Speltips: V86 på Bergsåker & Solvalla 26/10

Bergsåker

V86-Express Bergsåker & Solvalla 26/10

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Bergsåker och Solvalla som är ganska lika banor med 200 meter långt upplopp. Det som är något bättre på Bergsåker är innerspåret bakom bilen mot genomsnittsbanan och Solvalla är väldigt nära genomsnittet på i princip alla punkter. Flera avvdelningar är lite skiktade där ett fåtal kan vinna loppen men då det är åtta lopp har vi sett förr att det kan räcka med att det går lite utanför boxen och kanske någon skräll kan då få utdelningarna att sticka iväg.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I avslutningen borde väl 8 Napoleon Cash bli favorit till slut då många tycks inse det jag tror, att han är klart bättre och snabbare än den tidiga favoriten här. Långt in på onsdagen är fortfarande 6 Chestnut favorit men nedstruken till innerspåret på tillägget och kuskbyte. Är nog inte så snabb ut så Napoleon kan vara före på kör här då det blir mer plats i volten och han får spår tre istället för spår fyra i volten nu, vilket är stor skillnad. Fördel Napoleon och jag spikar så hade ju hoppats att han skulle stanna som andrahandare men verkar som fler jagar den här. Comeback på den här efter ett par månaders tävlingsuppehåll men det kan bara vara bra då han gått bra med liknande förutsättningar förr och han är nog gynnad av att vara fräsch. Magnus A på Nurmos-tränat är bra grejer på Solvalla.

Gå Kort!

I sjätte avdelningen höjer sig några treåringar mot dom andra här och jag försöker stänga loppet på två hästar då favoriten 4 Merill Boko blir för stor favorit. Visst är det toppchans att han kommer till ledningen tidigt från ett av bästa spåren bakom bilen och kanske vinner han bara. Som ganska stor favorit är det ändå en liten chansning att köra första gången i bike redan i fjärde starten men funkar det når väl ingen honom. 9 Florence är väl en lika bra häst kanske men bakspåret sätter ju ner chanserna. Det skiljer dock för mycket på procenten den här gången och han skulle kunna komma förbi betrodda invändigt genom att rygga startsnabb från innerspåret i inledningen av loppet och hoppas komma ut en bit fram. Treåringslopp och fältet kan spricka upp så man skulle kunna köra tredje invändigt och hoppas lite.

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 10-6. C 3-9-2. D 8-1-5-4.

Stolopp med hästar från Sto-eliten som står 20 meter bakom hästar i ganska hög klass och vi har sett dom på start i liknande lopp överraska gång efter annan i sommar. Här är kanske tilläggshästarna för tuffa då det inte finns någon riktigt vass där framme kanske.

6 Racing Brodda blir favorit men här kanske blir fast från sitt innerspår nu när man växlar ner från biken till vanlig vagn, bara en av flera som kan vinna loppet.

7 Fifty Cent Piece ska var bättre än sist enligt tränaren och inga ändringar, man tror väl bara att det ska lossna. Bra läge i volten att hålla inna favoriten från och vara före fram mot hästarna på grunddistansen, kanske bara är bäst.

10 Iceland Falls gick klart bra i comebacken sist i Sto-SM sist, Mats E upp nu och hon räknas tidigt med loppet i kroppen.

2 Carroty står lite hårt inne på pengarna där framme och kanske får svårt att räcka där 3 Staro Onyourmarks står perfekt inne med nästan dubbelt så mycket pengar på kontot mot några andra på främre fållan. Den senare har ofta fått starta med tillägg och får nu perfekt läge i volten så skulle man komma till ledningen efter bit måste man ju kunna hålla undan här. Men kommer någon bra från tillägget kanske man släpper och får bra lopp i rygg på ledaren.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 7. C 10-11. D 1-3-5-6-4-8-9

2 Epimetheus är väldigt stor favorit, favorit ska han vara då han har läget mot dom värsta motbuden men då han drar för mycket streck blir det läge att gardera.

7 Västerbo Pokerface är kanske en bättre häst i grunden men han är hopplöst ojämn och osäker. Det kan så klart vara bra att starta en bit ut så man slipper vara inne bland hästar och stressa upp sig tidigt i loppet men då kostar det å andra sidan en del spår på vägen. Vann första gången han gick i bike och gjort bort sig sedan dess och stämmer det för honom är kanske bara bäst här.

11 Mister Donald blev fast med sparat sist i lopp där 10 Billy Idol Jet höll hyggligt efter tung resa. Båda duger bra i klassen och borde kunna fälla många till slut, frågan är vem av dom som får bästa resan då båda har chansartade lägen.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 6-12. C 4-11-10-3-1. D 7-8.

Kallblodslopp där den tidiga favoriten 5 Brageson blev struken men det var ett garderingslopp redan innan det och jag streckar flera här.

6 Ros Borken blir favorit nu då han dessutom blir nedstruke till ett fint startspår och han kan öppna bra så skulle man komma till ledningen kan han rinna undan då han gick i mål med kanske lite sparat som tvåa på V75 sist. Lite kuskplus nu men han blir för stor favorit och inte helt givet att det blir gratis till ledningen här så garderingen är på sin plats.

2 Monster Brage Bo är startsnabb och i bike har han startat två gånger och är obesegrad i den vagnen. Båda gångerna blev det ledningen och han kan absolut spetsa och vinna nu med. Klar förstahäst med spår innanför värsta konkurrenterna, spetsläge, amerikansk vagn och bra spelvärde.

4 Zargo har också fint utgångsläge och kan öppna hyggligt så kanske vill åt rygg på ledaren på en av dom två bra där framme. Hittar man sådan position och det blir körning mellan andra så kan man absolut slå till om luckan kommer.

12 Eld Tekno bytte regi i vintras och är nu hos sin tredje tränare redan som femåring och det är inte jättevanligt bland kallbloden, dom brukar få lite längre chans att utvecklas. Nu har han tränat rejält i nuvarande regi och bara gjort två starter i år så är säkert på gång nu då han var klart bra som trea sist. Två strykningar i loppet underlättar lite så klart och att det kan bli körning där framme hade också varit bra så klart. Läget är vad det är men till 2% är det klart streckvärt i öppet lopp.

10 Ängsthea gör det bra mest hela tiden och höjt sig sedan man börjat köra i bike men har svårt att vinna. Borde få en seger snart och tänkbar skräll. 11 Slotts Elden är också tänkbar skräll då man hittat formtopp här och hästen har vunnit två av fem starter i år och blev fast med sparat i loppet som favoriten var tvåa i på V75 sist. Inte så mycket sämre än den som strecken antyder. 3 Guli Björn har bra läge där framme för fint lopp då han är startsnabb och kan störa dom betrodda i inledningen. Får den här rygg på ledaren kan man skrälla. Två galopper i rad men var bra innan det och har startat sporadiskt föregående år men nu fått några lopp i kroppen på slutet.

Avdelning 4.

Ranking: A 13 B 8-11-1-4. C 12-10-2-9. D 5-7-6

Spårtrappa som inte lockat fullt fält och den med mest pengar har därför bricka 13 i 13 E.L.Jetpack som annars hade haft spår 15 och fler att runda vid fullt anmält, nu är dessutom en struken. Det blir nog så att han bara kör runt det här gänget då det är häst i på tok för låg klass och kanske är det hästen med högst segerchans i omgången. Var ute mot kulltoppar näst sist i kval till Europa-derbyt och starten före det galopperade han som klar andrahandare i finska derbyt mot miljonärer. Vann enklare lopp sist och fortsatt ner i för låg klass här, han är bara bäst och vinner loppet oftare än varannan gång. Spik.

1 Beethoven Gar har hälften på kontot mot favoriten och är kanske inte startsnabb nog att hålla upp sitt innerspår så som hårt betrodd måste det vara kraftigt överstreckat här. Vid spetsseger för tre starter sedan kördes man fram och fick ta över ledningen och tror inte alls den här kan öppna så fort som det krävs för att hålla spets härifrån och det finns absolut risk att han blir fast. Rankas ner på dåligt spelvärde.

8 Olimp är nedstruken ett spår och kanske kan köras hela vägen till ledningen härifrån och är given att strecka om man spekulerar i att favoriten galopperar bort sig eler kommer bort på annat sätt. Då är också 11 Albacete tänkbar som är betydligt bättre än vad form-raden ger sken av på slutet. Fick gå kvallopp efter tre raka galoppmisslyckanden och har två riktiga lopp i kroppen efter det där han satt fast med sparat efter startgalopp sist.

Avdelning 5.

Ranking: A 12. B 4. C 5-6-7-8-2. D 11-3-9-10.

Körsvens-serie U35/K150 innebär att det är för kuskar under 35 år och som bara kört max 150 sulkylopp under föregående kalenderår. Sådana saker öppnar ofta upp det lite och inte alltid bästa kusken på bästa hästen som det ofta kan bli i vanliga lopp osv. Orutinerade hästar i låg klass gör det mer ovisst och jag tycker att man bör gardera loppet.

12 Night Hawk är kanske bästa hästen som vunnit sina två starter men spår 12 är spår 12 och mycket kan hända, men här är det lite kuskplus från att vara träänarkörd så förstah’sten trots läget. 4 Fetter Tir blir favorit på bra spetschans och sitt fina intryck sist men i lopptypen finns viss tendens att man inte får ledningen gratis och man kanske inte alltid får sitta i fred där framme. Klar andrahäst i loppet ändå.

5 Captain As tvingades till 13-tid på Solvalla sist och enklare mot nu så från toppspår måste han räknas tidigt. Det är intressant med lättning i barfota bak men inte givet att det blir så den här gången även om han är anmäld så.

6 Myrsjös Timeout tror Troels att han vunnit loppet med sist om det inte varit för att man krokade ihop med vagnarna i sista svängen den gången och han gick klart ok som trea. Troels säger vidare att det här är en speedigare häst än hans egen favorit i loppet så hittar man ner i bra slagläge måste den här ha toppchans till slut. 7 Gabion Devol gör debut i ny regi och ska gå framåt med kvalloppet i kroppen där han visade snabba farter efter galopp. han har varit trea på Vincennes i sin andra start och vann sin tävlingsdebut så måste vara intressant här. Man vill att han körs framåt från start och ska gå jämnt hårt tempo för klassen så måste räknas som totalt bortglömd här. Visst kan han behöva lopp i kroppen men till 3% streckar jag i lopp som är öppet bakom favoritduon. 1 Lover Brodde är bättre än raden och kan få fint smyglopp, plus med bilstart mot spår två i volten sist för honom kanske.
8 Sanda Mariah kör Daniels Wäjerstens lillebror Olle åt Bergh och han är bra körsven men det är riktigt risigt läge i bra lopp för den låga klassen så det kan bli tufft att komma till.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 9. C 6-2-1-10-8-5. D 3-7.

Se ”Gå Kort”

4 Merill Boko och 9 Florence tycker jag höjer sig lite och spelar med lås på dom två, och visst är det kanske ett tråkigt lås med dom två mest streckade men favoriten är nästan tre gånger så hårt streckad som motbudet så jag tycker det är okej. 2 Udine Celeber är den som drar streck bakom min duo och jag ser det som klart minus att han är fortsatt tränarkörd här. Hon sjunker en del på procenten under dagen och det är väl rätt han ska vara strax under 10% till slut. Ska man gardera vidare är det nästan att ta alla som gäller då det är så ovisst med orutinerade treåriga ston. 6 Global Daretodream och 1 Furiosa kan nog båda öppna bra här och borde få lopp där framme, den som kan hitta rygg på favoriten får bäst lopp och skulle kunna skrälla om favoriten inte har sin bästa dag.

Avdelning 7.

Ranking: A 15. B 10-1-12. C 9-3-8. D 7-11-4-13-6-5-14-2.

15 Samson står bra inne på pengarna i den här spårtrappan men det är ett ganska tufft lopp med många att runda så som stor favorit är det givet att gardera honom.

10 Cornerstone har galopperat bort en del pengar i år när han varit ute i lite tuffare lopp men är en bra häst för klassen som ändå tjänat 234 tkr i år efter fyra segrar på 17 starter. Mats E upp i passande lopp och dom måste räknas mycket tidigt.

1 Excellent Liss har bra läge men Wäjersten ligger lite lågt även om han säger att han är värd att ta med vid gardering. Hemmaplan för succé-tränat som håller vettig form måste ju vara riktigt tidigt trots att jag sällan är förtjust i hästar som drar en del streck från bricka ett i spårtrappor.

12 Somebody’s D har desto sämre läge men har matchats i klass 1 på V75 fyra starter i rad och går ner i klas rejält nu så kanske är väldigt morsk när han känner att han rår på dom den här gången.

9 West Wind drar en hel del streck och håller full form men segern sist var i stolopp och tuffare mot den här gången så bara en av flera vid bred gardering och rankas ner på dåligt spelvärde den här gången.

3 Emperor kan nog öppna hyggligt från det här läget och skulle man få spets eller rygg på ledaren så är det intressant då det är ett par lopp i kroppen efter strykning och man återgår till barfota bak som är hans optimala balans och det är första gången han går så på över ett år, så intressant lättning.

8 Mr Birkenstock är ospelad från spår längst ut bakom vingen men i spårtrappor kommer ofta ekipage från bricka 7 och 8 bättre in i matchen i vanliga bilstartslopp. Jag tror både den här och 7 Awaited kan komma iväg bra i starten om man väljer att köra offensivt. Hittar man ner i banan på bra sätt duger båda som rejäla skrällar. Det är i den här avdelningen jag tror det avgör lite om det ska kunna bli riktigt bra utdelningar eller inte så värt att ta med någon rejäl kantboll att hoppas på, jag tror Birkenstock är den som är snabbast från start av dom en bit ut bakom bilen så plockar med honom på att jag hoppas han får bra resa en bit fram.

Avdelning 8.

Ranking: A 8 B 6. C 2-7-9. D 10-4-1-3-11.

Se ”Bästa Spiken”

Stayerlopp med hästarna fördelade på tre startfållor och då det bara är tio hästar till start efter en strykning gör att det blir tufft för hästar på grunddistansen att stå mot dom bästa där bak. Bara två ekipage på startfållan och det är på gott och ont för 2 Gamin De Larre. Han borde å ena sidan komma till ledningen enkelt men å andra sidan få betydligt hårdare hästar nära inpå sig uta att det kostat för mycket för dom.

8 Napoleon Cash spikas då jag tror det är bättre häst än 6 Chestnut helt enkelt och det kanske dessutom kan vara så att det blir strul för Chestnut från spår ett medan Napoleon kan mycket väl hamna betydligt bättre på det från sitt läge. Övriga borde inte räcka.

Stora systemet.

 1. 3-6-7-10.
 2. 2-7-10-11.
 3. 2-4-6-12.
 4. 13 E.L.Jetpack
 5. 4-5-6-7-12.
 6. 4-9.
 7. 1-3-8-9-10-12-15
 8. 8 Napoleon Cash

4480 rader som kostar 1120 kronor.

Lilla systemet.

 1. 7-10.
 2. 2-7-10-11.
 3. 2 Monster Brage Bo
 4. 13 E.L.Jetpack
 5. 4-5-6-7-12.
 6. 4 Merill Boko
 7. 1-3-8-9-10-12-15
 8. 8 Napoleon Cash

280 rader som kostar 70 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se