Speltips: V86 Sundbyholmstravet 20/7

V86-Omgången.

V86 med spelstopp 19:20 under sommaren avgörs på Sundbyholms Travbana, som banan strax norr om Eskilstuna heter. Den har något kortare upplopp än medel med sina 182 meter och det är en utpräglad spetsbana. Spets-segrar ligger klart över medel liksom favoritsegrar, då det ofta går hand i hand eftersom favoriten har lite enklare att bli släppt till ledningen. Det finns en väldigt stor favorit som mest troligt vinner i Hail Mary i fjärde avdelningen som gör sin fjärde start för Redén som gör comeback efter andraplatsen i Elitloppet. Det gör att det är tänkbart att hitta två spikar till för att spela med tre spikar och få med fler hästar i övriga lopp.

Video-tips & Andelar.

Vi har börjat göra tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Vi bygger grunden till systemet där, i skrivna tipsen försöker jag få med lite utrustningsändringar vi kan ha missat i videomaterialet mm. På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system två gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 18:30 för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info.

Bästa Spiken!

Ingen tvekan om att hästen med klart högst segerchans i omgången är 1 Hail Mary 78% i avdelning 4. Jag spikar även om han blir över 80% då jag tror segerchansen är väldigt hög. Så litet fält med så skulle någon mot förmodan ta hel längd på honom är han snabb nog att komma ut en bit fram men skulle det krävas att ta upp och backa är det heller inget problem mot bara sex konkurrenter så lär han kunna köra lite hur som helst och ska bara vinna.

Gå Kort!

Tänkbart att försöka komma undan billigt i andra avdelningen där jag tycker att favoriten är stark i 15 Eskobar Zet 44% men kanske blir han för stor favorit för att spika i så låg klass då han inte visade någon startsnabbhet alls från springspåret sist. Så är inne på att komplettera med ett par streck från grunddistansen här men vill inte strecka för många allas i loppet då det ser väldigt skiktat ut. 7 Irqua Soleil Am 21% är loppets spetsfavorit så från ledningen ska han så klart kunna vinna loppet även om han har ett par sekunder långsammare rekord än favoriten. Överstreckad men ett av tre streck ändå för mig. Jag chansar med att ta med den från bästa spåret som borde ta ledningen om den från springspåret skulle missa eller komma bort. 1 Figurine De Fer 4% kan ju få lopp i rygg på ledaren med så kan vinna på fler sätt än från spets. Hon är bara tre år men gick 14-tid i sin fjärde start, visserligen på kort distans och med bilstart men det visar ändå att det finns fart i benen så ska kunna vara en skräll från spets eller rygg på ledaren.

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 5-8-10. C 13-11-3. D 12-2-6-9-1-4-14.

Spårtrappa där favoriten har spår 8 men det fixade ju 8 Speedy Cash Vicane 25% sist men inte givet att han hittar ens fjärde ytter som den gången då han inte är så startsnabb och behöver lite tur för att hitta ner i banan härifrån. Favorit i fara då vingelrisken är överhängande. Bra nog att vinna med minsta klaff så sågas inte alls men garderas tidigt.

5 Bodway Oro är startsnabb från perfekt spår och hårt betrodd på att han är givna spetsbudet här. Han är bra nog att kunna leda loppet runt om så tidig. 3 Legend V.S. är stark och rejäl men kanske bäst på vintern då han går med skor jämnt. Är obesegrad i ledningen på tre försök där men har svårt att se honom svara Brodway Oro och den får han inte ta över från. Tror inte Legend hinner med riktigt här och hade behövt bli släppt till ledningen för att ha viss segerchans.

7 So Far Aaway Ås var ute i sprintermästar-försök sist och missade precis finalplats men kom heller inte ner på innerspåret som hade behövts där. Nu är det ner i billigare klass och ingen Sourire Frö eller Edibear med nu så borde ha bra chans då han kan öppna hyggligt med och ska kunna hitta position där framme.

Bakspåren i spårtrappa vill man ju leta lite från så klart och jag hittar tre hästar att at med därifrån. 10 Dynamic Twister som nog mest troligt hade blivit tvåa bakom Hidalgo Heldia på V75 sist utan galoppen när luckan väl kom. Var mer rullig på barfota runt om och nu går ma tillbaka till skor fram. 11 Hamilton Atout vann i fin stil sin montédebut sist och kanske tänder han till på det, nu är det Goop själv upp och hästen står bra inne i loppet. 13 Upside face står med bra inne i loppet och 13 i trappa behöver inte vara iskallt, ibland kör man igenom på bra sätt därifrån. Toppform med segrar på slutet och given här.

Avdelning 2.

Ranking: A 15. B 1-7. C 9-11-14-2-13. D 5-14-8-6-10-3-4.

Se “Gå Kort!”

15 Eskobar Zet 44% bytte regi i våras och har gjort två starter för sin nya tränare och varit bra i båda och går väl framåt ytterligare med loppen. Vann 40 tkr i ett liknande lopp på Solvalla sist och då från att ha fått backa ner i kön för att sedan runda fältet med ett snabbt slutvarv för att landa på 1.14,4 på distansen. Det räcker bra här.

7 Irqua Soleil Am 21% är spetsbudet medan 1 Figurine De Fer 4% borde få rygg på ledaren. I övrigt ser jag 12 Father Simon som överstreckad på 15% då hans seger är från breddlopp på Årjäng. Visst har han tänt till på barfotan och var bra som två sist med men spår fyra i volten nu innebär vingelläge. 11 Lady Dee och 9 Cheek to Cheek duger väl med i det här sammanhanget från bra utgångslägen men övriga borde få svårt. Lady Dee har två lopp i kroppen och aviserat första skoryck med barfota bak där. Den senare gick snabba tider förra sommaren men nästan ett års tävlingsfrånvaro borde väl kräva något lopp i kroppen. Båda är tänkbara vid bredare gardering.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 4. C 1-10-11-9-2. D 3-6-7-8-12.

Kortlopp i nästan samma klass som ett lopp till för dagen, men lite mer får dom ha tjänat här så några har gått ur lägsta klassen på STL, där det kommer ett STL-försök i Klass 2 i avdelning sex.

4 Copen Chuck S.M. 52% möter lite tuffare men blir också bättre själv med loppen och här det perfekt läge med spår sida vid sida innanför värsta konkurrenten så god chans att ta ledningen här. Kuskplus och läge gör honom tidig men spelvärdet är uselt.

5 Ceboruko 23% är mindre än hälften så mycket streckad som favoriten men jag tror absolut att den här skulle kunna vinna från utanpå ledaren. Höjt sig på slutet när Magnus A kört och nu blir det rycktussar för första gången det tror man ska ge bra effekt. Han har haft fasta tussar som fått sitta kvar när man ryckt huva tidigare så ska bli extraväxel nu. Har favoriten en dålig dag kör den här sig till ledningen istället.

1 Precious Thing 7% kommer med form och kanske kan nå rygg ledaren här så ska kunna skrälla om luckan kommer. Vann trots galopp sist och får skor på nu för att kanske vara mer stabil i starten.

10 Notorious Zon 3% galopp sist och får stort kuskplus nu så när han är bättre än raden och tänkbar skräll. Mött stenhårt motstånd för klassen bland annat i finalen av Klass 2 under elitloppshelgen.

11 Asa Always Ready 2% har tre segrar på senaste fyra loppen och ganska mycket startpoäng i loppet så borde stå bra inne i klassen. Bra tider på medeldistans vid segrarna och bara andra försöket på kort distans nu så det är intressant nu när hon har full form.

9 Being Jolly 2% gick bra på första kombinationen barfota ihop med bike näst sist då han vann kortlopp på 1.12,0 så rätt distans nu med. Galopp sist i tuffare lopp. Är startsnabb så väldigt missgynnad av bakspåret men tänkbar skräll vid bredare gardering.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 2-4. C 7-6. D 3-5.

Se “Bästa Spiken!”

1 Hail Mary 78% spikas på på allt då det är tveksam form på båda Nurmos hästar 4 Sesmic Wave och 7 Inti Boko som annars är hästar för högsta eliten. Vill se något bättre först innan man går på någon av dom två, nu när dom möter en som var riktigt nära att vinna finalen av Elitloppet i sin senaste start. 2 Diamanten kanske blir värst mot då formen är så kall som den är hos dom andra två tänkbara. Diamanten har inte visat rätta vinnar-gnistan på länge då han inte satt nosen först ens då han fått det serverat. Nu är det dock aviserat barfota runt om som han bara gått med fyra gånger och vunnit tre så kanske det ger det lilla extra. Kommer han förbi favoriten och kan köras i ledningen medan Hail Mary får backa sig sist så skulle det ju kunna gå så klart men tror inte han står mot honom ändå till slut. 6 Jaguar Dream har som bekant en vass spurt att tillgå så för er som garderar loppet kan han vara aktuell som ett fjärde-femte streck.

Avdelning 5.

Ranking: A 1-2. B 6-4. C 14-12-9. D 13-5-7-3-8-11-10.

Ett fint stolopp för klassen och favoriten ser ut att bli överstreckad den här gången och gardering är på sin plats. Vidöppet bakom 6 Parfait A.F. som visade att han trivs väldigt bra barfota runt om och från springspår med Jepson upp. Läge för repris men går Nurmos duo felfritt från spår ett i 1 Ivanka Amok som jag trodde på sist men då blev det galopp från samma utgångsläge. Hon får en chans tidigt i rankingen men ingen chansspik den här gången. Stallkamraten 2 Southwind Boko blir desto mer betrodd men satte inte ett steg rätt i starten från spår fyra i volten sist. Få man bara hjälp med att volten tas ut lite extra av ettan så är spår två inte så dåligt som många tycks tro. Nu är det ju som sagt stallkamrat från spår ett och då borde man väl räkna med att den här får den plats hon behöver. Tidig då hon har hög kapacitet för klassen och provas med Magnus A nu.

4 Valeraine var det skrik på sist och många sprang på den bollen som motbud i ungdomsloppet under V75 på lördagen i sprintermästarhelgen. Nu blir hon bortglömd så från att ha gått i öppen klass mot hingstar och valacker på V75 till att bara möta ston i rätt klass är det märkligt att hon bara är spelad till 2% den här gången mot att vara andrahandsfavorit sist. Spår fyra i volten gör dock att jag nöjer mig med att ha henne i B-gruppen då hon höjer sig i ledningen och får svårt att komma dit.

14 Coco Chanel Effe är väldigt lågt streckad men har också bakspår på tillägg som gör det klart chansartat. Hon har dock tävlat i Frankrike och borde duga bra i den här typen av lopp. Ett lopp i kroppen och Goop kör själv så klara plus här och ska absolut kunna skräll men lite tur men loppet.

Från fina utgångslägen startar 12 North Dakota och 9 Heloise AM där den först nämnda har springspår på tillägget och provas med ny körsven i Claes Sjöströ. Den senare kommer med ett lopp i kroppen efter kortare tävlings-frånvaro, körs av Örjan och aviserad barfota runt om.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 4. C 3-8-10-1-12-2-11. D 6-7-9.

Klass 2 som är ett rikstoto-lopp över kort distans och loppet ser skiktat ut där några höjer sig något.

4 La Merida är favorit men inte så startsnabb så det behöver inte alls bli bra det här och gardering är ett måste. Första lättning med barfota bak och två lopp i kroppen gör att formen ser ut att vara på topp.

5 Voice Of Reason Skulle kunna köras till spets här från perfekt utgångsläge. Kuskplus redan sist då han oftats är tränarkörd. Örjan från toppspår då måste det vara toppchans.

3 Jeppas Uppercut kanske man väljer att köra med i ledningen då det är kort distans men inte givet att man tar sig förbi den invändiga här. Bra chans i spets eller rygg på ledaren.

2 Heros Magi är startsnabb och ska gå första gången i bike och kanske vill man inte släppa till Torbjörns styrning men kan istället tänka sig släppa den till någon av favoriterna. Kanske rygg på ledaren och tänder till på första bike, då kan det här vara en rejäl skräll men inte tidig trots chans på bar positin.

8 Rampant har aldrig vunnit men gör ofta bra lopp och här kör Kolgjini en bra bit för att ta med honom för att starta nu när det är ett V75-försök. Läge en bit ut men han är inte jättelångsam från start så kanske kanske kan hitta ner i banan en bit fram.

10 Conrads Lill Babs har ett lopp i kroppen efter strykning men är missgynnad av bakspår då han är startsnabb. Får spara speeden till slut istället den här gången och tänkbar vid många streck.

1 Billy Idol tar man med ett helstängt huvudlag till men inte givet att man testar det den här gången- Blir första gången i så fall. Kan öppna bra men spår ett på kort distans gör det svårt.

Avdelning 7.

Ranking: A 9. B 1-6. C 2-7-10. D 5-3-8.

Fyråringstest där det görs upp om 250 tkr till segraren över Derbydistansen och loppet har samlat ett ruggigt fint fält.

6 Kentucky River är loppets tidiga favorit på fina insatser på slutet och han har slagit 2 L.A.Boko och 4 Luuk Schermer under Elitloppshelgen. L.A.Boko är i absolut toppform och klättrat fint i klasserna och från fint utgångsläge måste han blir att räkna med. Luuk är det å andra sidan frågetecken för formen hos och trots bra spår rankas han ner. Kentucky drar man växel efter växel på och nu är det barfota och bike som på slutet men sist gick inget att ta från kön och ursäktad från omöjligt läge. Nu är det spår en bit ut och inte alls givet att man blir framvinkad till spets för att man är favorit här så det kan kosta att söka position härifrån och favorit i fara.

9 CharlieBrown Effe tror jag desto mer på som inte ens favorit tar jag ställning och spikar honom i annars totalt vidöppet lopp. Han har radat upp segrar och går bara runt dom så tror den har klart bästa chans att vinna loppet. Tränaren säger han var lite sämre sist då han var lite öm i hovarna men nu låter allt perfekt och han ska vara bättre än sist. Nu är det dessutom kuskplus med Jepson upp och i mindre fält är inte bakspåren lika illa som i fulla fält. Tror hästen är bara bäst och spikar till klart spelvärd procent på 21% som kanske stiger något och blir nog favorit till slut men knapp sådan då loppet riktigt svårt bakom och strecken sprids.

1 Aquarius Face är ganska startsnabb så kanske kan hålla upp innerspåret och i ledningen blir han hästen för övriga att slå. Innerspåret är dock inte bra i starten här så inte alls givet att det går att hålla upp innersniffen här. 8% är ändå för lågt på honom.

7 Dusktodawn Boogie har tjänat 2 miljoner och tävlat för Jean Michel Bazire på Vincennes så är en tuffing. Kommer med full form och när andra siktar på formtopp närmare derbyt så kanske dennes formtopp gör att man slår några på det.

10 Power Doc 4% ser bara allt bättre ut och går nog framåt med loppen på slutet. Spurtade ju sylvasst till andraplatsen i Kungapokalen och följde upp det med en seger. Litet fält gör bakspåret mindre dåligt än annars.

Avdelning 8.

Ranking: A 7. B 4-10. C 1-12-5-3-9. D 6-2-8.

Här försöker jag spela med få streck men inte otänkbart att jag spelar med tre spikar och då får med ett par hästar till här.

10 Beacon Kronos 43% är ofattbart hårt streckad trots bra motstånd för klassen och ett bakspår på kort distans på utpräglad spetsbana. Han är dock bra för klassen och det är aviserat bike på för första gången på över ett år så intressant nu när han är äldre och bättre. Har dock långt mellan starterna och bränt som hårt betrodd på slutet men Redén hade ju kortare svacka och det verkar ha vänt så det är nog trots allt ganska bra segerchans men klart överstreckat här.

7 Asnaur Dei Rum 18% är en mycket intressant häst och tränaren har lagt honom lite i samma fack som CharlieBrown Effe i loppet före och tror på snabb klassklättring. Den här har mer starter i kroppen och vunnit 20 segrar på 51 starter och tror man att det är en häst för Guld ska den ju bara vinna det här loppet. Kuskplus och bara att köra framåt så får man väl anta att det riktigt bra chans. Man vill ju se honom på svenska banor och efter långresan innan man går rakt ut på den här men som inte ens favorit är han mycket streckvärd och tänkbar chansspik för mindre system.

4 From Heaven Idzarda är mycket startsnabb och bara streckad på 4% som loppets givna spetsbud så måste vara tidig här. Borde köras i spets och även om man väljer att släppa om Jepson kommer tidigt med italienaren så kan man ju skrälla från rygg på ledaren om luckan kommer.

1 Hobre D. drar en del streck, är bra för klassen och startsnabb men innerspåret är inte så jättebra här och mot väldigt startsnabba hästar från bättre lägen ska man inte kunna svara upp innerspåret. Kanske kan få rygg på ledaren och kan så klart vinna med sådant lopp men ska nog vara starx under 10% då än som nu 12%.

5 Matadoren Eme är startsnabb men tror inte han tar sig förbi FromHeaven och då blir man utelämnad här. Fler andraplatser än segrar och ingen seger i år ännu gör att jag inte tror den vinner från dödens här, skulle man komma till ledningen stiger chanserna enormt så klart.

12 Dont Be Weak är en tänkbar skräll som skulle kunna hänga på favoriten sista 800 meterna ute i spåren och få bra draghjälp. Gynnad av strykningen där bak och är bra barfota runt om så med visad form ska det kunna skrälla rejält här.

Stora systemet

Avd.1: 5-7-8-10-11-13.

Avd.2: 15 Eskobar Zet

Avd.3: 1-4-5-9-10-11.

Avd.4: 1 Hail Mary

Avd.5: 1-2-4-6-9-12-14.

Avd.6: 3-4-5-8.

Avd.7: 9 CharlieBrown Effe

Avd.8: 4-7-10.

3024 rader som kostar 756 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5-7-8-10-13.

Avd.2: 15 Eskobar Zet

Avd.3: 1-4-5-10..

Avd.4: 1 Hail Mary

Avd.5: 1-2-4-6-14.

Avd.6: 5 Voice Of Reason

Avd.7: 9 CharlieBrown Effe

Avd.8: 7 Asnaur Dei Rum

100 rader som kostar 25 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se