Speltips: V86 Xpress på Åby och Solvalla 27/9

Travderby

Tips till V86 Xpress på Åby & Solvalla 27/9.

Omgången & Banorna.

Första omgången i V86 SuperDays då det ska gå sex omgångar med V86 under åtta dagar med stor final nästa onsdag då det samalas till rejäl jackpot. V86 Xpress med spelstopp 20:30 går på banorna Åby och Solvalla den här veckan och lite synd att vi inte fick jackpot från i onsdags hit, utan den sparas till nästa vecka. Det ser ut att vara en rolig omgång på förhand och man gillar ju när det går på Åby.

Åby är en kul bana med ett stort upptagningsområde, dit många vill komma och tävla så bra lopp där allt som oftast och idag är inget undantag även om man har tävlingar även på lördag under SM-dagen. Dubbel open stretch på banan så två extra innerspår på upploppet som kompensation för att det är ganska kort upplopp här, men fler får ändå chansen då. På Solvalla är allt ganska nära genomsnittligt, så inga konstigheter där.

Inspelade tips & Andelar.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många så spelas samma system ett par gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 19:30 onsdagar för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info. Systemet är än så länge bara öppet onsdagar och lördagar, men även där kan tillkomma till exempel GS75 och vissa V64-omgångar längre fram.

För övrigt gör vi inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar länk till på trav.se och på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in sent onsdag eller torsdag och brukar släppa det på torsdagen på Youtube men också i ljudformat där poddar finns.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen möter så klart 7 Topping Artist en bra häst i favoriten 2 The Pirate men jag är inne på att om Topping Artist kommer till spets från sitt springspår ska han bli väldigt svår att slå. Jag tycker att favoriten är en bra häst med men som mer än dubbelt så mycket spelad är det väldigt stor skillnad på strecken här. Det som sänker chanserna för favoriten är spåren i volten där favoriten inte öppnar så snabbt och har ett, för vissa, besvärligt andraspår.

Gå Kort!

I andra avdelningen är jag inne på att man ska försöka fälla omgångens största favorit då han skenat i strecken och man får bra effekt om man jobbar bort den favoriten, även om det är en trolig vinnare och jag ändå streckar honom först. Se avdelning två för vilka motbud jag garderar med.

Går även kort i tredje avdelningen där det är tänkbart att spika favoriten men med tanke på läget och att det är bra spetschans för värsta motbudet så dubblar jag systemet där. Chansar bort en av tre som delar på strecken där och ser loppet som skiktat där många ligger lågt angående sina chanser.

Avdelning 1.

Ranking: A 6-2-1. B 4. C 3-5. D 7.

1 Usain Töll har man haft höga tankar om när han började starta i Sverige i våras och man fick vara med i Elitloppet men lottades till omöjligt spår åtta bakom bilen i sitt försök dit. Har sedan matchats i tuffa lopp och bara varit okej i sin nya regi. Nu är det så klart lite enklare mot men spåret kan bli en fälla även om han är startsnabb. Körsvennen har heller inte övertygat i sina styrningar och som ganska stor favorit är det väl läge att gardera och favorit i fara.

4 Clarissa har varit riktigt bra vid flera av sina lopp men kan inte utnyttja sitt spår då hon inte öppnar så fort men litet fält är ju desto mer gynnsamt och hon måste inte göra jobbet här och skulle kunna få ett bra lopp. Alla som kör åt Gocciadoro brukar dock testa med offensiva upplägg och kanske hamnar den här i dödens efter en bit då hon trivs i den positionen. Fått pausa inför det här så kanske behöver loppet och så här säger tränaren om henne:

Clarissa galopperade i Margareta Wallenius-Klebergs Pokal och det kändes tungt. Hon kändes nämligen väldigt bra i värmningen och jag trodde att hon skulle göra en toppinsats, men sedan så blev hon uppvarvad bakom bilen och till slut var det som att hon exploderade. Vi gav henne 40 dagars tävlingsledigt för att hon skulle lugna ner sig och tror hon kommer sköta sig nu. Clarissa älskar kort distans och jag tror på en stark insats. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

6 Emoji har fått ett par lopp i dödens på slutet och gjort det bra och kanske får lopp där igen och han har gått fort på Åby tidigare så han trivs på banan. Även om Flemming kanske inte är bästa taktiska kusken så får han ofta bra fart på sina hästar till slut med små medel och jag ser det som plus att han kör själv den här gången. Jag håller hästen högt här och tycker att han ska ha riktigt bra chans från både dödens eller kanske andra-par utvändigt.

2 Ultion Face fick liksom favoriten en plats i Elitloppet efter vass insats inför det loppet då han stred riktigt starkt ända in på linjen mot Hail Mary i Meadow Roads lopp där han låg på en del i loppet. Sedan har det varit hårda lopp med lite uppehåll i sommar och i comebacken sist fick han sparat så med stall i form och startsnabbhet kan han mycket väl bombas förbi favoriten i starten. Dessutom kan 5 Special Major öppna väldigt fort ibland så kanske överflyglar han båda från innerspåren initialt och då kan det mycket väl vara Ultion som är före fram för att överta och favoriten skulle kunna hamna i tredje invändigt.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 10-8. C 1-11-3-5. D 9-6-2-12.

Omgångens största favorit i 4 Hankypanky Pinkman kanske man bara kan spika på sin höga kapacitet men han var inte så vass i V75-finalen sist och kanske har form på retur då han dessutom inte startat sedan början av augusti så är det svårbedömt. Nu ska man väl försöka hitta form lagom till final på V75 i mitten av oktober och loppet här är led i matchningen men absolut inget sikte mot det här loppet. Sådant vill man kanske inte ha på en till runt 76% men givet att det är bra chans till att bli släppt till ledningen och då rinner han kanske undan ganska ofta men det finns grejer att gå på så försöker att fälla den här gången men rankar honom ändå först då värsta motbuden fick dåliga lägen.

10 Matiere har höjt sig rejält i tre starter i rad innan galopp sist där han varit bra och visat styrka med ett par segrar från dödens. Nu blev det galopp i förra starten men det tar körsvennen på sig då han försökte ladda från start men han är inte riktigt mogen för det ännu och ska ta dom på styrka så bakspåret spelar kanske inte så stor roll för honom. Han är stark och klart gynnad av lång distans.

Stark och gynnas av lång distans stämmer även in på 8 It’s Peppertime som fick trist startspår men tas lugnt i starten ändå så har man tur och kommer ner i banan hyggligt så har han en riktigt tung långspurt att tillgå. Om någon av 10 eller 8 kör fram i dödens och pressar favoriten lite så kan den andra få sin spurt att bita bra. Alternativt om man båda sitter i kön så får den som får draghjälp av den andra ett bra lopp och om favoriten inte är på topp borde det vara den här duon som gör upp om det.

Flera vill väl åt rygg ledaren här då man vill släppa till favoriten och 1 M.H.Hot Cash kommer från Norskt TravDerby och kan väl öppna hyggligt så får den ett bra lopp är den härdad mot kulltoppar och ska kunna skrälla.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 1-5. C 2-9-3-6. D 7-10-4-12.

Här höjer sig tre hästar både i vad man visat hittills och i procenten och jag rankar ungefär som strecklistan är i början här och har inget mindre spelat drag att ranka upp i loppet så är inne på att man då kan ta ställning och spika här. Mina alternativ är att spika favoriten här eller gå på två streck för att ta bort en av de hårt streckade.

8 Allan Zonett låter det väldigt bra kring och visst såg det lite för enkelt ut sist då flera kom bort i sista svängen men han hade nog vunnit det loppet ändå. Lättning i balansen då och fortsatt barfota bak nu med och han lär väl köras framåt direkt härifrån. Nu lättas han ytterligare i balansen och körs utan bootsen och Bergh är inne på att han ska vara bättre i den här starten än sist.

Fin häst i kapacitet är 5 Jikininki men kan väl inte öppna lika bra som de andra två betrodda i loppet. Dessutom var det lite blekare insats sist så frågetecken för formen.

1 Waco Sixx var klart godkänd sist och är åtgärdad i framknän sedan sist så man vill köra i ledningen den här gången. Han är startsnabb och inte så många startsnabba så han kanske kan hålla upp ledningen här. Från ledningen skulle han bli svårslagen om det är höjning efter behandling men kan ju också vara så att man behöver ett lopp i kroppen för att vara på topp om man fått stå äver en del träning. Tänkbart lås med honom tillsammans med favoriten och skulle den här bli av med ledningen så kanske favoriten kommer med fart ute i banan och tar över i sin tur.

Flera i fältet ligger lite lågt kring sina chanser och det gör verkligen att chanserna måste vara bra att det står mellan dom betrodda där man vill köra Jikiniki i ryggar medan de andra två nog gasas för att vara med där framme hela loppet.

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 4-5. C 2-8-11-1-9-6-7. D 12.

Favorit är 4 Global De One som kan öppna och kanske kan spetsa från bra läge men det är ett par till som är angelägna om ledningen här med. 5 Notre Dame Boko håller man högt i stallet och var borta lite från tävlandet så får stå över att gå ut mot kulltoppar i oaks-kvalen och får lite hårdhet mot äldre men i låg klass. Hon har nog hög kapacitet för den låga klass hon är kvar i och kan öppna bra från perfekt läge bakom bilen. 2 Hagrid utmanar med i spetsstriden och kan spetsa då man maxar allt i utrustningsväg och har Mats E fortsatt upp som man vill ska köra i ledningen så länge det går. Det kan absolut bli fart på loppet med tre betrodda som kan öppna bra så det bjuder in fler i matchen här och jag garderar loppet brett.

10 Luca di Quattro var det snack kring vid debuten för Redén näst sist men det blev galopp och såg segt ut vid attacken då men var någon lite hårdare mot den gången och kanske något enklare mot nu. Bakspår är så klart bökigt men nu vann han förra starten och får på sig bike här så med två lopp i kroppen kan han nog vinna trots bakspår här.

8 El Emperador är startsnabb men nu ska man försöka komma ner i banan bara och inte lägga allt för mycket i starten så kanske får speeden sparad då och kommer väl förberedd hit. 1 B.B.Eight har bra smygläge och har gjort några klart hyggliga lopp i nya regin sedan i våras. Tufft mot nu men ska kunna skrälla om det blir tryck på loppet och han kan gå med på innerspår och få lucka. 11 Dino Moko har galopperat bort en hel del pengar och galopp i comebacken sist med men kommer med ett lopp i kroppen iaf och borde vara bättre nu så felfri kan slår han nog många här. 1

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 8-6. C 10-5-4-9-11-1. D 3-2.

Tilläggslopp och därmed voltstart så klart där favoriten 6 Bold Knick riskerar att bli över på innerspår men hästen är bra och rankas tidigt på sin fina vinnarskalle men bara en av flera i öppet lopp.

Visst står kanske 7 Eagle Rock lite hårt inne på pengarna men var väldigt fin tidigare i somras och duger bra i klassen på hög kapacitet. Han kan öppna bra så borde komma bra på det från spår två på tilläggsfållan och är min förstahäst i loppet på visad kapacitet.

8 Head Run har med ett bra läge på bakre fållan med spår tre och han står väldigt bra inne i propositionen men kommer från lopp i enklare gäng men duger även här.

5 Böhmaren kanske kan köras till ledningen efter bit då det inte är några på springspår där framme och då kan man ta plats från spår fem och få upp farten ute i banan. Från spets eller rygg på ledaren måste han räknas. 4 Prosperous S. var lite knepig till slut sist men med få hästar där framme kanske han kan välja att köras i rygg på ledaren för ett bra lopp. Han står väldigt bra inne på pengaran på startfållan och ska räknas. 10 Black Mission har liksom stallet i övrigt hittat form på slutet och visst är det tufft mot men han har höjt sig och trivs utan skor så i ganska litet fält kan han vara en kantboll i rätt ryggar, som singelprocentare.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 2. C 9-11-4-3-8-10-5-1-6. D 12.

Se “Bästa Spiken!”

2 The Pirate är bra men har blivit för hårt streckad och jag spelar mot med spik för tänkbara ledaren 7 Topping Artist som galopperade i ledningen sist men stod för bra upphämtning mellan hästar. Han är van att möta hårt motstånd och i spets borde det vara toppchans.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 1-6-7. C 11-8-9-4-3-10. D 12.

Det här loppet känns svårt att sätta in hästarna mot varandra där favoriten 1 High Five D.K. kanske får svårt att svara spets mot 2 Houdini Shadow. Speciellt om den senare ska gå i amerikansk vagn den här gången. Man möttes i Derby-consolation 27/8 och då vann Houdini från spets men High Five var bra som tvåa efter det tyngre loppet. Houdini får stort kuskplus nu men båda räknas så klart jättetidigt här.

6 Hashtag Simoni kan också öppna snabbt bakom bilen och är nedstruken till fina spår fem bakom bilen. Hemmahäst som kommer med form och ska gå i bike för första gången så inte alls osannolikt att den här kan få mer fart av den vagnen och överflygla invändiga för ledningen här. Kan leda loppet runt om eller vinna från rygg på ledaren om man kommer ner till plankan. Vann trots att han inte var på topp sist och är nog bättre nu.

7 De Gaulle Grif är med gynnad av strykningen invändigt så klart och hästen är bra för klassen så med två lopp i kroppen och bike på är det en vettig chans som nog tål att gå i andraspår här. Så här säger tränaren om sin häst:

De Gaulle Grif känns som en riktigt bra häst i träningen, men har en svår karaktär som ofta kommer fram i loppen. Med tanke på just hur han känns i träningen så kan jag inte påstå att jag var särskilt nöjd med senaste insatsen för presterar han på vad jag bedömer vara hans rätta nivå så är han för bra för den här klassen. Har han vaknat på rätt sida kan han både öppna snabbt och tåla att gå utvändigt ledaren, men hästen är svårbedömd. Det blir barfota, öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Till skillnad mot favorit-duon från innersta spåren där framme så tog ju sig 11 Hipster D.K. till det Danska TravDerbyt där han var spelad till under 12 ggr pengarna mot kulltopparna. Han slog Houdini D.K. i deras kval till storloppet och är inte sämre än favoriterna här så väldigt låg procent på den här.

8 Nelson Catch Me kommer från kval till Norskt TravDerby och byter kusk här men svårbedömd. Får ju körspö nu vilket han kanske kan tända till på och är nedstruken ett spår här.

Avdelning 8.

Ranking: A 11. B 6-5. C 7-3-10-1-2-9-4. D 12-8.

I avslutningen så spelar jag med kompletterande spik då det är spårtrappa så var man väl inställda på ett lurigt läge för 11 Southwind Boko. Magnus A med Nurmos.tränat på Solvalla vinner väldigt mycket lopp för dagen så jag tror man löser det här trots läget och trots att det är ganska tuffa märrar med framspår. Hon har vunnit 14/24 starter varav 6/7 i år och ursäktad vid mjölksyran vid enda förlusten då hon la en del spee tidigt i loppet och misstänker att hon är bättre nu och att MAD disponerar krafterna bättre.

Tuffa märrar men i klassen under favoriten får man väl säga men sitter 5 Global Delight tidigt i spets utan att det kostat något så är det klart en svår nöt att knäcka. Hästen har 4/4 i ledningen men det är inte helt givet att det blir ledningen så enkelt här. 3 Ackuratess kan öppna snabbt invändigt och kommer med form så man vill köra i ledningen här. Dessutom sparade hovar i ett par lopp på slutet så plus med skolöst runt om den här starten. Även 2 Kate River kan öppna bra men den nöjer man väl sig med rygg på ledaren för då det är tuffare mot med tanke på spårtrappan.

6 Charlotte Gar är ett intressant motbud då Global Delight kan få göra jobbet i dödens mot ledaren till en början och kanske kommer favoriten fram tidigt med så då kan Charlotte Gar slippa att göra jobbet i dödens och få lite ryggresa här då andra kör mot varandra. Så här säger tränaren om sin häst till Sulkysport där intervjuer med stallet ligger uppe för fri publicering:

Charlotte Gar var mycket förbättrad i senaste starten. Jag har haft betydligt större förväntningar på henne än vad hon löpt upp till utifrån hur hon presterat i Italien, men det kan vara så att det är på väg att släppa nu. Hästen tränar bra och jag tror hon kommer göra en stark insats. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och jänkarvgn, säger Alessandro Gocciadoro.

Ett par andra motbud i loppet känns mer bortlottade så att säga och 7 Jade Sisu som har hög kapacitet för klassen kan absolut hamna på vingel från sitt läge och kanske behöver lopp i kroppen då hon varit struken sedan sist och inte kört lopp sedan början på augusti.

Stora Systemet

 1. 1-2-4-6.
 2. 4-8-10.
 3. 1-8.
 4. 1-2-4-5-8-10-11.
 5. 4-5-6-7-8-10.
 6. 7 Topping Artist
 7. 1-2-6-7-11.
 8. 11 Southwind Boko

5040 rader som kostar 1260 kronor.

Lilla Systemet

 1. 1-2-4-6.
 2. 4 Hankypanky Pinkman
 3. 8 Allan Zonett
 4. 2-4-5-10.
 5. 6-7-8-10.
 6. 7 Topping Artist
 7. 1-2-6-7.
 8. 11 Southwind Boko

384 rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se