Speltips: V86-tips till Bergsåker och Solvalla 23 november.

Bergsåker

V86-Express på Bergsåker & Solvalla 23/11

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Bergsåker och Solvalla där det är två genomsnittsbanor där innerspåret bakom bilen i starten är något bättre på Bergsåker än genomsnittet. I övrigt är det medellånga upplopp och okej banunderlag där det borde kunna vara valfri balans sista veckan före skotvånget. Omgången är helt okej trots att det inte är fulla fält i första fyra avdelningarna så kompenseras det upp lite av att omgången har två fulla femtonhästars-lopp.

Andelsspelet är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I sjunde avdelningen väljer jag att gå på en jag haft i den här kategorin tidigare med framgång i 12 Fabulous Pellini som i oktober vann Bronsdivisionen mot hårda hingstar och valacker. Hon var då en av väldigt få ston som vunnit vanligt klasslopp på V75 under året och det vittnar om hårdhet utöver det vanliga. Nu möter hon bara ston som hon ska slå, då man har siktat hit så jag tror hon är bara bäst och visar det oavsett upplägg här. Spår fem i volt är så klart dåligt men hon har gjort fyra voltstarter plus kvalloppet utan att galoppera så tror lugn avgång är snarare positivt även om just fem är bland det sämsta så klart.

Gå Kort!

I fjärde avdelningen funderade jag länge på att chansa och spika mot favoriten för att ta ställning men om favoriten kommer ut eller lyckas hålla upp innerspåret så är 1 Midyat Zaz väldigt bra för klassen. Att spela mot bygger på ju då på att den blir över från start eller galopperar och det finns absolut chans för det med några startsnabba en bit ut. 4 Dirty Martini ska byta huvudlag från norskt till helstängt med hål i och med open eye-huvudlag ska han kunna öppna snabbare än favoriten från absolut toppspår här. Det finns ett par andra som med kan öppna men är då inne på att den här först fram för att överta i så fall. Kostar det inte allt för mycket att komma till ledningen så är det oerhört bra chans och jag rankar honom först på läget. Dirty Martini har kommit till ledningen i tre starter och är obesegrad från den positionen. Starkt lås med troliga ledaren tillsammans med förmodligen fältets bästa häst.

Avdelning 1.

Ranking: A 2-1. B 9-5. C 3-7. D 8-11-4-10-6.

Lopp med tillägg på medeldistans där dom som startar 20 meter efter hästarna på grunddistansen är totalt chanslösa. Det har redan kollektivet insett och vinnaren ska hittas på startfållan där fem-sex hästar kan gå 12-tider på medeldistans trots bilstart och det blir läpningsförhållanden som avgör. Visst har favoriten 2 Kia Ora visat toppform och i kraft av att hon blir omgångens största favorit har hon möjlighet att få en del gratis kanske. Jag tycker procenten är på tok för hög och det är inte alls givet att hon blir framvinkad till spets, dessutom var det i amerikansk vagn hon gjorde sina två snabba lopp på lustet och växlas ner på den fronten så jag väljer att gardera loppet.

1 Barry Wadd är startsnabb från bästa spåret så kan absolut hålla upp innerspåret och leda loppet runt om, även den här håller absolut toppform.

9 Mellby Joker är Wäjerstens val av två hästar i loppet och hans hästar passas alltid, men kanske speciellt på hemmaplan. Den här är härdad mot kulltoppar som unghäst och ska stå sig bra i klassen nu när han möter äldre och en del ston i öppen klass. Stallkamraten 5 Trumpie duger nog med men har besvärligt femtespår i volten och chansartat hur han ska komma in i loppet här. Tänkbar ändå med Mats E upp, barfota runt om och kan nog öppna hyggligt trots spåret.

3 Speedy Tilly är startsnabb från bra spår och kanske kan skrälla från rygg på ledaren om man kommer ner till innerspåret. 7 Iceland Radio har springspåret längst ut och kanske blir det vingel men skulle man pricka bra och hitta position så har hon en vass spurt att tillgå, tänkbar. 8 Green Mamba har hög kapacitet men varit skadedrabbad och är nu hos Jan Olov Persson sedan några starter. Nu har hon väl inte hittat tillbaka så även om hon har ett passande smygläge så måste det blir svårt.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 1. C 5-4-3-6. D 2-7-9.

Treåringslopp för hingstar och valacker där firma Nurmos/Magnus A har storfavorit till start i 1 Excusez Moi där det måste vara överstreckat även om segerchansen så klart är ganska bra. Han har startat från innerspåret en gång tidigare och var inte nära att hålla upp innerspåret då utan var tidigt passerad av fyra andra. Hamnade tredje utvändigt och kördes offensivt till ledningen för att ge upp med galopp på upploppet som tidigt slagen. Kan vara galopprisk om man försöker ladda från start från sitt läget.

8 Ante La Roque är väl en av dom två mest meriterade i fältet efter tredjeplats i Kriteriet näst sist så fungerar bra på distansen. Tål offensiva upplägg och skulle kunna vara före favoriten att få ta över ledningen från flera här. Måste vara riktigt tidig här.

5 Night Art gick bra i fram till i somras när han tappade lite form och fick pausa lite. Tre lopp i kroppen nu där han lyckats kvala in till Breeders’ Crown-final där han tyvärr galopperade i starten. Har nog rätt bra form nu då han såg klart bra ut efter galoppen.

Melander-tränad duo i 4 Thereisnolimit och 3 Letsdoit är lägesgynnade och kan båda öppna bra med duktiga körsvenner. Den förstnämnda är anmäld barfota runt om, en balans han vann på för tre starter sedan och får Jepson upp för första gången här. Rygg ledaren kanske? Den senare har flest starter innanför västen efter att ha startat i USA både som två och treåring. Han galopperade i sitt Kriteriekval men har sedan varit bra i tre starter. Kanske bäst på kort distans men har vunnit över lång distans till skillnad från favoriten.

6 Drake Kronos kan öppna hyggligt med från bra spår och kanske kan komma ner till plankan och vara före favoriten tidigt. Tänkbar skräll om man streckar fler än dom första fem jag nämnt.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 7-2. C 8-5-4-10. D 1-3.

Treåringslopp för ston med voltstart och tillägg där det måste vara tuff proposition att stå 20 meter tillägg utan att ha speciellt mycket mer tjänat. 8 Eau De Vie är bra men inte så mycket bättre än ett par av hästarna på grunddistansen och den här var delad favorit på tidiga kupongerna. Det borde blir tufft även om det är ganska litet fält och några enklare hästar att runda.

Jag väljer att ta ställning här och gå på spik på 6 Scarlet One som har bäst läge av dom betrodda där framme. Hon borde kunna köras till ledningen av duktiga Mats E och så ska hon bli svår att nå för övriga. Kommer från formstall och varit tränarkörd mest hela tiden. Hon har ett lopp i kroppen nu där hon var bra från omöjligt läge och här är det riktigt bra chans för spets och slut. Hon trendar dock uppåt under dagen då fler insett att hon ska vara ganska tydlig favorit här så kanske blir det inte någon streckvärd spik till slut. Svårt dock att se vilka som ska få bästa loppen där framme och kunna skrälla då det är orutinerade hästar och svårbedömt så skulle jag nog spela med i princip alla vid gardering här.

7 Delicious Scotch har bra kapacitet men har svårt att få till det och är hopplöst ostabil så spåret här ute innebär klar vingelrisk. Kommer hon till i loppet och håller sig till trav så är hon så klart tidig. 2 Mayfly Sock är en intressant skräll som kan öppna bra och jag gillar spår två i volten då hon nog kan öppna vassare än den från innerspåret, så kommer väl till plankan tidigt och kan släppa till favoriten. Hon har gjort två starter från tillägg på slutet och plusläge nu så måste vara tidig vid gardering på högt spelvärde här.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 1. C 6-9-10-7-5. D 11-2-3-8.

Se ”Gå Kort!”

Tråkigt lås men loppet är skiktat och då favoriten är hårt streckad får man bort en del system även med andrahandare här. Låset blir således på 1 Midyat Zaz tillsammans med 4 Dirty Martini.

7 S.G.Charmant vann från ledningen sist men tror inte hon kommer dit nu från spår så här långt ut i öppen klass. 6 Jack and Ginger är nog snabbare från start sida vid sida men här är tränaren inne på att han är mycket bättre barfota runt om och det finns viss risk att man slår på skor nu. Är det barfota så är han kanske spetsbudet här men misstänker att man kan tänka sig att släppa till Dirty Martini eller favoriten, den som är först fram för att överta. Får bra lopp och kan skrälla från rygg på ledaren eller rinna undan i spets om båda favoriterna kommer bort och tånkbar tredjehäst i loppet.

5 Anastacia Broline ser jag som klart överstreckad på 11% då hon trots bra läge inte borde komma ner till innerspåret med åtminstone tre-fyra som kanske kan öppna snabbare. Hon ska då gå i andraspår och nån sväng i tredje spår och borde då få svårt att slå båda bästa här då hon ofta nöjer sig med andraplatser även i enklare gäng.

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 3-6. C 6-1-7. D 2-5-12-9-10.

Klass 2-försök över kort distans där tidigare favoriten 8 Liberty Boko har chansartat läge och måste garderas. Nu är 3 Mister Lucky Sox favorit som är startsnabb och kanske kan leda loppet runt om och måste vara tidig på det men inte rolig som knapp favorit och inte alls givet att man kan hålla spets. 6 Lexington Yoda och 4 O.P.’s Flawless kan båda öppna vettigt bakom bilen med så ska kunna ta sig förbi favoriten initialt. Båda måste räknas tidig på att båda kan köras i ledningen eller i få bra lopp i rygg på ledaren här. 1 H.C.’s Crazy Horse kan nog öppna hyggligt men riskerar att bli över men har chans om han skulle lyckas få rygg på ledaren då innerspåret är bra bakom bilen på Bergsåker kan det gå. Kan ta sig ut och är nog rätt bra för klassen.

Avdelning 6.

Ranking: A 6-5. B 4-1-11. C 13-15-7-10-8. D 12-3-2-9-14.

6 M.T.Ravishing är rätt favorit från fint tredjespår i volten med duktig voltstarts-kusk i Erik upp så borde hamna bra på det här och segerchansen är bra då formen är på topp. Sticker dock iväg lite i procenten och så överlägsen är hon inte.

5 Tasherit gillar vi här och Crebas håller henne ofta högt. Hon har vunnit lopp mot hingstar och valacker så bra att bara möta ston här. Fast med sparat sist och nu går man all in och vill inte sitta fast då det är sista chansen den här säsongen att köra skolöst så vill man ge henne chansen här så mycket tidig.

1 Yuvraj har perfekt spår där framme och kan leda loppet länge så måste med vid gardering. 11 Nina Ginto är en vass spurtare och kommer man bara hyggligt p det lär hon slå många till slut på sin hårdhet mot dagens motstånd. 4 Isabelle Sisu körs av Magnus A från bra läge på mellanfållan och måste räknas tidigt på sin fina form.

Avdelning 7.

Ranking: A 12. B 13-6-4. C 9-14-10-5-7. D 1-3-8-15-2-11.

Se ”Bästa Spiken!”

Mycket skiktat lopp där få kan vinna och jag väljer att ta ställning för bästa hästen här som inte alls är för stor favorit, bra spik i 12 Fabulous Pellini. Wäjersten får lösa spår fem och sedan ska hon bara slå det här gänget. Det är dock en final med 150 tkr till segraren så givet att alla vässat lite extra hit och hon får inte ha en dålig dag för att runda fältet här.

14 Staro OnYoureMarks drar en hel del streck men det var målfotoseger sist i 35 tkr-lopp och innan det var det flera månader sedan hon skrällde ett par gånger så vet om inte formen hon hade i våras är där nu. Kan bli hängande från sitt springspår där ute och 18% är i överkant här. 6 Dior Tilly är den andra som drar streck i loppet och var också den som vek ner sig mot Staro Onyouremarks sist. Kanske kan komma till ledningen här från springspår och blir då hästen där framme för övriga att jaga. Ser även henne som klart övertsreckad då segern näst sist togs i bike kan det vara klart minus för henner med vanlig vagn.

4 Queen Tresher är mer intressant till sina 5% där framme och även hon trivs om hon kan komma till ledningen. Svårt spår men hon har löst snäva spår i volten förr och håller bra form hit. 13 Impala AM är stallkamrat till favoriten och kan se till att hålla ute och ge Staro Onyouremarks en jobbig första bit i loppet. Mats E upp från bästa springspåret och den här har matchats mot kulltoppar så måste duga bra i loppet och 4% är lågt. Både 9 Krakas och 10 Ies Juvel är starka avslutare som kan spurta ner många om dom bjuds bra resor. Klart bäst form och mest aktuell är väl Krakas av dom två.

Avdelning 8.

Ranking: A 8. B 10. C 5-2-9-1-4. D 11-3-6-7.

Här har favoriten 8 Global Dancer lottats till chansartat läge så jag går för ganska bred gardering här, speciellt efter att ha spikat favorit i sjunde avdelningen så är det bra för systemet att bygga så. Här blir det väl offensivt upplägg med Magnus A upp och bra form hos favoriten så rankar henne ändå som ensam a-häst.

10 Lilian Young är bra men missgynnad av bakspår då hon är startsnabb. Hon är dock i sitt livs form och blev fast med mycket sparat sist så lopp i rätta ryggar och med fritt spurtutrymme så måste ha hon ha chans trots spåret.

5 Decision Maker har varit bra på slutet från jobbiga lägen och nu fått ett kanonspår med Örjan upp så intressant nu, men kan bli kuskbyte här?.

2 Joy Sisu fick med sig pengar i Oaks efter att kvalat in från spår 12 fick hon 9 i finalen. Galopp sist men från bra spår nu borde man ju få bra resa och räknas. 9 Dance Kronos höjde sig lite i bike för tre starter sedan och gått så sedan men sist gick det inte ta något från kön i trötta ryggar. Lite mer tur med löpningen nu och som toppad kanske hon kan skrälla nu. Det blir kanske hennes sista start då hon ska bli fölsto efter den här säsongen och då är det ju inget att spara på, så borde väl vara tömning av krafterna nu och osannolikt att man kör fast. 1 Beat It borde riskera att bli över här och måste ha tur i loppet och visst kan det gå men bara en av väldigt många vid bredare gardering då även galopprisk finns från innerspåret här.

Systemförslaget.

  1. 1-2-5-9.
  2. 1-3-4-5-8.
  3. 6 Scarlet One
  4. 1-4.
  5. 1-3-4-6-8.
  6. 1-4-5-6-11.
  7. 12 Fabulous Pellini
  8. 2-5-8-9-10.

5000 rader som kostar 1250 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se