Speltips: V86 Xpress på Åby & Solvalla 20/3.

Häst från Axevalla

V86 Xpress på Åby & Solvalla 20/3.

Omgången och banorna.

Åby och Solvalla saxar veckans omgång på V86 Xpress med som vanligt spelstopp vid 20:30. Solvalla är en ganska genomsnittlig bana vad gäller det mesta medan Åby har lite kortare upplopp, där det kompenseras av banans dubbla open stretch. Omgången fick tyvärr inte fulla lopp på Åby men det är många ganska jämna lopp den här veckan så det kan bli nog så svårt och utdelningen ska absolut kunna bli bra. Det finns ingen given vinnare i omgången som alla spikar riktigt och flera favoriter känns sårbara den här veckan.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar länk till på trav.se och på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar oftast in torsdag och brukar släppa det sent på torsdagen eller tidigt fredag på Youtube men också i ljudformat där poddar finns.

Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen spikar jag en som inte ens var favorit en bit in på eftermiddagen på onsdagen men nu blir klar favorit när mer pengar kommer in. Voltstart där Wäjersten har bästa springspåret med sin fina 6 Mellby Kaliber som kan öppna i volten och jag tror det är bra chans till spets och slut här. Den här mötte en del bra hästar för tidigare tränare men har nog tagit kliv i utvecklingen med en vinterträning i ny regi. Han har sett fin ut och kommer med två lopp i kroppen hit så formen är nog klart bra här och distansen passar med. Jag tror han kan vinna loppet även om han inte skulle få spets och han borde tåla att gå i dödens i det här gänget.

Gå Kort!

I fjärde avdelningen är 10 Kipketer Mearas stor favorit och jag tycker att han har bra segerchans för Stenströmers formstall. Hästen var klart bra på V75 sist och lite enklare mot nu så givet att det är en bra uppgift trots bakspåret men det kan strula och till hög procent vill jag spela med ett eller par motbud här.

11 L.Way Joli blir det mycket snack kring här och många garderar med honom då han har hög kapacietet för klassen och gör en intressant debut i ny regi här. Visst kan det saknas lite för att vara på topp så klart men det är låg klass på loppet och han kanske bara är bäst direkt. Han ska vara väl förberedd och kommer nog vara bra direkt.

Båda nämnda är bra men har bakspår och det kan strula så jag kompletterar med en tredje häst här i spetsbudet 7 Timotejs Märta. Hon ska gå första barfota runt om första gången i bike och även första gången med halvstängt huvudlag så mycket intressant om allt det faller väl ut. Hon har öppnat vasst då man laddat med henne och här kan det bli spets och slut till bara 5%.

Avdelning 1.

Ranking: A 5-4. B 6-8. C 7-3-1. D 2.

4 Kong Du Dalm blir stor favorit och visst är han bra men det är det flera som är här och jag tycker att han är för stor favorit och garderar loppet. 5 I Am Don Max står hårt inne på pengarna men är en väldigt fin häst som blev för lätt fram sist vid galoppen och man balanserar om nu. Bra spår och bör hamna bra på det. Jag tror att han är nog så bra som favoriten och procenten är väldigt skev här så jag rankar honom före på högt spelvärde. 4 Kong Du Dalm kan öppna bra och kanske kan bli släppt till spets av 3 Pure Joy här men inte givet att man kan svara om 6 Fusion Eagra eller 8 Global Enjoy laddas för fullt en bit utanför. Dock inte givet att man laddar med den duon då det är så litet fält och man kanske bara tar sig ner i banan. Den senare kommer med lopp i kroppen och bra form så given medan Fusion Eagra är väldigt intressant direkt efter en vinterträning från att ha matchats i väldigt hårda gäng i höstas.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 10. C 7-4-11-1-3-9-8. D 12-2.

5 Önas Rose ska vara favorit från toppspår och fick ett lopp i kroppen efter långt uppehåll så borde vara framåt med det. Man låg lite lågt inför debuten och hon får kanske lite ändring i huvudlaget nu med halvstängt och hon har toppchans att komma till ledningen, så är hon ännu bättre än i årsdebuten, tänder till extra på ändring i huvudlaget så ska det vara toppchans att hon leder loppet runt om.

10 Epsom Kronos kommer från seger och är bra för klassen men chansartat läge igen, lite tuffare mot och får göra jobbet så favoriten kan bli svår att nå för den här. Första motbudet.

4 Carrera Hall kan öppna från toppspår och kanske kommer till spets initialt men då han står hårt inne i loppet kan man säkert tänka sig rygg på favoriten här, då har man så klart viss skrällchans från vinnarhålet.

7 Kendall Sisu är rejäl och gynnad av en strykning invändigt men det är ändå vingelrisk för henne så till runt 20% och två på strecken känns hon överstreckad den här gången. Ändå given vid bredare gardering.

1 Joanne Leejs får smyglopp från sitt innerspår och ryckhuva nu efter att ha körts med fast huva på slutet.

11 Amazing Nag får kul kuskplus med Goop upp samtidigt som man rycker alla skorna och enda segern i fjol kom vid skoryck så givet plus. Har bra form och haft ännu sämre lägen på slutet.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 4. C 8-10-5-11-13-9-3. D 14-9-12-7-6.

4 Con Padre har gjort det bra på slutet i amerikansk vagn så givet att det är minus med vanlig vagn och som omgångens största favorit är det absolut läge att gardera honom här. Han ska slå en bra häst i spets som har 20 meter försprång och samtidigt hålla undan för mer rutinerade hästar 20 meter bakom, jag garderar.

Strykning där framme gör att 2 King Of Sand borde sitta i spets i princip gratis här och då är mycket vunnet. Han är mer stark än snabb och han ska absolut kunna leda det här runt om. Han har 3/3 i från ledningen och blir hästen att slå från den positionen. Faktiskt tänkbar chansspik då spelvärdet är bra.

8 Dali Pagadi hittade man äntligen lite rätt i balansen med sist efter att ha konsulterat en viss Åke Svanstedt och det fäll väl ut så han ska gå framåt med lopp i kroppen nu. Bra läge på bakersta fållan och kuskplus den här gången gör honom intressant som väldigt lågt streckad här.

10 Castillo har bara vunnit 1/31 men det blir barfota för första gången på väldigt länge och det är en kapabel häst som startats igång efter skadebekymmer. Trivs på Åby där han kvalade in till Kungapokalen 2021.

11 Townshend Broline gör intressant regidebut och går barfota runt om direkt men man är inne på att hon ska behöva lopp så intressant att se inför framtiden, då det rör sig om en häs med gott kunnande.

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 11-7. C 5-9-1-8-2-3. D 12-6-4.

Se ”Gå Kort”

Här är 10 Kipketer Mearas bra men läget gör det chansartat så till väldigt hög procent garderar jag honom. Hade honom som tänkbar spik när jag såg startlistorna och behöver man spara ännu mer på strecken så kanske man kan spika honom då han borde sjunka lite i procenten.

Jag spelar med tre streck och streckar även 11 L.Way Joli som kanske är bästa hästen i grunden här så givet motbud direkt i regidebuten och spetsbudet 7 Timotejs Märta som maxas i utrustning och balans vilket gör att hon kanske kan överprestera och bli svår att nå om hon fått fuska undan en del i spets här.

Vid fler så är 9 Even Younger aktuell som har hög kapaceitet men inte startat på väldigt länge och kan behöva loppet.

2 Skywalker kan nog öppna hyggligt här för rygg på ledaren kanske och ska kunna skrälla med sådant lopp. 5 Makalu Doc har bra spår och vann två raka segrar tidigare i vinter, nu har han två lopp i kroppen efter strykning och det har varit från bricka 12 och 8 så betydligt bättre utgångsläge nu. Tänkbar vid många då han nog är lite bättre än formraden ger sken av.

1 Icebreaker D.S. vann första gången barfota i fjol så klart plus med skoryck här. Bra läge att smyga med på innerspår från och han ska kunna skrälla om luckorna kommer.

Avdelning 5.

Ranking: A 8-12. B 2-6-5. C 4-7-10-1. D 3.

2 Peak Princess blir stor favorit och är bra här och kan öppna bra men jag tycker att loppet är jämnare än procenten antyder. Jag garderar loppet ganska brett och väljer att ranka två före, från dåliga lägen men med bättre spelvärde här.

8 Made For Metalimo är en tuff märr som tål lite spår på vägen och hon gick klart bra på V75 sist och duger bra här. Det blir ju första barfota sedan november så givet att det är ett plus och hon kanske bara är bäst här, med maxningar.

12 Cypress Point verkar många släppa nu efter att man kanske varit besviken på henne på V75 i två raka starter. Hon lottades till bricka 12 från början och det gör ju sitt på procenten hos tidiga spelarna men nu är det två strukna där bak och hon har helt annat läge nu. Hon borde väl stiga på procenten men till 4% en bra bit in på onsdag eftermiddag så är hon kanske loppets mest streckvärda häst.

6 Cascabella har startat i voltstart hela vintern i princip och då har det så klart varit vanlig vagn men sist hon gick i bike kördes hon till ledningen och kan öppna klart vettigt en bit ut bakom bilen. Kan absolut hamna bra på det här och tända till på amerikanska vagnen så hon är segerbud.

5 Entrance byter man tillbaka till vanligt helstängt efter att hon fått gå med ett helstängt med hål i på slutet. Det låter inte så påställt hit men hon fick sparat sist och har toppspår så hon ska ha vettig chans här då hon borde kunna vara med en bit fram direkt här.

4 Lasses Tara trivdes nog inte alls i monté och tända till på att få tävla för sulky igen, bike dessutom men inga nyheter för henne. Hon kan öppna bra bakom bilen och med loppet i kroppen kanske hon är bättre nu så från bra läge kan hon absolut vara en tänkbar skräll.

7 Lucia Di Quattro satt fast i rygg på ledaren i förra loppet på V75 och svårt att komma dit nu så får väl svårt men kommer med form är en tänkbar storskräll.

10 Yantra Slave Cal var spelad till 1,51 i sin årsdbut och tränaren låg lågt då hon gick bra till slut som tvåa. Galopp i starten efter och sist var det tillägg på kort distans med vanlig vagn där hon gick klart ok. Nu blir det skoryck och bike så med ett par strykningar i loppet ska hon kanske kunna skrälla den här gången.

1 Rizzi Brodda kan öppna snabbt och kanske få rygg på ledaren men innersta spåren är inte jättebra här så inte ens givet att hon får den positionen om många kommer fort utifrån. Hon duger kanske inte oavsett men skulle hon hitta vinnarhålet ska hon så klart kunna skrälla.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 3-7-9. C 2-1-10-12. D 4-11-8-5.

Se “Bästa Spiken!”

6 Mellby Kaliber har två lopp i kroppen för Wäjersten och ska ha absolut toppchans här och jag tror han bara är bäst. Spik, se mer mina tankar kring honom uppe vid “Bästa Spiken!”

3 Never To Young öppnade bra men inte tillräckligt bra på V75 näst senast och fick backa sist trots bra öppning från toppspår. Mötte då tufft motstånd så klart och han kan öppna snabbt i voltstart men är inte helt att lita på. I sista starten blev det galopp i avancemang och då i stolopp och segrarna på slutet är i stolopp så givet att hon har tufft i öppen klass. Hon var favorit i loppet långt in på dagen på onsdagen och fortfarande delad favorit så att säga så givet att hon är kraftigt överstreckad på tidiga kupongerna, även om det kommer att ändra sig en del till slut.

7 Micke Sting kan öppna och hamna bra på det från sitt springspår här och skulle man få vinnarhålet blir han farlig med lucka. Årsdebut avklarad där han vann och kommer med visad form direkt.

9 Dancing Days har en vass spurt men är nog lite missgynnad av att växla ner från bike till vanlig vagn här.

Avdelning 7.

Ranking: A 10. B 4-5-2-8. C 7-3-6-1. D 9.

5 Jo Black kommer med riktigt vass form och får skoryck nu så givet att det är en bra chans då han är startsnabb men inte alls givet att han kommer till spets här och bara en av flera som klart överstreckad till runt 45%.

3 Listas Marion är kanske snabbast ut bakom bilen men här vill man ge hästen ett rygglopp och nästan lika snabbt kan nog 4 Mysterious Lucifer öppna, så ser honom som givna spetsbudet. Bergh börjar hitta form på stallet efter ett bökigt januari med många strykningar och den här har varit klar för start länge men strukits för halsinfektion och hosta. Nu har han fått vara frisk en tid och fått ett lopp innanför västen. Var väldigt startsnabb i biken i sista starten i fjol och han spetsar nog och kan leda loppet länge. Skulle det bli rygg på ledaren funkar det nog med.

10 Kadabra Dream vann direkt på första barfota runt om sist och stallet har fin form. Intressant med både barfota runt om och bike nu på kort distans där han har väldigt bra statistik på få starter över 1600 meter. Litet fält och flera startsnabba där framme gör att det kan gå fort hela vägen och han har startsnabba ryggar så han har nog bra chans trots bakspåret.

2 Denco´s Galliano har man nog väntat lite med för att han är bättre barfota och nu blev det bra läge och skoryck runt om så givet att han ska hamna bra på det och ha bra chans. Han har fungerat bra direkt i comebacker tidigare, så kan vara gynnad av att vara fräsch. Risiga lägen men litet fält och tänkbart tryck på loppet gör att även 7 D.J.Spritz och 8 Staro Peanut kommer in i matchen. Den senare gör täta starter, trivs på distansen och kommer från seger så klart tidigast. Den förstnämnda har kanske lite bättre form än raden på slutet vittnar om och hästen duger bra här.

Avdelning 8.

Ranking: A 4. B 1-12-2-11. C 7-9-10-8. D 5-6.

1 Ringo Adore gör regidebut för Stenströmers formstall men kan så klart behöva ett lopp i kroppen för att vara på topp som många av hans hästar behövt i år. Man anmäler barfota direkt och kanske går för det lite men till väldigt hög procent är han klart värd att gardera i årsdebuten. Han är startsnabb och kanske kan hålla spets men

4 Frazze är väldigt snabb från start med och den senare är loppets spetsfavorit. Han ledde sin årsdebut i fjol runt om och ska kunna göra det i år igen. Matchats en del på V75 och i Margaretalopp i fjol och ska absolut ses med bra segerchans här, då favoriten kan bli över.

12 Imperator F.I. är intressant nyförvärv hos Redén och en vinter i sanden brukar höja det mesta. Dessutom barfota runt om direkt och procent som gör det väldigt intressant trots sämsta läget. Tidig.

2 Beau Levallo var fin på barfota första gången på länge sist och går så igen. Han var ute mot tuffare motstånd i klassen sist och möter betydligt mer överkomligt motstånd från bättre läge nu med så ska räknas tidigt på fin form då tre av dom bästa i loppet gör sina årsdebuter här och det kan fattas lita till formen hos dom.

11 Erjon har också nyttig form och har testat ett par gånger på V75 i vinter och gjort det helt okej. Nu vann han enklare lopp sist men det var bra med skoryck, fortsatt så och fortsatt MAD upp, det gör att han kan duga trots läget.

7 Speedy Cash Vicane låter det bra kring då han vann första starten efter miljöombytet, då man bytt gård nyligen där. Han vann med sparat i enklare gäng på träningsbalans sist och duger här med, speciellt då man ska lätta till sommarskor den här gången. Nedstruken ett spår är positivt och han svarar bra på ryckhuvan man dragit vid båda segrarna på slutet (men inte då han satt fast näst sist).

Stora Systemet

 1. 4-5-6-8.
 2. 5 Önas Rose
 3. 2-4-8.
 4. 7-10-11.
 5. 1-2-4-5-6-7-8-10-12.
 6. 6 Mellby Kaliber
 7. 2-4-5-10.
 8. 1-2-4-11-12.

6.480 rader som kostar 1.620 kronor.

Lilla Systemet

 1. 4-5-6-8.
 2. 5 Önas Rose
 3. 2 King Of Sand
 4. 10 Kipketer Mearas
 5. 2-5-6-8-12.
 6. 6 Mellby Kaliber
 7. 2-4-5-10.
 8. 1-2-4-11-12.

400 rader som kostar 100 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se