Speltips: V86 Xpress på Bergsåker & Solvalla 3/4.

Axevalla singelhäst

V86 Xpress på Bergsåker & Solvalla 3/4.

Omgången, Banorna & Andelar.

V86 Xpress saxas den här veckan mellan banorna Bergsåker och Solvalla. Medelbanor där innerspåret bakom bilen är lite bättre på Bergsåker än på många andra banor men det är också okej på Solvalla. Upploppslängd på strax över medel på båda banorna vilket ofta gör loppen lite roligare, då det kan hända lite mer i slutet av loppen här. I övrigt är det inget som sticker ut på banorna statistiskt.

Det har kommit lite vinter i april och mycket snö under ett par dagar kan göra det besvärligt att få till banorna. Tveksamt om alla som tänkt rycka skor kan göra det, så håll koll på underlaget i loppen före V86 och under värmningar hur tränare och kuskar säger om banan för dagen. Mycket svårt och går man på skorycken en del så kan det absolut bli en del ändringar till skor vilket gör omgången lite mer chansartad om vilka som ska passa på underlaget.

Mitt andelsspelet är baserat på stora spelförslaget här i skrivna materialet. Det finns länk bland andelar på hemsidan och vi spelar butiksandelar numera, via dagensbästaspel. Mitt andelsspel spelar med 9 andelar per system och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I ett av två kallblodslopp går jag på klart vettig favorit i avdelning tre där jag tror att Tjomslands 5 Frivoll Gorm ska kunna köras offensivt och vinna loppet från dödens här. Visst var värsta motbudet här mer spelad när dom möttes sist men var chanslös trots fin ryggresa och Frivoll Gorm hamna en bit bak från snävt spår i volten och var bland tilläggshästarna och fick dödens på en med 20 meter tillägg som kom till spets då. Totalt överlägsen då med till synes sparat i mål och jag är inne på att det bara är galopp mot.

Gå Kort!

Går kort redan i första avdelningen där jag stänger på Wäjerstens tre hästar i ett litet fält och får då med en kapabel häst som är streckad på under 5% i 2 H.C.’s Crazy Horse från ett gynnsamt läge. Tillsammans med favoritduon, där det finns chans för spets för 6 Global Dash och där 7 Excusez Moi är bästa hästen som kan vinna från dödens, så känns det som man har väldigt bra chans att komma ur första avdelningen med rätt på kupongen.

På de två mest streckade hästarna mot min trio finns frågetecken. 1 Young Mistress och 3 Otroligosåfin känns överspelade på runt 13% på hästarna, från bricka 1 och 3, där det är klar risk att den från innerspår blir över och den senare kommer från sjukdom.

Mer om hästarna vid avdelning ett.

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 6-2. C 8-3-1-4-5. D -

Se ”Gå Kort!”

Är inne på att 6 Global Dash ska kunna ta sig till ledningen då 3 Otroligosåfin var sjuk sist och inte kunde öppna så bra den gången och kanske behöver den ett lopp i kroppen efter sjukdom. Kommer Global Dash till spets så borde det vara bra segerchans då värsta motbudet är stallkamrat och inte borde sätta upp tempot allt för hårt. Det var dessutom positivt med första bike på Global Dash sist och banan var lite tung då så kanske extra dåligt innerspår och en bra häst som slog honom, men en bit ner till övriga då.

7 Excusez Moi är bästa hästen och har fått ett lopp i kroppen efter vinterträningen där han avslutade snabbt i den starten. Kommer väl låsa loppet utvändigt om stallkamraten om det är Global Dash i spets så lär det väl inte bli hård körning mot den och man gör upp över upploppet. Vågar därför inte gå på den här favoriten då det inte är givet att man tar ned ledaren om det körs som jag tänkt.

Jag spelar även med en tredje häst från stall Wäjersten i 2 H.C.’s Crazy Horse som visat hög kapacitet och är bättre än vad formraden ger sken av. Han vann Bronsdivisionen på V75 under sommaren på 11-tid full väg med bakspår och var sedan ute i tuff final och gick bra som femma i stenhård semifinal till Breeders’ Crown. Nu kommer han med två lopp i kroppen och skulle det krävas skor så har han vunnit V75 förra vintern med skor så lite mindre missgynnad av skor än många andra här.

1 Young Mistressborde bli över en del från start och då tycker jag att runt 13% som hon är spelad till på tidiga systemen är på tok för högt. Visst finns segerchans från kanske tredje inner och något högre segerchans om man skulle nå rygg på ledaren men ändå på tok för hårt spelad mot flera bra Wäjersten-hästar här.

8 Ellis Pride har sämsta spåret men det tenderar att vägas in för hårt om någon har spår åtta och i så här litet fältet har det betydligt mindre negativ påverkan än vid fullt fält. Visade bra form sist och skulle banan bli väldigt kladdig är det fördel och skrällchans för den här, då man vann vid tung bana för tre starter sedan.

Ska man gardera loppet tycker jag ingen känns helt chanslös och 4 Shehuntyoudown svarar bra på rycktussar men mest intressant om det blir barfota runt om första gången på väldigt länge. Hon är van att ofta stå på dryga tillägg i fulla fält så kan tända till på mer spårsnålresa även om hon tål en bra långspurt med.

5 Ajlexis Quick gör sin sista start innan hon ska betäckas och det finns inget att spara på så det är klart att det kan räcka om alla andra ser det som en start på säsongen medan den här ska gå all in.

Avdelning 2.

Ranking: A 1-7. B 10-4-5. C 2-6-8. D 3.

Här garderar jag rejält där många går på favoriten 1 Localizer som nu har bästa spåret men inte helt givet att han trivs i voltstart och då en vass konkurrent kan ge den här en match även om det är spets här.

7 Brie De Meaux är bra för den låga klassen och har ett springspår man kan köra offensivt från och skulle inte favoriten spetsa så kan den här få ta över. Jag tror man har vettig chans från dödens med då det kan bli första gången barfota runt om här.

2 Gooding B.T.B. kan öppna bra med vasse Erik Adielsson och skulle favoriten ha en dålig dag kanske den här kan ta sig förbi och han har kommit till ledningen tre gånger och vunnit två av dom.

4 Kill Posin har klarat av snävt spår i voltstart tidigare och även om det var enklare mot sist så var det en bra insats på barfotabalansen och fin form här.

5 Selective Calling har ett spår som är chansartat men kommer man väl iväg bra så går det att öppna snabbt från bit ut här och den här har båda sina segrar tagna från spets.

10 Queens Park får vasse Goop upp och med strykning där bak i redan litet fält stiger chanserna och hästen kommer med stigande form med två lopp i kroppen.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 3. C 9-1-10-4-12-7-6. D 8-2-11.

Se ”Bästa Spiken”

5 Frivoll Gorm har vunnit 3/9 och kommer med två raka segrar och nu när det är autostart tror jag han kommer vara närmre värsta motståndaren 3 Eld Messi tidigt i loppet, än sist då han tappade en hel del från snävt spår. Han slog ju den med många längder ändå och gick undan i stark stil även om också Eld Messi avslutade snabbt. Inte givet att den senare kommer till spets och kag tror favoriten kan slå alla från dödens i loppet och borde köras offensivt igen här.

1 Ängsmodde kan öppna och då innerspåret är bra på Bergsåker bakom bilen kan man kanske svara ut alla om man vill. Det låter dock som man inte går för det för fullt då man menar att det inte alls är full form och tror på fina pengar, så låter inte som man vill köra i spets till varje pris, chansartat då.

Tvekar man med tänkbart spetsbud från innerspåret så borde 4 Fia Med Knuff ta spets från perfekt spår bakom bilen och då man har en del kullkamrater i loppet kan man välja att släppa till betrodda Eld Messi om den kommer tidigt. Man kan köra i spets med men rygg på ledaren är bra läge med. Tidig på läge och startsnabbhet.

7 Stormyrans Lasse ska kunna öppna bra men man ser loppet som led i matchningen då det blev spår långt ut i årsdebuten här. Hästen duger nog bra om han får chansen.

9 Eld Loke C.G. har bra smygläge och går bra som betrodd mest hela tiden så räknas trots bakspår här.

10 Alfinga duger med och har bra ryggar i starten där tränaren menar att man haft sämre träningsförhållanden en period men att hästen sist var bättre än någonsin i sista jobbet inför det här.

12 Eskils Oda har bra fart och har gått en 27-tid med galopp på vägen i Norge utan körspö så hon duger bra här då allt låter bra med mycket styrketräning hela vintern. Kan behöva loppet men kan också leverera direkt då hon har fart i benen.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 10-7. C 1-4-8-3-6. D 5-9.

2 Ringo Adore är väldigt bra för klassen och stallet håller absolut toppform med rejäl höjning över lag på slutet så givet att det är en toppchans här. Inte givet att man släpps till spets ändå och kan så klart vinna loppet från dödens men jag vill nog försöka gardera den här då det är för stor favorit med över 80% på tidiga kupongerna och fortfarande runt 75% vid lunchtid onsdag.

6 Heavenly May öppnar väldigt snabbt och den kan ju tänkas släppa till favoriten men när häst en bit ut öppnar snabbt och det finns startsnabb utanför den är det möjligt att startsnabba 7 Benchmark kommer med i draget och är den som sitter i ledningen. Han har varit igång ett tag och startat på V75 mest hela tiden där man chansat en del och haft lite otur en del gånger faktiskt. Tänkbar i spets. Heavenly May ska väl inte räcka men med MAD upp och i rygg på ledaren är det inte helt chanslöst.

1 Beau LeVallo laddas med från start och kanske kan hålla upp spets eller åtminstone vara snabb ut för att ta över från Heavenly May. Men det finns också risk att man blir fast men absolut tänkbar vid bredare gardering.

4 O.M.Hazebrouck kunde inte köras för fullt sist då han slog i fotstöden i en lite för honom trång amerikansk vagn men ska återgå till en lite bredare variant nu. Hade bara ett snabbare jobb innanför västen inför årsdebuten och ska gå framåt en del med loppet och intressant skrällbud från bra läge nu även om motståndet är hårt.

Fördel ston i propositionen så nämner två ekipage som står väldigt bra inne i propositionen här och då det är ett litet fält så kanske deras sämre lägen spelar lika stor roll som det hade gjort vid fler startnae hästar.

10 Carioska Font kommer i toppform och gått bra i amerikansk vagn på slutet men nu får man kanske skor på hit. I litet fält och med så fin form kan det gå trots spåret, med tanke på att hon står så bra inne på pengarna.

8 Penthouse var ute i Stoeliten sist och hängde med på tio-tid så duger här när man går ner i klass hit.

Avdelning 5.

Ranking: A 9-6. B 5-7. C 1-2-4-10. D 3-8.

Tilläggslopp där det är en storfavorit från innerspåret på tillägg i 6 Jackpot och viss risk finns att bli fast eller få ladda rejält i starten för att komma ut så det kan kosta att ha det där läget som annars är väldigt bra spår om man ska köra på chans. På en stor favorit är det inte alltid lika lyckat och dessutom årsdebut på häst som allt som oftast blir överspelad så ett dåligt spelvärde på den här favoriten även om man hittat ett bra lopp till honom och han så klart har bra chans att vinna.

På grunddistansen har 5 Dalens Elvis bra chans att hålla undan för tilläggshästarna om han skulle komma till ledningen och spår fem i volten är bättre när man inte stressas av springspårshästar utanför. Man kan ta lite mer plats då med och då det kanske är lite mer frågetecken för formen hos ett par andra där framme borde han bli släppt till ledningen om han inte tar den själv. Can't see Back sist men ändras till öppet huvudlag nu.

9 Wittgenstein är en häst med bra kapacitet och inledde sin karriär med att rada upp segrar och hade ett staket i raden från debuten. Inte fått det riktigt att stämma men var fin i comebacken i enklare gäng sist och går nog framåt med det loppet innanför västen. Tränarkörd sist och kuskplus nu och lång distans ska vara ett plus.

7 Patrick Silvio ser ut att ha tagit vinterträningen på bra sätt och gjort två bra lopp i år så intressant nu med Wäjersten upp och spår två på tillägget gillar jag. Man kan kanske hålla in favoriten och själv ändå få en bra position i andraspår då många där framme borde vilja rada upp sig invändigt.

1 M.T. Rambling Roose kan få bra lopp i rygg på ledaren och skulle femman komma bort så kan Olle tänka sig att köra i spets med den här så kan gå från vinnarhålet eller i ledningen, om man glömmer bort honom där framme.

Avdelning 6.

Ranking: A 6-2. B 12-10. C 1-5-4-8-9-3-7. D 11.

Här blir 6 Kipketer Mearas väldigt stor favorit då han var mycket fin sist och en tänkbar spik den gången. Men det var i mycket enklare motstånd i det loppet och han kunde gå i tredjespår länge och ändå vara bara bäst. Nu funkar det inte att bli hängande i spåren igen och vingelrisk från det här läget. Jag håller honom som hästen med klart bäst segerchans i loppe men till runt 55% kommer jag att gardera då det inte heller är givet att distansen är så bra för honom.

4 Lawina är startsnabb och kanske kan ta sig till spets här men 2 Mercedes Hall som också kan öppna vettigt borde kunna vara först framme av de betrodda för att få överta ledningen från henne. I ledningen med MAD upp, ett lopp i kroppen, barfota runt om och bike så ska Mercedes absolut kunna rinna undan från spets över, för henne, passande kort distans.

Blir det tryck på loppet med MAD i spets och favoriten utvändigt kan tempot bli hårt hela vägen och då bjuds köhästar in i matchen till slut.

12 Zaxton vann ett enkelt lopp i årsdbuten från spets och har tagit alla sina segrar från ledningen så givet att det är missgynnande läge nu men går bra bakifrån också. Kuskbyte här och kommer med form redan med bara ett lopp i kroppen.

10 Kelly Smartface har fler lopp i kroppen och varit ute mot kulltoppar sist så går ner rejält i klass till den här starten. Fått bra fart i benen och avslutade i snabbt tempo sist så givet att barfotabalnsen är ett fortsatt plus här tillsammans med amerikansk vagn som hon gått bra i på slutet. Hon fäller nog många här och under 4% är väldigt lågt. Stallakmraten 1 Waypoint Sequence stod i under 10 ggr pengarna i samma Margaretalopp mot kulltoppar och går med ner rejält i klass. Blir väl över från start men kan få ett bra smyglopp på innerspåret här och skulle man nå rygg på ledaren stiger chanserna.

I samma Margaretalopp gjorde 5 Whoopsy Laday årsdbut och det var också debut i nya regin. Hon vann 4/9 för Nurmos i fjol men avslutade säsongen med tre raka galopper. Det finns nog en del kapacitet i henne och hon fick sparat sist som ospelad. Bra läge nu och barfota runt om.

Avdelning 7.

Ranking: A 12. B 11-7-6. C 10-3-8-9-4. D 1-2-5.

Andra kallblodsloppet på kupongen och detta är en spårtrappa där det inte skiljer allt för mycket på hästarna vad gäller tjänade pengar.

7 Grådö Bo rankade jag först från liknande läge sist då jag trodde man skulle kunna få komma till spets men det var en som blev het invändigt och svarade så det blev ett jobbigt lopp i dödens på het häst. Svarte Petter vann det lopp som sedan vann på V75 och jag hade dubbla A i rankingen på dom två och den här är bra, speciellt om man kan komma till ledningen den här gången.

6 Guli Em var med i samma lopp som Grådö Bo som oplacerad då men ett billigare lopp när man ryckte skorna sist och kommer med form. Kanske kan hålla sig före Grådö Bo och vara först att få ta över, men inte alls givet. Bra chans oavsett men rejält kuskminus nu och streckad i överkant som tvåa på strecken. Stallakamraten 12 Pyrotek får Mats E upp och är van att möta hårdare motstånd så i spårtrappa kan det gå trots sämsta spåret och det är väl en klart vettig favorit. Men då det inte skiljer så mycket i trappan är det ingen jag vill gå på rakt ut och jag garderar loppet brett.

11 Per Viking gjorde comeback i höstas efter ett års tävlingsfrånvaro och gjorde ett par lopp då och nu fått ytterligare en träningsperiod med två lopp i kroppen. Missvisande formrad och har bra skalle och kapacitet med 16 segrar på 30 starter och han hängde med favoriten hyggligt då man möttes 4/3 och var betydligt mer jämnt spelade då.

10 Dån Klara får riktigt intressant ändring här med första gången bike på och dessutom skoryck bak men det uppmärksammas överallt och är mångas drag i loppet så inget högt spelvärde på henne. Dessutom har hon fått snabba pengar och varit struken så frågetecken för formen och tufft mot för henne här.

Bra i bike är 3 Brage som ska kunna spetsa här och kanske körs i ledningen men troligt att man släpper till den som är först framme av dom betrodda och då kan det bli fint lopp i vinnarhålet här. Skrällchans.

Avdelning 8.

Ranking: A 8. B 3-10. C 2-6-1-5-4-7-9.

Jag kommer att spika 8 Don Fanucci Zet i sista avdelningen då jag tycker att han borde vara lite större favorit än vad han är. Han var storfavorit i sitt försök till Elitloppet i fjol men galopperade från start och var en av historiskt största favoriterna i finalen av Elitloppet året innan där det blev galopp från innerspåret med. Året före det vann han Elitloppet och spår en bit ut borgar för en felfritt lopp och han ska kunna slå det här gänget om bara Örjan kör fram i dödens direkt. Chans att bli släppt till spets med, så bara inte Örjan backar och sitter kvar i kön för länge så ska hästen bara vara bäst.

3 Mellby Jinx stod för ett formintryck i avslutningen sist och kommer kunna gå fort i ledningen med kul kuskbyte när man får Goop upp. Skulle DFZ backas och köras i kön så har ju Goop lurat bra hästar och kuskar när han själv kör i spets med den lite sämre hästen, han är vass i ledningen, att bestämma tempo, disponera krafterna och hålla farten till slut.

10 Unico Broline fick sparat till slut i sin årsdebut sist och har rygg på spetsbudet så kan komma igenom på bra sätt här. Unico var mer spelad än Mellby Jinx sist, nu ska det så klart vara tvärt om med tanke på spetschansen för den senare men det skiljer väldigt mycket i procenten den här gången. Spekulerar man i att Kihlström kör preparé med favoriten så är Unico ett klart streckvärd skräll.

2 Staro Mack Crowe är mer stark så håller farten kan ligga bra till i andraspår om man väljer det och även lite ojämnt startsnabb så kanske kan komma ner på innerspår direkt med, för lopp i rygg på ledaren. Han är nog streckad lite i överkant.

6 Rome Pays Off har haft en del svåra lägen då han ogillar att gå bakifrån men nu ett öppet spår och kan köras offensivt från start. Stallkamraten ska väl köras i ledningen så man får inte spets här heller och då är det chansartat igen men nu bara 1%. Det kan väl hända en gång på hundra att favoriten kör galopp och att stallkamraten har en dålig dag så den här kan komma till ledningen och rinna undan, så vill man ha en tokskräll på reducerat system, att betala mindre för.

Stora systemet.

 1. 2-6-7.
 2. 1-2-4-5-7-10.
 3. 5 Frivoll Gorm
 4. 2-7-10.
 5. 5-6-7-9.
 6. 2-6-10-12.
 7. 3-6-7-10-11-12.
 8. 8 Don Fanucci Zet

5.684 rader som kostar 1.296 kronor.

Lilla systemet.

 1. 6-7.
 2. 1-7-10.
 3. 5 Frivoll Gorm
 4. 2-10.
 5. 5-6-9.
 6. 2-6-10-12.
 7. 7-11-12.
 8. 8 Don Fanucci Zet

432 rader som kostar 108 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se