Speltips: V86 Solvalla med 13 Miljoner JP 13/7

V86-Omgången.

13 Miljoner i Jackpot på V86 med spelstopp redan 19:20 som vanligt under sommaren. Solvallas är det som är värd för omgången och den bana har numera ett upplopp på 200 meter, ingen vinklad vinge eller open stretch att hänsyn så inga konstigheter. Det ser ut att vara en klart intressant omgång där vi tror oss kunna fälla flera av favoriterna.

Video-tips & Andelar.

Vi har börjat göra tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Vi bygger grunden till systemet där, i skrivna tipsen försöker jag få med lite utrustningsändringar vi kan ha missat i videomaterialet mm. På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system två gånger, för önskat antal andelar. Riktigt nära alla rätt på ett av systemen i lördags med chans till rejäl utdelning så spelformen är bra då vi fått med ordentliga skrälla på slutet på systemen, som väldigt många andra missat.

Bästa Spiken!

Vi gick ut hårt och hade omgångens bästa spik i tipsen redan i första avdelningen i lördags där vi då åkte dit med minsta möjliga marginal på uppförstorat målfoto. Vi fegar inte ur för sådan otur och går ut lika hårt den här omgången med spik direkt i inledningen på rätt favorit som startar från bar spår och borde komma bra på det här. 4 Chicharita 44% blir klar favorit även om hon inte startat på länge men vann direkt i comeback i fjol och året före så inte så orolig när det gäller Nurmos-tränat. Barfota och bike anmält direkt och hon gick så fjolårets sista start då hon mötte bästa stoeliten och inte gjorde bort sig.

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det bara sju hästar till start efter en strykning och få anmälda från början och här känns det heltäckt med tre streck. 6 Erv Zet 59% är rätt favorit då man har spår invändigt om dom värsta motbuden och är startsnabb men inte alls givet att man kommer till ledningen och då är det favorit i fara. Han är inte så mycket bättre än motståndarna som procenten antyder och garderingen är absolut på sin plats även m han så klart kan vinna loppet från dödens. 7 Capital Gain C.C. 10% och 8 Bästa Nesta 20% har risiga lägen men då en strykning tillkommit och fältet är så litet är det svårt att hamna riktigt dåligt på det här. Får favoriten göra lite jobb och så ska absolut den av dom två som får bäst lopp kunna utmana. Vem det blir är svårt att räkna ut så streckar båda.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 8. C 2-5-1-3. D 6-7-9.

Se “Bästa Spiken!”

4 Chicharita 44% spikas då jag bedömmer det som nära femtio procents chans att hon vinner loppet då hon vunnit alla sina comebacklopp tidigare efter vinterträning.

8 Brezza Du Kras 15% ska vara i full form till nästa start enligt Gocciadoro och ska behöva det loppet i kroppen för att vara där, då hon inte startat på ett tag.

1 Beuty Wind 19% ser ut att bli klart överstreckad då hon inte vinner så ofta sedan hon kommit upp i så här bra klass. Hon är inte så startsnabb så kan inte svara upp sitt innerspår här och riskerar att bli över från start. Rankas ner på väldigt dåligt spelvärde.

2 Xanthis Delicious 8% var ett skrik på V75 för ett par starter sedan och jag var väl en som också trodde hon skulle var bra efter Vincennes-äventyr och ett lopp i kroppen då. Kunde inte alls hålla ledningen den gången och galopperade. Gick bara okej sist och formen verkar inte finnas där. Nu testar man med ny körsven och från bra spår får hon ett bra lopp så givet garderingsbud för den som söker fler streck här.

5 Carry Cash 5% har bra spår, är startsnabb med bike och barfotabalans. Här gör hon debut i ny regi, har spår utanför favoriten och är tränarkörd så kanske inte är bästa tänkbar uppgiften här men räknas vid bred gardering.

Avdelning 2.

Ranking: A 9. B 4-7. C 14-12-3-13-2. D 1-5-6-10-11-8.

Omgångens mest öppna lopp i mitt tycke och då favoriten 7 Pay Me 31% fått spår fem i volten på sitt tillägg är det absolut chansartat läge och risk för vingel härifrån. Stor häst från snävt spår är ingen enkel grej och man varnar för galopprisk även från stallhåll här.

9 Lexington Yoda 16% är min förstahäst i loppet från springspår för häst som ska kunna öppna bra härifrån är det intressant. Då det bara är två hästar på grunddistansen kanske man testar att köra hela vägen till ledningen härifrån och då hade så klart mycket varit vunnet.

4 Lovely Concord 23% drar mycket streck och man ska testa barfota runt om för första gången så det är klart att det är intressant. Även första gången Goop upp och på Nurmos-tränat på Solvalla från bra spår två på tillägget måste segerchansen vara bra. Men var faktiskt efter 13 Alberto Ray 2% i mål sist men det var efter att ha hamnat sist från skräpläge i en spårtrappa och bara körts bakom hästar hela vägen. Alberto Ray visade ändå uppåtform men ett bra slutvarv ute i spåren och skulle kunna vara en tänkbar skräll i vidöppet lopp.

14 LikeABoss 12% blir kanske lite väl hårt spelad på tidiga systemen från väldigt chansartat läge men han är bra för klassen så med tur räknas även han. Inledde karriären med att rada upp segrar och mest körts av körsven som kör lite färre lopp så lite kuskplus nu.

3 Ecco Qui 4% har bra spår och är stark och rejäl som vann tre raka lopp över längre distanser då han gästade Sverige för två år sedan. Ett lopp i kroppen nu och fint spår att få bra lopp från så tänkbar skräll från Gocciadoros stall.

12 Peigan Goj 3% är sällan sämre än tvåa och får gå barfota bak som han varit bäst på. Näst mest startpoäng i fältet och det brukar visa sig vara bra.

1 Cast Kalla 1% och 2 Bank´s Illusion 4% är båda ganska startsnabba så den som spetsar och kanske släpper till någon bra kan så klart skrälla.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 1-8. C 2-3-11-7. D 5-10-9.

Här kommer omgångens största favorit ut i 4 Mellby Jail 63% som bara gjort tre starter och dessutom galopperat bort sig I en av dom och då är det hart att han ska vara spelad till över 60 procent så garderingen är på sin plats här. Han har så klart hög segerchans då loppet ser lite tunt ut men tycker jag hittar två vettiga motbud tidigt här.

8 Mellby Jupiter 5% är stallkamrat till favoriten så dom lär väl inte kubbas allt för mycket men skulle favoriten hitta till ledningen låser kanske den här loppet lite genom att parkera i dödens. Nedstruken ett spår och inte jättesnabb ut men kördes bara fram till utvändigt ledaren sist så gör väl det igen. Borde väl varit närmare vinnaren sist för att fullt godkänt men mycket möjligt att han behövde loppet i kroppen för att vara på topp. Det var låmgt mellan starterna inför det loppet och täatre nu kan vara ett stort plus så fortsatt bike och barfota runt om kan han vinna från dödens den här gången.

1 Ideal D’Ormy 7% är intressant med spetsläge då det är första gången i bike den här starten och den här är bättre än raden skvallrar om. En hel del galopper men fungerar den och får effekt av biken är det klart intressant då man säger att han har hög kapacitet för klassen från stallhåll.

STRUKEN: 6 Louis drog en del streck och var loppets klara andrahandare men är struken.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 3. C 1-2. D 4-7-11-9-6.

Kallblodslopp på Solvalla och det är som så ofta skitat lopp där några få sticker ut rejält när det rör sig om högre klasserna för kallisarna.

5 Oppgårdsdrängen 52% är rätt favorit här från toppspår och som ganska startsnabb kanske han till och med får ledningen av dom flesta där framme. Gått under 1.23 på full väg i ett par av segerloppen på slutet så lite snabbare än konkurrenterna för dagen och slagit dom flesta här tidigare och gör det kanske igen så tänkbar spik.

3 Tangen Trygg 13% är den jag kanske låser loppet med trots allt då även han visat likande tider på slutet på norska banor så med körspö och fint utgångsläge kanske han kan sänka ett par tiondelar här. Varit mer spelad och slagit 1 Grislefaksen G.L. 10% på slutet vilket annars är en häst jag gillar. Den senare riskerar dock att bli över från start den här gången medan Tangen Trygg kanske kan svara ut favoriten och hitta till ledningen för att stanna där hela vägen.

2 Gott Klirr 13% blir väl lite överstreckad på att det är Goop upp från fint läge men han är nog lite sämre än dom tre andra där framme.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 2-5-6-1. C 4-9-7-8. D 10-11.

Låg klass och lärlingslopp gör det så klart chansartat och jag väljer att strecka många här där det nog trots allt är rätt favorit i jämnt streckat lopp. Nämner hästarna i nummerordning så mer chansbedömning i förhållande till procenten ser ni i rankingen.

1 Current Leader 3% kom till Emilia i mars och har gjort en start för henne men var sjuk efter det men tränat på bra sedan. Nu blir det barfota runt om i comebacken och den här kan få ett fint lopp på innerspåret så kanske kan skrälla med överpace och rätt luckor till slut.

2 Miadel 9% är startsnabb som gått klart bra på barfotabalans senaste två starterna och hon hamnar bra på det från fint läge.

3 Invader AM 30% är loppets knappa favorit som jag nämnde tidigare är rätt favorit i loppet. Han har bra läge är startsnabb och kanske blir släppt till spets här men inte alls givet så garderingen är på sin plats. Det kan bli barfota runt om för första gången här. Skulle faktiskt kunna vara en tänkbar chansspik i annars öppet lopp och given ensam A och utgång här.

4 General Moneymaker 18% gör det bra mest hela tiden i kanske lite enklare lopp men ändå bara vunnit 3/25 och betydligt fler andraplatser så till hög procent känns han lite överstreckad här. Bara en av flera då han dessutom ska tävla med skor den här gången.

5 Blauer Max 3% var man lite besviken på sist men tror att det berodde på skor på den gången och barfota är han bättre så klart plus att han går så nu. Kanonspår och startsnabb med första bra spåret på länge så han borde få bra lopp där framme och ska räknas till klart spelvärd procent. Körsvennen är klart bra för sammanhanget och han känner hästen väl vilket är ett plus.

6 Narragansett 27% är nästan delad favorit men med spår lite väl långt ut bakom bilen är det vingelläge då han inte är så startsnabb. Fin form, duktigt körsven och duger bra i klassen men chansartat läge till lite för hög procent gör att han bara är en av flera och inte så het.

7 Vincent Dana 3% står lite hårt inne i loppet och svårt läge men till väldigt låg procent kan det trots allt vara streckvärt här. Gått mycket i breddlopp så visst borde det bli svårt men det är aviserat första gången i bike så när formen är på topp ska man kanske kunna ha viss skrällchans även om det så klart inte är ett tidigt streck.

8 Tremendously 2% är en USA-import som gjort en start på svensk mark utan att övertyga. Har så klart bra fart för klassen så hittar man någon form här i comebacken så är det tänkbar skräll i öppet lopp. Vanlig vagn och man tror det behövs lopp i kroppen så inget tidigt streck alls.

9 TooFaced 3% vinner inte så ofta men visat uppåtform nu med två lopp i kroppen och har bra ryggar i starten så med lite tur med loppet och lucka till slut ska han kunna överraska för duktiga Linus Lönn.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 7-8. C 2-3-1. D 4.

Se ”Gå Kort!”

Favoriten rankas som ensam A-häst i 6 Erv Zet 59% men streckar två bra motbud i klassen i 7 Capital Gain C.C. 10% och 8 Bästa Nesta 20%. Capitral Gain C.C. galopperade när man ryckte tussarna första gången och nu ska man testa en gång innan så han är lite mer beredd på det. Skor sist men barfota nu är plus. Bästa Nesta får bike nu efter två starter i vanlig vagn, bättre än raden.

2 Appasso 2% är den som kanske kör i spets här och det kan ju ställa till det för favoriten men jag tror inte Appasso duger ens i ledningen här, det skulle vara om Örjan tar en för passiv dödensresa med favoriten så ingen vågar gå på och han ger bort loppet till ledaren.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 3. C 9-1-5-7-12-10. D 4-8-6.

Låg klass och favoriten 3 Ruger 50% har gjort bort sig så fort han vart ute i större lopp än med 40 tkr i förstapris så lite väl hårt betrodd när han möter tuffare motstånd. Visst är läget kanon och han är startsnabb så med bike på så är det klart bra segerchans men inte alls säker på att han tar sig förbi min idé här. 2 Viva La Vida Face 12% tror jag kan svara sida vid sida om man vill och tar sig den hr till spets blir det hästen att slå och jag är inte alls säker på att favoriten kan göra det från utvändigt. Han var startsnabb mellan hästar från bakspår sist då det var första gången i bike och nu blir det första bike från framspår. Man låter uppåt från stallet och väljer att ranka först. Ger inte upp om det skulle bli rygg på storfavoriten heller.

1 I Love You Sisu 11% är med startsnabb men tror inte man kan svara dom två mer spelade här. Kan få ett bra lopp på innerspåret så klart och ska kunna skrälla men procenten är i överkant här tycker jag.

5 Katalonia 6% är också startsnabb och från bra spår är det så klart bra chans att ta sig förbi alla invändiga. Men här är man inne på att spara hovar och kanske inte alls är lika snabb som dom invändiga när hon har skor på sig den här gången. Sto i öppen klass och tror inte hon räcker med skor.

9 Gambino Brick 9% är mer intressant som motbud mot min tidiga duo här och tänkbart tredjestreck då läget inte behöver vara kallt med bakspår här. Blev fast med rubbet sparat i 300tkr-lopp då man testade bike och barfota runt om för första gången från bricka 12 sist. Nu lyser ju inget sådant rött och här har man rygg på startsnabba så skulle kunna sutta bra på det direkt med lite tur. Rätt motstånd den här gången med så kan gå trots bakspår här.

Avdelning 8.

Ranking: A 1. B 4-9. C 10-8-11-12-15-5-13. D 7-6-14-2-3.

Försök till Diamantstoet och öppet lopp om man inte väljer att ta ställning som jag är inne på och jag spelar med spik 1 Ivanka Amok 15% som har perfekta spår ett i volten på grunddistansen. Hon kan vara nästan lika bra som dom på tillägget så med försprånget och trolig ledning här håller jag segerchansen som väldigt bra i förhållande till hennes insats-procent. Viss galopprisk finns så klart men i voltstart går det lite lugnare så mindre chans i starten i alla fall då hon gått felfritt i båda sina voltstartslopp.

9 Zanella 41% är inte alls någon dålig häst som är favorit här men hon blir nog lite för hårt streckad och galopprisken finns absolut här. Det är bra spår men inte givet att Örjan vågar ge sig i väg tidigt då han kanske inte blir nedsläppt om det är stallkamrater där framme. Sitter man kvar blir det chansartat och man kanske ger bort loppet väljer att ranka ner på dåligt spelvärde här.

4 Southwind Boko 17% är stallkamrat till min idé och kan också öppna bra men från spår fyra i volten borde det bara klar fördel min idé. Då kanske man väljer att krypa ner i rygg på ledaren med den här eller låsa loppet till viss del i dödens. Om den här skulle komma förbi mitt spikförslag med en toppstart så ger jag heller inte upp för rygg på en stallkamrat gör ofta att luckan kommer, speciellt i skiktat lopp för ston.

Bakom är det vidöppet där 8 Staro OnYoureMarks 5% står bra inne på pengarna i loppet och gjort det bra i liknande lopp så från bra spår räknas hon igen till låg procent.

10 Miss Irma 4% och 11 Gitte Silvåkra 6% har spår fyra och fem på tilläggsvolten så chansartade lägen så klart som håller nere procenten för båda. Förstnämnda är Gooptränat som matchades mot kulltoppen som treåring och är nog lite bättre än resultatraden antyder. Den senare har gjort det bra i liknande lopp och har en vass spurt att tillgå så båda ska absolut räknas med skrällchanser.

12 Graces Candy 0,7% och 13 Global Benefit 0,7% har båda springspår på tillägget och är båda startsnabba så dom skulle båda kunna hitta ner en bit fram i fältet för bra positioner. Den först nämnda återgår till barfota och har gjort det bra i tuffa lopp mest hela tiden. Den senare får Mats E upp för första gången här vilket är intressant.

15 Tullibardine Boe 4% har riktigt risigt läge men håller absolut toppform och är tänkbar trots läget på sin fina form och på att hon går barfota runt om vilket hon gjort vid väldigt få tillfällen.

5 Global Boost 3% är väl den på grunddistansen som kan tänkas räcka vid väldigt bred gardering utöver dom två betrodda på den startfållan. Fin form och gjort det bra på barfota runt om två starter i rad men betydligt tuffare mot nu, helt klart och lurigt femtespår sätter ner chanserna.

Stora systemet

Avd.1: 4 Chicharita

Avd.2: 2-3-4-7-9-12-13-14.

Avd.3: 1-4-8.

Avd.4: 3-5.

Avd.5: 1-2-3-4-5-6-7-9.

Avd.6: 6-7-8.

Avd.7: 2-3-9.

Avd.8: 1 Ivanka Amok

3456 rader som kostar 864kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4 Chicharita

Avd.2: 3-4-7-9-12-14.

Avd.3: 1-4-8.

Avd.4: 5 Oppgårdsdrängen

Avd.5: 3 Invander AM

Avd.6: 6-7-8.

Avd.7: 2-3.

Avd.8: 1 Ivanka Amok

108 rader som kostar 27 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se