Speltips: V86-Tips till Solvalla 5/7.

Häst 20

V86 på Solvalla 5/7, 19:20.

Omgången & Banan.

V86 går den här veckan på Solvalla med ett spelstopp vid 19:20 och banan är ganska genomsnittlig vad gäller det mesta. Det som är roligt med omgången är det sportsliga då det är flera lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300 tkr till vinnaren men även bra lopp i övrigt.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips på YouTube som du hittar på trav.se och gruppen på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in till V75 på torsdagskvällar och släpper materialet sent torsdag eller tidigt på fredag. Även om vi testat lite olika upplägg så är det bara inspelat material till V75-lördagar som kommer ut regelbundet men om det finns intresse är det tänkbart att börja göra inspelat material även till andra omgångar som V86 mm. In och prenumerera på YouTube och kommentera gärna i våra sociala medier vad ni tycker vi ska göra för material.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system ett par gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 18:30 onsdagar på sommaren för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info. Det systemet är än så länge bara öppet onsdagar och lördagar, men även där kan tillkomma till exempel GS75 och vissa V64-omgångar längre fram.

Bästa Spiken!

Omgångens största favorit i 6 Castor the Star är också den med högst segerchans för dagen och då det gör minst ont för värdet att spika i första avdelningen. Han är en given spik i en ganska tunn Silverdivision som inte ens lockade fullt fält och efter en strykning är det bara 9 hästar kvar att slå för för favoriten. Han vann sin Bronsfinal totalt överlägset och har varit bra bakom Francesco Zet i lopp både före och efter finalen. Sist var det alltså fast med sparat som fyra i Norrbottens Stora Pris där elithästar körde om en miljon och inget sådant motstånd idag så jag räknar med spel mot ett mål. Bara galopp, att han blir påkörd, skadad eller är sjuk som kan ställa till det.

Gå Kort!

Jag spikar ju den ena stora favoriten i omgången så då är jag inne på att gardera den andra i 5 Frank S.H. som kommer ut i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga hingstar och valacker som går som avdelning tre. Han har inte startat på ett tag och ser ut att bli överspelad även om det så klart är ett löfte men jag gillar inte att gå rakt ut på treåringar till skyhög procent om det finns grejer att anmärka på. Det med att han inte startat på ett tag medans andra i loppet siktat på E3 där finalen gick i lördags samtidigt som den här favoriten nog siktas mot större lopp i höst, så jag garderar.

2 Mister Kabuki gillar jag att det blir en del ändringar för nu så med ett lopp i kroppen där han var bra från dödens på bra häst så är det läge att ge honom en chans här till väldigt låg procent på tidiga kupongerna. 6 Nacido Boko är den som siktats mot E3 då han felade när han blev lite störd sist och missade den chansen. Han var bra under Elitloppshelgen och kommer nog att vara bra även nu då man kör med samma balans, utrustning och kusk som då.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 1. C 8-9-2-3. D 11-10-5-4.

Se “Bästa Spiken!”

6 Castor the Star blir hästen med överlägset högst segerchans i omgången och ingen direkt rolig spik men en spik som går in väldigt ofta är bra att ha och speciellt på V86 där det är åtta lopp att lösa.

1 Ikaros Sisu var klart godkänd i debuten för Nurmos även om han inte vann och det var ett bra lopp för klassen han var ute i. Visst är kan han öppna men troligt att både 8 Laradja Vrijthout och 3 Condior kan öppna snabbare så innerspåret kan bli en fälla här. Han står dessutom ganska hårt inne på pengarna men är väl trots allt främsta utmanaren om han kommer ut. Tror mest på Condior till ledningen för att släppa till favoriten som är stallkamrat. Laradja Vrijthout är väldigt startsnabb men man har bombat för spets på slutet så även om han nedstruken ett spår är det inte givet att man laddar fullt nu heller. Det är ju spår långt ut men efter en strykning och då det är kort distans är det tänkbart att skicka från spets för att bara släppa till favoriten.

Även 2 Filippa B.J. kan öppna bra och det skulle ju kunna bli en solfjäderseffekt här så att innerspårets andrahandare ändå kan svara ut alla här. Även om det är tänkbart så tror jag nog ändå att om Condior laddas för fullt så spetsar han initialt.

9 Frodo S. är den som skulle kunna skrälla i lite mindre fält om favoriten kommer bort. Den här har gått riktigt bra en längre tid

7 Hipster Am ÄR STRUKEN!

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 3-2. C 5-1-7. D 9-8-6.

Kallblodslopp och ett litet fält så då borde man kunna spika kan man tycka men jag hittar ingen att gå rakt ut på då spetsstriden är oviss och flera håller bra form så jag streckar många.

3 Smedheim Braut är klar favorit men både 2 Ard och 4 Kalmar kan öppna bra bakom bilen och jag håller den senare som spetsfavorit då han öppnat vasst en bit ut i banan och spår ett och två är inte jättebra bakom bilen här. Kalmar gjorde få lopp i fjol och slog till och vann en fin final för ett par hundra tusen och då han visade startsnabbhet och form sist är jag inne på att han kan spetsa och leda loppet runt om från toppspår. Favoriten är bra med och kan ju inte hamna allt för illa till i ett litet fält från bra spår så han räknas med tidigt. Ard kan öppna bra medså kanske sitter han i rygg på ledaren så med litet fält kommer luckor lite oftare än annars och även han räknas tidigt.

1 Reime Kongen gjorde det bra då han höll inne favoriten och vann loppet från dödens den starten och gången innan var han bra som tvåa en bit bakom en för dagen omöjlig Bäcklös Uriel. Han kan öppna hyggligt men tror att ett par är snabbare då innerspåret inte är så bra i starten på Solvalla så han riskerar att hamna som trea på innerspår och då krävs ju en hel del tur så jag är inne på att ta bort honom som hårt betrodd.

5 Bokli Rapp har bra spår och är rejäl så när han kommer med form och startar från toppsår kanske han kan hitta dödens eller andra utvändigt direkt och procenten är låg. Han ska nog gå i en hybridvagn han vann V75 på juldagen i så stort plus.

7 Guli Roy gillar jag kuskpluset hos och barfota runt om som han inte gått med sedan 2021 och får han höjning på det nu som äldre kanske han kan vara en rejäl skräll här. Spåret är vanskligt och han har inte kört in mycket pengar senaste åren så visst finns väl tveksamheter men helt borta tror jag inte att han är.

Avdelning 3.

Ranking: A 5-2. B 6-3. C 4-1. D 8-9-10-11-12.

Se ”Gå kort”

Här kommer en väldigt stor favorit ut i 5 Frank S.H. och visst är han bra som nu fick fint läge dessutom men tränarkörd och inte startat på nästan två månader är jag sugen på att försöka fälla honom.

2 Mister Kabuki och 6 Nacido Boko är duon bakom som jag väljer att strecka till låga procent där den förstnämnda var bra som tvåa bakom S.G.Dracarys (som sedan gick ut och var tvåa i E3-finalen i lördags). Då var det debut i Nurmos regi från bakspår för Mister Kabuki och bättre läge den här gången med fortsatt Magnus A upp. Nu blir det barfota runt om och kanske amerikansk vagn, kanske ändringar i huvudlaget med men båda senare ändringarna tas beslut om på banan, men det låter intressant. Nancido Boko var bra på barfotabalans runt om i Treåringseliten som trea från omöjligt läge. Störd till galopp som betrodd i E3-kval sist och håller nog bra form om man siktade på E3 nu så åter barfota som vid Solvalla-starten så måste det vara en bra insats att vänta

3 Micke Sting är startsnabb och kanske den som spetsar om inte Magnus A och Nurmos väcker upp Mister Kabuki ordentligt med allt vassare utrustning, men Micke Sting får väl vara det tidiga spetsbudet och kanske släpper man till favoriten. Båda hästarna från spår ett och fyra kan också öppna snabbt och det kan göra att det kostar en del för favoriten att ens bli släppt till spets. Micke Sting är tänkbar om man streckar en till men jag nöjer mig kanske med tre streck här.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 4. C 10-3-1. D 8-9-12-11-7-6.

I det här loppet blir det nog jämnt streckat till slut mellan 5 Celiaz och 4 Unleashed Kemp där jag är inne på att ta ställning för den som förmodligen sjunker i procent medan många andra går på den senare. Celiaz tror jag går mest framåt av dom två med sitt senaste lopp där man gick ner i rygg i sista svängen och inte kördes på för fullt. Jag tror att hon ska kunna vara mer gynnad av medeldistans och även om Unleashed Kemp gick väldigt snabbt sista 800 meterna sist så var det i rygg på en kanon som hon så klart inte kunde följa fullt ut och en medgångstid. Visst är hon vass och skulle hon snabbstarta till ledningen från toppspår blir det kanske tufft att plocka ner henne men jag är beredd att chansa på att det går över medeldistans.

Så här säger Gocciadoro om sin häst: Celiaz tävlar bara bättre varje gång hon kommer ut i loppen. Jag är väldigt nöjd med henne och hon tog senaste starten på rätt sätt. Jag förväntar mig en likvärdig prestation och det blir högst troligen barfota runt om igen, öppet huvudlag samt jänkarvagn.

Nurmos duo 10 Isabelle Cash och 1 Mirci A’lir ska båda passas vid gardering där det är bike på nu för den senare och tänkbart att hon kan få rygg på ledaren här. Den förstnämnda var man väl lite besviken på sist efter att körsvennen bjöd på segern gången innan och nu är det fortsatt kuskplus. Hon har ryggarna på favoriterna att välja på i starten efter en strykning där framme och hon skulle absolut kunna komma igenom på bra sätt för Magnus A så med en bra ryggresa långt framme kanske hon kan skrälla nu.

3 Loaded Leila är nedstruken ett spår och kan få ett bra lopp i draget bakom betrodda så med tryck på loppet kan även hon bjudas in till slut.

Avdelning 5.

Ranking: A 1. B 5-8-2. C 4-11-3-9-10-6. D 7-12.

Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga ston och 5 Kitty Hawk blir stor favorit från toppspår men kommer från startgalopp sist så inget att gå på till höga procent i jämnt lopp. Jag garderar på en del här.

8 Frustration fångade in favoriten till slut när dom möttes 4/2 i ett Margaretalopp och det var trots att den här galopperade och var ur bild länge i sändningen, så ruggig upphämtning även om loppet gick långsamt. Inte startat sedan dess och spår 8 nu i comebacken så inget heller att hålla i handen.

1 Larah Westwood vann från spets sist och kan öppna bra så kanske spetsar hon och leder hela vägen igen så hon får bli förstahästen i loppet.

2 Ninetta Boko kan med öppna hyggligt och har bra läge så får bra lopp där framme och räknas tidigt och samma gäller för 4 Janita Silvio. Båda verkar mer stabila än dom mest betrodda och båda gör bra lopp mest hela tiden.

11 Loke Sancy Diamond var tung i avslutningen över Axevallas långa upplopp näst sist och bra gången efter också men ska gå med skor den här gången så det minskar så klart chanserna. Men under 5% på onsdag morgon är för lite på den här, även om jag förstår att man kanske chansar bort henne på ett mindre system.

Avdelning 6.

Ranking: A 3-12. B 2-6. C 10-11-1-7-9-4. D 5-8.

Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston där 3 Florence är rätt favorit men till 45% på tidiga systemen har det dragit iväg för mycket, så mycket bättre är hon inte än övriga här. Galopp och diskad sist i voltstartslopp så inget riktigt lopp i kroppen på ett par månader och frågetecken om det verkligen ska vara full form nu.

2 Jelly Bean Mearas har varit fin i banjobb inför det här och det blir första gången i amerikansk vagn så klart intressant från fint utgångsläge innanför favoriten. Med bike på kan man nog öppna vassare och kanske kan hon vara ett spetsbud nu så vill man köra i spets eller släppa till favoriten så får man bra lopp oavsett.

6 Beauvoir gick bra i Drottningpokalen mot kulltoppar och kommer med ett lopp i kroppen ett tag efter det där man gick i vanlig vagn så plus nu att biken åker på och det är klart plus.

12 Independence Day hade jag som ensam A när hon vann sist och slog bland andra Florence och hon ska väl vara bättre med ett par lopp i kroppen. Visst är läget iskallt men sist var hon med i hård körning i ett kval till Stosprintern och drog på sig mjölksyra till slut efter snabbt tempo i loppet så tar hon det på rätt sätt och går framåt med det kanske hon är tuffare nu. Barfota runt om nu och det blir första gången, så intressant trots läget.

10 Targaryan vann från spår femton med spår på vägen fram men så klart i enklare gäng och möter tuffare nu. Hon har ändå visat att hon kan göra en del i loppen och nästan alltid höjningar när Flemming rycker alla skorna som på slutet. Med lite tur med loppet kanske hon kan skrälla.

11 Jeannica testas med Örjan första gången upp och kommer med form så vid många streck är hon tänkbar med.

7 Bold Face får första skoryck fram nu så intressant att se om hon blir stabilare i aktionen men väldigt mycket galopper på slutet så inte riktigt fått lopp i kroppen och inte startat sedan i maj, så borde behöva lopp och läget är kallt.

1 Future Sox ska gå första gången i bike så skulle man nå rygg på ledaren kan hon överraska men till 12% på tidiag systemen är det nog i överkant då det borde vara chansartat från det här spåret.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 6-12-10. C 5-13-3-2-11-8. D 7-4-9-14.

Voltstartslopp med hästar på två fållor med en favorit i 6 Madagascar som har ett perfekt springspår men kunde inte utnyttja det fullt ut sist då han kördes till ledningen efter bit från samma utgångsläge. Nu är det så klart en tuffare proposition och lite hårdare mot så till en bit över 40% vill jag gardera den här.

1 Matiere tror jag spetsar från bästa spåret och man aviserar att köra i ledningen om man håller upp den. Det blir första gången barfota runt om från att ha gått med järnskor innan så en stor lättning som kan ge bra effekt. Hästen har vunnit 4/9 och borde ha en riktigt bra chans här så jag rankar honom före favoriten på betydligt bättre spelvärde.

12 Jerka Sting gör comeback och kommer med V75-meriter hit där han vunnit Klass 1-final mot starkt motstånd och sist var han ute i ett hårt Brons-försök. Lättare mot nu och måste ha toppchans när han går barfota bak direkt och har ett bra tredjespår i volten där bak.

10 Ruger gick jättebra till slut bakom en riktigt bra häst för klassen i Jikken och många hade då Luger som ett drag men nu verkar han bli totalt bortglömd nu. Han hade varit lite sjuk inför den starten så var lite seg i loppet men svarade bra när man ryckte tussarna och borde vara bättre nuäven om det så klart är litet minus att skor åker på. I Klass 1-finalen Jerka Sting vann i höstas var Ruger favorit men galopperade bort sig och har ju fler lopp innanför västen nu så det ska nog inte skilja jättemycket i procent mellan dem.

5 Across the World var tvåa bakom favoriten här när man möttes 3/6 och då spetsade han från samma läge och släppte till Madagascar för att bli fast bakom honom med lite sparat kanske. Var hårt betrodd på V75 efter det när han gav upp lite från ledningen men ändå var klart godkänd. Nu är han bara spelad till 2% på tidiga kupongerna och borde ha betydligt bättre chans än så.

Fina lägen där framme för både 2 Leroy Boko och 3 Shejk som kan få bra lopp i främre träffen men kuskar som gärna kör galopp, speciellt när man ska åka en bit är känslan och det sätter så klart ner chanserna en del. Båda räknas ändå vid bredare gardering till klart spelvärda procent.

15 Triton har slagit bra motstånd vid en del av sina segrar och går hela vägen in när han är i form men så klart oviss form med bara ett lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro. Nu blir det ändå barfota runt om och ensamt springspår så skulle han hitta ner i vettigt slagläge kan han absolut vinna loppet och 0,6% på honom är väldigt lågt.

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 10-6 C 3-11-4-1-9. D 7-2-12-8.

Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker och här blev det ett väldigt starkt fält för den här propositionen så intressant lopp.

5 Need’em är väl rätt favorit då han kan öppna och borde kunna komma till ledningen här då det är enklare hästar invändigt. Bra spetshäst då han har spår invändigt om kanske värsta motbudet 6 Excusez Moi och skulle det strula för favoriten kanske den senare är först framme för att ta över spets. Oavsett hamnar båda bra till och den senare ska barfota runt om och i bike vilket är en kombination han bara gått med i det tuffaste Breeders’ Crown semifinalen, där han körde galopp. Matchats mot kulltoppar och nu lite enklare mot gör honom given med maxningar och Goop upp.

10 Erik the Phantom håller Nurmos som en av hans bästa fyraåringar och siktar mot Derbyt med honom. Första barfota runt om aviserat och första gången med Magnus A upp så även om han ska vara som bäst kan han vara bra nog att runda det här fältet redan. Så även om stallkamraten har bättre läge och kommer med ett par lopp i kroppen så kanske det här är den bättre chansen ändå, svårt men rankar den här först på bättre spelvärde till lägre procent. Nurmos har även en tredje häst i loppet men 1 Kendall Jackson riskerar att bli över från start med det här läget även om han kan öppna hyggligt med det ska inte räcka. Om han skulle lyckas få rygg på ledaren så finns viss chans men borde vara för tufft mot nu.

3 Working Class Hero både barfota runt om och rycktussar för första gången så tänkbar från toppspår, med kusk i form och tränaren verkar ha klara seger-förhoppningar.

11 Milan Boko såg jag vinna i vass stil under Elitloppshelgen men litet kuskminus nu gör honom bara tänkbar som en bland många vid bredare gardering här.

4 Last Dying Breath får rejält kuskplus från toppspår och kanske kan han spetsa för att släppa till favoriten och få ett bra lopp i rygg på ledaren. han har vunnit med den typen av resor tidigare och är speedig så när man åker långt borde det vara bra ordning här och tänkbar storskräll från vinnarhålet.

Det är riktigt bra klass på det här loppet och flera som måste ses som bortlottade i Svedbergs duo 7 Topping Artist och 9 Michigan Bro där man nog ska hålla den senare som den bättre chansen men han har inte startat sedan början av maj. Sämsta spåren har 12 Pure Attack och 8 Joker Mearas och det bara måste bli för tufft för dem även om den förstnämnda gjorde det klart bra som tvåa på V75 sist och nu får tillbaka sin bike.

Stora Systemet

 1. 6 Castor The Star
 2. 2-3-4-5.
 3. 2-5-6.
 4. 5 Celiaz
 5. 1-2-5-8.
 6. 2-3-6-12.
 7. 1-5-6-10-12-15.
 8. 3-5-6-10.

4608 rader som kostar 1152 kronor.

Lilla Systemet

 1. 6 Castor The Star
 2. 2-3-4.
 3. 2-5-6.
 4. 5 Celiaz
 5. 1-2-5-8.
 6. 2-3-12.
 7. 1 Matiere
 8. 5-6-10.

432 rader som kostar 108 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se