Speltips: V86-Tips i Visby 2/8

Tuppen

V86 på Skrubbs i Visby 2/8, 19:20.

Omgången & Banan.

V86 går den här veckan på Skrubbs banan vid Visby med ett spelstopp vid 19:20. Banan har ett väldigt kort upplopp men det går att köra fort i stora kurvor, trots mindre dosering än genomsnittet, så man kan, och måste dra upp spurten innan upploppet om man ska hinna fram. Trots det korta upploppet vinner man något färre lopp från ledningen här mot snittet i Sverige. Spår en bit ut bakom bilen är att föredra här och spår fem är som oftast bäst. I volt är spår ett överlägset bäst följt av springspåren så klart, så inga konstigheter här.

Som vanligt under den här sommaren har vi fler STL-försök inom spelformen som höjer kvaliteten rejält på loppen och i år lockas allt fler hästar från fastlandet till den här omgången och hemma-hästarna får nog mycket svårt att ta någon seger.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar på trav.se och gruppen på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in sent onsdag eller torsdag och brukar släppa det på torsdagen på Youtube men också i ljudformat där poddar finns.

Även om vi testat lite olika upplägg så är det bara inspelat material till V75-lördagar som kommer ut regelbundet men om det finns intresse är det tänkbart att börja göra inspelat material även till andra omgångar som V86 mm. In och prenumerera på YouTube och kommentera gärna i våra sociala medier vad ni tycker vi ska göra för material.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många så spelas samma system ett par gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 18:30 onsdagar på sommaren för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info. Det systemet är än så länge bara öppet onsdagar och lördagar, men även där kan tillkomma till exempel GS75 och vissa V64-omgångar längre fram.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen kommer en häst ut vi såg på nära håll på Axevalla i hans senaste start och han gjorde det klart bra som trea i ett tuffare gäng än det här så lite enklare mot för 7 Mister Vredebest den här gången gör att segerchansen måste vara bra. Den måste vara betydligt högre än runt 25% som tidiga kollektivet bedömer och då han inte ens är favorit måste det vara en väldigt spelvärd spik här. Det låter positivt från tränaren i tidiga intervjuer och nu är det två fina grejer för första gången i form av Magnus A upp och amerikansk vagn så vi tar ställning i öppet lopp bakom honom och spikar till kart högt spelvärde här.

Gå Kort!

Redan i första avdelningen försöker jag klara mig med få streck där favoriten fått bakspår över kort distans så givet att försöka fälla henne trots att hon går ner i klass mot sist. Se avdelning ett för vilka hästar jag spelar med där. Också tänkbart att gå kort med få streck i Gulddivisionen som går som avdelning fyra.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 9. C 7-6-2-1-10-3-12. D 5-11-8.

Se ”Gå kort”

9 Filippa B.J. blir klar favorit men har bakspår och det finns ett par där framme som nog kan rekordsänka med lopp där framme och då kan det bli svårt att ta flera längder. Hon har snabba tider men mest i ledningen eller i rygg på ledaren och nu ska hon gör det ute i spåren. Visst har hon löst det med men inte lätta att runda ett fält i Brons här. Hon vann Silverdivisionen från ledningen sist och nu är det fördel ston i Brons så givet att det är bra proposition för henne men jag väljer ändå att försöka fälla den här gången.

4 Kainai Goj har man siktat hit med och det blir första gången i bike så från bar läge är upplägget givet, man gasar för spets och kör så länge lampan lyser. Faller det väl ut med att tränat mot det här måste det ju vara absolut toppchans då han brukar vara tränarkörd och nu får Magnus A upp så tänkbar spik faktiskt om man ta ställning rejält här.

7 Kövras Joker kan med öppna snabbt och även han ska gå första gången i bike så får man en höjning med den kan han absolut skrälla. Kan ju spetsa om det ger riktigt bra effekt eller åtminstone komma ner i banan för att få rygg på ledaren kanske så tar med honom som tredjehäst här.

Om dom två spetsbuden kör mot varandra eller om någon blir för het kommer ett par med hyggliga lägen in i matchen i 2 Whothehillareyou och 6 Bugatti Hall där båda visat bra form på slutet. Den senare är så klart bäst av dom två men har spår en bit ut och kanske backar då man nog borde sikta på Derbykvalen som kommer upp strax.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 2. C 12-3-8-10-11-9-1-6. D 4-5.

Se “Bästa Spiken!”

7 Mister Vredebest spikas då det blivit fel favorit här på tidiga kupongerna men han borde väl stiga en del under onsdagen men tror inte på långt över 30% vilket gör honom till en riktigt spelvärd spik. Han tål att köras offensivt med och spår en bit ut är helt okej så blir det bara inte för länge i tredjespår innan man landar i dödens så ska han nog kunna vinna från den positionen.

3 I Love Faux Depart är loppets tidiga favorit och det är ett femårigt sto som inte startat som fyraåring och kommer med segrar i formraden från enklare gäng och nu är det betydligt tuffare mot. Startsnabb men det är även 4 Diggins Bob så kan bli körning då också 6 Juno Sund kan öppna bra och får kuskplus i startsnabbe Kontio bakom bilen. Skulle någon av dom två senare snuva favoriten på ledningen är det ju troligt att man släpper till min spik då Magnus nog kör framåt tidigt.

Ska man gardera loppet tycker jag att 2 Credityuan är mer intressant än favoriten. Berghs Nuncio-avkomma har visat form på slutet liksom stora delar av hans stall som haft liten höjning sista veckan. Den här har gått bra på barfotan och lär tjäna pengar snabbt nu så passas tidigt vid gardering.

Spårtrappa där 12 Inshallah d’Estino har mest pengar efter att ha vunnit 5/21 och aviserar första gången i amerikansk vagn den här starten. Claes trivs i den vagnen och hästen trivs på banan så streckas om man tar med flera, men har varit struken sedan sist så kanske inte på topp.

Bland andra ändringar märks första barfota runt om i 23:e starten för 8 Mistelns Famoussom har ganska bra fart för klassen utan att vinna speciellt ofta. Stort kuskplus för 11 Boundless med Mats E upp sticker också ut då det är första gången barfota fram så intressanta grejer på häst som kommit till åren. 1 Joker d’Inverne får första gången bike för Örjan så kan få ett bra smyglopp då han visar form men han har aldrig vunnit och har minst pengar i fältet så tufft mot så klart.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 1-13-2. C 10-11-3-14-7-4-9. D 12-5-15-8.

6 Goldas Love trodde jag en del på sist och var inte ensam om det då hon blev klar favorit till slut och med strykning där framme kom hårdare hästar från tillägget nära ganska billigt så hon var väl okej utan att vara helt på topp. Sämre underlag gjorde att man körde med skor och nu är det aviserat barfota runt om så räknar med bättre prestation så hon är en tänkbar spik om man inte gillar mina andra spikar.

Lite enklare mot den här gången då det är ungefär samma proposition som sist men med fler på startfållan så att tilläggshästarna får lite fler att runda och dessutom inte riktigt samma kaliber på 20-metershästarna den här gången. Goldas Love ska kunna spetsa från kanonspår och då är segerchansen hög.

1 With Wings startar från bästa spåret och skulle favoriten missa kan den här leda runt om men ska också kunna vinna från rygg på ledaren. Vässad i tuffare jobb inför det här och fick mycket sparat i Stochampionatskval där hon satt fast på första gången barfota runt om som man tyckte föll väl ut. Samma balans och positiva tongångar från stallet gör att det inte alls är givet att man släpper till favoriten om man kan svara.

13 Jade Sisu är den på tilläggsfållan som är klart tuffast där efter att ha kvalat in till Drottningpokalen i våras och galopperat där liksom i Stochampionatskval och ska nu gå första gången barfota runt om, så intressant trots läget.

2 Proximity var liksom ett par andra här ute i Stochampionatskvalen och fick kanske lite sparat där och hästen har gått bra tider tre starter i rad i amerikansk vagn så minus med volt nu. Kan kanske komma ner på innerspår och få bra lopp och var positiv på barfotra bak första gången sist och går så igen. Duger här och streckas tidigt.

10 Grab a Bite utvecklas bra med loppen enligt tränaren och stördes till galopp sist så står perfekt inne i propositionen här. Ulf O upp här och det var han som vann med henne vid senaste segern på just Visby. Hon går med stängt vid bilstarterna men får nu öppet huvudlag så kan tända till på ändringen och annan kusk än sist.

Avdelning 4.

Ranking: A 4-10. B 6-5-1. C 7-3-8. D 2-9.

En Gulddivision går här där det är ett väldigt skiktat lopp när ett par hästar startar med vettig segerchans men där ett par söker efter formen och klart tänkbart att stänga loppet på få streck.

4 Missle Hill gick bra till slut i Årjängs stora sprinterlopp och helt annat motstånd nu så från toppspår måste det vara väldigt hög segerchans på den här med visad form. Han vinner dock inte lopp så ofta längre och då gillar man så klart inte en väldigt hög procent så givet att gardera.

10 Iceland Falls var bra som tvåa bakom en omöjlig Blackflash Bar i Kalmars Stoelit och nu är det ett gäng hon ska rå på. Hävdade sig väl mot hingstar och valacker i högre klass än det här när hon vann heat till Sweden Cup från dödens och var tapper tvåa från spets i finalen. Litet gäng här, härdad i Frankrike och går på alla distanser så måste räknas tidigt.

1 Global Welcome kanske blir lite övertsreckad då han ska behöva mycket tur med ett par startsnabba utvändigt så kan han hamna en bit ner invändigt här. Han trivs på banan och tål lite jobb så givet att han räknas om han kommer ut men inte så tidig som klar trea på strecken.

6 Toto Barosso söker man efter formen med men har samtidigt varit ute i stenhårda gäng mest hela tiden och då det är lite enklare mot måste han ha toppchans om man skulle ha hittat rätt på honom hit, men inte alls givet.

3 Maverick Dream är startsnabb liksom 7 Remarkable Feet och 5 Super Nice där man nog släpper direkt med förstnämnda och hemma-hästen Super Nice har toppchans att spetsa tidigt här. Man kanske kör i spets men kommer favoriten tidigt kanske man släpper så bra lopp borde han få oavsett. Remarkable Feet är det oklar form hos men mött tufft och borde väl börja växa in i högsta klassen allt mer. Det är dock aviserat vanlig vagn så inte maxat och då blir det väl för svårt.

Avdelning 5.

Ranking: A 2-9. B 8-14-1. C 3-7-11-5-6-15. D 12-4-13.

Här blir 14 Madagasca delad favorit från ett byngligt läge och det är helt klart favorit i fara med fjärdespår på tilläggsfållan. Fyraåringslopp med tillägg är tufft i ganska låg klass då det kan skilja extremt lite på hästarna även om man tjänat 100tkr mer i det här läget. Den här måste rankas ner på dåligt spelvärde men kommer med vid gardering av loppet, som bästa hästen från 20 meter tillägg, då han trots allt visat kapacitet och kommer från toppstall.

2 Global Defender är knappa favoriten och ska så vara från ett bra läge men har bara fyra lopp innanför västen och blev het i spets sist och la bort krafter så inte alls att lita på och given att gardera.

9 Great Time Trot låter det bra kring och ska gå framåt med loppet i kroppen. Man ska köra första gången barfota så ger det bra effekt borde han absolut toppchans här.

8 Without Reference kan komma igenom bra från läget och Magnus A upp nu är intressant så till låg procent tar jag med den här.

1 Security Lock vann i enkare gäng sist men kommer med form och har bästa spåret med startsnabb körsven så ska kunna få rygg på favoriten här och ska kunna skrälla då så tänkbar att strecka här.

3 Flys Popcorn visade form sist, får kuskplus i Mats E upp och ska dessutom gå första gången barfota runt om så tänkbar från finst spår i volten.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 9-6. C 11-3-8-5. D 2-12-1-4-10.

Favoriten är 7 Hankypanky Pinkman, en femårig valack som lär matchas på V75 och är redan inkvalad till finalen i klassen om tio dagar och då är det väl givet att man siktar dit. Nu är det så att han kan kvala in till finalerna nästa meeting i samma klass här så snygg matchning gör att han säkert ska svara för bra insats här med. Så mycket billigare Klass 1 är svårt att hitta i södra delarna av Sverige så givet att man går för seger här. Han ska bara vinna loppet och spelas som kompletterande spik. Procenten är på över 60 i skrivande stund och skulle han stiga för mycket så nämner jag lite om motbuden med, för er som vill gardera här.

9 Albacete har nån månad mellan starterna men två raka segrar på slutet och tre veckor mellan loppen nu så med form och en startsnabb rygg i 2 Livingstone kan han få bra lopp och ska räknas.

3 Drizzle är startsnabb och härdad på V75 där vi haft honom tidigt i tipsen i vintras från bra lägen och åter bra läge. Han har dock inte startat sedan i mars och borde behöva lopp i kroppen här men tillräckligt bra att kunna skrälla från spets eller rygg på ledaren om favoriten kommer bort. I comeback är han nog överstreckad om han skulle bli spelad på över 10%.

6 Notorious Zon har gått 1.13,6 full väg med voltstart så med vanlig vagn och nu är det amerikansk vagn på och full form så borde vara långt framme här. Kan öppna ganska bra med så körs väl offensivt direkt för bra position.

11 Waterford Wine matchades mot kulltoppar i fjol och kvalade in till ett par stora finaler så står bra inne i Klass 1 men man ligger lågt från stallhåll på grund av läget och slår på bakskor nu. Ändå bike på som sist och man ändrar kanske till stängt huvudlag hit så inte helt borta.

Även 8 Lawina är snäppet bakom kulltopparna med tre större finaler i meritlistan och ska stå bra till i Klass 1 även om hon möter äldre i öppen klass. Läget är dock uselt så borde köras passivt och att hon siktas mot andra uppgifter är väl tänkbart, men duger ändå om favoriten gör bort sig.

5 Magic Sea kanske vissa gillar då det är hemmabana, bästa spåret och tre raka segrar i raden men han står hårt inne i klassen, är åtta år och ska bara inte räcka i det här gänget då han matchad i betydligt enklare sällskap.

Avdelning 7.

Ranking: A 11-2. B 4-3. C 12-5-7-1-9-6-10. D 8-14-15-13.

Här kommer en ganska stor favorit ut i 2 In Love Mearas som gjort en start i nya regin och vann men jag vill se mer innan jag ska hålla med i kollektivets tro om att den ska vara över 40% i den här typen av lopp. Första gången på lång distans och inte alls alla som gillar det så det är att köpa grisen i säcken att gå på att det bara ska passa honom så jag garderar loppet rejält och hoppas på favoritfall.

11 Albert Zonett brukar jag inte hylla som någon hjälte men det har varit i tuffare gäng där han dessutom varit för betrodd ett par gånger med. Nu är det klart rimligt streckat på honom och han visade uppåtform sist liksom stora delar av stallet gör för dagen. Så pass mycket enklare lopp än han är van att vara ute i så jag väljer faktiskt att ranka honom först.

4 Dee Godfather har ettan högst upp i raden och borde vara förberedd för bra prestation då man tappar mycket startpoäng annars. Senaste segern kom också just över 3140 meter vid hans enda försök på distansen så klart intressant med andra starten i stayerlopp och runt 4% måste vara för lågt här. Borde väl stiga några procent under onsdagen men lär vara fortsatt streckvärd och han tar jag med tidigt.

3 Matiere var nära favoriten till slut sist och såg stark ut så måste räknas från bra spår nu. Startade inget som fyraåring och har kommit igång bra nu som femåring med över 250 tkr inkört och två segrar samt tre andraplatser på årets åtta starter. Intressant med debut på stayerdistans för honom då han fullföljde starkt sist och det kan absolut passa då det dessutom ska lättas mer i balansen mot sist, med barfota runt om nu.

12 Lucifer Sam har gått en del stayerlopp på slutet och gjort det bra så det känns som det är lite enklare motstånd den här gången och då borde han ha bra chans.

5 Battuta Face håller klart bra form och är betydligt mer van vid distanen än många andra här. Tänkbar skräll liksom 7 Carbonfiber från mellanfållan. Hon stötte på Joviality i sitt Stochampionatskval och var sedan fyra i Consolationloppet. Bra form och visade sist att hon trivs på lång distans och nu är det debut på 3000 meter så intressant att se hur hon fungerar på det.

Avdelning 8.

Ranking: A 3. B 5-4-2. C 10-8-7-9-12-6. D 1-11.

4 Mahadour ska väl vara favorit från bra spår även om han inte visat samma startsnabbhet som ett par andra där framme så är det första gången med bike från ett framspår, då han gick första gången i den vagnen sist men från bakspår. Man testar barfota runt om med, som han galopperat med vid ett par försök så kanske blir det för mycket av det goda och då andra kanske är före till ledningen och inte vill släppa så är det nog trots allt en favorit i fara med tanke på galopprisken med.

3 Riser Ås kan öppna bra och givet att Magnus A vill köra i ledningen över den korta distansen och det kan gå hela vägen. Hade inte startat på tag inför sist och räknar med att han går framåt med loppet i kroppen och rankar honom först på att det mest troligt är han som leder.

5 Nikylon laddas väl med från start som startsnabb och från bästa spåret så skulle han komma förbi Riser Ås är det väl han som kan leda loppet runt men det kan kosta en del i körningen hör. Det finns en del galopprisker hos alla tre mest betrodda här så jag garderar vidare då det kan bli bra tryck på loppet och kanske kan en eller ett par av dom som drar mest streck komma bort med galopp.

2 Pop the Music sitter bra på det i andraspåret här och kan med öppna snabbt men blev lite för het i spets näst sist så inte givet att man laddar för fullt nu när han varit struken efter senaste starten. Han borde få ett bra lopp och kan sitta i rygg å ledaren eller liknande här så givet att han är tidig då han höjde sig på barfota runt om.Även han har ganska hög galopprisk så inget att gå på efter strykning men en av flera.

10 King Chaos har varit en del lärlingskörd och en del tränarkörd och har ofta fått trista lottningar så svårbedömd. Han var väldigt bra vid segern på Solvalla för tre starter sedan och ute i betydligt hårdare Klass 2 sist. Kul att se om han kan komma bra på det i startsnabba ryggar för Örjan här.

André Eklunds duo 7 Hashtag Simoni och 8 Effective ska vara bra förklassen men fick usla lägen och tränaren håller den förstnämnda som bästa chansen men jag väljer ändå att ranka Effective före då det är intressant med första barfota runt om där.

Stora Systemet

 1. 4-7-9.
 2. 7 Mister Vredbest
 3. 1-2-6-10-13.
 4. 4-10.
 5. 2-8-9-14.
 6. 7 Hankypanky Pinkman
 7. 2-3-4-5-7-11-12.
 8. 2-3-4-5-7-8-10.

5880 rader som kostar 1470 kronor.

Lilla Systemet

 1. 4 Kainai Goj
 2. 7 Mister Vredbest
 3. 1-6.
 4. 4-10.
 5. 2-8-9-14.
 6. 7 Hankypanky Pinkman
 7. 2-3-4-11.
 8. 2-3-4-5-8-10.

384 rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se