Speltips: V86 på Solänget 12/7

Axevalla travhäst

V86 på Solänget 12/7, 19:20.

Omgången & Banan.

V86 går den här veckan på Solänget med ett spelstopp vid 19:20 och banan är ganska genomsnittlig vad gäller det mesta. Upplopp på 193 meter är strax över medel och i övrigt inga konstigheter här. Med höjningen av prispengar på spelformendå det är STL-försök i flera av loppen så blir det bra kvalitet på hästarna i loppen så roliga lopp i dagens omgång. Jag försöker fälla många av favoriterna och garderar alla tre mest streckade i omgången så om jag kan fälla ett par av dem så finns potential för bra utdelning den här veckan.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips på YouTube som du hittar på trav.se och gruppen på Facebook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in till V75 på torsdagskvällar och släpper materialet sent torsdag eller tidigt på fredag. Även om vi testat lite olika upplägg så är det bara inspelat material till V75-lördagar som kommer ut regelbundet men om det finns intresse är det tänkbart att börja göra inspelat material även till andra omgångar som V86 mm. In och prenumerera på YouTube och kommentera gärna i våra sociala medier vad ni tycker vi ska göra för material.

Vi kommer att släppa allt mer material och testar lite resereportage kring Årjängs dubbeltrav under kommande helg så håll utkik efter det. Resereportaget kommer i efterhand men vi kommer släppa kortare klipp under helgen med så håll utkik på fredag och lördag på facebook-sidan trav.se.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system ett par gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 18:30 onsdagar på sommaren för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info. Det systemet är än så länge bara öppet onsdagar och lördagar, men även där kan tillkomma till exempel GS75 och vissa V64-omgångar längre fram.

Bästa Spiken!

I sista avdelningen är jag inne på att man bara kör framåt med 7 Heartbeat Thundersom utvecklats enormt med starterna på slutet och jag var inte beredd på att han var så bra som han har varit. Wäjersten-tränad fyraåring som fortsatt kommer att gå barfota runt om, en balans vilken han vunnit sina tre senaste lopp på och han tål jobb i spåren så lång distans borde passa honom nu. Han är inte så startsnabb men det är inte favoriten heller och om han skulle lyckas komma före favoriten tidigt här är det inte omöjligt att han får överta spets men hittar han ner någonstans eller om det inte kostar allt för mycket att ta sig till dödens så måste det vara toppchans från alla positioner. Rolig spik som inte ens är favorit på tidiga systemen.

Gå Kort!

Går kort i Gulddivisionen som ligger som avdelning fyra och har en stor favorit men jag väljer att låsa loppet med troliga ledaren så se nere vid avdelning fyra vilka jag talar om.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 7-1. C 5-9. D 6-11-8-10-3-4.

2 Denver Gio är rätt favorit i första avdelningen och han kan öppna bra och vill till ledningen men inte alls givet att han kommer dit så kan ju bli fel om man laddar och ändå inte får ut det man vill av det. Magnus A väljer nog upplägget mer än tränaren då det är stort kuskplus och det är förstahäst i loppet och så här säger Gocciadoro:

Denver Gio svarade för en bra prestation i Boden, där han vann väldigt lätt. Nu återgår han till sin favoritdistans. Det är en väldigt stark häst och över sprinterdistans tror jag att han kan tävla mot ännu bättre hästar. I Italien både tävlade han mot och vann mot hästar i högsta klassen och jag blir inte förvånad om han springer under 1.10 nu. Han är mycket snabb från start och jag tror han tar ledningen. Sedan finns det ingen anledning att släppa. Magnus kan sitt jobb i sulkyn. Det blir inga ändringar utan helstängt huvudlag, barfota runt om och amerikansk sulky, säger Alessandro Gocciadoro.

1 Kagan är startsnabb och borde kunna svara ut favoriten sida vid sida från innersta spåren och man skulle vilja se en amerikansk vagn här som han gick bra ifrån sämre läge i för tre starter sedan. I bike och från spets kanske han skulle vara första hästen men bara en av flera i vanlig vagn.

7 Mellby Joker ser jag istället som första utmanare trots läget men han har hittat nya växlar i Wäjerstens regi och nu ska han gå i bike för första gången i 31 starten. Det är mycket intressant och speciellt om båda mer betrodda kör mot varandra där framme då Mellby Joker kan öppna bra med och borde kunna hitta ner i vettigt slagläge.

5 Devils Tongue är med startsnabb och skulle kunna överraska lite i spetsstriden från perfekt läge och kommer han till spets så har han bra statistik där men det känns lite för tufft nu dåkänslan är att han stannat av en del i utvecklingen tyvärr.

9 Soul Tan har rygg på båda favoriterna och kan komma igenom bra så från fint smygläge kan han kanske överraska trots bakspår. Men övriga borde få svårt och loppet ser väldigt skiktat ut.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 4-2-6-14-11. C 9-12-10-7-5-3. D 13-15-1.

Stolopp där 6 Queen Tresher blir stor favorit men även om hon är bra så tycker jag att det är lite väl hög procent på henne på tidiga systemen. Hon skrällde från invändig resa på startfållan i försöket och stod på startfållan även i finalen sist så annat läge nu och ska hon köras på chans är över 40% mycket.

Det kan bli svårt att fånga in hästar med runt 300 tkr tjänat där framme och jag rankar ett par på startfållan tidigt här. 4 Kentucky Derby har gått bäst i bike men vunnit i vanlig vagn och lika för alla nu så att säga. Hon kan öppna så även om spår fyra är dåligt spår kanske hon kan vara långt framme tidigt då det bara är fem på första fållan. Hon ska vara bättre med loppet i kroppen så intressant till väldigt låg procent med formtoppad körsven.

2 Ektara är med intressant där framme med ny körsvenn efter att ha varit tränarkörd i nästan alla starter och just ston med lite lägre pengar kan det ibland göra extra stor skillnad på. 2-d-2-2 är raden på starterna med annan kusk än Bergh så bra placeringar och helt ny kusk nu.

8 Vilja T.Y.C. får Magnus A chansen på igen då han satt fast med sparade segerkrafter (?) sist och det kan vara nyttigt till den här starten och Magnus får fart på det mesta för dagen. Det här blir min förstahäst då hon nog hamnar en bit fram i andraspåret här och tror inte MAD vill sitta fast med henne igen nu så här kan det bli en bra vinnare i lite dold form.

11 Olly Håleryd har ett fint springspår med bara enkelvolt där framme kan hon hamna riktigt bra på det om man laddar så givet att hon ska räknas med bra chans men det är till ganska hög procent så inget jättekul bud direkt.

14 Digital Class är van att möta bästa stona och betydligt enklare mot här så måste ha hygglig chans trots att hon inte vinner så ofta och det är ett fullt fält att runda.

9 Hazyshadeofwinter står bra inne i propositionen och får Örjan upp men har spår fyra på tilläggsfålla och det kan bli lurigt med positionerna så inte så tidig.

12 Young Mistress har springspåret längst ut och kanske kan ha tur att komma ner en bit fram men så klart också risk för vingel från läget och skrällen på V75 kom i amerikansk vagn.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 10-1-7. C 9-2-12-3-8-5. D 11-4.

Kallblodslopp i ganska låg klass och svårt lopp så jag streckar många och det behöver inte vara fel att strecka nästan alla här.

1 Kleppbest är en favorit i fara från sitt innerspår då han riskerar att bli över från start här. Vinst-van häst med bra fart för klassen men han har också galopperat en del och även om han vunnit 7/28 så har han faktiskt 0/7 i år och bara en av många här.

7 Klack Vidar är ofta tränarkörd och får Torbjörn Jansson upp så måste vara ett plus på häst som tål att köras offensivt med. Kan söka sig till dödens om inte 6 Storm Odin hinner före dit då han nog med körs offensivt här. Storm Odin står väldigt bra inne i loppet och även om han inte är så startsnabb kanske han kan köras framåt för att överta ledningen. Snabbast från start kan 4 Lill Wilma vara men hon borde släppa till någon bra.

10 Pyrotek är bäst av J-O Perssons duo och den som får kuskplus i Mats E så tidig trots bakspår men stallkamraten 9 Svarte Petter räknas också tidigt på visad form.

2 Ravn Kiro får Magnus A upp från bra läge och hästen har visat form på maxad balans och huvudlag på slutet med barfota runt om helstängt med hål i.

12 M.P.Atlas fick sämsta läget men Björn Karlsson har bra form på hästarna han selar ut i år och den här kommer med ett lopp i kroppen så som ospelad är han en kul skräll att ta med.

3 Färsta Ted ändrar man lite i balansen på för han fick dåligt med fäste sist och hästen vann 4/11 i fjol och 6/24 totalt så från bra spår prestarar man säker bra igen.

8 Wilda Leffe kommer med ett lopp i kroppen i sin nya regi och kanske tänder till på miljöombyte men hästen växlar ner i tränare från Tjomsland och tidigare J-O Persson. Svårt att se stor höjning då tränaren samtidigt kör själv från ett riktigt dåligt spår med.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 3. C 10-6-11-1-7-2-8. D 4-9.

Se ”Gå kort”

Gulddivisionen och nu är det väl upplagt för 5 Admiral As men när alla springer på den bollen kanske det blir som det brukar då han drar mycket streck, galopp. Visst finns risken kvar men nu är det bästa spåret bakom bilen och Örjan kör nog lugnt för att ta ner honom i andraspår bara och har en väldigt bra häst. Han ser allt mer stabil ut och är så klart en tänkbar spik men han är över 50% nu och galopprisk finns alltid på honom så jag väljer att gardera loppet med ett motbud.

Spetshäst borde ju 3 Milliondollarrhyme vara då favoriten inte är startsnabb och nu när det är stort kuskplus i Magnus A upp borde man väl köra i ledningen. Jag tror absolut den här kan leda loppet runt om nu. Han ska vara bättre nu än i förra loppet då det var en månad mellan starterna sist och tätare nu.

6 Axel Ruda kan spurta vasst och går hela vägen in efter att ha höjt sig rejält med tuffare loppen i år. 10 Rackham borde med kunna avsluta snabbt med men risken är väl att Örjan och Magnus låser loppet där framme och gör upp så det blir svårt för övriga att ta någonting från kön här.

Wäjerstens duo i 1 Spickleback Face och 10 Global Badman räknas vid gardering då båda kommer med form men bortlottade den här gången kanske.

Det ska bli roligt att se vad proffskuskar kan göra för skillnad på 2 Doctor Doxey Zenz där det blir Mika Forss upp och barfota runt om direkt i årsdebuten, och han kanske behöver lopp i kroppen.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 2-11-3-7-8-6-5-1-9-10-12

Härkommer omgångens största favorit ut och jag gillar sällan att gå på hästar till så hög procent i lägsta klassen på V75, det brukar vara jämnare än procenten antyder, gång efter annan.

4 Never Mind’em är en riktigtbra höst för lägsta klassen men sist stod han bra inne på startfållan i ett tillägsslopp där man trodde han skulle köras framåt med god chans att få överta. Men Örjan satte ner honom i andraspår och när en annan styrde på ville han svara för sent och fick galopp på hästen då han flyttade snabbt i sidled, på en plats som inte fanns, kan man säga. Visst är segerchansen hög men han är nog inte jättesnabb ut trots bra spår och visade sist att galopprisk finns så till närmare 65% är garderingen given nu.

2 Västerbo Ajax är startsnabb och obesegrad i ledningen efter att ha gått fem (!) lopp i den positionen. Om favoriten kommer bort så leder nog den här runt om tillräckligt ofta för att han ska vara streckvärd till 11%.

11 Wittgenstein är en obesegrad häst efter fem starter och det är alltid roligt med obesegrade så även om han nog inte är lika bra som favoriten är det intressant nu när han sjunkit rejält på strecken mot de allra tidigaste kupongerna.

3 King Chaos kommer med visad form och ska gå barfota runt om och i bike vilket är första gången med den kombinationen. han får dessutom kuskplus mot på slutet så intressant från bra läge.

8 Big Success har vunnit två ggr på tre försök i amerikansk vagn så stort plus och han har gått bra barfota runt om med så maxat här och han har fått en höjning i nya regin i år.

Avdelning 6.

Ranking: A 8-10. B 7-2. C 12-1-3-6-11. D 4-9-5.

Kallblodslopp med hästar utspridda över tre startfållor och favoriten 8 Stjärnblomster är så klart bra men hon är inte lika bra som i fjol. Vann ett stolopp sist och öppen klass nu så när hon drar väldigt mycket streck är det läge att gardera.

7 Bokli Rapp visade smällform sist och trendade på spelet då och kommer hit med full form och ett klart bra läge. Han stod väldigt bra inne i loppet sist och nu är det tuffare mot så bara en av många men räknas på fin form. 10 B.W.Sture är det svårt att säga något om sist då han var lite hängande i spåren i snabb inledningen och när han väl hittat ner i andraspår fick han trött häst framför sig och svårt att ta något då det gick fort hela vägen i det loppet. Innan det gick han snabbt bakom Bäcklös Uriel som är väldigt bra för dagen och starten innan det var han fyra från bakspår i ett bra lopp i Norge och innan det sexa i Elitkampen efter lopp ute i spåren. Han är betydligt bättre än raden och när det inte är alla tuffaste hästarna i Norden med i loppet måste han ha bättre chans än kollektivet tycks tro här. Örjan upp och bara 4% är bara helt fel så han borde väl stiga några procent under dagen.

2 Ros Borken varnade jag lite för sist han mötte Stjärnblomster, 10/6 som en tänkbar skräll med fint smygläge och han skrällde rejält då. Nu är det åter läge för ett bra lopp där framme i rygg på 1 Klack Molle och båda står 20 meter bättre till nu mot favoriten än man gjorde på Östersund den gången. Dock är det längre distans nu så man riskerar väl att bli infångade av hästarna på bakersta fållan ändå, då det är färre hästar i loppet nu. Klack Mollyn ser jag som överstreckad igen men Ros Borken är ett kul skrällbud. Även 3 Fräcke Prins står bra inne i propositionen där framme och får han rygg på ledaren och perfekta luckan kan han vara jättes-krällen i loppet.

12 Oppgårdsdrängen duger nog med i loppet men har inte vunnit lopp på 8 starter i år och mäter en del för tuffa där bak kanske. Ensamt springspår och chansar man lite kanske man hamna bra på det en bit fram så inte alls borta och intressant med Wäjersten upp.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 7. C 9-5-1-4-3-8-10. D 11-2-12.

Jag spelar med spik för 6 Danao Degli Dei då jag går lite på att Gocciadoro haft en rejäl formtopp på det mesta sista dagarna och det låter som att den här ska vara nära 100% i form. När man sa liknande inför Sverige-debuten så pratade man om 10,5-tid trots bricka 12 bakom bilen och lopp ute i spåren och han levererade det. Ruggigt kuskplus och bättre läge nu med spår innanför värsta motbudet och så här säger tränaren om hästen:

Danao degli Dei upptäcktes problem med andningen och luftvägarna efter starten på Solvalla och han har fått ta igen sig en period. Han har sedan tränat bra och är tillbaka i gott fysiskt skick. Jag tror att trots att han inte tävlat på sju veckor, så är formen så nära 100 procent som den kan vara och då ska han kunna lösa även detta lopp. Det blir öppet huvudlag, barfota runt om och amerikansk sulky, säger Alessandro Gocciadoro.

7 Hankypanky Pinkman är värsta motbudet men spår utanför och precis jämnt streckat mot min spik natten till onsdagen är helt fel. Visst har han vunnit ett par lopp i imponerande stil och sist på snabb tid barfota fram men det var lunchlopp på Romme och även lunch-trav vid segern tidigare i år. Danao som han nu möter har varit ute i två stenhårda lopp på Solvalla och är nog en häst som är lite längre i utvecklingen helt enkelt, detta trots att Pinkman är den äldre av de två, men Danao känns hårdare.

Två hästar höjer sig men det är också jämnt på strecken och 1 Barolo Gene drog mycket streck på tidiga system, sjunker nu och så ska det vara. Visst kanske Danao stiger en hel del under dagen men tycker det ska vara så och tar klar ställning för honom, kanske är han den med högst segerchans i omgången, men svårt att veta om formen är så bra som Gocciadoro säger.

Om favoriten kommer bort kanske Barolo Gene kan överraska men riskerar att bli över här. 3 Because the Night och 5 Bettle Hanover kan båda öppna snabbt från bättre lägen och men båda släpper väl om Gocciadoro kommer tidigt här och spetsfavorit är väl Bettle Hanover initialt så rygg på ledaren sedan är ju bra position.

4 Longgone River och 9 Kingslayer Pellini är två klart bra hästar för klass 1 och vid gardering ska båda streckas tidigt.

Avdelning 8.

Ranking: A 7. B 10-3. C 4-9-11-2-6. D 12-8-1.

Se “Bästa Spiken!”

3 Chestnut är loppets favorit från bra läge och då han kommer från seger i klassen men han är därmed också klar för finalen och det här är nog en hårdare Bronsdivision än sist så trots läget är han inte min första häst i loppet.

7 Heartbeat Thunder tror jag absolut mest på och det var ingen enkel Klass 1-final att vinna från dödens under Elitloppshelgen så upp i Brons tar jag inte så hårt på för honom då han nog kommer att springa genom den klassen med. Viss vingelrisk men då han visat att han tål att tåga fram i dödens tidigare så borde det fungera och till under 30% på onsdag morgon är det en klart bra spik. Stiger nog en del på strecken under dagen och borde väl bli jämnt på strecken mot tidiga favoriten.

10 High Line Pellini är stallkamrat till mitt spikbud och har en start i nya regin så med Mats E upp och loppet i kroppen bryr jag mig inte så mycket om att han står hårt inne på pengarna då han nog är god för en del mer pengar. Han stannade av i utvecklingen i förra regin där han bland annat stod i under fyra ggr pengarna i tufft ‘Margaretalopp’ förra sommaren och var spelad till 2,5 ggr pengrana i ett Klass 1-försök. Hittar man rätt på honom finns bra kapacitet och här är han för lågt streckad.

11 The Oak L.A. och 9 Maybach W.F. fixar båda lång distans och men den förstnämnda är ny i klassen och kanske inte lika vass som de andra två nya i Brons jag rankat före. Den senare har varit borta efter segern näst sist så det är frågetecken för formen där. Båda dras med bakspår och kanske får svårt men är bra och kan vara tänkbara för den som streckar väldigt många. Trivs på långlopp gör också 5 Jano di Quattro men senaste framgångarna i monté och har inte startat sedan i mars så borde behöva loppet.

Både 2 Cab Frontline och 4 Money Smile kan öppna bra men snabbast från start är nog ändå 6 Mission Beach där man vill släppa ledningen om man kommer dit. Är Money Smile först fram att överta så låter det nästan som man är inne på att släppa där med då han står ganska hårt inne i klassen. Men ändå barfota runt om och han skulle kunna leda runt om eller vinna från rygg på ledaren.

Cab Frontline lyser det rött på barfotan på men han gick likadant sist, det är fel i programmet, men han blir väl över på kanske tredje invändigt som bäst om han kommer ner till plankan och andra startar snabbare.

Stora Systemet

 1. 1-2-7.
 2. 2-4-6-8-11-14.
 3. 1-2-6-7-9-10-12.
 4. 3-5.
 5. 2-3-4-8-11.
 6. 2-7-8-10.
 7. 6 Danao degli Dei
 8. 7 Heartbeat Thunder

5040 rader som kostar 1260 kronor.

Lilla Systemet

 1. 2-7.
 2. 2-4-8.
 3. 1-6-7-9-10.
 4. 3-5.
 5. 2-4-11.
 6. 8-10.
 7. 6 Danao degli Dei
 8. 7 _Heartbeat Thunder

360 rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se