Speltips: V86-tips till Åmål 7/6 med spelstopp redan 19:20 på sommaren.

V4 Solvalla

V86 på Åmåls 800-metersbana 7/6, 19:20.

Omgången & Banan.

V86 har tidigare spelstopp vid 19:20 under sommaren då alla lopp inom spelformen går på samma bana respektive onsdag. Sommarens andra tidiga omgång ska avgöras på Åmåls Travbana med sina 105 meters upplopp på deras bana som bara mäter 800 meter. Det är en bana som det är svårt att plocka något från kön på dessutom så det gäller att söka sig framåt i tid och att vara med en bit fram är fördelaktigt och spetssegrar ligger långt över medel här. Men precis som jag skrev om förra veckans bana att spårstatistik ska man kanske inte väga in allt för hårt på mindre banors statistik då det körs väldigt få lopp här.

Omgången ser rolig ut och en kul faktor i sommar är att man kommer att ha allt mer lopp i STL-klasser på onsdagar under Sommartravet. En satsning från Svensk Travsport med höjda prispengar på onsdagarna gör att vi kommer att få bättre klass på loppen även från mindre banor.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips på YouTube som du hittar på trav.se och gruppen på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in till V75 på torsdagskvällar och släpper materialet sent torsdag eller tidigt på fredag. Även om vi testat lite olika upplägg så är det bara inspelat material till V75-lördagar som kommer ut regelbundet men om det finns intresse är det tänkbart att börja göra inspelat material även till andra omgångar som V86 mm. In och prenumerera på YouTube och kommentera gärna i våra sociala medier vad ni tycker vi ska göra för material.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system två gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 18:30 onsdagar på sommaren för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info. Det systemet är än så länge bara öppet onsdagar och lördagar, men även där kan tillkomma till exempel GS75 och vissa V64-omgångar längre fram.

Bästa Spiken!

6 Belgique i avdelning sex var långt under 40% på tidiga systemen men trendar en del uppåt och jag tycker att den tål närmare 50% så inga problem med det då han var för lite streckad innan. Han måste ha absolut toppchans att komma till ledningen och då han mött tuffare motstånd i många av sina starter så borde han leda loppet runt i väldigt ofta. Han har kastrerats under vinteruppehållet och har ett lopp i kroppen som valack och går nog framåt med en start innanför västen. Stabil spik i annars öppet lopp om man ska gardera det.

Gå Kort!

Gulddivisionen går som avdelning fyra och det är riktigt dålig klass på lopp för att vara ett STL-försök med 150 tkr till vinnaren och det ser väldigt skiktat ut. Jag stannar på tre markeringar och ser det som en väldigt stor chans att överleva den avdelningen på mina streck. Se längre ner vid avdelning fyra vilka tre hästar jag fastnat för och vilka motbuden är.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 4-10-1. C 3-7-9-8. D 2-6.

Här tycker jag att 4 Park View är en dålig favorit som väldigt hårt streckad och jag är inne på att spela mot den här gången. Riktigt dålig Silverdivision där nästan alla har svårt att vinna lopp senaste åren och favoriten passar väl bäst på kort distans så favorit i fara även om det kan bli ledningen här. Jag väljer att chansa med att spika mot den stora favoriten med det givna motbudet i 5 Global Bookmaker som fått ett lopp i kroppen efter vintreträning och han ska vara framåt med det loppet i kroppen. Var nästan oväntat bra i årsdebuten så formen kanske är nära på topp redan och Magnus A kör från ett bra spår så det är väl bara att ta dödens på favoriten här och då tror jag att den här är bäst. Lång distans är väl inte det bästa för den här heller men mot detta motståndet måste han stå riktigt bra. Han har ändå varit tvåa-tre-fyra i riktigt hårda gäng ofta på V75 medan många andra här har svårt att räcka i betydligt enklare sammanhang. Visst är det chansartad spik men jag hoppas han bara är bäst.

1 Bear Hope blir väl över från start och är överstreckad men får en del streck mest i brist på annat och duger om han kommer loss.

10 A Good Point blev valack på äldre dagar under uppehållet inför sist och han har ett lopp i kroppen nu. Litet fält med bara tio till start och någon struken efter det så bakspåret behöver inte vara iskallt och han tävlade mot Four Guys Dream och Aetos Kronos näst sist så van att vara ute i tuffare gäng än detta. Får han nytändning i tävlandet av att blivit kastrerad så kan han absolut överraska här och 6% är i underkant.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 10-13-6. C 4-5-11-9-7-12-14-2. D 1-3.

Jämnt streckat mellan 6 Samedi och 8 Athena Face där den första kanske kan köras till spets men inte alls givet att hon kan stå mot dom bättre på tillägget över den dryga distansen. Den senare är knapp favorit och ska så vara då hon mött betydligt tuffare gång efter annan men som favorit är hon inget att hålla i handen så hon har hög galopprisk och inte givet att den här banan kommer att passa henne. Jag garderar vidare.

10 Tasherit är härdad på V75 i tuffa tilläggslopp och har en vass spurt att tillgå så givet att hon måste räknas med toppchans här, även om hon inte vinner lopp så ofta. Spår tre i volten och barfota runt om är båda plus så klart.

13 Global Confession har ensamt springspår på mellanfållan så Magnus A lär väl ladda en del här då det är bana det är fördelaktigt att vara i främre träffen på så lär han väl köra sig framåt tidigt. Visst kan det bli vingel om man inte hittar ner men MAD brukar lösa det där, tidig.

Jag streckar även ett par skrällbud där framme som kan få lopp på innerpåret en bit fram kanske och även om spåren är luriga för 4 Solöns Skrammel och 5 Elva Rapid så är det ändå intressant. Den förstnämnda kan öppna bra och den senare känner till banan och båda är starka så ska gynnas av lång distans.

Avdelning 3.

Ranking: A 10-6. B 11-5-7. C 4-3-9-8-12. D 2-1.

Stor favorit i kallblodsloppet och jag tror att det är jämnare än kollektivet tycks tro och jag väljer att gardera ganska brett här.

6 Kinge Svarten är stor favorit och visst kanske han kan köras till spets och leda loppet runt om men jag tror fler vill tävla och får 10 Guli Frodo rätta ryggar så är han nog bara bäst. Han slog ju av så bra häst som Alm Randers när han vann V75 i april. Efter det har han suttit fast med sparat ett par gånger och fick för tufft upplägg som hårt betrodd mellan det och ska ju ha lopp på väntan så stämmer det det minsta fäller han många till slut här.

11 Tangen Braute är också bra för klassen då det är en spårtrappa och ingen här kan samma fart som han gick i senaste starten så han kommer med absolut toppform. Kanske är lång distans inte lika bra som kort för honom men 6% är för lågt.

5 Fantomet har bra fart i benen och får lite tätare starter nu än sist och då han är ojämnt startsnabb så kanske han kan komma iväg bra från toppspår. Han trivs på den längre distansen och ska räknas tidigt.

7 Sambo Ö.K. är med gynnad av längre distans då han inte öppnar så snabbt och får väl hitta ner i banan. Chansartat läge men bra för klassen och man visste ju att det kunde bli ett sämre läge när det är spårtrappa så när han inte kan öppna så snabbt så kanske man inte brydde sig om det nu.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 3-7. C 9-5-6. D 8-4-1.

Se “Gå Kort!”

Favoriten 2 Racing Brodda kan öppna snabbt men innersta spåren på banan är inte helt enkla att få upp farten bra ifrån och inte alls givet att hon kan hålla ut startsnabba duon 3 Dark Roadster och 7 Sweetman där det kanske är knapp spetsfavorit i den senare med spår en bit ut kan man få upp farten bra här. Dark Roadster är inte beroende av någon ledning och både ta en hel längd på favoriten och svara ut snabb häst en bit är inte alls säkert att man ens går fullt för. Det är litet fält och Dark Roadster är stark avslutare om det blir det minsta tryck på loppet mellan övriga två betrodda så kan han fälla alla i spurten då han kommer sitta bra på det. Sweetman kan rinna undan i spets och kanske är Racing Brodda bara för bra från helt okej spår när hon går ner rejält i klass mot sist.

Borde vara helstängt på tre streck men för den som vill ha ha fler markeringar så är kanske 9 Remarkable Feet tänkbar som har rygg på favoriten och kan hänga på den. Den här har skrällt förr och tänder till med kuskbyte då och då, så stort plus med Goop upp mot att vara tränarkörd på slutet.

5 High Glider har bra spår men vinner inte ofta och när han vann på Klosterskogen stod han i 65 ggr och innan det var det enklare lopp på Biri 2021 han vann. Det är enda två loppen han vunnit sedan han gick från Redéns regi efter en misslyckad säsong utan segrar 2020.

Övriga fyra hästar i loppet är tio år i år och vinner sällan lopp så det ser ut som man passerat sina bäst före-datum med marginal och alla fyra borde få svårt att vinna detta.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 10-11. C 12-4-3-1-9-6. D 7-2-8.

STL Klass 1 över udda distansen 2480 meter auto där 5 Luca Vialli Boko är rätt favorit då stallet har bra form och den här är inget undantag efter att ha varit tvåa från ledningen i ett stenhårt gäng sist. Visst hade de bästa flera tillägg men det var lång distans och få hästar i loppet så det kostade inte mycket att ikapp försprånget och namnkunniga hästar i slagna fältet då. Nu är det enklare mot, nedstruken till fjärdespår och Magnus A upp så klart bra chans att kunna köras till ledningen och gå undan. Han blir dock spelad i överkant här på en bra bit över 40% och då tycker jag att det är läge att gardera.

10 Sultan Sea är minst lika bra häst men trivs bäst med tätkänning så chansartat läge nu. Han har vunnit V75 i år redan och går upp en klass sedan dess men i förra starten var han trea i ett Breeders’ Crown-lopp mot betydligt hårdare djur och starten före var ju finalen i Klass 2 så även han möter lite enklare nu. Mest intressant är att det nog blir första gången barfota runt om nu.

11 Mud Hill vann båda gångerna han gick i amerikansk vagn i fjol och mötte ganska bra kullkamrater då han vann på Örebro i mellandagarna. Nu gör han comeback och den här siktar man mot Derby-kvalen i höst så ska väl inte vara som bäst nu men kan absolut vara bästa här så även om man kör på lite väntan kanske han bara är bäst här ändå.

Det kan bli här jag lägger till fler hästar när systemet byggs klart till andelarna och jag nämner vilka tre som är på tur in på systemet vid bredare gardering.

3 Dartboard kom ute i spåren men kördes invändigt till slut och sköt till bra på dubbla open stretchen och gick i mål med lite sparat. Han gick då första gången i amerikansk vagn vilket såg ut att fungera bra så från bra läge med fortsatt den vagnen och visad form måste han kunna skrälla här.

12 The Eagle är en häst jag gillar men blev väl bortlottad, han är annars bra för klassen och kommer med form.

Från klart bra spår startar 4 Theycallmesixten som har ett par lopp i kroppen på barfotabalansen och han kommer från stall med absolut toppform så ska räknas här.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 8-4-11-1. C 5-3-13-9. D 2-12-14-15.

Se “Bästa Spiken!”

Här är det rätt favorit till en vettig procent i 6 Belgique som var streckad långt under 40% på tidiga kuponger men fler tror som jag att det är upplagt för spets och slut så procenten kanske stiger en del sista timmarna här.

STRUKEN: 7 Loaded Olle var motbud i så väl spetsstriden som i segerstriden men är struken så det gör väl att favoriten stiger ytterligare i procent men det tål den.

4 Ramos och 5 Pennywise är nog båda bra för den låga klassen men båda har också besvärliga spår i volten och tappar väl lite i starten som orutinerade från snäva spår. Båda räknas tidigt vid gardering och bäst spelvärde på den senare. 3 La Fille de Niky har desto bättre spår men är ostabil i travet och passas när hon möter bara ston istället. Visst kan hon skrälla med Magnus A och två lopp i kroppen men procenten är lite för hög här.

8 Listas Champion har ett bra smygspår om 1 Iconic kommer iväg bra kan man komma igenom på bra sätt. Form med två lopp i kroppen och kan banan så det är plus där många är orutinerade och den här banan blir en ny upplevelse för många.

11 Ben Hogan är intressant vid gardering då det är aviserat första gången barfota runt om och det brukar ge en kick på hästar Crebas tror ska passa med den balansen. Han väntar ofta länge med att rycka skorna och när han gör det ger det väldigt ofta bra effekt.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 6. C 1-11-7-3. D 9-2-4.

Klass 2 och det är den lägsta STL-klassen där det lite oftare blir favoritfall än i de högre klasserna och jag försöker fälla en favorit som är streckad på väldigt höga procent på tidiga spelen.

6 Head of State är omgångens största favorit som spelad till över 60% och det tycker jag blir alldeles för mycket här och är given att gardera. Höll tempot i en bra rygg i samma klass ner på Lunden sist och borde väl kunnat lite bättre med det fina loppet, så bara en av några här då spelvärdet är uselt den här gången.

5 Eton Degato är rolig att ranka upp till betydligt mer rimlig procent då han har spår innanför favoriten och ett givet spetsbud då han kan öppna bra bakom bilen. Sist blev det tredje spår genom hela första svängen och dödens först efter 600 meter där han sedan gick bra som tvåa efter att loppets favorit kommit till ledningen och fick bestämma. Gången innan satt han fast med allt sparat och för tre starter sedan mötte han övermakten i ett Kungapokals-kval där han hamnade i dödens på Bedazzled Sox. Lättare mot nu och det kan bli spets och slut här.

1 Matadore och 7 Listas Pippi kan båda öppna snabbt där den förstnämnda är betydligt bättre än formraden ger sken av så kan Matadore få rygg på ledaren och favoriten kör mot den så kan nog den här spurta bra om luckan kommer. Den senare kanske har spår lite för långt ut men kan öppna snabbt och skulle kunna få ett bra lopp där framme med.

Litet fält efter tre strykningar gör att 11 Loke Lovebite kommer in i matchen och det intressanta här är att det aviserat första gången barfota runt om. Även första gången med amerikansk vagn aviserat och Jepson kan den här hästen och banan. Hästens alla tre segrar är tagna i år när Jepson har kört honom så klar höjning i vår på den här och kanske kan han skrälla med alla strykningar och om det blir tryck på loppet.

Avdelning 8.

Ranking: A 11. B 3-7-2. C 6-5-8-9-1. D 10-4-12.

Bronsdivisionen avslutar omgången och favoriten 3 Aramis Face har fått ett bra läge att kanske kunna spåra loppet runt om ifrån men inte alls givet att han kan svara ett par snabba en bit ut i banan. Jag är inne på att det kan bli en del körning i loppet och vill gardera.

11 Nugget Zon tror jag är bästa hästen och det intressanta här är att han körts för sent många gånger och ska nu få proffs upp i sulkyn efter att ha varit tränarkörd ofta. Visst är det inte den mest offensiva kusken han får upp nu men blir det bra fart på loppet går den här hela vägen in och kör man bara i någorlunda tid så har han god chans att vara först när prispengarna skrivs ut.

6 Sweet Lins kan öppna snabbt och höjt sig i Goops regi men även bränt som hårt betrodd och jag är inne på att hon är lite överspelad då jag tror att 7 So Far Away Ås kan öppna Snabbare och är det givna spetsbudet om man laddar. Den här har vi hittat som storskräll i STL-försök tidigare och det här är snarare ett billigare lopp nu än Brons-försöket han vann i april. Sparade krafter i loppet efter det och sedan bricka 8 två gånger i rad så med spår ett snäpp längre in och läge att ladda så borde man väl köra mot ledningen här.

2 Draupner sitter i andraspår och borde få en vettig position så med minsta körning i loppet lär han duga bra till slut. Jämn och stabil häst som är härdad i klassen och då det är lättare mot måste han räknas med chans.

Systemförslaget

  1. 5 Global Bookmaker
  2. 4-5-6-8-10-13.
  3. 5-6-7-10-11.
  4. 2-3-7.
  5. 5-10-11.
  6. 6 Belgique
  7. 1-5-6-11.
  8. 2-3-7-11.

4320 rader som kostar 1080 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se