Speltips: V86 Xpress på Bergsåker & Solvalla 28/2.

Travderby

V86 Xpress på Bergsåker & Solvalla 28/2.

Omgången, Banorna & Andelar.

V86 Xpress med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Bergsåker och Solvalla. Medelbanor där innerspåret bakom bilen är lite bättre på Bergsåker än på många andra banor men det är också helt okej på Solvalla. Upploppslängd på strax över medel på båda banorna vilket ofta gör loppen lite roligare, då det kan hända lite mer i slutet av loppen här. I övrigt är det inget som sticker ut på banorna statistiskt.

Omgången är intressant då det inte finns några riktigt givna vinnare i omgången och jag misstänker att spikarna kommer att vara utspridda på många olika hästar på stora system den här veckan. Den typen av omgångar ger klart bra spelvärde och det ska absolut kunna ge bra utdelning den här veckan.

Mitt andelsspelet är baserat på stora spelförslaget här i skrivna materialet. Det finns länk bland andelar på hemsidan och vi spelar butiksandelar numera, via dagensbästaspel. Mitt andelsspel spelar med 9 andelar per system och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Rolig spik i 8 Just More Fun som tidigt var fyra på strecken i procenten men inte stigit mycket och fortfarande är han trea på strecken så klart spelvärd då han har bra chans att komma till ledningen efter en bit. Gynnad av en strykning och kommer med full form så från spets eller dödens är jag inne på att det kan bli tufft för favoriten att fånga in den här. Nämner

1 Olivia C.H. var tidiga favoriten i loppet och var då överstreckad, men sjunker i procenten med rätta då hon kan bli över från start trots att hon är ganska startsnabb. Hon är inte helt stabil bakom bilen så spår ett kanske är det som är lättast att stressa upp sig från och galopp risk föreligger här.

12 Hunting Widow är den som blir som klar favorit i loppet nu efter att ha trendat uppåt rejält under sen tisdag och tidig onsdag då många verkar gå på henne. Hon står bra inne och klarar av att göra en del jobb men från det sämsta spåret så kan det ju bli för länge i tredjespår om hon har otur och då måste det ändå vara sårbart. Då många går på henne finns det inget spelvärde på henne heller och läge att försöka chansa mot henne här.

Gå Kort!

I fjärde avdelningen är jag inne på att spela med trolig ledare som är favorit i 3 Victory Eagle men är lite orolig att han kan få svar och låser loppet med en bra häst från bakspår om det blir utdragen körning för favoriten här. 12 Rendez Vous är rejäl och tål att gå i spåren, vilket är bra egenskap om man lottas till bricka 12 och han kommer med visad form och två lopp i kroppen så inne på att han kommer göra en bra insats. Kommer favoriten till spets utan att det kostar för mycket så vinner den nog men skulle det bli fart på loppet kommer den här in i matchen.

Dessutom vill jag ta ställning mot en jag tycker är för hårt streckad som klar tvåa på strecken i 5 Leroy Boko då han inte startat på väldigt länge och borde behöva loppet i kroppen för att vara i form. Hästen är lika bra som mina två men kusken kör färre lopp och vid senaste segern Leroy tog var det tur med ryggresa och ett perfekt lopp för honom, inte givet att man har samma tur nu.

Se avdelning fyra för ytterligare snack kring hästarna och något om ett par av övriga konkurrenter där.

Avdelning 1.

Ranking: A 4 B 5-9-2. C 6-10-7. D 3-12-11.

2 Underbarosåfin är klar favorit i loppet och kan öppna men även om innerspåret är bra på just Bergsåker så är det inte alls givet att det han sitter i spets här och kan bli över, så en favorit i fara.

4 Global Dash är bästa hästen som gjort många starter på V75 och han kan öppna från perfekt spår så är inne på att han ska kunna snuva favoriten på spets om Wäjersten laddar. Men inte givet att man gör det i årsdebuten så klart, bra nog att vinna oavsett hur det körs då det är litet fält.

5 Creek's Nu Love kommer med form och slog bra norsk motståndare då hon mötte hingstar och valacker i sin senaste start så hon duger även här. Hon kan dessutom öppna snabbt och det är tänkbart att hon spetsar om man inte laddar fullt med Global Dash. Bra chans från spets eller om man hittar ner i vinnarhålet.

9 Otroligosåfin var väldigt bra i sin comeback och går säkert framåt med loppet och fortsatt Mats E upp här gör honom tidig.

6 Behind Lord vann från spets sist och kan öppna bra så nedstruken till bricka fem är bra och skulle han ta sig förbi favoriten kanske han säpper till den som är första framme av 4 och 5 här. Kan få bra lopp oavsett och tänkbar skräll för den som streckar fler.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 2-10-3. C 8-11-9-6-7. D 12-1-4.

2 Ten O´Clock kan öppna snabbt men det kan även sringspårshästarna i 6 Madonna F. och 7 Twenty Dollar men där båda nog släpper ifrån sig ledningen om man kommer dit. Finns god chans att favoriten kommer till ledningen efter en bit och har en vettig chans att vinna då hon höjt sig på slutet, liksom hela det stallet som är form. Det kan dock vara så att en annan är först framme och tar över och då är det favorit i fara trots allt.

Ska jag strecka nån från springspåren skulle det vara Jepsons styrning från spår 6 i första hand, då han kör i flytet för dagen och har bästa springspåret, så störst chans för bra resa för den. Även den från bricka 7 kan så klart få ett bra lopp i kraft av sin startsnabbhet.

5 Cameron satt fast med krafter sparat i onsdags och laddades inget från start den gången men här är det kanske läge att köra en del trots snävt spår, men det är troligt man får överta från springspårshästarna om man först framme och ställer frågan. Kommer man inte iväg så snabbt kan hästen med vinna med andra lopp också och räknas först här då det är ett lämpligt lopp för honom och han ser ut att ha form, med sparat sist och start vecka-vecka nu.

Jag tycker att loppet är öppet och streckar på en del där 3 Irjas Stjärna har bra spår och bör hamna bra på det. 8 The Greek Sox får kuskplus och vann när Kontio körde näst sist.

10 Pizzi Despot testa man rycktussar på i jobb och ska gå så första gången i lopp så intressant med den ändringen och fortsatt vassa MAD upp.

9 K.F.C. Sox och 11 Victory Vulcanus är båda två välstammade Bold Eagle-avkommor som redan visat hög kapacitet för den här låga klassen och streckas trots chansartade lägen med bra körsvenner.

Avdelning 3.

Ranking: A 10. B 3-4. C 7-2-9-5-6-1-8.

Kallblodslopp där 3 Sol Storm är omgångens största favorit då det är mycket segrar i raden men det är höjning som kommit i amerikansk vagn så stort minus med voltstart nu. Visst kan det bli ledningen och då blir han kanske svårfångad ändå men procenten är för hög och så mycket bättre än några andra här är han inte.

10 Tekno Jerven är gynnad av ett litet fält och som ensam där bak är ju galopprisken lägre och han har bra chans att vara bara bäst här då han möter betydligt enklare än han är van vid. Lite tätare starter nu och tre felfria lopp i raden gör att han kanske går framåt mer med starterna med. Jag rankar honom först.

4 Järvsö Kurt slog inte favoriten sist men det var comeback och första starten sedan oktober så ska väl gå framåt mycket med det loppet innanför västen. Han har varit före favoriten vid något tidigare tillfälle man mött. Nu skiljer det för mycket i procenten så tidig.

7 Bäcklös Faron varnade vi för i inspelade tipsen då han skrällde på V75 senast och han har hög kapacitet. Visst är mellanfållan bökigt då man ska ta 20 meter på hästarna där framme och h¨¨lla undan för den på dubbla tillägg. Det finns chans att det strular för betrodda här och då är han given fyra på strecken och till 7% är han streckvärd.

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 12. C 2-5-6-9-10-4-1. D 8-7-11.

3 Victory Eagle var bra i onsdags då han vann tack vare lite tur att hästen framför galopperade men han hade nog kunnat utmana ändå och kanske är bättre med loppet i kroppen då det var långt mellan starterna inför sist. Vecka-vecka nu och spetsläge nu så given att strcka först på det men inte helt givet att man kommer till spets här, så jag vill gardera med ett vettigt motbud.

12 Rendez Vous står bra inne i propositionen och har vunnit Klass1 från bricka 12 på V75 i höstas (visserligen med voltstart) och då det inte är tuffare mot här ska han absolut kunna gå runt fältet. Tvålopp i kroppen efter uppehåll och vann på bra sätt i spåren sist så kommer med form hit och kanske bara är bäst.

5 Leroy Boko är en häst med hög kapacitet men har inte startat på väldigt länge och kusken kör inte så mycket lopp. Hade tur med hur loppet kördes som han vann i somras och innan det segrar i betydligt enklare gäng så måste nog ha tur men kan vinna direkt om man får ryggar in i det sista. Körsvennen kör heller inte så mycket lopp så jag är inne på att ta ställning lite mot den här hårt betrodda och låser loppet på två ekipage här.

2 Say No More Zaz är den som utmanar favoriten i spetsstriden så tänkbart att han tar ledningen och svara, skulle favoriten komma bort kan den här leda loppet runt om. Rankar honom tidigt på läge och startsnabbhet då han skulle kunna få bra lopp i rygg på ledaren med.

6 Scary Montreal har startat på en del på slutet och var inte långt efter Jalapeno K. i ett lopp i början av vintern då han öppnade ganska snabbt från bricka fem och hittade andra utvändigt direkt. Efter det är det idel sämre spår och lite bättre den här gången så han är tänkbar till under 1% man vill leta skrällar här, då han kan ta en hygglig position direkt.

9 Chip Shop gör det bra mest hela tiden men vinner inte så ofta. Rygg på startsnabb nu och kanske kan hitta bra position och ska räknas om man streckar många då han är spelad på under 3% har han nog lite bättre segerchans än kollektivet tycks tro.

4 Herr Melin kan öppna snabbt med från bra spår men ska få svårt att ta sig förbi båda startsnabba invändigt men kan räknas vid många om man skulle hitta ner till plankan direkt och få ett lopp i rygg på ledaren.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 9-1. C 10-3-11-7-4. D 12-8-2.

Svårt lopp men lutar åt att det är rätt favorit och då 5 Bounced inte är så stor favorit är det läge att ha honom som ensam A-häst från toppspår. Omöjligt läge på V75 i Klass1 då och ner i rätt klass nu och bra på V75 från kallt läge även för tre starter sedan med segrar när han möter lämpligare motstånd både för och mellan V75-loppen. Full form men öppnar väl inte så snabbt och har historiskt kunnat nöja sig med andraplatser så inget att hålla i handen fullt ut så jag garderar loppet.

9 Woodcutter har två lopp i kroppen nu och var väldigt påpassad från bricka 12 sist så klart bättre läge nu och ska väl ha gått framåt med loppen. Var bra sist och det är klart vettig procent på den här nu, så väldigt tidig.

6 Exhibition hade inte full form sist och gör comeback nu men var riktigt bra tidigare i vinter och har vunnit lopp direkt i comebacker tidigare i karriären så han kan göra en bra prestation direkt. Han kan komma till ledningen här då han kan öppna snabbt och mest troligt att 3 H.P.Roadrunner släpper till honom om han sitter där tidigt. Den senare kanske ska räcka här men höjde sig i bike sist och skulle ingen ställa en allvarlig fråga kanske han kan rinna undan i spets då det åter är amerikansk vagn aviserat och vinnarhålet är också en tänkbar resa för den här.

6 EXHIBITION STRUKEN under onsdagen!!!

Wäjersten har två hästar till start där han kör 1 Mellby Kaliber som gör första starten för honom så givet att det kan bli höjning och han är intressant direkt. Kan få bra lopp men ska också riskera att hamna tredje invändigt så chansartat. Stallets andra häst i 10 Kingdom Come gör intressant comeback här för Mats E upp och det mest intressanta är att han är kastrerad och fått en träningsperiod sedan senaste starten. Det kan göra honom mer fokuserad både på träning och tävling så det kan visa sig redan i årsdebuten här.

7 Cumulus F.C. var det en del skrik kring vid V75-starten sist och han var klart godkänd men sedan struken för transportproblem och inte startat på en månad nu. Har säkert inte tappat så mycket form på det men spår långt ut här och en av dem med minst pengar i loppet så bara en av väldigt många vid bred gardering. Tänkbar efter strykning i loppet.

11 Needle’em vann enklare lopp sist från risigt läge men slog bra motstånd gången före så håller absolut toppform. Att det ska stämma bra igen är väl inte givet och kanske streckad lite i överkant här till runt 15% på tidiga systemen. Bara aktuell vid en väldigt bred gardering här, då jag rankar ner honom på dåligt spelvärde här. Tänkbar efter strykning i loppet.

4 Lucanos får intressant kuskplus här från toppspår och har bra segerstatistik så tänkbar om man streckar många då han kan hamna bra på det och är i form.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 10-9-3-1. C 12-5-8-6. D 2-7-11.

4 Yucatan Diamant är omgångens näst största favorit och han öppnade snabbt sist och fick press men svarade på skalle. Jag har varit besviken på hästen i tidigare regi och även i debuten för sin nya tränare men han har fått en träningsperiod till och kommit ut mycket bättre nu. Visst var det enklare mot näst sist och den som var närmast i mål förra gången gjorde comeback, så kom nog inte i full form. Visst ska han vara favorit då stallets hästar går som tåget men distansen kanske är fel och till runt 60% måste man nog gardera då han har svikit som klar favorit tidigare.

10 Kapten Nemo är V75-härdad och satt fast med sparat i Klass2-final på V75 i förra starten, då han mötte ett par riktigt bra hästar för klassen och enklare emot nu. Klart missgynnad av bakspåret då han är startsnabb men han har bra speed och kort distans kan vara bra då han är vass på att växla tempo.

1 Kattens Aladin var ute i hårt Klass1-försök på V75 sist då han satt fast med sparat i mål och går ner i klass nu. Kan öppna bra och kanske vill prova i spets på kort distans men har chans även från rygg på ledaren.

3 Casteggio är en intressant italiensk häst som gör debut nu i Sverige och Jepson som kör ligger tvåa i allsvenska körsvensligan och gör det mesta rätt för dagen. Hästen kan öppna och är gynnad av distansen så tänkbart att den spetsar och körs där eller i rygg på ledaren.

6 Lawina kan öppna snabbt med men borde få tufft att snuva bra valacker invändigt på täten här även om det lyser rött på amerikansk vagn här, men har gått så ofta så ingen stor grej på henne. Ändå en faktor i att det kan bli körning här.

9 Dancing Days trivdes inte i dödens bland hingstar och valacker sist men var desto bättre från kön i loppet innan. Fått ett par lopp på V75 på slutet och står väldigt bra inne i propositionen här. Skulle man komma igenom på vettigt sätt ska hon absolut kunna skrälla här.

12 Tom’s Got Drive är en häst med hög kapacitet för klassen men bortlottad nu och tränarkörd så får så klart svårt men skulle det bli strykningar i loppet och han har tur med löpningen så kan han skrälla. Visst ska mycket stämma men under 1% på så här bra häst är väldigt lågt, då han vunnit 3/7 starter i bike i tidigare regi så plus med amerikansk vagn nu och ett lopp i kroppen för sin nya tränare.

Avdelning 7.

Ranking: A 8. B 12. C 9-1-10-3-5-11. D 6-7-2.

Se ”Bästa Spiken”

1 Olivia C.H. är tidiga favoriten i loppet och har gjort det bra på V75 där vi varnade för henne som skräll sist men nu är det en väldigt tuff proposition där hon riskerar att bli över från start även om han kan öppna bra. Inte helt att lita på bakom bilen så kan absolut hamna en bit ner invändigt eller få galopp. Även i spets är det inte säkert att hon kan hålla undan och kanske inte ska vara som bäst nu då hon kvalat in till nästa final-runda om några veckor.

12 Hunting Widow står bra inne på pengarna och hade det varit tre led så kunde det varot ännu sämre läge, men spår 12 är fortfarande kallt. Hon tål att göra en del i loppet och kördes offensivt och vann från dödens sist och drar mycket streck på visad form. Många verkar vilja gå på henne så hon går nog förbi Olivia på strecken och blir ganska klar favorit när det färdigspelat och inget bra spelvärde på henne med risk för vingel från bricka 12.

Jag är mer inne på 8 Just More Fun som klar första häst i loppet då hon hittat formtopp och tagit två raka segrar i öppen klass där hon slagit nån bra valack båda gångerna. Nu är det bara ston mot och hon står perfekt inne i spårtrappan som nedstruken till bricka 7 där hon kan spetsa från till och med och från ledningen borde hon vara väldigt svårslagen i den form hon är i och hon har bra skalle och går hela vägen in. Klart spelvärd spik som trea på strecken.

9 Kit Crown är bättre än raden och vann både försök och final i Diamantstoet på V75 i somras. Har dock inte startat sedan i september så det är frågetecken för formen, men intressant att man aviserar första gången med bike direkt i comebacken.

3 Västerbo Maharani gör regidebut i sin comeback här och det är så klart intressant attse om hon hittar nya växlar direkt, med annan träning och miljöombyte.

10 Sally MacLennan är 10 år men har höjt sig i vinter och till och med tagit tredjeplats på V75 näst sist mot bra motstånd. Sist var det stenhårt mot i Bronsdivisionen men hon gick klart okej i skymundan och var före flera bra hästar där.

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 10-7. C 3-11-9-12-2-6-1. D 8-4.

7 Future Sox är klar favorit men det är vingelläge och bra hästar mot så inte så inne på att det ska vara så bra chans som kollektivet bedömer här och till uteblivit spelvärde rankar jag ner ett par steg. Tränaren är inne på att hon borde ha ett lopp i ryggar nu så det finns viss chans att man inte laddar fullt från det här spåret så kan bli chansartat.

5 Gatling är ingen raket bakom bilen men snabb nog och kommer med ett lopp i kroppen, det ser upplagt ut för att få ta över spets och då kan det bara vara slut här, då det kan bli vingel för favoriten. Jag är inne på att detta är en bra spik i annars vidöppet loppbakom honom och så klart ett bra plus med amerikansk vagn på nu. Kul kompletterande spik då han inte är favorit.

10 Beenthereseenthat var nära seger sist och ska gått framåt med det loppet och det är inte tuffare mot den här gången så givet att det är en toppchans. Men bakspår är kallt då han är startsnabb och det kan bli för långt fram den här gången, ändå främsta utmanare i mina ögon.

3 Donna Summer kommer från formstall där båda V75-hästarna i lördags gick väldigt bra, varav en vann i stark stil. Den här har tränaren sagt haft bättre form än raden ger sken av i senaste starterna och bra läge nu. Hon brukar ju stå på bökiga tillägg och bör då köras på chans, här kan det bli bra position i främre träffen direkt så klar skrällchans.

11 SheHuntYouDown är en vass spurtare men tål också att gå en del i spåren och alltid intressant med kuskbyten på märrar som kanske kan tända till lite extra på ändringar. Minns då hon fick rejäl effekt på rycktussar förra vintern och fungerar bra med skor.

12 Vilja T.Y.C. går bra mest varje gång och ser bra ut men har fruktansvärt svårt att vinna loppen, även då hon fått bra resor, så allt måste stämma och från spår 12 med bil stämmer sällan allt så man får väl stå över henne denna gången.

9 El Vego Khalifa ska väl gå framåt med tre lopp i kroppen där man fick vinna sist så tävlat sig i form och kan få bra smygresa. Ska höja sig med tätare starter enligt tränaren så tänkbar vid många men neutralt spelvärde till runt 9%.

Stora systemet.

 1. 2-4-5-9.
 2. 2-3-5-8-9-10-11.
 3. 3-4-7-10.
 4. 3-12.
 5. 1-3-5-6-9-10.
 6. 1-3-4-9-10.
 7. 8 Just More Fun
 8. 5 Gatling

6720 rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 4-5-9.
 2. 2-3-5-8-10.
 3. 3-4-7-10.
 4. 3 Victory Eagle
 5. 5-9.
 6. 4-9-10.
 7. 8 Just More Fun
 8. 5 Gatling

360 rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se