

12 Asakstjerne är knapp favorit fortfarande, men då många går på hästen längst fram blir det nog jämnt på strecken mellan favorit duon. Den här har gått 1.26,5 i vinter och rekord på 1.25,6 på distansen mot den där framme som precis kommit ner på tider under 1.28 i år så går den där framme sitt rekord och den här är ens i närheten av sitt så ska denna bara vinna.

10 Voje Lin är det roliga strecket här då hon står väldigt bra inne i propositionen och har slagit flera av hästarna här tidigare. I höstas var hon tvåa i ett lopp med 131 tkr till vinnaren och kördes offensivt till dödens men en tuffare gick i spets då och hon var ändå nära den. Betydligt mer spelad då än 15 Horg Mia och 11 Kleppe Tuå då och en bit före dom i mål, så flestreckat i den trion idag. Hon var inte på topp i senaste starten men tränat bättre efter det och ska vara mycket bättre då hon dessutom lättas till sommarbalans nu.

Avdelning 1.

Ranking: A 1-7. B 4-6-9-10-8-3. D 5-2.

1 Princess Olivia blir väldigt stor favorit och även om innerspåret i starten på Bjerke är bra så blir det svårt för henne att svara här och risk att hon blir över från start här. Hon går dessutom så klart uppåt i klasserna i takt med att hon tjänar pengar och klart övertsreckad men toppchans om hon tar sig ut. Omgångens största favorit på tidiga kupongerna så borde väl sjunka rejält på strecken till slut.

Stallkamraten 7 Blue Spirit kan öppna desto snabbare och kanske kommer den här till ledningen trots spår en bit ut och oavsett är det en bra häst som kan vinna på andra sätt än i spets. Inte sällan andra hästen från stallet vinner loppen, om det står och väger, då det gäller stall Hamre.

4 Vicarius har bra läge och borde hamna bra på det och han ska gå framåt med årsdebuten avklarad, då han inte hade startat på länge då.

6 Thai Harlem var anmäld barfota runt om och det blev en del snack kring det, då han svarar bra på det. Man har dragit tillbaka på skorycket fram på onsdagen så kanske inte händer allt för mycket på strecken då och man ska ändå lätta rejält från järnskor med brodd tidigare.

9 Thai Manhattan gjorde comeback sist i vanlig vagn så han ska vara bättre med loppet och amerikansk vagn här.

8 N.Y. King Of The Kop duger bra och har form men läget är kallt här, även om det kan då det är litet fält.

10 Jonathan Star har gått en del snabba tider och matchats mot kulltoppar en del som yngre så intressant som femåring, men inte alls hittat formen med tre lopp i år så klara frågetecken med tanke på läget också.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 8. C 6-11-3-5-1-9-7-2. D 12-10.

Se ”Bästa Spiken”

4 Relevant Stride har vunnit sex lopp i rad och stallet har absolut toppform i övrigt med så den här svårslagen från spets.

Skulle favoriten komma bort så har 8 Spike M.M. varit bra och är tänkbar vinnare trots spår en bit ut, då han kan laddas och köras framåt. 4/4 i ledningen så skulle det tillkomma strykningar invändigt kanske han laddas.

Avdelning 3.

Ranking: A 3-4. B 9-8. C 6-2-7. D 10-5.

3 Shahjahan T.H. har varit ute mot kulltoppar utan att få med sig så mycket pengar i den typen av lopp så kvar i låg klass och kommer med ett lopp i kroppen. Bra läge och kan öppna så givet att det är en toppchans. Ska väl gå framåt med loppet men man måste ju sätta frågetecken för formen då han inte höll bättre sist och till höga procent garderar jag loppet brett.

4 C.C. Asteroid har bra spår, visar form och tål offensiva upplägg så räknas tidigt här. 9 Gjølmes Early Bird har fått två lopp i kroppen i nya regin och kommer från bra stall med toppkusk och visad form så ska ha bra chans att kliva runt fältet här.

6 Kings Island och 8 Bob Viking gick båda klart bra på en riktigt dålig bana sist så bry er inte om tiden där den tidigare lättas i balansen och är snabb. Den senare kommer allt mer med två lopp i kroppen i sin nya regi. Strykning invändigt gynnar båda. 2 Custom Chrono är en tidig häst som kvalade in till Svensk Uppfödningslöpning i fjol och ska lättas i balansen första gången här. Intressant om det kan bli rygg på ledaren här.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 3-11-5. C 1-7-9-12. D 6-10-4.

1 Sparkling Tile kan nog öppna bra men var lite seg i comebacken och trodde hon skulle vara lite bättre direkt nu är det besvärligt innerspår och till hög procent rankar jag ner henne lite då det finns risk att man blir över här.

Både 2 Mellby Lion och 3 Dreamtide kan nog öppna snabbare än den från bricka ett så den som kommer till spets av dem har toppchans så klart. 2 Mellby Lion vann sin comeback sist och får bike nu så det finns chans att man får upp startsnabbheten med den men oavsett så hamnar man ju bra på det nu. Lättning i balansen är också det första gången och intressant. 3 Dreamtide kan det bli barfota runt om för och amerikansk sulky på den med och kommer man inte förbi Wäjerstens favorit kanske man kryper ner i ryggen om luckan finns.

Det kan bli bra fart på öppningen av loppet så jag streckar flera här. 5 Global Edge med toppkusk från bra spår och lättning i balansen. 7 Corona Park lättas med och gick bra på V75 senast, så har en bra avslutning om det blir fart på loppet. 11 Gentiane Evening har tänt till i bike på slutet och kommer med form så är inte borta här, då det blir helstängt huvudlag. 9 Charlotte Baily har startsnabba ryggar och går barfota runt om för Örjan här så tänkbar med.

Avdelning 5.

Ranking: A 12. B 10-11-1. C 4-9-13-7. D 2-5-14-3-8.

Se ”Gå Kort”

12 Asakstjerne tror jag mer på nu trots att hon står 20 meter sämre till mot 1 Anna Maserati än då man möttes för ett par starter sedan. Den senare galopperade och den tidigare var så klart före i mål men det var ett tuffare lopp och bra chans nu för den knappa favoriten. 13 Jelina skrällde i det loppet och har så klart chans igen men bakspår på dubbla tillägg är klart chansartat. Visst står 1 Anna Maserati bra till som ensam på främre fållan men då det är få och enkla hästar på mellanfållan är jag inne på att dom längst bak kan komma ikapp utan att det kostar allt för mycket.

Jag tar lite ställning mot den betrodda där framme och spelar med lås på två där bak och har ett drag som ska ha haft bättre träningsförhållanden inför den här starten i 10 Voje Lin. Kul drag då hon lättas i balansen och stod 20 meter sämre till sist man stötte på favoriten här. En klart bra proposition för henne och hon har ett rekord på 1.24,5 och var väldigt bra på 1.25,6 i ett tungt lopp i spåren och dödens i höstas, som tvåa på distansen, mot en bättre häst än man möter nu.

11 Kleppe Tuå har också hon bra fart i benen men det har varit mest i amerikansk vagn på slutet och nu växlar man ner till vanlig vagn hit då det är voltstart och man körde galopp sist. Duger och räknas tidigt vid gardering.

4 Tiras Perla är kanske bäst på mellanfållan men alltid svårt med den typen av upplägg, att slå den där framme och hålla undan för dom där bak. Skulle den 20 meter före köra galopp kan den här istället vara först fram och gå i ledningen kanske, då stiger chanserna men jag ser henne som lite överstreckad här.

9 Hafell Bris har vunnit 16/48 och hittat lite vinterform men är 12 år och körde in under 20 tkr i fjol så tveksamt om det kan gå.

15 Horg Mia STRUKEN!

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 4-10-9. C 6-2-12-1-8 D 5-3-11.

4 Jurista ska gå till avel i vår och detta är en av hennes sista lopp så man går fortsatt all in i sista starterna med laddning och hon ska köras vad som går i ledningen så givet att det är en bra chans. Hon var dock struken efter sist och stått över en del jobb så när det är ganska tufft mot för klassen så är det inte alls givet att hon bara rinnerundan. Favorit i fara.

7 Southwind Boko är delad favorit och det givna motbudet som jag rekommenderade spik för sist, trots bakspår och här kan man köra framåt direkt. Var tvåa bakom Jurista då man möttes med känslan är att den här borde ha bättre form med ett lopp i kroppen mot att den andra haft hovböld och stått över träning. Nu blir dessutom barfota runt om på den här och fortsatt MAD upp, så min förstahäst i loppet.

9 Mateo Di Quattro var rejäl då man gick i tredjespår länge och avväpnade en kaxig 10 Kaxig In för två starter sedan. Den senare hade gått tufft lopp med laddning från bricka sju och gjorde jobbet med att sänka ledaren från dödens för att sedan hålla klart bra. Loppet efter vann man lätt så höjning i bike i sin nya regi på slutet och nu är det dessutom aviserat skoryck bak. Den tidigare av dom två förlorade istället sitt lopp efter i enklare gäng så kanske mattas av lite i formen efter mycket resor och tävlande men lättas med i balansen och nu kan studsa tillbaka nu.

2 J.J.Another Vinn har varit kul som snabbt spurtande skräll men nu var man väldigt hårt streckad på tidiga kupongerna och borde få tufft att ta fjärde raka i det här gänget. Med tur kan det gå men procenten är för här.

12 Sandokan är stark och rejäl men totalt bortlottad nu och här blir det tufft när man kör med skor och vanlig vagn då många rycker och maxar.

6 Haitkin AM borde väl laddas nu när det är första barfota runt om på ett tag och han har bra statistik på skorycken då han vunnit 3/6 barfota och galopperat i andra tre, så obesegrad felfri utan skor. Dessutom är han obesegrad i spets på åtta försök men ska inte kunna komma dit i det här gänget men är en faktor i loppet och räknas vid bredare gardering.

1 Funcio höjer sig på barfota och skulle kunna skrälla om man hittar rygg på ledaren här och får loppet, men tveksamt om han räcker.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 6-5-4. C 10-3-8. D 1-7.

Här var 4 King Okay loppets tidiga favorit och det är jag inne på är fel då han inte kan öppna och utnyttja sitt fina spår. Fortfarande över 40% och delad favorit men borde sjunka något och han går hela vägen in i mål men han går med skor på och vanlig vagn då många andra drar växlar här så han känns oerhört överstreckad och jag vill ta ställning mot den här.

2 Emma Talking går förbi på strecken och ska vara klar favorit i loppet då han är startsnabb och har bra chans att spetsa av egen kraft men då det är Frode Hamre med häst alla känner till bör man bli släppt till spets om någon annan är före till plankan. Den här har mött tuffare motstånd i sina två senaste starter och borde ha absolut toppchans här.

Stallkamraten 6 Take My Name är startsnabb med och om den spetsar släpper man väl bara till Frodes styrning i så fall. Tänkbar skräll från rygg på ledaren i så fall.

5 Sweet Brillanti drog en del spel sist men fick lite jobbigt lopp och är nog bättre än procenten antyder. Slipper han gå först i tredjespår som sist och får lite mer ryggare på vägen duger han klart bra här.

10 Knock On Wood d’Estino duger med bra i klassen men har inte startat på länge och har sämsta bakspåret här så tveksamt om det ska kunna räcka.

Avdelning 8.

Ranking: A 9. B 1-3. C 4-8-12-7-10-6-11. D 2-5.

Flera startsnabba och inte alls givet att favoriten 3 Global Dependable bara spetsar och vinner det här. Visst är det tänkbart men snabba pengar och maxinsats på V75 sista kan sitta i benen så även om man får bra läge, bike och MAD så är jag inne på att gardera på här, speciellt då man fortsätter med skor på honom.

1 Tug Of War har höjt sig på slutet men galopperade sist, då till slut som klar men frågan är om man vågar ladda från chansartat innerspår på Solvalla med den galoppen till slut. Skoryck nu och Adielsson kan bilen på Solvalla så kanske kan man skicka från start trots allt, han ska ha chans oavsett.

8 Delon Grif höjer sig med loppen och kommer med tre raka segrar och ska lättas nu så räknas trots uselt läge då han kan laddas för position.

9 Mister Jupiter blir förstahästen som gjorde comeback nu i vinter igen och fått tre lopp i kroppen så är han mogen skorycken kanske han bara är bäst. Vann sitt kval till Kriteriet och är bra för den låga klass han är kvar i.

4 Wounderful Tonight har bara vunnit 4/32 men har 3/13 med Örjan så toppspår, Khilström upp som på slutet, barfota och bike gör henne intressant. Väldigt mycket dåliga spår för henne på slutet och hon räknas tidigt här till 5%.

7 Conrads Palle kan öppna snabbt men går fortsatt i vanlig vagn och med skor så tveksamt om det räcker från vineglläge även om han fick sparat i mål i V75 sist. Tänkbar om man streckar många.

12 Jopp lättas i balansen och får första bike nu så är faktiskt tänkbar trots uselt läge men det är många bra för klassen att runda så det ska väl bli för tufft egentligen, men på reducerat betalr jag nog mindre insats för honom.

Stora systemet.

 1. 1-4-6-7.
 2. 4 Relevant Stride
 3. 2-3-4-6-8-9.
 4. 1-2-3-5-7-9-11.
 5. 10-12.
 6. 4-7-9-10.
 7. 2 Emma Talking
 8. 1-3-4-8-9.

6720 rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-6-7.
 2. 4 Relevant Stride
 3. 3-4-6-8-9.
 4. 2-3-5.
 5. 10-12.
 6. 4-7-9-10.
 7. 2 Emma Talking
 8. 9 Mister Jupiter

360 rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se